Günaydın kızlar...
Kar yağmış sabah beyaz beyaz uyandık.. çok tutmamış ama olsun yine de çok güzel dışarısı.. hafif hafif tek tük yağıyor hala..
tr_lelli
zelalke
2 seneyi geçti ben Doğum yapalı ama bir iki şey söyleyeyim yine de size...
Sezeryan olacaksa depent bez yerine cırt cırtlı bez kullanmak mantıklı en azından hastaneden çıkana kadar.. çünkü dr sık sık dikişleri kontrol ediyor.. Ben yanımda depent götürmüştüm ama hiç kullanmadım. hastane vermişti cırtlı bezleri , Doğumdan önce hastaneye sorun... can ped vermişlerdi ordan ama şimdi gitsem pamuklu olanlardan alırım yanıma.. canped yeşil muşamba gibi terleyince yapışmıştı hep..
Bebek tulumlarını tam takım olarak keselere koymuştum ben içlerine birer tane de bez olacak şekilde.. üstlerine de çengelli iğneyle Notlar yazmıştım.. “ Doğumda giydirilecek “ “yedek çiçekli takım “ vs gibi..
Hatta bavulumda her şey keselerdeydi ve üzerinde etiket vardı.. Eşim kalsın istemiştim yanımda bulması kolay olsun diye
Hastaneye lizöz götürmüştüm sabahlık yerine çok işime yaramıştı.. sıcak tutmuştu. Polar yoktu o zamanlar.. gecelik almamıştım , kısa kollu alt üst pijama benim çok işime yaradı. Bacaklarım açılmadan dr rahatla kontrol etti dikişleri.. kısa kollu olunca serum taktıklarında da kolaylıkla hareket ettim. Hastanede özellikle sabo tarzı terlik Harika olmuştu o kocaman ayaklarımla giremezdim herhalde ayakkabılara

Şimdi bi daha gitsem herhalde ilk yanıma alacağım şey patik ya da ev patiği tarzı sıcak tutan bişeyler olurdu , ayaklarım donmuştu o zaman

Emzirme yastığını hastaneye taşımıştık ama hiç bi işe yaramadan geri eve getirdik..
Göğüs ucu yarası hiç olmadı bende.. sezeryana girmeden 1 gece önce yarım soğan kesip koymuştuk göğsüme , sabah giderken de tahin yağı sürüp gittim.. ( tahin beklediğinde üzerine çıkan sarı yağı minik bi şişeye koydum ) sürekli tahin yağı sürdüm.. Lasinoh falan almıştım ama tahin yağı sayesinde hiç gerek kalmadı.. Doğal olduğu için sürekli onu kullandım. Emzirdiğim sürece...
Ayrıca kızlar krem kullandığım halde çatlaklar oldu bende hatta krem kullanmasam daha iyiymiş isilik gibi olmuştu krem sürdüğüm yerler..