• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Küçük Düşün Büyük Olsun!

Bozayi bilmem hiç bizimde kışın okulun köşesinde salepci abi onun yanında salgamci. Mahalle arasında haşlanmış nohutcu Cumali amcayi , yazın Bici Bicicinin gelmesiyle evden goturdugum koca emaye kaba Bici almayı .Bahçe yikamasi bahane hortumla yıkanmak şahane sloganı ile 3 kardeşin yikanmasini kahkahasini suan duyuyorum.ah Lelli cocukluga gitmekle kalmadim gözlerimde yaşlar birikti.eski evimiz sobaliydi birgün elektrik kesildi annemin salon takımının sehpası ders çalışma masamizdi onun altına yatıp elektrik gelmesini beklediğim. Arada sobadan çıkan yansimanin aydinlattigi tavanı. Yağmur yaginca dam akardi ayak ucumda kaç gece legenle uyudum.ozledim çocukluğu, tekrar annemin babamın evinde tek odada yanan soba ile ısınmayı., çocuğunu kiyaslayan komşuları, pazardan aldiklarimizi dolu dolu pazarları, annemin tek memur maaşı ile bize 2 şer bayramlik alisini, bayramda dedemin bahçesinde bütün Kuzenler oynamayı. Büyüdük ve hepsi bitti ne yazıkki çocuk olmak vardi
Nasılda belli adanalı oldugunuz bici şalgam evet bende çok özledim çocuklugumu ama ömür bitiyor biz hiç farkına varmadan hayat mücadelesi :KK200:

Bozayi bilmem hiç bizimde kışın okulun köşesinde salepci abi onun yanında salgamci. Mahalle arasında haşlanmış nohutcu Cumali amcayi , yazın Bici Bicicinin gelmesiyle evden goturdugum koca emaye kaba Bici almayı .Bahçe yikamasi bahane hortumla yıkanmak şahane sloganı ile 3 kardeşin yikanmasini kahkahasini suan duyuyorum.ah Lelli cocukluga gitmekle kalmadim gözlerimde yaşlar birikti.eski evimiz sobaliydi birgün elektrik kesildi annemin salon takımının sehpası ders çalışma masamizdi onun altına yatıp elektrik gelmesini beklediğim. Arada sobadan çıkan yansimanin aydinlattigi tavanı. Yağmur yaginca dam akardi ayak ucumda kaç gece legenle uyudum.ozledim çocukluğu, tekrar annemin babamın evinde tek odada yanan soba ile ısınmayı., çocuğunu kiyaslayan komşuları, pazardan aldiklarimizi dolu dolu pazarları, annemin tek memur maaşı ile bize 2 şer bayramlik alisini, bayramda dedemin bahçesinde bütün Kuzenler oynamayı. Büyüdük ve hepsi bitti ne yazıkki çocuk olmak vardi
bende yer sofrasinda odev yapardim.
ranzamiz vardi.
mahalleden gecen macuncu
kibar bakkalimiz vardi bizimde kibar abi :)
kapiya her cuma gelen zerzavatci
sütçü hayriye teyze vardi 2 inegi vardi cocuktuk.
kumandasiz tv kalkip degismeye usenmekden yaninda otururduk
elde sen yika ben durulim bulasiklar

Guzeldi be.

Allah zihin açıklığı versin yavrumuza ve bütün çocuklara okadar stresliki bilirim keşke herkesin ailesi böyle ilgilense hiç taviz vermeyin benim çocugum gece 3 lere kadar uyumazdı ders çalışırdı bende onu beklerdim kuran okurdum sesizce 2 3 saatlik uykuyla okula giderdi ee biri gelsin bütün dersi kaynatsın :KK43:
Amin.
Lisede dahada zorlanacak biliyorum
Ben cocugum icin bukadar cabalarken ailesinin ilgilenmeye gereksinim duymadigi cocuklari ama hersey not degil diyerek anlatan ogretmen ozaman bi zahmet hic para talep etmeden okul cikislarinda o cocuga ders versin.
ozel olarak ilgilensin.
ailesiyle gorussun.
pedagoğa gotursun.

Iste burada insan once kendinden feraggat etmeli 12-13 yasindaki cocuklardan degil dimi.

Aynen canım haklısın bu yazdıklarınızı ögretmede söyleyin ben söylemiştim okadar sorumsuz rahat aileler gördü bu gözler hele bir veli şöyle demişti ben kızamam pskolojisi bozulur rahat büyüyecekmiş ergenlikmiş bence şımarıklık

[şimdi UOTE="Tallham, post: 58089122, member: 882472"]Nasılda belli adanalı oldugunuz bici şalgam evet bende çok özledim çocuklugumu ama ömür bitiyor biz hiç farkına varmadan hayat mücadelesi :KK200:[/QUOTE]
Bitiyor hayat gerçekten inşallah ucundan yakalrim. Şöyle gönlünce gezmek herseyi farklı farketmek isterdim. Çocuklukta hersey tozpembe.simdi de gezmek isterim bursayi istanbulu. Çalışacağım diye evlilik borcu var diye gezemedigim d.karadenizi tekrar görmeyi isterim. Şuan yine imkansız iki küçük çocuk ve ev bircuyla ve kV kb ile.belki ilerde inş.

Hayırlı sabahlarımız olsun.
Güzel bir hafta olsun senenin son ay'ı

2019 icin cok guzel seyler dusunup isteyelim.
Kendimizide bunlarin olacagina inandiralim ve olsun..
Aynen öyle..Bazen 1 senede öyle çok ve güzel değişiklik oluyor ki,şaşırıyor insan,hayalinin de ötesinde..Meselâ geçen sene benim artık olmaz dediğim bir hayalim gerçekleşti ama çok dua da etmiştim,o yüzden heo olumlu düşünelim,dua edelim,çok hayırlı kapılar açılıyor Allahın izniyle

Aynen öyle..Bazen 1 senede öyle çok ve güzel değişiklik oluyor ki,şaşırıyor insan,hayalinin de ötesinde..Meselâ geçen sene benim artık olmaz dediğim bir hayalim gerçekleşti ama çok dua da etmiştim,o yüzden heo olumlu düşünelim,dua edelim,çok hayırlı kapılar açılıyor Allahın izniyle
Kesinlikle Herseyin bir vakti var.
Butun guzelliklerin ust uste geldigi bir yil olur insAllah.

3 gün saglikli beslenme yapicam.
2 yumurtami hasladim bol maydanoz dereotu pulbiberle kahvalti yapiyorum.
Lahana corbasi yapip bugun lahana corbasiyla gecistiricem

maydanoz cayi icicem.
Kilo almaya devam ediyorum.
bi sarsmam lazim metoyu.
sasirtmam gerek

Bugun yemek yok.
Kendime lahana corbasi ve karnabahar yapicam.
2sinide yemez benimkiler.
ogluma biraz manti haslarim.
Esimede pilav ve et sote yapicam.

ya kac cesit yemek oluyor.
Az az yapiyorum ama yinede yoruyor insani
Ben etten kofteden biktim yemek istemiyorum.

Köyde bir abi var akraba yazin koyde kisinda merkezdeki evine geciyor yine memleketde.
dayim orada suan gezmeye gitti.
o abinin merkezdeki evi kaloriferliymis.
2.500tl veriyormus.
cok pahali geldi bana
Biz hem gaz hem sicak su isinmasi 1.500tl tutmuyor bile kışın.
Bana 220 geldi dogalgaz aralikda da öyle gelir.
ocak subat ve martda 300kusur bekliyorum.

Firinida gecen aydan daha az kullanicam bakim fark edecek mi.

Selamlar kızlar
Memleketten KV lerde geldiler çuval çuval erzak getirmişler sağolsunlar
24 kilo köy peyniri
15 kilo süzme yoğurt
Yarım çuval patates
Yarım çuval soğan
5 lt üzüm pekmezii
İki lt tahin
1kilo tahin helvası
3kilo bulgur
3kilo et (gelene kadar buzu çözülmüş kavurma yaptık )
Kuru nane
5 kılı tereyağ
Bir kasa elma
Bir koca poşet aycekirdegi
Ev makarnası
Erişte
Et sucuğu
Şeker sucuğu
10 lt bidonda turşu
Bir koli koli ekmek
Bunları getirmiş bı kısmını annem koymuş saolsun
Kul sikismayinca Hızır yetişmezmis çok şükür 1 senelik erzagim var nerdeyse
Ohh misss
Bereketli olsunnnn

sinifta 1 tane problemli cocuk var.
surekli sinif sinif geziyor.
defalarca mudure gitti.
ogretmen bir konuda hakli caliskanlarin yanina oturtuyorum o da ogrensin bisiler diye dislayamam diyor.

Oglumlada oturdu oglum yerini degisti cunku anne dersi hic bir sekilde anlamiyorun surekli konusuyor ilgimi dagitiyor dedi.
bugun baska veli sikayet etti.

Bende hocam insanlik adina haklisiniz fakat onde tek oturtun neden benim cocugumun dersi dinlerken ilgisi dagilsin?
sosyallikdr lazim bencil cocuklarmi yetissin dislayalim mi diyor.

Ailesinin veremedigi terbiyeyi ilgiyi sevgiyi siniftaki ergen cocuklar mi verecek?
ailesi kopuk sanirim sorunlu bir cocuk.
rehberlikden ve pedagogdan yardim alinsin ucretsiz bunu sagliyorlar dedim.
hatta biz yonlendirelim aile isterse basvuralim dedim.
kultur merkezinde var.

oldu aile basindan atsin, ilgilenmesin benim cocugum mu ogretecek ona

ogretmenle zitlastik bu konuda.

ozaman teogda benim cocugumun nekadar sosyal olmasi arkadaslari ile iyi gecinmesi sorulsun!

Benimkide cocuk ve ergen
caliskan cocugu yaranazla sininiyor
hic dogru bulmadim ve dile getirdim.
Yaa cok zor bisey.
Kardesşimin kızının okulda bi bebe var 2,5 yasında.Yabancı.Türkce bilmior.
Babası yurtdışındaymış.
Anne burda avukat galiba.
Ama çocuk konuşamıyor,cok hırçın.Yüzünü flan yoldu bizim kızın.
Anne ne diyormuş biliyor musun?Gece de bırakabilme sansımız var mı okula?
Yok artık dedim.
Ablacım doğurma ozman ya.Yazık günh o çocuklara üzülüyorm.
Zevk için çocuk yapıyorlar.Ceremesini sabiler cekiyo:(

Günaydın hanımlar
Güzel haftalar olsunnn
H.sonu cmrtesi annemde gelenksel aksm yemeğndeydik:)
Kardesimin kız bana teyze saana ıspanak börek yaptım dedi(ıspanaklı börek değil ama :D)
Kuzum okulda kendi yetiştirmiş,ekmisler.
Dedesinin torunu:D
Kuzuları sevdim.Ufak olan dedeyle ,teyze arası biseyler diyo.
Ask yasıyprz resmen:)
Pazar koci calıstı
hafiften bi dis ağrm var,ara ara yokluyor.
Dün evdeydim.
Yemek temizlik,kaç makine camasır yıkadım bilmiyorm
Ayh 2 kişi,h.ici de çalışıyor.
Bu makine niye hic durmuyor yahu
Nohut-,pırasa,garnitürlü pilav yaptım.
Bu aksma yemeğim var.
DÜn öğlen yine anama uğradım.
Oğlanı bırakmışlar
Bikosu gittim sevdim geldim.
Disim tutunca 21,30 da gittim yattım.:110:

Kafamda saçma sapan düşünceler var.
Çocuk konusunda
3,5 senedir istiyorz
Mayısta tüpe geccez inss
Yasım 31
Ben hep yasım gecio diye acele ettim.Asılama da falan.
Simdi acaba beklesem mi daha?
35 de evleniyor insanlar artık.Ben kendim mi takıyorm ?Falan diyorm.
Esimde bi karar ver artık diyo
Bundan önceki drum bi kontrolümde,sen daha kafanda çocuk olayını oturtamadın.Ondan olmuyor dediydi.
Yok artık demiştim.
Kafam karışık gızlaaarrr

Back
X