• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Küçük Düşün Büyük Olsun!

Bu kvdeler hep mi sinir bozar ya:bicak:
Kadını insan yerine koyup arıyorm,cinsiyet %51 kız dedik.
Olsun diyoe bana teleffonda:KK11:
Olsun ne lan :KK14:Ben kac sene ugrastım o bebe icin sen biliyon mı ayı diyesim geldi:sinirli:
Verdim telefonu ogluna küfür etmiyik diye:oha:
Dedim senin bu anan insan degil oglum,baska bi tür bu dedin dayaanamadım:kızgın:
Sacmalıyo sen ne takıyon ona diyo
Huzursavar yeminle dedim:silah:

bakma ben de lüp lüp yerim de tutuyorum kendimi kilo alıyorum çok fena
sabah akşam yerim tatlı sonra tuzlu çeker canım sonra yine tatlı :halay:
revani yapabilirsin, ıslak kek yapabilirsin,şekerpare,kolay milföy pastası olabilir milföyü boş pişir arasına nutella muz hop üstüne pudra şekeri bitti
Çatlak kurabiye güzel oluyormuş bende yapcam bi türlü nasip olmadı son perdeyi de yikadim bitti sukur çamaşır astim

Çatlak kurabiye güzel oluyormuş bende yapcam bi türlü nasip olmadı son perdeyi de yikadim bitti sukur çamaşır astim
Tarife birebir uyarak yaparsan içi yumuşak brownie kek kıvamında oluyor benim hoşuma gitti püf noktası en az 2 saat buzdolabında bekletmek ve en fazla 13 dk pişirmek
Ben 2 kere üst üste yaptım bi süre yapmam artık
Ben şekerini biraz daha az koydum ama genelde 1 bardak diyor tariflerde ben 3/4 bardak koyuyorum

Tarife birebir uyarak yaparsan içi yumuşak brownie kek kıvamında oluyor benim hoşuma gitti püf noktası en az 2 saat buzdolabında bekletmek ve en fazla 13 dk pişirmek
Ben şekerini biraz daha az koydum ama genelde 1 bardak diyor tariflerde ben 3/4 bardak koyuyorum

Tarifi nasıl?

Olsun ne lan :KK14:Ben kac sene ugrastım o bebe icin sen biliyon mı ayı diyesim geldi:sinirli:
Dedim senin bu anan insan degil oglum,baska bi tür bu dedin dayaanamadım:kızgın:
Eski kafalılar benimkide ayni buna yakın bir tepki vermişti aynı şeyi eşime bende söyledim amannn hiç takmayı hayırlısıyla doğsun sağlıkla doğsun minnosunuz inşallah

Boşver canım moralini bozma kvden için.
Sen bu güzel zamanların tadını çıkar.
Sağlıkla gelsin miniğin:KK200: :emir_bebek:

Eski kafalılar benimkide ayni buna yakın bir tepki vermişti aynı şeyi eşime bende söyledim amannn hiç takmayı hayırlısıyla doğsun sağlıkla doğsun minnosunuz inşallah
sankı velihat doğurcm hanedana:D Allahımm ya,cahil cahil konusuyolr.
Amınnn cnmm saolasın ınss:dua:

canim firin sicak mi olacak? ve kac derecede olacak. ben yaptim daha once fazla pisirdim sanirim begenmedim.

Aman memnuniyetsizler iste.
Dünyayı önune sersen su tarafa dogru ser derler.

Günaydın bu ara bende sinirlerimi zapt ediyorum.
Cunku sinaniyorum.
Ameneresulu okuyorum.
dualari okuyorum
Namazimi kilip dua ediyorum.
Allahim lutfen bana musallat etme ben sinirli biriyim diyorum.

Simdi cikip yagmurda yurucem mis gibi.
Hem cok severim hem de islerim var.
lcw ugricam
salca alicam.
kargom var onu yollicam.
yagmura ihtiyacimda var demek cekiyor beni.

Kan ilacı ve vıtamn yazdı.
Kan ilacını sabah ıctm tok karnına.
Evden cıktm bıraz ,yürüdüm,gözum karardı,ter boşaldı.Kendımı istasyona attım.
Su aldım,oturdm.Kendıme geldım bıraz.
Yavas yavaş ofise gldım şükür.
Ilac ağır geldı sanınrm.
Bazi ilaclar bas donmesi falan yapiyor canim.
bana ates basiyordu hamisken kisin ortasinda sortla yattigimi hatirliyorum.

Günaydın bu ara bende sinirlerimi zapt ediyorum.
Cunku sinaniyorum.
Ameneresulu okuyorum.
dualari okuyorum
Namazimi kilip dua ediyorum.
Allahim lutfen bana musallat etme ben sinirli biriyim diyorum.

Simdi cikip yagmurda yurucem mis gibi.
Hem cok severim hem de islerim var.
lcw ugricam
salca alicam.
kargom var onu yollicam.
yagmura ihtiyacimda var demek cekiyor beni.
Kuzum püskürtcez onları biz:)
Sen moralini bozma yeter ki

benim yaptığım tarif bu canım bir sürü tarif var ama ben bunu sevdim
  • 4 yemek kaşığı kakao (Tepeleme)
  • 1 su bardağı şeker ( ben daha az koyuyorum)
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 2 adet yumurta
  • 6 yemek kaşığı un (Tepeleme)
  • 1 paket vanilya
  • 1 çay kaşığı kabartma tozu
Bulamak için;
  • Pudra şekeri
  1. Uygun bir kabın içerisine kakao, şeker, sıvı yağı alarak güzel bir şekilde karıştıralım.
  2. Yumurtanın 1 tanesini kıralım ve tamamen yumurtaya karışana kadar mikser ile çırpalım. Daha sonra diğer yumurtayı kıralım ve aynı şekilde mikser ile çırpalım.
  3. Üzerine un, vanilya ve kabartma tozunu ilave ederek karıştıralım. Elde ettiğimiz hamur çok katı kıvamda olmayacaktır. Bu durum sizi korkutmasın.
  4. Hamura rahat şekil verebilmek için üzerini streç film ile kaplayalım ve en az 2 saat kadar buzdolabında dinlenmeye bırakalım.
  5. Daha sonra kaşık ile hamurdan parçalar alalım ve elimizle yuvarlayalım, uygun bir tabağa alalım. Bu aşamada hamurun yumuşamaması için hızlı olmalısınız.
  6. Fırın tepsisine pişirme kağıdı yerleştirelim, yuvarladığımız kurabiye hamurlarımızı pudra şekerine bulayalım ve tepsimize dizelim. Ben bu ölçüler ile 15 adet kurabiye elde ettim.
  7. Kurabiyeleri önceden ısıtılmış 175°C fırında 10-12 dakika kadar pişirelim.
  8. Süre sonunda kurabiyelerinizi fırından aldığınızda çok yumuşak olacak. Bu nedenle tepside soğumaya bırakın aldığınızda dağılabilir.
  9. Soğuyan kurabiyelerinizi dilediğiniz gibi servis edebilirsiniz.
püf noktaları
  • Bu kurabiyede dikkat edilmesi gereken en önemli nokta hamurunu dolapta dinlendirmektir. Kakaolu çatlak kurabiyenin içerisinde tereyağı olmadığı için katı kıvamda bir hamur olmayacaktır. Buda hamurunuza şekil verirken sizi biraz zorlayacaktır. Bu yüzden vaktiniz yok ise hamurunuzu en az 2 saat vaktiniz varsa 4-5 saat dolapta bekletmelisiniz.
  • Dolaptan aldığınız hamurunuza şekil verirken hızlı davranmalı hamurunuzun yumuşamasına izin vermemelisiniz.
  • Kurabiye hamurunuza fazladan un eklerseniz kurabiyeleriniz bu görüntüye sahip olmayacaktır. Bu yüzden fazladan un eklememeli ve pişireceğiniz fırını önceden ısıtmalısınız.
  • Fırınınızın derecesini ve pişirme süresini ayarlarken kendi fırınınızı göz önünde bulundurmalısınız. Ancak kurabiyelerinizi fazladan fırında durdurmamalısınız. Fazla fırında duran kurabiyeler sertleşecektir.
  • Kurabiyeleriniz fırından çıktıktan sonra yumuşak ve sıcak olacaktır. Bu yüzden hemen tepsiden almamalı, soğumasını beklemelisiniz.
  • Daha fazla kurabiye elde etmek istiyorsanız malzemelerin miktarını eşit oranda arttırabilirsiniz.
canim firin sicak mi olacak? ve kac derecede olacak. ben yaptim daha once fazla pisirdim sanirim begenmedim.

canım ben 170 derecede ısıtıyorum tamamen ısınmadan koymuyorum
ben dakika tutuyorum tam 13 dk pişirdim sevdim bir de tariften şaşmıyorum unu filan biraz fazla koysan güzel olmayabilir mesela

Back
X