- 31 Ağustos 2017
- 2.471
- 11.257
- 208
- 35
Merhaba topiğin güzel hanımları ve anneleri kaç gündür bir girip bir çıkıyorum topiğe bu ne yoğunluk diyorum. Zaman yetmiyor bana Pazartesi tüm gün temizlik ve gün için ikramlık yaptım. İnanın duşumu bile akşam 7'de aldım. Ertesi gün arkadaşlarım geldi çok güzel zaman geçti yedik içtik çok şükür. Hazırladıklarımı çok beğendiler sağolsunlar. Bu günde bekar amcam için turşu yaptım. Bugünlerden benim için turşuydu. Önce malzemeleri aldım sonra eve getir lahalanaları ez bidona doldur suyunu ayarla valla mutfağı topla pert olmuşum. Bir kahve yaptım ve sizleri okuyorum ama bitirdim hepsini okudum. Lellim fıstık ezmeli kurabiyemi salı günüm içinde ayrıca yaptım çok beğendiler. Tarifi vereyim inşallah sizlerde beğenirsiniz. 3 yemek kaşığı fıstık ezmesi-3 yk pudra şekeri-3 yemekkaşığı nişasta yarım çay bardağı sıvı yağ-3 yk margarin- 1 yumurta sarısı içine beyazı üstüne bir paket vanilya bir paket kabartma tozu alabilidiğince un yumuşak bir hamur tutulur. Cevizden daha küçük parçalar koparılır elde yuvarlanır önce yumurta beyazına sonra dövülmüş fıstık tozuna batırılır orta ısıda pişirilir.