• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Küçük Düşün Büyük Olsun!

babyloading87 babyloading87
Baby inanıyorum ben, sen kalbinin ekmeğini yiyorsun, satırlarından bile yansıyor sezarın hakkını sezara veriyorsun hep. Ailenin desteğini arkanda görüpde şımarmaman çok güzel, eşine karşı hep dürüstsün inşallah seni hep takdir eder. Benim eşimde ana kuzusudur ama anası ona koyun olamamıştır. Bana birkez dedi eşim ne var ikimizinde ailelerinin evi var demişti (güya benim kazandığım paraya ihtiyaçları yok diyecek) Allahım nasıl canımı sıkmıştı, sizinkilerin evi yok canım gece kondusu var demiştim, bizimkilerin apartmanı var demiştim. Ama hiç iyi yapmadım söylemekle çünkü annesine ne alıyor ne götürüyor hiç bilmiyorum artık. Telefon ettimi annesi bizi hiç sormaz, ne lazımsa söyler, eşimde de klasik cümle ben berbere gidecem der çıkar gider eksik düzmeye annesine, bizimkilerin de durumları iyi ama biz dört kardeşiz annem tek oğluna biraz zaafı fazla ama babam adildir. Annemin zaafını da eşim bana karşı hep kullanır. İşte o zaman bende onun damarına basarım.

tr_lelli tr_lelli

Lelli hep teyzeyi anlattın iyiliğini, hatır saymasını inan tanımadığımız insanlara üzülüyoruz böyle paylaşımlarda Rabbim acil şifalar versin. İnşallah iyileşir çünkü yaşı çok büyük değil atlatır inşallah. Kızlar uyuyorlar, dün peynirli tava böreği yapmıştım. Bu gün ne isterler bilmiyorum. Sabah eşimi geçirince akşamdan dondurucudan lahana sarması çıkardım sabah onu pişirdim. Menüleri kızlar belirliyorlar yanına da domates çorbası istediler. Ütüm çoktu onu yaptım yerleştirdim şimdi sizlerleyim. Bu gün biraz dinleneceğim az az evi işi yaparım. Buda demekki daha çok yazacağım buraya.

tr_lelli tr_lelli

Lelli hep teyzeyi anlattın iyiliğini, hatır saymasını inan tanımadığımız insanlara üzülüyoruz böyle paylaşımlarda Rabbim acil şifalar versin. İnşallah iyileşir çünkü yaşı çok büyük değil atlatır inşallah. Kızlar uyuyorlar, dün peynirli tava böreği yapmıştım. Bu gün ne isterler bilmiyorum. Sabah eşimi geçirince akşamdan dondurucudan lahana sarması çıkardım sabah onu pişirdim. Menüleri kızlar belirliyorlar yanına da domates çorbası istediler. Ütüm çoktu onu yaptım yerleştirdim şimdi sizlerleyim. Bu gün biraz dinleneceğim az az evi işi yaparım. Buda demekki daha çok yazacağım buraya.
Amin canım sagolasin.

Günaydın hanımlar, birtek evden eşim işe gidiyor oda hastanede çalışıyor. Duyarsız değiliz, tedbirliyiz ama çevrede olanlar duyarsız eşim işten virüs getirebilir. Artı bütün gün tv de sosyal medyada Corona dışarı mecbur kalmadıkça çıkmıyoruz ama ben tansiyon hastasıyım, bunların hepsi ben de birikim yaptı akşam burun kanamasıyla acile gittim kafamda büyütmeyeceğim diyorum ama demekki bilinç altında çok fazla Corono stoğu yapmışım kızlarım çok üzüldü ama yapacagım birşey yok kafamda hep deli sorular. Bir atlatsak hayırlısı ile kızlarım dün evde sinema seyredeceklerdi büyük kızım ben giderim markete dedi cips, çikolata ve ekmek almak için gitti, sokağa çıkma yasagı olacak diye markette un,yağ,şeker, makarna vb. Anne diyor raflarda birşey kalmamış market arabaları tepesine kadar dolu diyor yaşlı bir amca da bağıyormuş marketin ortasında bu virüsten bu kadar korkacagınıza Allahtan korkun diyormuş. İnanın o markette o an iyi ki ben yokum dedim. Nerden biliyorumuş Allahtan korkmadığımızı işte böyle böyle kafamın içi çöplük gibi oluyor sonra da hastaneye gidiyoruz.
Geçmiş olsun canım. Ya o stresi sorma çok kötü. Aman dikkat et stres de çok hastalığın sebebi. Sana diyorum ben de stres yapıyorum. Eşim işe gidip geliyor. Metrobüs kalabalık değilmiş ama sonuçta evden çıkınca tehlike. Dün gece çok gerildim zor uyudum kaç defa uyandım.
kimseyle de gidip gelmiyorum bu aralar çokmu abartıyorum bilmiyorum. İyice paranoyak olduk.kafamızı dağıtacak birşeylere ihtiyacımız var ama ne bilmiyorum

Baby çok iyi niyetlisin inan bilsen de çok vericisin. Hatırlıyorum yine de verdim gizli para atmadım acıdım dediğini. Annenlere çok güveniyor. Senden para isteyip sonra da onlara yapması çok ayıp. Alışmış aslında senin iyi niyetine bence.
ben de çok gizli para biriktirdim ve hala da az da olsa biriktşrme çabasındayım belki hoş değil ama hepsinin bir yaşanmışlığı var. İlk zamanlar çok fedakarlık yapmıştım. Eşimle nişanlıyken eşimin yalnız kaldığı evdeki eşyalarını kabul etmiştim. Ve ona yeterki ev alalım demiştim. Tabi öyle deyince ev alırız dedi sonra ohh vazgeçti. Evlendik ne diller döktüm ev almak için. Kardeşiyle ortak araba alma sevdasına düştü. Engel oldum. Yaptığım fedakarlığın karşılığı buydu. Tabi sonra ev almaya karar verdi 1.5 yıl sonra. Evi alduk. Sen zaten birikimsiz krediyle ev almışız. Neymiş teyzesinin tv bozulmuş kardeşi buna demiş ortak tv alalım. Ya kadının maaşı var dayısı çalışıyor. Size ne? Açtım ağzımı yumdum gözümü bu evdeki eşyaları yenilersin. Ondan sonra git ne alıyorsan al sabır yahu dedim. Ertesi gün de gittim kurutmalı çanaşır mak aldım. Evdeki eskiydi. Benim getirdiğim bul mak yeniydi. Oda takımımı annemler aldı. Tabak tencere kaşık vs çeyizimdi. Tv almıştı tek yeni. Koltuğu da yeni eve ben aldım biriktirdiğimle ailem aldı dedim. Yani uzun anlattım ama ondan sonra daha da çok biriktirdim. Bu evi almamızı sağlayan paraydı. Eminim o parayı bilse bir şekilde harcama derdine düşerdi.
Yuvayı dişi kuş yapar diye boşa dememişler :)

Kızlar suan yogun bakimda olan teyze bu eltimlerin kizina ev almis(yani zamaninda ogluna niyetle almis 2003 de hemde 25bine falan)
Sonra kendileri lojmandaymis kocasi memurmus kendilerine yine bu semtden ev almaya kalkmislar 7-8sene önce.
Evi düşeş bulmuslar biri acil satiyormus borclarini odeyememis henuz evin mutfak dolabi falan dahi bitmemis aldiklarinda tam olarak unuttumda 140bine falan almislar sanirim.

Biraz nakit cikarmalari gerekmis hepsini kredi odeyemeyiz demis esi.
Kadin 30bin lira para cikarmis vermis kocasina kocasi sok olmus.
Kadin biriktirmis hep kocasindan gizli bankaya atarmis.
50bin nakit 90bin kredi seklinde almislar.

Kadincagiz cok tutumluydu yani oglunun altinlarini dugununu falan hep öyle birikimle yapmis.
Hazirmis yani borcsuz dugun yapmis kadin.
Anlatirdi bende biriktiriyorum bilirdi tutumlu oldugumu hep aferin kizim sen boyle yaptikca cogalir o Allah verir derdi.

Iste hep kadinlar vefakar fedakar.
Hatta borcu oglu evlendigi zamanlarda bitmisti cok sukur borcumuzda bitti rahatladik diyordu hep.

Banyonun duvarlarini, kabini sildim.
Klozeti falan yikadim c.suyuyla.
Oglana tava boregi yaptim.
Mutfagi topladim.
Tavuk cikardim sote yapicam.

bi supurme silme kaldi.
Onuda yaparsam pastayi halledip yaticam.

Slm kızlar
Biz cıktık kızla
Kargo iadem vardı
Koci bosver kalsın diyo
Peynir tabagı almıstım bambulu seramik 49tl
Kırık geldi🤦🏻‍♀️
Bosve diyo 50 tl bosveremicm dedim
Hemen kargoya gittik iadeyi verdim geldim.
A101 e girdik 5 dk 50 tl;molfix bez(26 tl)rulo börek havuclu kabaklı gelmis,sirke,tam bugday ekmek paketli
Eve geldik hemen soydum kızı ,makinaya attım onunkileri vardı camasırı bekleyen.
Dezenfektanla temizledim ellerini faln
Bebek icin bulursm bitane daha alcm
Kendimde üst değistim,montları astım balkona havalansın
Süt sagıp verdim korusun diye
Anam cıkmak da dert,geliyosn bi dünya is,camasır.
Kapı kollarına taktım esimin arkasından geziyorm kapı kolları silmeye😂
Aksma patates salatası,buzlıktan taze fasulye var
Biraz da börek pisircem.

Kızlar suan yogun bakimda olan teyze bu eltimlerin kizina ev almis(yani zamaninda ogluna niyetle almis 2003 de hemde 25bine falan)
Sonra kendileri lojmandaymis kocasi memurmus kendilerine yine bu semtden ev almaya kalkmislar 7-8sene önce.
Evi düşeş bulmuslar biri acil satiyormus borclarini odeyememis henuz evin mutfak dolabi falan dahi bitmemis aldiklarinda tam olarak unuttumda 140bine falan almislar sanirim.

Kadincagiz cok tutumluydu yani oglunun altinlarini dugununu falan hep öyle birikimle yapmis.
Anlatirdi bende biriktiriyorum bilirdi tutumlu oldugumu hep aferin kizim sen boyle yaptikca cogalir o Allah verir derdi.

Hatta borcu oglu evlendigi zamanlarda bitmisti cok sukur borcumuzda bitti rahatladik diyordu hep.
Yaa çok kanım kaynadı o teyzeye baştan bu yana anlatıyorsun. Şimdi anlattığında da resmen kendimi buldum tıpatıp aynı olayları yaşadık biz. Eşim nasıl mutlu olmuştu anlatamam. Tabi bundan sonra birikim yapabilirmiyim bilmiyorum ancak ev borcu bitince biraz toparlayınca olabilir.
inşallah Allah şifa versin o teyzeye de 😍

Slm kızlar
Biz cıktık kızla
Kargo iadem vardı
Koci bosver kalsın diyo
Peynir tabagı almıstım bambulu seramik 49tl
Kırık geldi🤦🏻‍♀️
Bosve diyo 50 tl bosveremicm dedim
Hemen kargoya gittik iadeyi verdim geldim.
A101 e girdik 5 dk 50 tl;molfix bez(26 tl)rulo börek havuclu kabaklı gelmis,sirke,tam bugday ekmek paketli
Eve geldik hemen soydum kızı ,makinaya attım onunkileri vardı camasırı bekleyen.
Dezenfektanla temizledim ellerini faln
Bebek icin bulursm bitane daha alcm
Kendimde üst değistim,montları astım balkona havalansın
Süt sagıp verdim korusun diye
Anam cıkmak da dert,geliyosn bi dünya is,camasır.
Kapı kollarına taktım esimin arkasından geziyorm kapı kolları silmeye😂
Aksma patates salatası,buzlıktan taze fasulye var
Biraz da börek pisircem.
Farmisol alabilirsin canım. Ablam onu önermişti her yere sürülebiliyor yara iyileştirici özelliği de var bilgin olsun.
o kapı kolu takıntısı bende de başladı. Zaten eskiden dışarda biryerin kapısını açacaksam peçeteyle tutma tikim vardı şimdi de evdekilere takıntı yaptım🤣 kıyafetlerini parka götürdüğümde de zaten hep dolaba koymazdım. Ya da ters çevirip dolabın ayrı bir köşesine diğer kıyafetlerden ayrı koyuyordum.
Hepimiz iyice paranoyak olduk🤣
Dün eşim de diyor asansörde virüs hava boşluğunda duruyormuş. Aslında hiç öyle birşey yokmuş. Doktor açıklaması şöyle virüsler cansız yerde örneğin en yoğun kapı kollarında en fazla 2 saat yaşayabilirmiş. İşte her kafadan ses çıkınca ne yapacağımızı şaşırdık

Yaa çok kanım kaynadı o teyzeye baştan bu yana anlatıyorsun. Şimdi anlattığında da resmen kendimi buldum tıpatıp aynı olayları yaşadık biz. Eşim nasıl mutlu olmuştu anlatamam. Tabi bundan sonra birikim yapabilirmiyim bilmiyorum ancak ev borcu bitince biraz toparlayınca olabilir.
inşallah Allah şifa versin o teyzeye de 😍
Kotuymus canim kalbi yetmiyormus uyanmamis😔

Birikimsiz olmuyor malesef.
Bana bir de zevkli geliyor guven veriyor.
Biliyorum ki kenarda var
Yani resmen kopruden once son cikis gibi.
Kimseye muhtac etmesin Rabbim.

Birikim önemli şuan para yok bizdede ancak ay sonuna yetecek kadar var
Ceyrekleri borca verdim gitti zaten 4 taneydi
Keşke vermeseydik diyo ortalık karışık diyo
Allah büyük dedim para gelmez diyo kredi kartından yap alışverişi diyo dedim sanki o ödenme yrcekmi ay başında dedim kumbara var mecbur kalırsam turtiklarim ucbrs koymam lazım ama koyamiyorum kenarda gerçekten olması lazım
Abimin düğünden önce hicbisey yoktu aldık koyduk bilezikleri altın sonradan o kadar firladiki babam kiziuodu sonradan işine geldi
Ben eşime dedimki bak heray bir ceyrek olsun alalım koyalım dedim bana tuttudu ben zor yetiriyom sen altın peşindesin al dedim gordunmu elinde bişey yok acil bişey olsa

Kotuymus canim kalbi yetmiyormus uyanmamis😔

Birikimsiz olmuyor malesef.
Bana bir de zevkli geliyor guven veriyor.
Biliyorum ki kenarda var
Yani resmen kopruden once son cikis gibi.
Kimseye muhtac etmesin Rabbim.
Aminn benim de içimi rahatlstıyo birikimim oluncA. Kendimi güvende hissediyorum

Birikim önemli şuan para yok bizdede ancak ay sonuna yetecek kadar var
Ceyrekleri borca verdim gitti zaten 4 taneydi
Keşke vermeseydik diyo ortalık karışık diyo
Allah büyük dedim para gelmez diyo kredi kartından yap alışverişi diyo dedim sanki o ödenme yrcekmi ay başında dedim kumbara var mecbur kalırsam turtiklarim ucbrs koymam lazım ama koyamiyorum kenarda gerçekten olması lazım
Abimin düğünden önce hicbisey yoktu aldık koyduk bilezikleri altın sonradan o kadar firladiki babam kiziuodu sonradan işine geldi
Ben eşime dedimki bak heray bir ceyrek olsun alalım koyalım dedim bana tuttudu ben zor yetiriyom sen altın peşindesin al dedim gordunmu elinde bişey yok acil bişey olsa
Yok onlar öğrenemeyecek baştan ne gerek var cimrisil derler. Böyle zamanda ayy ne yapacağız kaygısına düşerler.

Yok onlar öğrenemeyecek baştan ne gerek var cimrisil derler. Böyle zamanda ayy ne yapacağız kaygısına düşerler.
Ben eğer bir ayda alamazaan bir ceyrek iki ayda bir alalım yılda 6 tane yapar dedim bana diyoki gerek yok gördü gerek yoku verdiği harçlık aylık markete yetmiyo ek aliyorum daha yetiremiyosun diyo dedim sen markete gitmedigin için fiyatlardan haberin yok dedim

Farmisol alabilirsin canım. Ablam onu önermişti her yere sürülebiliyor yara iyileştirici özelliği de var bilgin olsun.
o kapı kolu takıntısı bende de başladı. Zaten eskiden dışarda biryerin kapısını açacaksam peçeteyle tutma tikim vardı şimdi de evdekilere takıntı yaptım🤣 kıyafetlerini parka götürdüğümde de zaten hep dolaba koymazdım. Ya da ters çevirip dolabın ayrı bir köşesine diğer kıyafetlerden ayrı koyuyordum.
Hepimiz iyice paranoyak olduk🤣
Dün eşim de diyor asansörde virüs hava boşluğunda duruyormuş. Aslında hiç öyle birşey yokmuş. Doktor açıklaması şöyle virüsler cansız yerde örneğin en yoğun kapı kollarında en fazla 2 saat yaşayabilirmiş. İşte her kafadan ses çıkınca ne yapacağımızı şaşırdık
Cebimde dezenfektanla gidiyorm jel olanlardan
Asansörde,dısarda kapı acacaksam hemen kullanıyorm
Ellerim yalnız egzama gibi oldu yanıyo😕
1 yıldda anca toparlarım bu elleri🤷🏻‍♀️

Yaa cok tatlısın
3 sene sevgililik 1.5 yıl nisanlılık ben farklı oldugumuzu nasıl anlamadım bilmiyorum
Onu gectim doguma kadr yine huylarını tölere ediyordum.
Dogumda anneme yaptıklarını hala unutamıyorum😔
Ailelerimiz cok farklı ama biz de farklıymısız onu anladım.
Hayattan beklentilerimiz de farklı
Ben halının altına süpürmüsüm,simdi ortaya cıkıyor sanırım.Gelir gider meselesinde de söylemiyor genelde.
Biraz bıızıklayınca is tartısmaya dönüyor.
Ama yetmediğini anlıyorum
Zaten ne olursa olsun yetmediği icin yardım ediyorm.
Bunalsın istemem.
Annem hep sey diyo,borc harc icin koca bosanmaz😂
Biz sana da kızımıza da bakarız
Ben icime atan bi tipim.
Evet lafımı söylüyorm ama aileme yok ,sıkıısıgız diyemem hic .
Onlarda bunun farkında oldugundan destekliyorlar hep saolsunlar.
Kocam da da onun rahatlıgı var🙈
Yapmayın,baksın evine desem de dinletemiyorm🤷🏻‍♀️
Ay ne uzun yazdımmmm
Okuyanlar hakkınızı helal edin🙈🤗
Seni anlıyorum canım ama inan devir çok kötü.Etrafta öyle erkekler varki, insanlık yönünden eskiği çok olan.Ben hep diyorum aşılabilecek konular için evliliğinizi riske atmayın.İnsanlar arasında fikir farklılıkları olur, zamanlada değişebilir ve farklılaşabilir.Önemli olan karşılıklı saygı ve ilişki temelinde olması gereken şeyler.Farkındayım kendini çok dolduruyorsun bu konularda :) Ama güzel yanlarınada odaklanmaya çalış.Aldatılan,şiddet gören, insan yerine konmayan çok kadın var, evine uğramayan, dolandırıcı,ahlaksız,namussuz çok erkek var.Umarım ne demek istediğimi anlamışsındır :) Sen istersen herşeyi düzeltirsin inanıyorum seni az çok tanıdık.Sıkma canını ve kötüyü düşünüp çağırma

Türk kadını tutumludur :) Hele eskiler mutlaka vardır zulaları.Bizim sezon biraz tüketime alışmaya başlamıştık,yeni nesil tümden fena.Olmayan parayı harcama konusunda çok iyi yönlendirildiler.Bu dönemde para biriktirebilen insan sayısı baya az.Bene burası sayesinde birikim yapmanın tadına vardım :) eskiden hep yetmiyor derdim ama öyle değilmiş meğer.Insan isteyince oluyormuş.hem harcayıp,güzel yaşayıp hemde biriktirebiliyormuş.Ayrıca küçüğ büyüğü yokmuş birikimin.Gerçekten bereketini veriyor Allah.

Seni anlıyorum canım ama inan devir çok kötü.Etrafta öyle erkekler varki, insanlık yönünden eskiği çok olan.Ben hep diyorum aşılabilecek konular için evliliğinizi riske atmayın.İnsanlar arasında fikir farklılıkları olur, zamanlada değişebilir ve farklılaşabilir.Önemli olan karşılıklı saygı ve ilişki temelinde olması gereken şeyler.Farkındayım kendini çok dolduruyorsun bu konularda :) Ama güzel yanlarınada odaklanmaya çalış.Aldatılan,şiddet gören, insan yerine konmayan çok kadın var, evine uğramayan, dolandırıcı,ahlaksız,namussuz çok erkek var.Umarım ne demek istediğimi anlamışsındır :) Sen istersen herşeyi düzeltirsin inanıyorum seni az çok tanıdık.Sıkma canını ve kötüyü düşünüp çağırma
Haklısın o konuda dün binada bizim komşu sallanarak geliyo içmiş binkac kişi daha var öyle karısını görsen şıkır şıkır internette fotolar hayattan bı memnun kavga dövüş hakgetire çok şükür tek sıkıntı maddiyat olsun dedigimiz gibi herşey geçiyor zamanla

Back
X