• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Küçük Düşün Büyük Olsun!

Benim ektim ve kayınvalidem de çok titiz gecinirler beni begenmezlerdi, ilk evlendigimde gerçekten bişey bilmiyordum o ayrı ama kime ne tabiki. Baktım mutfak tezgahını sildikleri bezle hop yere bişey döküldü onu sildi:kusmuk:yeri siler mutfak lavabosunda bezi yikar, iğrenç ama sorsan çok tutizler
Aynısı işte. Beni beğenmezlerdi. Kendileri aynı şeyi yapıyorlardı. Hala da yapıyor. Onyer silmeyi.temixlik yapmakla hijyen başka şey bence. Bu virüs olayıyla insanlar biraz hijyeni öğrendi sanki

Eltimler kizi falan hep diyorlar iste yenge senin evin temiz hep toplu vs.
Allah affetsin onlarda pasaklı.
Eltimin oglanlarin odasi dolap icleri elbiseler asiliyo dolap kapaklarindan ranzalardan asagi.
Kirli temiz ic ice.
Mutfakda yerde kirintilar falan.
Ben böyle gordugum evlerde su bile icemiyorum.
Ben alirim diyorum kalkip bardagimi yikiyorum önce kimse gormeden 🙄
Bir de bi ev boyle havasizsa kotu kokuyosa bisi yiyip icemem..

Valla sabunun suyun temizleyemice hic bisi yok.
Bi su yapip silelim supurelim eriniyo millet.
Bizim teyze topludur hergün ev siler. Ama toplu derken mesela dışarıda giydiğim kıyafeti ben asla temiz kıyafetletin yanına koymam. O koyar. Hiç yapmasm 15 dk lık progranda yıkarım. Ayakkabıyla eve girmem basıldıysa silerim. Dışarda yere konulan poşet kargodan gelen kutu vs poşetleri terS çeviririm Kutuyu ve koyduğum yerleri silerim. Dışarda elim asansöre deyince eve geldiğim anda elimi yıkarım. Yatağımın üzerine dışarı kıyafetini çıkarıp koymam. Eşim şimdi koymuyor da eskiden koyduğu oluyordy anında yıkıyordum 😂
Yani evim şuan dağınık bir türlü toplu tutamıyırum. Eşim evde çocuktan da vakit zaten bulamıyordum çok temizlik yapmaya. Ama keşke yapabilsem. Hiç eski halim yok. Yani işte benim de öyle takıntılarım var şimdi yapın yapın dedikleri şeyler aslında

Benim oglanda esimde alisiklar uzerlerinden cikan kirli sepetine gider.
Birakmazlar oda da.
Hatta esim daha dün giydim der misal pijamasi falan icin sigara iciyo napim illa siniyo sık yikiyorum.
Kotu kokuya tahammulum yok..
Gidin dus alin yikanin falan surekli soylenirim.
Oglan dus almadigi zaman bile ic camasirina kadar cikaririm ortaya hazirlarim degis ustunu diye tembih ederim.
Bu sabah yatagina koydum mesela dedim hepsi kirliye degis ustunu.

Ben titiz degilim takintiliyim.
Kıl tüy kirinti toz gormicem beni rahatsiz ediyor.
Misal camlari silemedim ama pimapenlerini hep sildim c.suyuyla.
Cunku toz oluyor.

İhlamur faslindayiz.
sütlac yeriz sonra meyvelerim erbaslari.
Ben yemek faslini erken kapatiyorum ama sutlaci her turlu yerim😋
Ben sırf o dışarı kıyafeti için dilsiz uşak almıştım. En szından dolaba girmiyor dışarı kıyafetİ. Bir de eşim pantolonu assın diye askı koydum kapı arkasına Yoksa yatağın üstüne atıveriyordu evlendiğimizde. Yoksa hiç sevmem kapı arkasında kıyafet ama mecbur. Dikkat etmiyordu benim kadar

Ben sırf o dışarı kıyafeti için dilsiz uşak almıştım. En szından dolaba girmiyor dışarı kıyafetİ. Bir de eşim pantolonu assın diye askı koydum kapı arkasına Yoksa yatağın üstüne atıveriyordu evlendiğimizde. Yoksa hiç sevmem kapı arkasında kıyafet ama mecbur. Dikkat etmiyordu benim kadar
pant. portmantoya asiyor ceketini kravatini falan.
Takim elbise giyiyor 2 gun giyiyor ayni takimk gömlek kravat hergun degisiyor ama.
Pant her 2 giymede yikayamadigimdan balkonda silkip havalandirip mecbur asiyorum tekrar bende.
Ama ertesi gun giyecegi zaman portmantoda askilarimiz var oraya asiyor.
Ceketlerinde kurutemizlemeye gitmesi gerekti bu aralar ama kapali heryer.
Montlarinida elde yikamada yikadim kaldirdim bazanin altina.

Benim esimde daginikti corabini ortada birakirdi
Uzerinde cikardigini kanepenin yatagin uzerinde söyleye söyleye alisti.

Simdi zaten direk banyoya giriyo orada degisiyor isten gelince.

Huh basladik yine monotonluga.
Pogacalar bitmisti yogurdum hamur dinlensin yapip buzluga.
Portakalli findikli kek yapicam pesinede o piser.

Evi sildim, mutfagi topladim.
Mola
Banyoyu temizlicem sonra.
Yemek yapmam gerek.
Aslinda oglana göre yemek var esime sote yapsam yanina pilav salata yeter.

Gecen kivircik al dedim kucuk 1 tane.
2 tane kocaman almis curutmeden bitiririz umarim.

A101 e giderkende benim kartim yanimdaydi esiminki arabada.
Otoparka inmeyelim benim kartla hallederiz dedik.
Ciktik a101 den diyorum ki bak aksam aksam gitti yine paralarin.
Dediki benim diil ki seninkiler gitti sen dusun dedi☺
Ek kart sanki benim maasim maas kartim gibi davraniyor hosuma gidiyor.
Yani o limiti sanki ben kazaniyorum senin kartin senin paran nekadar harcadin parandan falan der.

Ben zaten boyle para para diye bunaltamam hic huyum diildir isteyemem öyle, böyle davraninca da kendimi daha rahat hissediyorum.

Günaydın herkese
Ya temizlik yapmak tamam ama işte evde yaşayanların dağınık olmaması lazım ki yapılan işin kıymeti olsun. Ben daha eşime ancak kirli sepetinin yerini öğrettim ama hala üstüne koyuyor, kapağını açıp içine atamadı bir türlü. Kızım aşırı aşırı daginikti onun da odasını toplamayarak çözüm buldum. Baktı ki aradığını bulamıyor hiç karismadim mecbur şimdi topluyor, ben sadece temizliyorum. Ama dolap içleri falan bende tabi o kadar değil

Bugün benim çok isim var, normal süpürme silme dışında kapalı balkonu boşaltıp camlarını silicez. Eşyaları ayırıp duzenlicem. Yemekte basite kacicam o yuzden tavuk şiş, nohutlu bulgur pilavı ya da arpa şehriye pilavı yaparım. Bı de salata yeter. Tabi oğlum ne kadarına izin vericek gorucez 3 yaşında olacak cuma günü tam bir Tazmanya canavari

Günaydın herkese
Ya temizlik yapmak tamam ama işte evde yaşayanların dağınık olmaması lazım ki yapılan işin kıymeti olsun. Ben daha eşime ancak kirli sepetinin yerini öğrettim ama hala üstüne koyuyor, kapağını açıp içine atamadı bir türlü. Kızım aşırı aşırı daginikti onun da odasını toplamayarak çözüm buldum. Baktı ki aradığını bulamıyor hiç karismadim mecbur şimdi topluyor, ben sadece temizliyorum. Ama dolap içleri falan bende tabi o kadar değil
Benim oglumda daginikti.
Yani kabul ediyorum ben alistirdim hep arkasini toplaya toplaya.
Ama su evde oldugundan beri yatagini kapatiyor.
Bayada duzgun kapatiyor pelus battaniyesi var onu seriyor duzeltiyor.
Nevresimini yastigini carsafini artik kendi geciriyor.
Kiyafetine kadar hazirlardim corabi falan.
Corap secemiyodu ya hangisini giycem diye.
Simdi ic camasirini falan degis diye diye o zamanlar sadece hazirliyorum ortaliga birakiyorum tamamen degisin diye.
Normalde sakin bir cocuktur laf dinler.
Ama bu ara sanirim hamileligim sebebiyle falanda yoruluyorum goruyor aciyo galiba halime😂
Cunku her gun siliyorum odasini anne yorulmuyormusun diyor.
toz alma isinide ögrenseydi odasini hallederdi artik
Mak eline veriyorum diyorum calisma masanin altini falan supur.
Gecen babasi itti bazasini dedi sen git ben hallederim kendi cekti yardim etti bana.

Birazda kizarak degilde guzellikle soylemek önemli.
Hani ben hizmetcinizmiyim biktim falan böyle soyleyince ters tepiyo.
Rica ediyorum
Tesekkur ediyorum ozaman kiramiyor.
O da bisi istediginde ben verince hep tesekkurler der mesela alisti.

Benim oglumda daginikti.
Yani kabul ediyorum ben alistirdim hep arkasini toplaya toplaya.
Ama su evde oldugundan beri yatagini kapatiyor.
Bayada duzgun kapatiyor pelus battaniyesi var onu seriyor duzeltiyor.
Nevresimini yastigini carsafini artik kendi geciriyor.
Kiyafetine kadar hazirlardim corabi falan.
Corap secemiyodu ya hangisini giycem diye.
Simdi ic camasirini falan degis diye diye o zamanlar sadece hazirliyorum ortaliga birakiyorum tamamen degisin diye.
Normalde sakin bir cocuktur laf dinler.
Ama bu ara sanirim hamileligim sebebiyle falanda yoruluyorum goruyor aciyo galiba halime😂
Cunku her gun siliyorum odasini anne yorulmuyormusun diyor.
toz alma isinide ögrenseydi odasini hallederdi artik
Mak eline veriyorum diyorum calisma masanin altini falan supur.
Gecen babasi itti bazasini dedi sen git ben hallederim kendi cekti yardim etti bana.

Birazda kizarak degilde guzellikle soylemek önemli.
Hani ben hizmetcinizmiyim biktim falan böyle soyleyince ters tepiyo.
Rica ediyorum
Tesekkur ediyorum ozaman kiramiyor.
O da bisi istediginde ben verince hep tesekkurler der mesela alisti.
Kesinlikle üslup çok önemli aynı fikirdeyim. Ben de soylenmiyorum yani umarim:eek:

Bugun turk kahvesi icicem aylar sonra cidden burnuma koktu ya.
Hafta sonu esim icirmedi😒
icimde kalmasin.
krema yok evde olsaydi truff yapcaktim buzlukda kalan kekler birikti kahveyle giderdi olsaydi.
Cikinca unutuyorum alayim bari.

Kuzenim dogum yapti 2 ay once.
Allahim hergun ve gunde sanirim 5-6defa bebegini paylasip duruyor hikayelerini sessize aldim gormim diye.
Yahu saat basida cocuk paylasilir mi ya.
Tamam cocugun var anladik.
Dogurdun var tamam😁 biliyoruz senin evet senin o ,o senin tamam diyesim var.

Ben paylasmayi dusunmuyorum uzun bir sure.
emojilileri zaten hic sevmem.
Ama bir sarki var ona slayt yapicam 40ı falan cikinca.
Onu direk paylasirim zaten kalabalik bir insta hesabim yok hepsi es dost arkadas.
Ama hamile oldugumu bilmeyenler var baya supriz olcak tepkileri merak ediyorum🙈
Benden umudu kesen tayfa var bu daha dogurmaz diye yani.

Slaytada resim ayarlamam lazim.
Yine baby cok resmi olmicak detaylar, objeler falan olur cogu.
Sarki cok tatlis o sebeple istiyorum onuda.
1dk falan olur o da

Truff u nasıl yapıyorsun cnm
Canim ben genelde kekleri buzlukda biriktiriyorum (hazir pasta tabani falanda alip yapabilirsin ya da kek yapip)
ufaliyorum elimle.
Icine tarcin katiyorum(ceviz, portakal kabugu falan ne istiyorsan katabilirsin)
1 kutu kremayı tavaya bosaltiyorum.
Icine 1 tablet cikolatayi atip ocakda etiriyorum.
Bu cikolatayi keke ekliyorum yoguruyorum.
Sonra yuvarlak yapip buzlukda 15-20dk donduruyorum.
Yine 1 tablet bitter cikolatayi benmari usulu eritiyorum.
Bu donan kek toplarini tek tek cikolataya batirip yagli kagida dizip sogutup katilasmasini bekliyorum.
Sonra buzluga kaldiriyorum.
yemeden 15-20 dk once buzlukdan cikar kahvenin yanina mutis oluyor

Geldim kızlar sizi okuyupta yazamamak, evden dışarıya çıkamamakla aynı sizi özledim. Hepiniz iyisiniz okuyorum sizleri. Baby de gelse şimdi. Ayyyyy yazmak istediğim çok şey var kendime gelince döktürürüm.
Hoşgeldin canım özlrndiniz insallah baby de gelir kısa zamamda

Selam kızlar anca oturdum isle r bitmiyor bir makine beyaz yikadim asılacak bitti lazanya pisircem ici pişti besamel yapılıp tepsiye dizilecek ikindiden önce yaparim pismeden beklemesi lazım oğlan kek istiyordu revani yaptim onu serbetledim oturdum kahve içiyorum az dinleniyorum ayakta yoruldum kalkıp bi tarhana pisircem

Bugun turk kahvesi icicem aylar sonra cidden burnuma koktu ya.
Hafta sonu esim icirmedi😒
icimde kalmasin.
krema yok evde olsaydi truff yapcaktim buzlukda kalan kekler birikti kahveyle giderdi olsaydi.
Cikinca unutuyorum alayim bari.
Canım geçen senden tarif aldığımda eşim markete gitmişti krema al dedim. Bakmış krema 8 tl yi geçik şoktan alıyordum ben daha ucuz diye orada da kalmamış. Almadan gelmiş. Ben de Krema yerine süt kattım gayet güzel oldu aklında bulunsun canım. Tarçın fikrine de bayıldım lezzet kattı 😍

Soylendigimde oluyordu 2sinede.
Ama baktim ters tepiyo artik sabır diyorum Dusuk volumle ajitasyon yapiyorum.
Kız olunca sakinligim devam eder mi bak simdi bilemedim🤐
Devam etmeyebilir ben bazen sakin kalamıyorum. Dün gece bayağı sinirlendim. Bu ara eşim evde tabi üç beş desteği olsa da daha ben şu an kızın tuvalet olayı ile ilgileniyorum illa zaman alıyor onu iyi gözlemlemem gerekiyor.Yalnız olduğumuz gibi olmuyor. Sabah daha mutfağı topluyorum bir kahveni alırım diyor. Kendi bilgisayarın başında iş değil öyle bişeyler izliyor. ÇamaşıR çok çıkıyor. Ne yiyeceğiz diyor. Dün o yaptı Allahtan yemeği.makina daha çok bulaşık doluyor. Mutfak daha çok dağılıyor. Eskiden yemeği işyerinde yerdi. Yani tabiki yüküm daha çok arttı.
neyse kız zaten. Sürekli beni istiyor. Dün gecede saat 1 oldu uyku yok. Tuvalete götürdüm orada tuvalet yıkadığım fırçayı istiyor anlatıyorum yok anlamıyot illa istiyor almaya çslışoyor en sonunda sabrım taştı bağırdım. Ağladı ağladı uyudu. Tabi ağlaması fırçayı vermedim diye. Sabah da konuştuk gayet sakin anlattı akşam neden vermediğime dair anlattığım şeyleri.

Back
X