Küçük Düşün Büyük Olsun!

Kızlarr
Tuvaletleri hallettim. Gömme dolabı sildim.
Kapıları da bitirdim nihayet. Evin tozunu da üstünden aldım. Basit toz alma oluyor😬 ohh be dedim. Hep engel çıkıyordu ya. Bir de bende de tik var cam ve kapı silerken ince detayına kazar bezi sokarım ve ovarım. Sonra da birara camlara girişirim inşallah. Yoruluyorum ya 41 yaşındayım. Hiç 41 kere maşallah diyemiyorum kendime. Yok eski enerjim.
Şimdi de kız uyanmadan arpa şehriye pilavı yapacağım. Bugün iyi uyudu maşallah
Her anlam da dolu gün oldu. Sevindim boş geçirmediğime. Sabah güneşi gördüm ondan sanırım 🌞

Çok çocuk için kocan sabırlı olacak yani sunu bunu istemeyecek bence ne. Varsa benim koca yemek tatlı ister bizim komsu var mesela tek çeşit yapar yemek Çorb falan ben yemek çorba pilav salata yaparım adam alıştı
Annesi kızartma yapmış habire buna
Çocuk olunca biraz eştr yardımcı olcak
Bu benimkinde yok gecen diyo üçüncü olsa diyo ne dedim sen Bi kere bakmıyor dört dörtlük iş bekliyosun kusura bakma dedim
Gecen olan hastalandı kaynanmgil bitti akşama eşimin işi vardı o tarafta görümce hepsi telefon ediyo benimki ne yemek yaptın ne yemegi dedim geceden beri çocukla ugrasıyorum bide onları getirmişsin dedim
Kocan destek degilse Birtane bile fazla yeminle
Çok dogruuu. Ben kiz 1 yasindayken yemek yapmadigim gunleri bilirim. Sadece kıza yapıyordum. Mutfak dağınık kalıyordu. O konuda Allah razı olsun eşimden. Hafta sonu da kendisi yapar yemek.
Evde hastalık varken insan geliyorsa da birşeyler hazırlar gelir. Bizim Allah için çocuk yokken de varken de teyze gelse yapardı yemek. Kayınpederim bile geldiğinde ben çalışıyorken yemek yapıyordu.
Öyle gelene yapmayacaksın gelecekler aç kalacaklar sonra hazırlayıp gelirler. Tabi biraz da eşinde bitiyor iş. Onun da düşünmesi lazım

Çok dogruuu. Ben kiz 1 yasindayken yemek yapmadigim gunleri bilirim. Sadece kıza yapıyordum. Mutfak dağınık kalıyordu. O konuda Allah razı olsun eşimden. Hafta sonu da kendisi yapar yemek.
Evde hastalık varken insan geliyorsa da birşeyler hazırlar gelir. Bizim Allah için çocuk yokken de varken de teyze gelse yapardı yemek. Kayınpederim bile geldiğinde ben çalışıyorken yemek yapıyordu.
Öyle gelene yapmayacaksın gelecekler aç kalacaklar sonra hazırlayıp gelirler. Tabi biraz da eşinde bitiyor iş. Onun da düşünmesi lazım
Koca düşünmesi lazım çocuk hasta dedim valla evi bile süoürmedim Ogün bilsinler her zaman bir değil dört dörtlük sanıyorlar herşeyi

valla hangi şehirdesin bilmiyorum ama özel okullar ateş pahası
şimdiden yap yatırımını
at köşeye paranı sonra insan yetişemiyor
Özel okul konusunu bizde çok düşündük. Arkadaşın eşi özel okulda müdür. Fiyat konusunda bilgi aldık. Sadece masraflar hariç 22 binlerden bahsetmişti.
Çok fazla geldi bana. Evin kredisi bitince arabayı değiştirmek istiyor eşim. Bu yıl da zam alamadı. Şansımıza ben işi bıraktım ekonomik kriz yaşandı. Herşey iki katına çıktı. Sonra tam zam slacak o ay corona çıktı.
Bilemedim özel okul konusunu. Arkadaş çocuğunu gönderecekti sonra vazgeçti. Her ay o kadar para vereceğime ev alıp o parayı oraya ödesem ilerde evi olur demişti.
Ancak özel okul için benim de çalışmam lazım. Bilemedim çalışıp özel okuldamı okutmak iyi, yoksa evde onunla ilgilenip devlet okuluna göndermekmi. Sonuçta ilgilenecek kimse yok. Teyze ilgilense evler uzak.
Öyle karışık bir durum.

Esimde oglumda yemek seciyor fakat esim zorlamiyor beni oglan kadar.
yemek yapmadim desen iyi yapmissin kahvaltilik yeriz diyo.
artik sık pasta borek yapamiyorum hafta sonu yapmaya kalkisincada bosver yorma kendini diyo.
Hakkini yemim niye yok niye yapmadin falan demiyo adam ama oglan ben neyicem ben neyicem dolaniyo.
o bekliyo kek falan alisik

Kizada bakiyo esim ilgileniyo ama hafta ici 19.30 oluyo gelmesi haftasonu evde sukur
pandemi resmen bana yaradi
yoksa 2'3 saat dernege gidim gelim der kacardi.
Oturuyo bizimle kiza bakiyo
Benim eşim de 8:30 u baZen 9 u buluyor gelmesi. Zaten saat 10-11 gibi kızın uyku durumu söz konusu. C tesi de 4-5 i buluyor gelmesi. Hiç vakit kalmıyor. Ama çok şükür çok beklentisi olmuyor.

Günaydın 🦋
Gece biraz kitap okuyup kızın odasına yattım. İyi oldu uykum bölünmedi. Odasında uyuyunca uyanmıyor enteresan.
kahvaltı yaptık.Ne hazırlayacağımı şaşırıyorum herşeyi yemiyor. Patatesli omlet yaptım. Birlikte yemiyor ayırıp yiyor🤦🏻‍♀️ Zaten melemen hiç yediremedim. Mutfağı topladım. Makinayı çalıştırdım. Kakaolu süt istemişti verdim kızım mutfakta masada iç dedim. Yok tv izlerken içecekmiş kaç defa söyledim. Sonra odaya gitti dökmüş koltuğa bir de boyayla boyamış koltuğu. Onu sildim. Bak gördünmü buraya dökülüyormuş süt ben sana niçin masada iş dedim falan boyayla koltuk boyanmaz dedim snlattım. Sonra gelmiş anne barıştıkmı diyor😂 sonra da yanlışlıkla oldu kendisi döküldü diyor.boyayı da sen yapmadın ellerin yaptı değilmi dedim🤣
Neyse az size uğrayayım oturayımdedim. sonra işlere girişeceğim.Ev toparlanacak Ocak silinecek ütü yapılacak kalan kapı silinecek. Çamaşır katlanacak. Akşam sepette kaldı öyle🙈
Ya bu evi bir topluyorum hep böyle kalsın diyorum sonra çok zaman geçmeden bir bakıyıtum yine dağılmış.
belki işlerimi toparlayınca kızı biraz çimlere indiririm.
Akşama da bilmiyorum ne yemek yapsam. Kıza da bize de. 🤷‍♀️
Canım çocuklu ev dağınık olur boşver, ben de senin gibiydim sürekli toplamaya çalışıyordum, hem stres oluyordum hem mutsuz. şimdi bıraktım yatmadan önce hep birlikte topluyoruz artık kafam rahat, naçizane tavsiyem

Özel okul konusunu bizde çok düşündük. Arkadaşın eşi özel okulda müdür. Fiyat konusunda bilgi aldık. Sadece masraflar hariç 22 binlerden bahsetmişti.
Çok fazla geldi bana. Evin kredisi bitince arabayı değiştirmek istiyor eşim. Bu yıl da zam alamadı. Şansımıza ben işi bıraktım ekonomik kriz yaşandı. Herşey iki katına çıktı. Sonra tam zam slacak o ay corona
burda okullar sabahçı öğlenci hep.ikizler okuldan 1 de gelcek ben 6 da kadın tutucaz mecbur öyle olunca bari o kadar saat okulda dursunlar diyor insan.ama küçük bir yerde sartları iyi olan devlet okulu her zaman tercihim olur .özele yıllık 35 bin diyorlar burda bana etti yıllık 70 bin.biriktirip özel üniye gönderse daha iyi

İyigecelers
Bime ugradım gelirken 30 tl bıraktım;hip devm sütü 200 ml 2 tane(4,95 tanesi)yag sökücü aldım sarı bı sıvı 9.95 tl ama aynaları sahane temizliyor,buzdolabu poseti,6lı kücük tahin helvası.
Görümcem gecikmis,7 ye dogru geldi alya.
Ben de mantı hasladım kendime.
Camasır astım,azcık toz aldım.
Alya geldi onu doyurdum.
Patates yemegi yapmıs kvdem.
Tuzsuz ayırdm alyaya dedi ondan yedirdim yogurtla.
Uyumus arabada ,beni görünce uyandı.
Süt iciyor simdi.
Valla mama alcm herhlde bu gidisle
Devam sütü böyle daha pahalıya geliyor🤷🏻‍♀️
İnek sütünün de bi yararı yok suan Alyaya.
Az daha büyük olsa tmm da.
En azından devam sütlerinde folikasit,vitamin flan var.
Uyursa ins kahve iccem🙏🏻

İyigecelers
Bime ugradım gelirken 30 tl bıraktım;hip devm sütü 200 ml 2 tane(4,95 tanesi)yag sökücü aldım sarı bı sıvı 9.95 tl ama aynaları sahane temizliyor,buzdolabu poseti,6lı kücük tahin helvası.
Görümcem gecikmis,7 ye dogru geldi alya.
Ben de mantı hasladım kendime.
Camasır astım,azcık toz aldım.
Alya geldi onu doyurdum.
Patates yemegi yapmıs kvdem.
Tuzsuz ayırdm alyaya dedi ondan yedirdim yogurtla.
Uyumus arabada ,beni görünce uyandı.
Süt iciyor simdi.
Valla mama alcm herhlde bu gidisle
Devam sütü böyle daha pahalıya geliyor🤷🏻‍♀️
İnek sütünün de bi yararı yok suan Alyaya.
Az daha büyük olsa tmm da.
En azından devam sütlerinde folikasit,vitamin flan var.
Uyursa ins kahve iccem🙏🏻
Devam sütü dediğin su ufal şişelerdeki mamamı ? Cok pahalı onlar valla

Kızlarr
Tuvaletleri hallettim. Gömme dolabı sildim.
Kapıları da bitirdim nihayet. Evin tozunu da üstünden aldım. Basit toz alma oluyor😬 ohh be dedim. Hep engel çıkıyordu ya. Bir de bende de tik var cam ve kapı silerken ince detayına kazar bezi sokarım ve ovarım. Sonra da birara camlara girişirim inşallah. Yoruluyorum ya 41 yaşındayım. Hiç 41 kere maşallah diyemiyorum kendime. Yok eski enerjim.
Şimdi de kız uyanmadan arpa şehriye pilavı yapacağım. Bugün iyi uyudu maşallah
Her anlam da dolu gün oldu. Sevindim boş geçirmediğime. Sabah güneşi gördüm ondan sanırım 🌞
Bende oyle aksayan isi yapınca üzerimden yük gidiyor resmen masallah kuzu o kadar var misin maşallah ben yaşını bilmiyordum ama hiç göstermiyosun🙈🙈 benim yaslarimda sanıyordum seni minyon tiplisin 😀

Back
X