Küçük Düşün Büyük Olsun!

Günaydınlar
Kız bugun okulu kırdı,uyuyodu tabi aksm uyumamakta direnince uyuyor fosur fosur.
Koci gitmesin bugun dedi o bakcak,yürek yediyse demek gklşglkgf
Artık evi ne halde bulurum kim bilir.
Bugun yemek yapmamız lazım.
Az nakitim var onla da 10-20 eur almak istiyorm o yüzden hic markete gidesim yok.
Bayramda cocuklara harclık verilcek alıp kenara atmam lazım.
Süt falan almam lazım.
Alya devam sütünü de bıraktı emziği bırakınca.
İcmiyoır artık geceleri.
Annem pazar ballı süt vermis.
Orda biberonları var,bana bardaga koy anneanne demis kuzum ya.
2 yas sonrası tünelin ucu aydınlık gibi hgklhgkhkg
Farklı dertleri oluyor tabi ama artık konustugu icin rhaatlıyorsun.
İsteklerini söylüyor falan.İletisim kurabiliyorsun bi nebze.
4 yas diyor arkadaslar,4 yasdan sonra rahatlama geliyormus ins.
Moral bozmak gibi olmasın ama 3 yaş en korkuncu bence. 4’ten sonra güncelleme geliyor ve baya tatlı insanlara dönüşüyorlar ama şahsen hayatımın geri kalanında bir daha 3 yaş çocuğu ile muhatap olmak istemiyorum :işsiz:

Moral bozmak gibi olmasın ama 3 yaş en korkuncu bence. 4’ten sonra güncelleme geliyor ve baya tatlı insanlara dönüşüyorlar ama şahsen hayatımın geri kalanında bir daha 3 yaş çocuğu ile muhatap olmak istemiyorum :işsiz:
Suan bende dibine kadar yasıyorum 3 yas sendromunu:)
4 yası bekliyorm:)
Aksm olunca bende aynıyım,21.00 dan sonra ortada cocuk görmek istemiyırum diyorum :D
Benim limitim 21.00 a kadar:S_

Suan bende dibine kadar yasıyorum 3 yas sendromunu:)
4 yası bekliyorm:)
Aksm olunca bende aynıyım,21.00 dan sonra ortada cocuk görmek istemiyırum diyorum :KK70:
Benim limitim 21.00 a kadar:S_
Benim küçük kız Temmuz’da 4 yaşına girecek. İkinci tura döndüğüm için fenalık geldi🙈 Ben kızların yatma işlerini 20:30 gibi başlatıyorum. Arıza vermezlerse en erken 22:00’de bitiyor. 21:00 çok iyiymiş gerçekten:)

Benim küçük kız Temmuz’da 4 yaşına girecek. İkinci tura döndüğüm için fenalık geldi🙈 Ben kızların yatma işlerini 20:30 gibi başlatıyorum. Arıza vermezlerse en erken 22:00’de bitiyor. 21:00 çok iyiymiş gerçekten:)
Ben de 20.30 da giriyorm odaya 21.00 oluyor ,21.30 oluyor.Dün aksam 22.00 oldu.
Çisim geldi,su iccem,ısık gördüm,bi ses duydum faslı bitince uyumaya ikna oluyor:KK51:

Ne ayıp bizde cagirirz esim arar abisini söyler bizim elti grubumuz var ordan yazarız sana ddim ya o gelmesede gel diyolar yani😒😒
Normalde hep benimle plan yapılırdı
Ben aranirdim nolarınida sildim, hesaplarinida
Eltim 2 defa aradı ben hiç aramadım tavrimin farkinda o da
Benden cikarlari kalmadı daha kilimi kipirdatmicami biliyorlar
Amaç eşime bak biz davet ediyoruz biz adım atıyoruz o istemiyo görüşmeyi olayina getirmek olabilir.
Eşim zaten biliyor gorusmek istemediğimi.

Ben onlara zamanında demiştim ki ben sevmediğim insanın evine ancak eşimin hatrina giderim ve yerimden de kalkmam aynısını onlara yapicam bayramda.
Gorumcemde öyle yapiyorum genelde.
Bisi sorarlarsa cvp veriyorum
Mecbur kalmadıkça yardım fln etmiyorum.

Oruç ve yürüyüş hareket kilo verdirmiştir bence. Ben de kilolu halimi sevmiyorum. Fotoğraflarda bile pek yoktum o dönemlerde😅 tek tük var. Geçen gördüm kendimi.güzel kahvaltı yerinde şişko ben dedim. Neymişim yahu 😁
Bugünlerde oruç yok ya, kaçırmayayım diye şartlandırdım kendimi. Yarın diyete uygun besleneyim dedim. Her akşam tatlı yiyoruz gidişat iyi değil.
Geçen kardeşim süt helvası yapacaktı yapma yapma ev tatlı dolu dedim.
Baklava tulumba doğum günü pastası vardı. Bir de bugün arkadaş sütlü nuriye getirmiş. Oo hiç iyi değil.
Bende akşam çok az yiyorum özellikle pide yemiyorum.
Pilav makarnaya yemiyorum.
Kendime ayrı ana yemek yapiyorum.
Onlar et kofte yiyor her akşam ben sebze yapıyorum kendime.
Gecede pidesiz yiyorum
Ay böyle pant. Portlemeyen göbekten yanlar güzel ya

Trendyol bana seni özledik 100tl 40tl indirimi vermiş.
Hangi dağda kurt öldü eyy trendyol😂
İyi oldu eksiklerim vardi.
Kotondan 1 tshrt, yüz yikama köpüğü ve farmasi rimel aldım.
Bu rimeli çok övdüler hem instada hemde yorumlarda
Çok uzatıyor diye malum kirpik fakiriyim
Şansımı dedim bakim.
Tshrt 35tl, rimel 17tl kopukde 11tl geldi.
Miss oldu.
Arada jestlerini bekliyorum trendyolcugummm yazicam asistana😂

Ben takıntılarından yoruluyorum encok.
Giyinmek istemiyor,yıkanmak istemiyor.
Sevmediği biseyi asla yemek istemiyor.Hergün et köfte ver yer ama salcalı yemekleri ,corbayı sevmiyor.Ona özel yemek yapmıyorm genelde.Drla konustum bu konuyu cünkü napim diye.
Okula gidiyorsa 3 ögünü alıyor orda,aksm yemiyorsa sunmayın bisey uyusun öyle madem dedi.
Bunu uyguluyorum yemiyorsan kaldırıyorm diye ama insanın ici parcalanıyor.
Onun dısında saglık olsun gerisi hallolur diye kendimi teselli ediyorum.
Onlar biZde hep vardı 😂 demekki o yaşların genel özelliği. Ela iki öğün yemek yiyor 3 öğün hiç hiç yemedi. Ayrı yemek yapıyorum mecbur. Aslında yapmasam belki daha iyi ama dediğin gibi içim parçalanıyor.
Kıyafet ayakkabı konusunda şimdilerde de hayır onu değil bunu giyeceğimler var😅
Bana en zor geleni diretip ağlaması olmuştu. Ağlayınca tahammül sınırım azalıyordu.

Bende akşam çok az yiyorum özellikle pide yemiyorum.
Pilav makarnaya yemiyorum.
Kendime ayrı ana yemek yapiyorum.
Onlar et kofte yiyor her akşam ben sebze yapıyorum kendime.
Gecede pidesiz yiyorum
Ay böyle pant. Portlemeyen göbekten yanlar güzel ya
Ben onu yapamadım🙈 oruç tuttuğuma güvendim. Ne de olsa aralıklı oruç diyeti gibi oluyor sahur da yapmıyorum diye rahatça gömdüm pideleri tatlıları😅

Çorba yapicam
Pilav var
Kofte patates kizarticam
Az da türlü yapicam.
Pilavın yanına karışık alsinlar

Kiz uyuyo keşke kalkip yapsam aşırı üşeniyorum ya.
Keşke yemegim olsaydi🙈

Toz aldım, çamaşır astım
Ortalığı topladım.
Resmen oturdum tv izliyorum
Canım hiç bisi yapmak istemiyor bugün rehavet çöktü

Merhabalar.

Birikim!
Tasarruf!
Kumbara!
indirim!

Nelerden tasarruf ederek nekadar biriktiririz?

Birikim için neler yapmalıyız?

En güzel birikim öncelikle bilgi birikimidir.

O halde bildiklerimizi paylaşarak ve tasarruf yollarımızı anlatarak hayallerimize küçük küçük adımlarla yürüyelim.

Kücük damlalar büyük okyanus olsun.

Sloganımız "zoru" basarırız "imkansız" zaman alır :KK66:

Akşam iftar güzeldi çok da güzel karşıladı gelinimiz Allah razı olsun, herşeyden yapmış zeytinyağlısına kadar biz de giderken tatlı aldık bizim evin oradaki antepli bir baklavacı var 140 tl kilosu 1 kilo aldık ama güzeldi. 6 aylık bebekleri var çok tatlıydı sevmelere doyamadık eltimle konuştuk onlarıda davet etmişler güzel bir geceydi ben kendi adıma çok mutlu oldum. Bu gün evin bütün avizelerini, dolap üstlerini, ahşap kapılarını sildim banyonun birinin ve lavabonun birinin de tüm fayanslarını sildim ebeveyn banyosu kaldı kollarım agrıdı. Kuru biberlerden az haşladım akşama yogurtlarım salata gibi ortaya koyucam ıspanak yemeği yaptım az az da çorba ve diğer yemeklerden var yeter bu akşam başka da birşey yapmıcam. Evi de derleyip topladım süt almaya gittim adamın biri marketin önünde 3 tane 5 kiloluk şeker poşetleri ile duruyor hemen durduğu marketin oraya girdim yerel bir market öyle broşür falan da dağıtmaz 5 kilo türk şeker 58 tl hemen aldım süt 3 litre de süt eve zor geldim ama sevindim şeker çok pahalı eşimle birlikte olsak bir 5 kilo daha alırdım ama tek başıma ancak bunlarla eve geldim. Şimdi tv izleyip sizleri okuyorum rutinim oldu azıcık kendime zaman ayırmak bana iyi geliyor. K Kapadoya hoşgeldin.

Akşam iftar güzeldi çok da güzel karşıladı gelinimiz Allah razı olsun, herşeyden yapmış zeytinyağlısına kadar biz de giderken tatlı aldık bizim evin oradaki antepli bir baklavacı var 140 tl kilosu 1 kilo aldık ama güzeldi. 6 aylık bebekleri var çok tatlıydı sevmelere doyamadık eltimle konuştuk onlarıda davet etmişler güzel bir geceydi ben kendi adıma çok mutlu oldum. Bu gün evin bütün avizelerini, dolap üstlerini, ahşap kapılarını sildim banyonun birinin ve lavabonun birinin de tüm fayanslarını sildim ebeveyn banyosu kaldı kollarım agrıdı. Kuru biberlerden az haşladım akşama yogurtlarım salata gibi ortaya koyucam ıspanak yemeği yaptım az az da çorba ve diğer yemeklerden var yeter bu akşam başka da birşey yapmıcam. Evi de derleyip topladım süt almaya gittim adamın biri marketin önünde 3 tane 5 kiloluk şeker poşetleri ile duruyor hemen durduğu marketin oraya girdim yerel bir market öyle broşür falan da dağıtmaz 5 kilo türk şeker 58 tl hemen aldım süt 3 litre de süt eve zor geldim ama sevindim şeker çok pahalı eşimle birlikte olsak bir 5 kilo daha alırdım ama tek başıma ancak bunlarla eve geldim. Şimdi tv izleyip sizleri okuyorum rutinim oldu azıcık kendime zaman ayırmak bana iyi geliyor. K Kapadoya hoşgeldin.
Teşekkürler ederim..!! Şeker konusunda çok iyi yapmışsınız, son dönemlerde iyice saçmaladılar zam konusunda..!!

İyi geceler kızlar,
Kızı 23:00 gibi daldı uykuya. 22:15 de uyku saatimiz geldi dedim. Kitap oku falan ancak. Bir yandan da sürekli konuşuyor 😅 bir de bugün full hareket vardı. Bu ara hareket arttı. Dün mutfağın kapısına tırmanıyordu🙄 görünce birden panikle ne yapıyorsun dedim. Düşme tehlikesi çok. O da sanırım korktu., kalbim duracak gibi güm güm anne dedi :) birdaha yapma dedim.
Totosu yer görmeyenlerden 😅
Neyse bugün saat 14:30 gibi arkadaşa uğradım. Eşi eminönünden kahve İstemiş, dün eşim almış onu götürdüm. Bir kahve içtik. Ela onların kedisiyle oynadı çıktık. Ben markete gittim o çocuğu almaya gitti.
Fileden simit tost ekmeği, süt, kıza nutella go, yeşil zeytin aldım. 58 tl ödedim. Carrefourdan salatalık aldım 7 tl
Eve geldik. Kek yaptım. Yemek hazırla ye. Kahve yapmıştım.sağolsun benim koci hooop kahveyi komple döktü halının üzerine lekesi de çıkmadı, ne yapsam bilmem.
Bugünlerde de içimde bir can sıkıntısı var hayır olsun. Dokunsalar ağlama modundayım. Ara ara oluyor sonra geçiyor.
Böyle dönemlerde pek birşeyden tat alamıyorum..hayır olsun bakalım

Bereketli olsun aldıkların canım. Şekerin kilosu kaç tl oldu haberim yok. Ben aylar önce 5 kiloluk ve 1 kiloluk almıştım. Duruyor hala. Şeker ancak tatlı yaparsam kullanıyorum. Çay kahve şekersiz.
Türk marka ürünler bimde satılmıyormuydu sanki. Fiyatlar aynımı bilmiyorum tabi

Back
X