Küçük Düşün Büyük Olsun!

Selam kızlar gece kalan yemeklerden yiyim ddim salçalı yemekti🤦🤦bı uyandım midem fena yanıyor tutamadım bugün ilkkez rahatsız oldum bana kahvaltılık lazım niye yediysem tutmuyoken mutfak dolaplarının tepe kısmı yaglaniyor benim davlumbaz yok evde bir tane pervane var kendine hayrı yok bir saat orayla uğraştım oğlusun burnu akıyor tıkandı gece baş kismina soğan karanfil yaptım göndermedim bugün okula balkonun camları sildim bir makine renkli açtım hava çok sıcak kurumuş toplancak şuan çok güneş akşam gibi toplarım süpürge açtım patates haşladim peynir içi yaptım açma gül böreği yaptım ilkkez denedim küçük ablanın tarifi güzel olmuş tarhana çorbası birazda lorlu biber pişirdim yeter salâta ile

Selam kızlar gece kalan yemeklerden yiyim ddim salçalı yemekti🤦🤦bı uyandım midem fena yanıyor tutamadım bugün ilkkez rahatsız oldum bana kahvaltılık lazım niye yediysem tutmuyoken mutfak dolaplarının tepe kısmı yaglaniyor benim davlumbaz yok evde bir tane pervane var kendine hayrı yok bir saat orayla uğraştım oğlusun burnu akıyor tıkandı gece baş kismina soğan karanfil yaptım göndermedim bugün okula balkonun camları sildim bir makine renkli açtım hava çok sıcak kurumuş toplancak şuan çok güneş akşam gibi toplarım süpürge açtım patates haşladim peynir içi yaptım açma gül böreği yaptım ilkkez denedim küçük ablanın tarifi güzel olmuş tarhana çorbası birazda lorlu biber pişirdim yeter salâta ile
Gecmis olsun kuzu😓

Geçmiş olsun canım

Gece bizde yemek yesek midemiz kötü olur sanırım
Hafif yemeye alıştık
Canımızdan istemiyor

Selammm
Yine sokaklardan topladım kendimi bugün
Sabah kızın sonuçlar için gittim
Demir, b12, dvit düşükmüş.
Hatta b12 için direk iğne verdi ayda 1 dedi.
Kafama taktım.
Yemiyor bisi vitamin alamıyor
Pekmezide tek ver dedi eczacı sabah akşam surup gibi.
Karadut ozu bitmişti onu sipariş geçtim.
Dvit evde var oysa kullanıyoruz
Demir için şurup verdi hiç de sevmiyor onu napcam bilmiyorum.
Kofte falanda yiyor ama bakliyat sebze de çok seçici malesef.
Sunacaksın diyor doktor zorla agzinami tıkim napim ya
Valla şu evin yemek secicilerinden bıktım usandım.

Öğlen geldim kiz Anne diye koştu.
Artık dışarı cikacagimda anneme gitmek istemiyor ağlıyor arkamdan.
Gelince giydirdim onu aldım çıkardım gönlü olsun.
Parkda epey oynadi.
Arabasinida goturmuyorum baktım salıncakta uyucak geldik eve
3 saate yakın uyudu.

Dr. Süt, bebe bisk fln verme dedi
Emzik biberon bırakın dedi.
Nasıl yapicaz ya biberon birakiriz hadi sadece akşam süt içerken zaten kullaniyor sütüde kesicem bir süre zaten
Emziği nasıl birakicaz? babyloading87 babyloading87 siz tamamen bıraktınız mı?

Kızı besiye cekicem
Araştıracam iyice degerlerini yukseltmem lazım.
Şimdi onuda kafama takarım ben.
Kiz babasıyla pideyi gitti.

Çorba, dünden tavuklu pilav, karnıyarık, oglanada dünden kofte patates var.

ALiveler pahalı degil mi 🙈Onların mama yiyen bebekleri 700-800 tl di.Ona bi bakayım saolasın🥰
Bu çantalısı 200dü ben hediye aldım geçen hafta,polly den beğendiğim 350ydi ona göre yorumladım😀 dediğin gibi onun da bebekleri pahalı.belki indirim yakalamış olabilirim ondan da olabilir😀😀

Emzik biberon bırakın dedi.
Drlar cocık 1 yasa geldimi bırakın diye tutturuyor😣
Bizimki 1 günde bıraktı.Annemdeydi annem sinek almıs dedi pis olmus dedi
Bikac gün sordu sonra sormadı.
1 yasında bunu yapsak asla anlamazdı.
Bi gecen ay eli kahve mak.degdirdi hafif parmagı yandı ozman aglarken meme diye agladı😓
Memeyi sinek aldı annecim dedim.
Sormadı
Biberonu da es zamanlı bıraktı diyebilirim sütü istemiyor artk geceleri.
Bardakta ver diyor.
3 ay sonra 3 yası doldurcak ama Alya.Yani size erkendir belki bırakmıyorsa zorlama bacım.
Mesela Alyada emzik kaynaklı ön disinde carpık baslamıstı,o kayboldu.

Topla birlikte eve girdim.
Alyayı cok özledim ama 3 saat görmedim ama 2 kere görüntülü aradım .
Belli saate alıskınız ikimizde 17.00 den sonra arıyorum🙈
Alya sok oldu,dogumdan beri ilk kez sarı görüyo beni
Anne sen baska anne misiin diyo🙆🏻‍♀️🙈
Koci fırında yemek yapmıs urfalarla
Geldim oturdm direk🤣
650 boya kesim icin verdim 50 tl de kuaförün cocuklar icin bıraktm bisey alırsın diye.
Cok sevindi kız.
Abla gel pazar cila atalım bidaha dedi ama bayram sonrası gelirim dedim
30 tl tatlıaldm Adana tatlılarındaan

Geldim oturdm direk🤣
650 boya kesim icin verdim 50 tl de kuaförün cocuklar icin bıraktm bisey alırsın diye.
Cok sevindi kız.
Güle güle kullan canım saçlarıni bende yarın yada cumartesi çıkıp kas ve saç kesimi yaptircam

İyi geceler kızlaaar,
Bugün sabah uyandım. Kızı uyandırdım. Tabiki uyuma saati değişmedi. Yat yuvarlan. O yatıyordu ben eşya hazırlayacağım anneanneye gideceğiz ya dedim. Oleeyy dedi zıpladı yataktan. Bir baktım küçük oyuncak valizini almış içini dolduruyor. Zaten her gidişimizde muhakkak götürüyor. Neyse sonra ben kışlık ve küçük gelenleri ayırdım. Dolabı sildim. Sonra tost yaptım. Tost yeme şekli bu ara ekmeği ayırıp sucukları yeyip ekmeği de sonra yemek🙄 bundan sonra tost yapmaya uğraşmam sucuğu pişiririim ekmeği de veririm yersin dedim. Bir ağlama hayır yappp. Babamı arayacağım😅
Sonra arkadaş geldi düdüklü tenceremi almıştı onu getirdi. O gitti. Çamaşır at as katla. Ela da öyle bir alışmışki. Daha ben çamaşır katlamaya başlamadan Anne sen çamaşır katlarken anne kız oynayalım. :)
Oynadık. Sonra yemek işine giriştim. Karnabahar kızarttık birlikte. Keyifliydi.
Tavuk baget vardı onu biraz haşladım. Mısır gevreğiyle kızarttım. İçi tam pişmemiş. O kadar da haşladım. Baktım dağılacak gibi kapattık. Eşim de yapmıştı önceden yine öyle olmuştu. Bir beceremedik ya bunu. Bir de heryer yağğ. Bunamı yanayım, yoksa uğraştığımamı. Yakın zamanda bagetle yapmam sanırım. Ne uğraşıyon söyle kfc den gelsin mis gibi ye. Evde olmuyor o lezzet her anlamda farklı sırrı ne bilmiyorum.
Yemekten sonra topla ocak sil. Mutfağı süpürt..çamaşır katla. Kıza kıyafet hazırladım bir parça. Biraz puzzlee yaptık. Uyudu.
Uyumadan önce de tam yatacaktık. Elini gözüme bir çarptı. 2-3 parça kirpiğim yere indi.tam da gözümün ortasındakiler. Yoluk tavuk gibi oldum. Sonra, Sen çocuklu kadınsın senin neyine takma kirpik dedim:KK70::KK70::KK70:
Yarın bana iş çıktı, arkadaşa gideceğim ekleme yapacak bu iyi olmadı.ama mecburum. Bayramda böyle gezemem

Geldim oturdm direk🤣
Cok sevindi kız.
Güle güle kullan canım yeni imajını 😊

Drlar cocık 1 yasa geldimi bırakın diye tutturuyor😣
Bizimki 1 günde bıraktı.Annemdeydi annem sinek almıs dedi pis olmus dedi
Bikac gün sordu sonra sormadı.
1 yasında bunu yapsak asla anlamazdı.
Bi gecen ay eli kahve mak.degdirdi hafif parmagı yandı ozman aglarken meme diye agladı😓
Memeyi sinek aldı annecim dedim.
Sormadı
Biberonu da es zamanlı bıraktı diyebilirim sütü istemiyor artk geceleri.
Bardakta ver diyor.
3 ay sonra 3 yası doldurcak ama Alya.Yani size erkendir belki bırakmıyorsa zorlama bacım.
Mesela Alyada emzik kaynaklı ön disinde carpık baslamıstı,o kayboldu.
Ben de o konuda çok takılmadım. Biberonu bırakması 3 yaşına yaklaşmıştı galiba. Mickey mause lı sulu bardak aldım.bundan sonra sütümüzü bununla içeriz dedim. Hoşuna gitti. Ama tabiki sütü de bıraktı.
Hiç biberon diye ağlamadı. Küçük olsa zor olurdu bence.

Bu gün de kafamda olanların hepsini yaptım şükürler olsun. Dün annemle babama dedim söyleyin ne istiyorsanız yapayım babam çok çeşit bilmez hamur işinde kurabiye poğaça börek tamamdır. Kakao, çikolata hayatında yememiştir o yüzden kurabiyeler hep aynı sade, poğaçalarda hep peynirli, börekde mevsim sebzelerine göre ben bu gün ıspanak-pırasa karışık kol böreği yaptım iki tepsi birini dondurucuya attım hemen bu bayram gelen giden olur. Benim eşime öğretemedim yemeğe evin hanımı davet eder diyorum evlendiğimiz günden beri ama adam üslüp bilmediğinden yemeğe de kalın diyor gelene olan bana oluyor. Sarmalarım hazır dondurucuda siğara böreğide koydum. Bu gün yaptıklarımdan akşama bize börek ayran salata çorba var yeter. Poğaça da az koyuyorum bize kalanını hemen annem ve amcama diye ayırıp götürüyorum. Börekte bize bir tepsi çok onlara koyarım yine.
Benim eşim de kalın yemeğe der. Elim ayağıma dolaşır. Evde malzemen varmı müsaitmisin düşünmezler. Valla bazen yemeği ona kitliyorum.
Evdeki en zor iş sanki, bu ramazan yemek olayı zor geldi bana. Diğer zamanlar rahatım. Evde herzaman yemek yemiyor, yemekbseçmese sorun değil. Ama özellikle ramazanda seçiyor. Yarın ne yapsam diye kara kara düşünüyorum şuan. Ablam bana diyor, sen yemek yapmayı çok severdin eskiden. Ben de, artık çocuklu olunca zor oluyor galiba dedim. Çocuk ayrı seçer, koca ayrı seçer. Hiç vakit ayıramıyorum bu ara kıza da.

Bugün kardeşim c tesi gelince ilk bize iftara gelin dedi. Eşime kabak tatlısı yapar hep. Sevdiğini bilir.onu yaparım dedi.Geçen o kardeşimle eşine takılmıştı.anlatmıştım hatırlarsanız. Söyledim eşime gideriz eminönünden kahve lokum alayım onlara dedi. Bir de anneye.
Gitmen deseydi gerçekten kırılırdım.
Çünkü kardeşiyle hiç gidip gelmiyoruz. Ramazanda teyze dayıyı çağırıp onları çağırmasak ayıp olur deyip iki defa çağırdı.. hep işi vardı kardeşinin gelmedi. Klasik her yılki gibi.
Ben pek laf etmem. Ama düşündüm. O her anneme gidince birşeylere takılıyor. Laf ediyor. Dedim kardeşin teyzeyle dayıyı iftara çağırdımı. Özellikle sordum. Her ramazan bizim çağırmamamız ayıp oluyor ama kardeşi hiç yıllardır çağırmaZ. Belki 10 yıl oldu.Konuştuk düşüncesiz çağırmaz abisini dedi. Unarım anlamıştır. kardeşlerim hemen her gittiğimizde gitmeden çağırır, yapar ederler..
Biraz fitne gelin oldum ama eşim bazen hakediyor.bazen insanların yüzüne vurmak lazım herşeyi.

Günaydınlar
Hayırlı cumalar:dua:
Yarın maaslar yatar diye düsünüyoruz
Cocuklara harclık 10 eur yapcam.
Elimdekileri verir bulamazsam 0,5 grm yapcam.
Alyaya 0,5 gr bayram harclıgı alcam ayrıca.
Annemlere kvdeye cikolataları ben alıyorm genelde.
Koci ablalarına bide halasına cay seker kahve falan alıyor genelde.
Benim tarafta kimse yok zaten.
Anneannem ve dayımlarla 10 yıldan fazladır görüsmüyorz
ANneannemi en son nisanlıyken düğün davetiyemi vermeye gittiğimde gördüm.
Hic pisman değilim acıkcası.
Otursun ogullaryla.
Kücük dayım ekli sadece fbda,haberi varmıs cocuklarımız oldugundan falan.
Sevmezdi zaten bizi:)
Ondan kimseye gitmiyorz benim taraftan.
Kocidende amca hala ablaları.
Kardesim 2.gün tatile gidiyor zaten.
Hava yagıslı olmasa bayramda bizde kacardık 1 günlük falan Canakkaleye.
Kızı tutamayız zaten suyu soguk o tarafın bide yagıs varmıs.
Sehirde dolanırız.
Aksama düzgün yemek yapayım arttık zahmet olmazsa kljkgfkjgf
Mercimek corbası(ramazanın basında,ortasında,bide sonunda yapar annem:)Bizde devam ediyıorz onun gibi)
Patates püreli,mantarlı tavuk sote yapacagım .Üzerine kasarlı.
Kıza dünden urfa var.
Bide sahurdan az makarna var kociye yeter.
Tatlım halka tatlısı,tas kadayıf falan var.
Bayrama tatlı yap bari dedim kociye,cekilmis fıstık alacaktı.
Gitmis dün 1 kg cekirdek espresso almıs.170 tl vermis ona
Tramisu yap sen bundan diyo bana.
Bayramda dedim oldu.
Mahaleleye eklerci acılmıs meshur 20 cesitli olanlardan.
Ordan 1 kutu ekler alırız yeriz tüm bayram:)
Aslında annemlerede alabilirim.
Bisene almıstm kvdeme anneme,ne iyi böyle tutması cikolata yerine demislerdi.
Ayhh ne uzattım:)
Okuyanlar kör oldu:)

Annem yine bildiğimiz gibi:işsiz:
Sabah aradım napıyosnuz diye, bikac gündür aramamıstım.
Hemen ben yarın baklava yapcam isim cok dedi.
Ee dedim
Kızı bırakcaksan diyo Allahım dedim anne masallh formundasın.
Babannede zaten ben hal hatır sormaya aradım dedim.
Sonra oram agrıyo buram agrıyo vurdu bizi cok oruc diyo.
Ay ramazan mübaerek gün hic bozmadım.
Kvdem 70 yasında,anam kadar aglanmıyo.
Kadın bin tane ilacla torun bakıyor tüm gün.
Bizimki töbe yarabiim elinden gelse,toprak atın üstüme diyecek:KK51:

Back
X