Küçük Düşün Büyük Olsun!

İyi geceleeer
Herkesi yatağına kışladım. Ben buraya geldim.
Bugün kahvaltı hazırladık. Piknik yaparız dedik. Ormanlık alana gittik. Serindi. Eşim dedi bir de deniz kısmına bakalım.
Ela dedi yaaa olmaz burası tam bana göreydi. Doğayı seviyor.
Gittik deniz kısmından da vazgeçemedi. Kumsalda yaptık kahvaltı ohh miss.
Denize girmek gibi plan yoktu ama eşim tam giderayak denizden bahsetti. Hoop koştur koştur Elanın bikini havlu hazırlığına başladım. Daha çıkartmamıştım bikini vs. Küçük hanım aldı plaj çantasını koydu da koydu 😅
Girdiler denize. Ben girmedim. Zaten bana göre soğuktu deniz. Ben kızardım biraz. Tabi olmasa olmazdı.Elaya güneş kremi sürmesem de hiç kızarma olmuyor. Direk bronzlaşıyor.
Saat 17:30 çıktık. Eve geldik. Elaya yemek hazırladım. Biz yemedik. Akşam çay aburcubur.
Elaya bikini baktım. Bir bikinisinin lastiği gitmiş. Klordan sanırım. Tek bikinisi var. Yedek bir tane almam lazım. 200-250 tl😬
İp askılı atleti yok. Alacaktım kardeşim alma ben ayırdım demişti.
Havlusu da ehh işte idare eder.
Ahh ahh masraf bitermi.
Kumsaldan taş topladı. Gelince boyadı kuzum. Artık kendi kendine etkinlik üretip yapıyor. Geçen sticker kağıdını attırmadı. Onunla sulu boya kullanıp kumanda yapmış. Ama nasıl yapmış. Kağıdın üzerine yuvarlak delik boş kısımlarını koyup boyamış.

Günaydın, Cumamız mübaarek olsun. Bu gün ev işim yok dünden temizliğimi yaptım ufak çaplı düzenlemeler yaparım tamamdır. Bu gün yazlığa gidilecek, yemek havuçlu-pırasa yaptım pişiyor bir gece de mangal yapıcaz, ek olarak közlenmiş biberleri sarmısaklı-limonlu yaptım bir saklama kabına birde yemek-com sitesinden mercimekli soğuk salata yaptım hazırladım öğleden sonra hazırlanırım. Çok yorucu oluyor ama şimdi daha iyi çalıştığım dönemlerde işten çık eve gel hazırlıkları yap ve her gittiğimizde unuttuğumuz birşeyler çıkıyordu eşim de faturayı hep bana keserdi. Nasıl canımı sıkardı şimdi en azından unutsam bile kimin ihtiyacı var ise alsın diyorum sorumluluk almıyorum. Dün eşimle kargo iademiz vardı gittik verdik ordan markete gittik eşim balık alalım dedi tamam dedim yemek var ama olsun yaparım dedim bir de un vardı indirimliydi aldık kasadafarklı okudu unu eşimin hesapladığından fazla para aldılar eşim de haklı olarak itiraz etti bıraktık kredi kartıyla ödeme yaptık onlar bize nakit verdi neyse ordan çıktık carrefoura girdik tavuk aldık fiyatı iyi geldi 3 paket aldık kasaya gittik bu sefer kredi kartını vermeden sorduk hesapladığımızın bayagı üstünde fiyat söyledi üzerinde yazıyor bak dedim neden fazla okuyor dedim abla bilmiyorum dedi kasiyer neyse almadan çıktık eşim nasıl sinirlendi bunları kimse şikayet etmiyor diye bir başladı eve kadar söylendi bir daha yalnız çıkarım markete dedim.
Aynı benim eşimin davranışını gördüm sanki :) oysa orada çalışanlarda neye yetişeceklerini şaşırıyor bence bu dönemde.,sürekli fiyat değişiyor. İşleri arttı. Eskisi gibi değilki.

Selammm hayırlı cumalar
Balkonu temizleyerek başladım güne
Yıkadım misledim sonrada kahve yapıp içtim üstüne ☺
Ev duruyor
Ancak yatakları toparladım
Süpürge açıp yemek yapicam.
Ne pisircem meçhul..

Akşam 19.30gibi kızı aldık çıktık
Gidecegimiz yerin yoluzerinde Bi sosyal tesis gördük ormanın içinde güya
Dedik hadi bakalım.
Ormanın azcık ucuna Bi tesis yapmışlar işte yürürken yeri yok.
Allahim nasıl kalabalık boz masa zaten yok
Eşime dedim bu ne allasen
Ucuz olunca tabi diyo evde yemek yapsan daha pahalı
Cidden sosyal tesisler baya uygun
Hamburger menü 27tl
Pizza 20tl falan.
Oturmadı masalar çok dipdibeydi oturmam dedim az kiz parkda oynadi geldik.
Gelirlerden ozkuruslara uğradık kıza bez, karpuz, cekirdek Bi de kiz külah cikolatalardan kaptı
Bu market maceramız da 1 tane aldi sadece.
Öğrendi galiba iyiden iyiye
1 tane aliyo almıyor başka
Ama herseye bu ne diyo😁
Hepsini tanıyoruz artık napcan.

Evi toparlayıp yemek yaparsam peynir almaya cikicam.
Yarin kahvaltıya çıkarız yine kızcagzım oynasın
O külah çikolata bizim de favorimizdi. Hala da öyle.
Bizim şuan market ve oyuncak mağazasında; anne almayacağım sadece bakacağım sözü meşhur😂

T thesekreter daha iyi bilir devlette beslenme falan kendin koyuyorsun.İsleyisi bilmiyorum ama ben olsam bukadar erken kalkck vs dusunmem.
Pardonda bu cocuk 5 yasinda😬
Yeter yattigi kalsin bi zahmet🤣
Bide su okuldab sogur lafini empoze etme kendine.Niye sogusun?O enerjiyi yukleme .
Seninki senle geezmeye alisti,bi sure bunun icin gonul koyabilir,ogretmenle bi yol izlersiniz nasil davranacaginiz hakkinda.
Uyusun barbi bebek prenses benim kızım:KK54:😂😝
Okuldan soğumayı düşünmemiştim de görüşmeye gidince oradaki bayan arkadaşın oğlunun sınıfına götürdü. Sınıfa girip çıkmış hemen onu söyledi. Biraz olumsuz konuştu.
Oysa Ela yabancılık çekmez girişken herkesle konuşur muhabbet kurar. Sınıftan çıkmasını neye bağladı anlamadım. Belki de yanıltır diye aklıma geldi.

Uyusun barbi bebek prenses benim kızım:KK54:😂😝
Okuldan soğumayı düşünmemiştim de görüşmeye gidince oradaki bayan arkadaşın oğlunun sınıfına götürdü. Sınıfa girip çıkmış hemen onu söyledi. Biraz olumsuz konuştu.
Oysa Ela yabancılık çekmez girişken herkesle konuşur muhabbet kurar. Sınıftan çıkmasını neye bağladı anlamadım. Belki de yanıltır diye aklıma geldi.
Yok sen genelde de diyosn ya kucuk tam gun gitmesin sogumasin simdiden diye ondan dedim.
Bu zamanda barbie bebek yetistirisek cok uzerler😑
Amazon yetistrcez maalesef.
Survivora katilir gibi 😑

Senin kızın hangi ay doğumlu.
3 yaşında da işte buradaki arkadaş grubuyla vakit geçirdi, yeterlimi😅
Şaka bir yana kötü dönemlere denk geldi çocuklarımız.
Özellerin hepsi tam gün. Ogün görüştüğüm okulda, yarım gün alıyoruz fakat sonra durumuna göre tam güne çeviriyoruz dedi.
Devlet anaokulu var bizim siteye çok yakın yürüme mesafesinde. Yarım gün,,Sitedekiler gönderiyor memnun.
O tür aktiviteler için araba kullanmam şart. Yakında yok.
Yüzme kursuna göndermeyi istiyoruz. Bir de piyano kursu çok istiyorum. Tabi oda isterse kurs başlayınca ne olur bilmiyorum. Piyanoyu istiyor. Yüzmeyi de seviyor. Bir de beni futbol kursuna gönderin diyor⚽️ Evde resmen futbol oynuyor. Dizlerinin üzerine düşüp top kurtarmayı da öğrenmiş :)
Benim kızım kasım doğumlu, muhtemelen 81 aylıkken başlatmayı düşünüyorum ama tabi o zaman okul psikoloğunun görüşüne göre değerlendiricez. Açıkçası devlet anaokulunda iyi bri öğretmen varsa ve dediğin gibi piyano bale,spor gibi ilgisine göre bir kaç kursla destekleyeceksen şu an ki görüşüm devlet anaokulu çünkü özel kreşlerin anaokulalrının çoğunda lise mezunı ya da 2 yıllık mezunu öğretmenler çalışıyor. Yani bildiğin iyi yer varsa o da olur da, anlatmak istediğim özel daha iyidir diye kesin düşünmemek lazım. 1 yıllık kreş tecrübemle derim ki vicdanlı öğretmen olsun yeter😀 devlette en azından hepsi öğretmenlik mezunu oluyor öğretmenlerin. Tek istisna eğer ilkokulda özel okula göndereceksen en az bir yıl mutlaka o okulun anasınıfına gönder

Benim kızım kasım doğumlu, muhtemelen 81 aylıkken başlatmayı düşünüyorum ama tabi o zaman okul psikoloğunun görüşüne göre değerlendiricez. Açıkçası devlet anaokulunda iyi bri öğretmen varsa ve dediğin gibi piyano bale,spor gibi ilgisine göre bir kaç kursla destekleyeceksen şu an ki görüşüm devlet anaokulu çünkü özel kreşlerin anaokulalrının çoğunda lise mezunı ya da 2 yıllık mezunu öğretmenler çalışıyor. Yani bildiğin iyi yer varsa o da olur da, anlatmak istediğim özel daha iyidir diye kesin düşünmemek lazım. 1 yıllık kreş tecrübemle derim ki vicdanlı öğretmen olsun yeter😀 devlette en azından hepsi öğretmenlik mezunu oluyor öğretmenlerin. Tek istisna eğer ilkokulda özel okula göndereceksen en az bir yıl mutlaka o okulun anasınıfına gönder
sağooool canım ellerine sağlık yazdığın bilgi için. Gerçekten kafamın karışık olduğu bu dönemde güzel bir bilgi oldu benim için

T thesekreter daha iyi bilir devlette beslenme falan kendin koyuyorsun.İsleyisi bilmiyorum ama ben olsam bukadar erken kalkck vs dusunmem.
Pardonda bu cocuk 5 yasinda😬
Yeter yattigi kalsin bi zahmet🤣
Bide su okuldab sogur lafini empoze etme kendine.Niye sogusun?O enerjiyi yukleme .
Seninki senle geezmeye alisti,bi sure bunun icin gonul koyabilir,ogretmenle bi yol izlersiniz nasil davranacaginiz hakkinda.
Evet bizimki devlette vermemin nedeni buraya iyi diyorlardı bende sabah i istemedim sabahçı öğlenci var bizdede bizimki 13.40 da giriyor 18.10 gibi çıkıyor heray 5 dakika erken çıkıyor bir sınıf biz memnunuz etkinlik vs çok değişik oluyor annede bir nefes alıyor oğlusun bir sürü arkadaşı oldu yoktu burda çizgi vs çizmesi bile değişti
Akşam gidecegimiz yerinde sosyal tesisi var ama alanı büyük tutmuşlar
Masalar uzak
Masa bol falan insan bunalmiyor
Orası değişikti anlamadim sevmedim.

Yemek bölümü için listeye adini yazıyorlar masa boşalıncaa çağırıyorlar o derece kalabalik yani.
Sosyal tesisler böyle bence daha çok kazanıyor resturantlardan
Keşke herkes böyle olsa
Yani sürümden kazanmak
Gıda yani bu elinde kalınca nolcak
Bence az daha uyguna tutsalar onlarda daha fazla satarlar eminim.
Aynen canım geçen yaz Kasımpaşa tarafında bibyere gidiyorduk yarı yoldan döndük lardesim aradı abla isim yazdirikip boş yer olursa alıyorlarmış ddi 100 kişi var kapıda bekleyen diyince ormana gittik oranında deniz manzarasi güzel
sağooool canım ellerine sağlık yazdığın bilgi için. Gerçekten kafamın karışık olduğu bu dönemde güzel bir bilgi oldu benim için
Hayırlısı olsun canım arkadaslarindan devlete giden varsa onlara danış yarım gün oluyor misal bizimki öğlenci bir öğün ve suluk veriyoruz yanlarına öğretmeniz liste atiyo aylık

Selam kızlar dün öğleye geliyordu eltime gityik kahvaltı çay sohbet 4 tü çıktık bizim bura orman yolu bir trafik eltim bana 15 dakika mesafede gel bize trafik bitince bırakırız ddi abisi geldi esimin oturfuk yemek çay akşam oldu kızı var eltimin onunla bolca sohbet ettik bahçeli evleri oglus takıldı orda akşam amcası tuttu elinde dondurma abur cubur koca yumurta oyuncaklı aldırmış😂vermedim Magnum almışlar yiyemez dfim benimle yedi az akşam kardeşim aradı benden bişey istedi ddim enişten bulamaz eltim yol üzeri kalıyor ona bizi aldı abisi bitakcakti ddim hiç kalkmayın ☺️geldik elti kızım sağlıklı atıştırmalıklar yapan bir yerde zuber tarzı iki kolu ürün verdi yenge sen seviyosun diye yerim gevrek kahvaltılık türk kahvesi tanı biseler var 🤭

Ayak üzeri abisi esimin bisiklet alıyım demişti geçen bu sefer almış benim fındığı sectirmis bir tane 4 tekerlekli hiç almamistik bu yaz alırız diyorduk scooter sürüyordu hep yanlız buyukmu olur bilemedik merkezde bı yer var götürüp denetcem beğenirse ordan alalım ddi saolsun amcası gelemessem atarım hesabına sen al hangisini isterse ddi☺️

İyi geceleeer
Herkesi yatağına kışladım. Ben buraya geldim.
Bugün kahvaltı hazırladık. Piknik yaparız dedik. Ormanlık alana gittik. Serindi. Eşim dedi bir de deniz kısmına bakalım.
Ela dedi yaaa olmaz burası tam bana göreydi. Doğayı seviyor.
Gittik deniz kısmından da vazgeçemedi. Kumsalda yaptık kahvaltı ohh miss.
Denize girmek gibi plan yoktu ama eşim tam giderayak denizden bahsetti. Hoop koştur koştur Elanın bikini havlu hazırlığına başladım. Daha çıkartmamıştım bikini vs. Küçük hanım aldı plaj çantasını koydu da koydu 😅
Girdiler denize. Ben girmedim. Zaten bana göre soğuktu deniz. Ben kızardım biraz. Tabi olmasa olmazdı.Elaya güneş kremi sürmesem de hiç kızarma olmuyor. Direk bronzlaşıyor.
Saat 17:30 çıktık. Eve geldik. Elaya yemek hazırladım. Biz yemedik. Akşam çay aburcubur.
Elaya bikini baktım. Bir bikinisinin lastiği gitmiş. Klordan sanırım. Tek bikinisi var. Yedek bir tane almam lazım. 200-250 tl😬
İp askılı atleti yok. Alacaktım kardeşim alma ben ayırdım demişti.
Havlusu da ehh işte idare eder.
Ahh ahh masraf bitermi.
Kumsaldan taş topladı. Gelince boyadı kuzum. Artık kendi kendine etkinlik üretip yapıyor. Geçen sticker kağıdını attırmadı. Onunla sulu boya kullanıp kumanda yapmış. Ama nasıl yapmış. Kağıdın üzerine yuvarlak delik boş kısımlarını koyup boyamış.
Askılı bady yok bizimde.
İp askılı 4-5tane atlet almıştım yani citcitli
Onları giymeye başladık geçen sene alıp atmistim büyük iyi oldu valla
O külah çikolata bizim de favorimizdi. Hala da öyle.
Bizim şuan market ve oyuncak mağazasında; anne almayacağım sadece bakacağım sözü meşhur😂
Dondurma sanıp yaliyo😋
Isır kızım cikolata diyorum öyle isiriyor
Aynen canım geçen yaz Kasımpaşa tarafında bibyere gidiyorduk yarı yoldan döndük lardesim aradı abla isim yazdirikip boş yer olursa alıyorlarmış ddi 100 kişi var kapıda bekleyen diyince ormana gittik oranında deniz manzarasi güzel
Dün de boştu 🙄
Çok değişik orası ben cozemedim
Geçen hafta açtık yer bulamadık
Bu hafta yedik gittik dedik içecek fln aliriz boştu enteresan

Sabah sırt ağrısı uyandım bir haftadır yatak bozuk🤦bazanin demiri kırılmış geçen bir yer var ddim gelip alamadi kaynak olcak orası ddi adam sokup takcak bı güne olur ddi yarın erken gelsede alıp hallerde tam benim taraf tutulmusum gece birde oğlani öksürük tuttu gece viks yaptım artık ne oldu anlamadım şimdi yok şükür az uyudu biraz halsiz ondan gibi inşallah hasta değildir 🤦

Sabah yorgun uyandım gece uyuyamadım eşimde önceki gece yatmamisti Trendyol 20 indirim vermiş markete kaşar peynir kucuk kavanoz bal 4 lu donuk simit 95 ten 75 e aldım peynir uçmuş evde az paket mantar var A101 e giderim mantar bulaşık tableti fln alincak öğle sonrası giderim

Selammm
Dün akşam disarida olunca sabah kahvaltıya gitmeye gözüm kesmedi acikcasi
Dedim ugrasamicam akşam çıkarız
Eşimde yemek yapma karpuz , peynir falan hazırla ben gelince inersiniz dedi
derneğe geçti o
5 de gelir 9 a kadar oynar yine kız

Hazırlarım Aksam üzeri cekirdek falan
Dün baya koşturdu eğlendi

Hava yağacak gibi sanki çok sıkıntılı
Akşam yağarsa artık yapcak bisi yok döner geliriz
Ya da kapalı kamelyalar var oraya geçeriz.

Mutfagi topladım
Evi süpürdüm
Toz aldım.
1 mak. Çamaşır var onlar yıkansın (hafta içi baya yıkandı iyi oldu nevresim pike hepsi mislendi)
Kızda uyurken Bi kahve yapıp içim sakın sakın.
Yemek telasemde yok oğlana pizza soylicem.

Selamlar
Sabahtır totom yer görmedi🤦
Kahvaltı yap mutfağı topla yemek yap mutfağı topla evi süpür çamaşır yıka ser markete git gel dolapları düzenle derken sıcaktan mı bilmiyorum pilim bitti
Pazardan geldik şimdi koca kişisiyle atıştım
Daha geçen gittiğimde söyledim ona güzelce ne alcaksak hep o seçiyo o beğeniyo o karar veriyor ya dedim evin hanımı benim ben seçmek almak istiyorum sen poşetleri taşı ödemeyi yap karışma diye tamam dedi bugün salatalık alcam onu alma onu alma dedi durdu başımda bıraktım salatalıkları tezgaha arabaya gittim direkt bi de noluyo diyo
Güzellikle söylesem de aynı kavga dövüş yapsam da aynı bu adam başka zaman laf eder ama hemen kavga çıkarıyorsun güzellikle söylemiyorsun diye güzellikle de söylesek aynı tekrar test ettim onayladım

Ayak üzeri abisi esimin bisiklet alıyım demişti geçen bu sefer almış benim fındığı sectirmis bir tane 4 tekerlekli hiç almamistik bu yaz alırız diyorduk scooter sürüyordu hep yanlız buyukmu olur bilemedik merkezde bı yer var götürüp denetcem beğenirse ordan alalım ddi saolsun amcası gelemessem atarım hesabına sen al hangisini isterse ddi☺️
Kesesine bereket🙏

Sabah sırt ağrısı uyandım bir haftadır yatak bozuk🤦bazanin demiri kırılmış geçen bir yer var ddim gelip alamadi kaynak olcak orası ddi adam sokup takcak bı güne olur ddi yarın erken gelsede alıp hallerde tam benim taraf tutulmusum gece birde oğlani öksürük tuttu gece viks yaptım artık ne oldu anlamadım şimdi yok şükür az uyudu biraz halsiz ondan gibi inşallah hasta değildir 🤦
Gecmis olsun kuzu😑

Selamlar
Sabahtır totom yer görmedi🤦
Kahvaltı yap mutfağı topla yemek yap mutfağı topla evi süpür çamaşır yıka ser markete git gel dolapları düzenle derken sıcaktan mı bilmiyorum pilim bitti
Pazardan geldik şimdi koca kişisiyle atıştım
Daha geçen gittiğimde söyledim ona güzelce ne alcaksak hep o seçiyo o beğeniyo o karar veriyor ya dedim evin hanımı benim ben seçmek almak istiyorum sen poşetleri taşı ödemeyi yap karışma diye tamam dedi bugün salatalık alcam onu alma onu alma dedi durdu başımda bıraktım salatalıkları tezgaha arabaya gittim direkt bi de noluyo diyo
Güzellikle söylesem de aynı kavga dövüş yapsam da aynı bu adam başka zaman laf eder ama hemen kavga çıkarıyorsun güzellikle söylemiyorsun diye güzellikle de söylesek aynı tekrar test ettim onayladım
Ben pazara gitmiyorum cok gidersek gozleme yiyip donuyoruz kizla😄
Yada arabada beklyoruz.
Cidden omur torpusu bu modeller bende de var illa kulp buluyor🤦
Bi ara cok sert peynir seviyorm diye bile olay oldu beton gibiymus🙆
Sen kendine git yumussk al ona bari karisma dedlm

Ben pazara gitmiyorum cok gidersek gozleme yiyip donuyoruz kizla😄
Yada arabada beklyoruz.
Cidden omur torpusu bu modeller bende de var illa kulp buluyor🤦
Bi ara cok sert peynir seviyorm diye bile olay oldu beton gibiymus🙆
Sen kendine git yumussk al ona bari karisma dedlm
Ay sorma tam kaynana başımda eve geldiğimden beri pas vermiyorum bu sefer trip atcam bakalım ne kadar sürcek valla laf anlatmaktan yoruldum sessiz kalcam biraz

İyi aksmlar bacimlar
16.30 da eve geldik
12 makina yikanacak camasir varkn Alya anane diye tutturdu
Ciktik anama atip makinaya camasir
Mangal falan yaptik
Anam yine formunda🙆
Yaz okuluna yollamicz diye tutusuyo
40 kere dedim sen bakmican tmm diye
Yok kvddeme de yazikmis
Ay onu da oglu dusunsun anne dedim🤦
Aa herkesi dusunemicm yeter.
2 ay icin isi mi birakayim nedir yani?
Donduk yine basa odu patliyo bak dicez diye
Cok zorda kalirsan bana birakirsn dedi kardesim onun cocuklar yaz okulunda kursta falan saolsn.
Geldik eve camasura devam kiz da uyumadi yolda 2 saat uyudu.
İns uyucak😑

Back
X