Küçük Düşün Büyük Olsun!

İki cam batikti sildim diğer odada esim vardı oraya girmedim çamaşır astım oglusu alıp a101 e indik süt yumurta ekmek bir tane boxer oglusa 47 verdik bakkaldan bir dondurma 2 TL eve geldik bezelye yemegi attım ocağa etli patatesli salçalı spagetti istedi kusum birazda cacık yapıyım diyorum 🤗

Selammm
Biz iki terazi akşam şuraya gidiyoruz okey diyip sabah karar degistik🤪
Bilmedigimiz bir selaleye gittik
Allahımm oralara nasıl çocukla çıktık akıllara zarar deli cesareti ki panik biriyim malum
Tek küçük çocuklu bizdik
Hatta yolun yarısından dönenler oldu.
2 genç bizi gazladı ben yok daha gitmiyorum demiştim onlar az daha yol var size yardım ederiz dediler.
Alyayi yukarı aldilar biz tırmandık aşağı inerken inemezsenizde seslenin biz duyariz dediler sagolsunlar.
İple falan kayalardan tırmandık kızla ay şuan düşündükçe ben naptim yaw diyorum.
Ama aşırı aşırı aşırı güzeldi🙈
(Kaymayan bir ayakkabı, Şort ve cocuksuz gitmek lazımdı o ayrı) (Anne kızın trekkingci oldu😂 annem olsa asla cikarttirmazdi ayrı dava)
Önümüzdeki 2 grup geri döndü gençlerde otura otura geldiler biz tek gittik nerdeyse.
Benim eşimin adı macera zaten aşırı sever adrenalin tek uyusmadigimiz nokta o
O heyecan seviyo ben panik biriyim.
1 defa düştüm iyi düştüm ama arkam belden aşağı su oldu (neye gittigimizi bilmeden giyindim bu kadar zor bir parkur beklemiyordum) yolda ilkden bu gençler hiç üstünüz musait diil hemde çocukla falan nasil olcak ki demişlerdi
Baktılar yolu yarıladık azimliyiz gazladilar😂
Ben düşerken gördüler rezillik😁
Iyiki elbise varmış yinede kurudu hemen
Esimede tutunmak istemiyorum kucağında Alya var taşlardan dallardan otura kalka gittim yol yok pek hep kaya tirmaniyorsun ya da suya giriyorsun
Macera seven gitsin ama muazzam.

Hazırlıklı gitmiştim orada işletme nasıldır bilmediğim yer olduğundan ama izgara yedik güzeldi.
Kiz dönüşte uyudu yine tüm yol
Ayy hayatımda hiç yapmadığım bisi yaptım bugün
Ben kimsenin bahçesinden ya da yoldan izinsiz bisi yemem (çocukken yemissem tabi animsamiyorum bile) anneannem çok tembihlerdi bize yemeyin haram diye.
Yol boyu erik ağaçları yıkılıyor ama nasıl ev falanda yok boş arazi arkalari
Hep yerlerdeler
Baktık birileri topluyo 1 küçük poşete biz topladik ama hala koysammi dolaba napsam bilmiyorum kırmızı kaynatmak 2 kaynatmalik çıkar
Toplarken hep dua ettim Allah diken vesile olan kim varsa olmuslerininde ruhuna diye hep okudum.
Böyle şeyler hiç yapmam yapmadım sevmem.
Ama işte olsa biri sahibi izin isticektim ya da para verirdim ama boş araziler yol kenarı
Hep yerlere dökülmüş sahibi olsa sanki bakardı gibi düşündük
Bakımsız calilikti hep etrafi
Yani ben olsam helal ederdim yani yere dökülcene biri yesin bir Allah razı olsun desin derdim öyle düşünerek topladım.
Üff işte böyle sonra vicdan yapıyorum

Son düzenleme:
Bu ay ki ek gelirden 2bin TL ayiricaz
Ağustosta yine konağa gidicez 3 gece orda harcarız dedik.
Otel tatili yapmicaz bu yıl
Köy zaten yalan oldu gidemeyiz
Böyle günü birlik gezeriz kızı havuza götürmek istiyordum ama vurusun yeni varyantı daha etkiliymis malesef
Daha ağırmış etkileri.
Korkuyorum ben çok havuzdan
Denizede girermi bilmiyorum hiç girmedi daha belki günü birlik götürürüz.
Bakarız sevecek mi.
Bu yazıda böyle kapatırız bukadar borca bukadar gezilir diyorum eşime yeter.
Günü birlikte olsa yinede insan Bi nefes alıyor
Haftasonu dönüşler sebebiyle bol trafik olur gitmicez bir yere akşam koruya cikariz kiz oynar parkda.
Bende şu kalan camımı sildim, buzdolabimi temizlim

İyi geceler,
Bugün de bitti. Hergün daha iyiyim sanki.
Bir de kendimi huzurlu hissediyorum.
Ailemin yanımda olması benim için ayrı huzur veriyor. Annem el bebek gül bebek bakıyor. Allah başımızdan eksik etmesin.
Aynaya baktıkça kendimi daha hayat dolu hissediyorum.
Yeniden doğmuş gibi hissetmek güzel.
Elayı babasıyla havuza gönderdim. Ohh eğlenin ben daha çok mutlu oluyorum dedim.
Annem vücudumu yıkadı. Kafama henüz dokunmadım. Allah razı olsun
Geldi eşimle Ela da duşa girdiler. Yine de anne sen saçımı daha güzel tarıyorsun diyor. Günlerdir çanta tokası arabadaymış. Aldırdım onu. Tarağı da oradaydı.
Baba asla anne gibi olamıyor.
Ela akşam dua ediyor. Annem iyileşsin yerde birlikte yine oynayalım ve yaraları çabuk iyileşsin aminn diyor :) Allahım dedim. Hislerimi anlatamam.
Akşam balkonda çay keyfi yaptık. Üçümüz. Elaya da kitap okudum. Ela kır yaşamını öğreniyor diye. Kitabı ezberlemiş :)
Bir de diyor benim de anneannem var. İyiki var.
Uyuttum sonra. Babasıyla yattılar., annem yatsın diyor uyuyınca kalkıyorum.

Günaydın🦋🐞
Buranın havasındanmı yoksa kafamdanmı bilmiyorum erkenden uyanıyorum. ☺️
Güneş batarkenki balkon manzarası içiniz açılsın ;)

Eklentiler

• DB021F88-4824-440C-9BED-A73B4F97253A.webp
    DB021F88-4824-440C-9BED-A73B4F97253A.webp
    24,4 KB · Görüntüleme: 99
Gunaydın
Dun koye gıttık kardesmler tatılden dondu goruselım dıye.
Kafamız kazan oldu 3 cocuk ,Alya mızmız.
Valla dedim pazar sakın aramayın kahvaltıya falan gelemem ben:s
Bu sabah arıyolar kahvltıya cıkıyrz gelın dıye gfklşfglkşfg
Akıllanmıyonuz hıc dedım.
Bız calısıyorz ,Alyayı sabah babannesıne bıraktı kocı.
Dun kudurdu arabada 21.00 yoktu bayıldı.
Mangal falan yanmıstı ıs koktuk hepimiz öyle uyudu.
Ben de dusumu alıpp bayılmısım.
Dun gıderken sımıt,chedar peynır flan aldım 80 tl.
Sımıt ya:S
Su doldurduk koyden 15 tane 5lt en azından 2 hafta flaan su derdımız olmaz :)
Kocı agustos 10 gıbı ızne cıkcak.15 gun evde.Gıdelım dıyo bıyere ama ben ay sonu ıs bırakıyorm yanı ızın mı alcam bıde dedım.
Hala kımse ınanmıyor benım bırakacagıma.
Aksam kardesim sen bulmussundur bıle yenı ıs dıyo lkgfklgfklf
Kızım dedım cıdden evde oturcam anlayın.
Koci seneye kadar barı dayan diyo:D
2 sene oturcam bakın gorun dıyorm gklfglkgklf

yeni kitaba başladım, balkonda keyifle okuyacağım şimdi. ‘21 günde güç içinizde’kitabı.
Hayat devam ediyor, 🤗
Bende sen yola çık yol sana görünür, Mevlananin 21 kuralına başladım .
❤ Rabbım gelecek gunlerimizi geçen günlerimizden daha hayırlı eylesin canım.

Gunayss
İyi uyumuşuz ki kız hala uyuyo
Eşim berbere gitti
Ev işleriyle basbasayım
Yemek de yok
Nerden baslicam bilmiyorum
Sipariş gecmem lazım.
Sinek ilaci falan bitti likit almam lazım
Bacaklarimiz yara bere içinde dün çok sivri vardi orda malesef.

Geçen off losyonu almistim gerek olmamıştı dün geri bıraktım sinekten durulmuyor yere denk geldik
Geçen kızın kıyafetleri yetmedi çok ıslattı bu sefer fazlaca koydum tek yedek yetti.
Su ayarsizlik beni bazen bezdiriyor.
Herkese mi böyle bana mı oluyor benim şanssızlığın anlamiyorum
Ama geriyor beni bu durum.
Yanıma almadığım zaman illa lazım oluyor
Lazim olmadığında boşuna yük arabaya indir bindir
Tutturamiyorum Bi türlü şu ayarı

Erik-visne kaynaticam
Et kavurma yapım 2 pişirmelik var
Yanına pilav.
Kıza çorba yapim, yavrum çorbasını komposto falan içmeye başlayınca bağırsakları normale döndü.
Kalan camımı sildim de kurtulim😬
Buzdolabına girisicem

Eşimde zam aldi maaşı 1.500 daha yukarı çıktı çok şükür
Ya Rabbım nasıl yardım ediyor nasil ödeme kolaylığı veriyor nasıl sukretsem az.
Ağustosta kira zammı 2.250 olsun bari dedim eşime.
En azından oğlanın kursu öder 15 bin onun kursuna ödenecek.
Ufak tefek alacaklarim var.
Onları alacağım.
Kettle bozuldu ki benim sabahlari elim kolum. O alınacak
Kıza bisiklet alicam
Oğlana kıyafet alicam
Mutfağa yedek hali istiyorum bunun canını cikarcaz gibi her ay yıkıyorum yakında dökülmeye baslicak.
Sırayla halledicem

Gunayss
Eşim berbere gitti
Ev işleriyle basbasayım
Yemek de yok
Sipariş gecmem lazım.

Geçen off losyonu almistim gerek olmamıştı dün geri bıraktım sinekten durulmuyor yere denk geldik
Geçen kızın kıyafetleri yetmedi çok ıslattı bu sefer fazlaca koydum tek yedek yetti.
Bızde hala yedeksız cıkamıyoruz.Alyanın sırt cantası var onda yedek camasır,kıyafet ,ıslak mendıl hep olur.Kacırabılyr bazen.Sabah kvdemle konusurken kalebodura cıs yaptı mesela:S Telefondaydım ya:)Dedım cantasında var hersey panık yapma tmm.

2liyedek likit yakaladim hepside 35tl aldım hızlıda falan pahaliydi yazı bitirtir bize.
Makarnalarda indirim vardi 4pkt makarna, yogurt
süt, kakolu süt falan aldım 94tl buraya gitti
Yemeklerde tamam
Evi süpürdüm, toz alicam.
Duş aldım.
Kizida yikicaktim eşim gelince havuzu doldurcam dedi yikama iyi dedim.
Oynar biraz yıkar alırım belki erken uyur
Bi kahve içtim oturdum

Ayy buharlasicaz galiba dün de 30° gördük ama asla bunaltmiyordu hava buranın pis havası bunaltıyor.
Allahım bana yazlik nasip et de topikdekilerde kurtulsun benim yazlık serzenislerimden 😂
Suralardan gidim

Erik-visne kaynaticam
Et kavurma yapım 2 pişirmelik var
Yanına pilav.
Kıza çorba yapim, yavrum çorbasını komposto falan içmeye başlayınca bağırsakları normale döndü.
Kalan camımı sildim de kurtulim😬
Buzdolabına girisicem

Eşimde zam aldi maaşı 1.500 daha yukarı çıktı çok şükür
Ya Rabbım nasıl yardım ediyor nasil ödeme kolaylığı veriyor nasıl sukretsem az.
Ağustosta kira zammı 2.250 olsun bari dedim eşime.
En azından oğlanın kursu öder 15 bin onun kursuna ödenecek.
Ufak tefek alacaklarim var.
Onları alacağım.
Kettle bozuldu ki benim sabahlari elim kolum. O alınacak
Kıza bisiklet alicam
Oğlana kıyafet alicam
Mutfağa yedek hali istiyorum bunun canını cikarcaz gibi her ay yıkıyorum yakında dökülmeye baslicak.
Sırayla halledicem
Hayırlı olsun kuzum. Allah bereket versin.
Benim eşim de zam aldı. 10 bindi maaşı.13 bin yapmış. 15 bin İçin konuşacağım ısrar edeceğim diyordu., Konuşmaya vakit olmadı. Bir de ek işten 700 $ anlaşmışlardı.o ilk başlangıç için dedi. Şimdi 5000 tl ye denk gelen dolar göndermişler. Gerisini de gönderirler. Olsun bir yerlerden kapı açılıyor. Ne kadar dua etsem o kadar faydasını gördüm.

Şimdi bir de ablam için dua ediyorum. Zamanında bodrumdaki acıbademde çalışıyordu.,pandemide onu izne çıkartmışlardı çünkü astım hastasıydı. O ara maaşını eksik alıyormuş, sıkıştığı halde bize para göndermiş.Ben sonra öğrendim bunu. Ve o zaman çok dua etmiştim. Başka kapı açıldı ona. Güzel kazanıyor..işi daha rahat.
Her ona dua edişimde maaş harici para veriliyor ona. Şimdi de elanın kına gecesi düğün kıyafetini alıyor ve ayakkabı alıyor düğün için. Allah daha çok versin. Patronu için de dua ediyorum. Allah ona vermesin bu hastalığı çocuklarını ona onu çocuklarına bağışlasın diye. O konuda onun da hakkını ödeyemem. Hastaneye 5 kuruş para vermedik. Sgk sız işlem yapmış hastane.
500 binden fazladır bence. Rakamı da bilmiyorum.
Dua etmeyeyim de ne yapayım 😅

Günaydın kızlar,
Valla uyandım yazayım dedim. Yoksa annem eşim telefonu bırak diye vıkvık söylüyorlar😅
Bilmiyorum etkisi varmı. Ama okuduğuma göre kanıtlanmış değilmiş.
Benim tek hatırladığım. Çernobil faciası. İlkokuldayız bize paket paket fındık dağıtıyorlar. Yerli malı haftası deyip yine dağıtıyorlardı okulda. Bedava fındık. Oysa kimbilir neler taşıyırdu o fındık. Anlamla da zamanında bu konuyu konuşmuştuk. Bilmiyorum.
Neyse geçti gitti.
Bugün Elaya tablet izlemeye sınır koydurdum yine yoksa izliyor bu da canımı sıkıyor.,
Eşime dedim indir havuza kızı. İndik hep beraber annemde geldi. Biz annemle şezlongta oturduk. Onlar havuzda. İlk defa burada kolluksuz havuzda yüzüyor. Cesareti arttı nedense:)
3 saat durduk.sonra yemek yedik. Kemik suyumu yine içtim.
Pazara uğradık., annem birşey alıyor hooop eşim ödetmiyor. Klasik hal :)
Sonra arabaya bırakmaya gitti koci. Bizde Elayı parka soktuk. Sonra sahilde gezdik. Annem Elaya dondurma sözü vermişti. Yine ödetmiyırdu. Sonunda ödedi annem ısrar edip😅
Yanına altınları da almış bize lazım olur diye. İki emekli maaşı ile yine de destek olmaya çalışıyor sağolsun.
Gündüz ablamın komşusu geldi hasta ziyaretine. Sağolsun.
Taaa amerikan hastanesinden tanışıyorlar. Onların oğluna hemşirelik yapmıştı. Hem onun nöbeti varken gelmek istiyorlardı. Onu anlattı. Yolları bodrumda buluştu. Çocukları kemik kanseri vardı..şimdi kurtuldu şükür.
Akşam kızı uyuttuk.,balkonda çay keyfisi.
Bugün konuşuyoruz..bodrumdan arsa falan alabilsek diye. Ama burası istanbulu geçmiş durumda.,
Eşim ne diyor. Kardeşimin eşine demiş bak ortak arsa alacağız o da gitmiş kendilerine almış arsa. Annemden borç istemiş.
Annem de dedi onlar o an acil olduğu için aldı ve sonra kredi çekip paramı verdiler. Bende dedim onlar zaten ilk evlerini arsa almak için sattılar parayı yatırım yaptılar arsa araştıruyorlardı. Sen de o arada teklifte bulundun. İlk planladıkları ortak değil şahsi arsa almaktı ve denk geldi aldılar dedim. Ağzının payını verdik sanırım. Ya şu fesatça düşüncelerini bir atsa.
Ama yine de Allahtan şimdilerde çok iyi gıgg diyemiyır. Beynimi yemiş zamanında😂
Arkadaşım da diyor eşin seni çok seviyormuş bu kadar sevdiğini tahmin etmiyordum.
Valla bu vakitten sonra beni hızursuz ederse gerçekten hayatımdan çıkartırım.
Bu şekilde iyi gider inşallah.
Böyle günü bitirdik bugünde.
Şu ara sol kaşımı yukarı hareket ettiremiyorum. Önemli değil olan sadece bu olsun.
Bir de bazen ameliyat olan kısımda basınç hissettiğim oluyor. Ara ara o da.,
Allah herkese hastalığını hafif atlattıtsın.
Çok şükür hızurluyum. Gerisi boş

Günaydın kızlar,
Valla uyandım yazayım dedim. Yoksa annem eşim telefonu bırak diye vıkvık söylüyorlar😅
Bilmiyorum etkisi varmı. Ama okuduğuma göre kanıtlanmış değilmiş.
Benim tek hatırladığım. Çernobil faciası. İlkokuldayız bize paket paket fındık dağıtıyorlar. Yerli malı haftası deyip yine dağıtıyorlardı okulda. Bedava fındık. Oysa kimbilir neler taşıyırdu o fındık. Anlamla da zamanında bu konuyu konuşmuştuk. Bilmiyorum.
Neyse geçti gitti.
Bugün Elaya tablet izlemeye sınır koydurdum yine yoksa izliyor bu da canımı sıkıyor.,
Eşime dedim indir havuza kızı. İndik hep beraber annemde geldi. Biz annemle şezlongta oturduk. Onlar havuzda. İlk defa burada kolluksuz havuzda yüzüyor. Cesareti arttı nedense:)
3 saat durduk.sonra yemek yedik. Kemik suyumu yine içtim.
Pazara uğradık., annem birşey alıyor hooop eşim ödetmiyor. Klasik hal :)
Sonra arabaya bırakmaya gitti koci. Bizde Elayı parka soktuk. Sonra sahilde gezdik. Annem Elaya dondurma sözü vermişti. Yine ödetmiyırdu. Sonunda ödedi annem ısrar edip😅
Yanına altınları da almış bize lazım olur diye. İki emekli maaşı ile yine de destek olmaya çalışıyor sağolsun.
Gündüz ablamın komşusu geldi hasta ziyaretine. Sağolsun.
Taaa amerikan hastanesinden tanışıyorlar. Onların oğluna hemşirelik yapmıştı. Hem onun nöbeti varken gelmek istiyorlardı. Onu anlattı. Yolları bodrumda buluştu. Çocukları kemik kanseri vardı..şimdi kurtuldu şükür.
Akşam kızı uyuttuk.,balkonda çay keyfisi.
Bugün konuşuyoruz..bodrumdan arsa falan alabilsek diye. Ama burası istanbulu geçmiş durumda.,
Eşim ne diyor. Kardeşimin eşine demiş bak ortak arsa alacağız o da gitmiş kendilerine almış arsa. Annemden borç istemiş.
Annem de dedi onlar o an acil olduğu için aldı ve sonra kredi çekip paramı verdiler. Bende dedim onlar zaten ilk evlerini arsa almak için sattılar parayı yatırım yaptılar arsa araştıruyorlardı. Sen de o arada teklifte bulundun. İlk planladıkları ortak değil şahsi arsa almaktı ve denk geldi aldılar dedim. Ağzının payını verdik sanırım. Ya şu fesatça düşüncelerini bir atsa.
Ama yine de Allahtan şimdilerde çok iyi gıgg diyemiyır. Beynimi yemiş zamanında😂
Arkadaşım da diyor eşin seni çok seviyormuş bu kadar sevdiğini tahmin etmiyordum.
Valla bu vakitten sonra beni hızursuz ederse gerçekten hayatımdan çıkartırım.
Bu şekilde iyi gider inşallah.
Böyle günü bitirdik bugünde.
Şu ara sol kaşımı yukarı hareket ettiremiyorum. Önemli değil olan sadece bu olsun.
Bir de bazen ameliyat olan kısımda basınç hissettiğim oluyor. Ara ara o da.,
Allah herkese hastalığını hafif atlattıtsın.
Çok şükür hızurluyum. Gerisi boş
canim benim cok sevindim valla gorup gorcegin bu olsun .cok guzel gunlerin olsun

İyi geceler,
Bugün de bitti. Hergün daha iyiyim sanki.
Bir de kendimi huzurlu hissediyorum.
Ailemin yanımda olması benim için ayrı huzur veriyor. Annem el bebek gül bebek bakıyor. Allah başımızdan eksik etmesin.
Aynaya baktıkça kendimi daha hayat dolu hissediyorum.
Yeniden doğmuş gibi hissetmek güzel.
Elayı babasıyla havuza gönderdim. Ohh eğlenin ben daha çok mutlu oluyorum dedim.
Annem vücudumu yıkadı. Kafama henüz dokunmadım. Allah razı olsun
Geldi eşimle Ela da duşa girdiler. Yine de anne sen saçımı daha güzel tarıyorsun diyor. Günlerdir çanta tokası arabadaymış. Aldırdım onu. Tarağı da oradaydı.
Baba asla anne gibi olamıyor.
Ela akşam dua ediyor. Annem iyileşsin yerde birlikte yine oynayalım ve yaraları çabuk iyileşsin aminn diyor :) Allahım dedim. Hislerimi anlatamam.
Akşam balkonda çay keyfi yaptık. Üçümüz. Elaya da kitap okudum. Ela kır yaşamını öğreniyor diye. Kitabı ezberlemiş :)
Bir de diyor benim de anneannem var. İyiki var.
Uyuttum sonra. Babasıyla yattılar., annem yatsın diyor uyuyınca kalkıyorum.
Allah eksikliklerini göstermesin annelerimizin 🤗
Gunayss
Eşim berbere gitti
Ev işleriyle basbasayım
Yemek de yok
Sipariş gecmem lazım.

Aynı şeyleri yaşıyoruz resmen taşıyorum geri getiriyorum hafif çanta gitsem illa lazım oluyor hala yedek kıyafet vs tasiyorum bende

Hayırlı olsun kuzum. Allah bereket versin.
Benim eşim de zam aldı. 10 bindi maaşı.13 bin yapmış. 15 bin İçin konuşacağım ısrar edeceğim diyordu., Konuşmaya vakit olmadı. Bir de ek işten 700 $ anlaşmışlardı.o ilk başlangıç için dedi. Şimdi 5000 tl ye denk gelen dolar göndermişler. Gerisini de gönderirler. Olsun bir yerlerden kapı açılıyor. Ne kadar dua etsem o kadar faydasını gördüm.
Bereketli olsun kuzu

Back
X