Küçük Düşün Büyük Olsun!

Cidden takmasinlar ben okeyim
Yani bunu düşünmek sırf gelmedi takmadı diye küsenler, darlayanlar ya da 5 takmadida bak 3 takti diyenler vs olmasin ya takı falan.
Hem hakda geçmez herkes kendine taksın olsun bitsin
Ben çocuklarım evlenirken düğünümüz takısızdır yazdırcam davetiyeye. Birinci derece yakınımız takarsa takar takmayanın canı sağolsun hiç önemli değil. Ona rağmen hediye anlamında içinden gelip takan olursa kendi bilir. 20 sene çıcuk darlayamam.

Gunayss
Pazartesi oğlanın dershane seviye sınavıyla baslamisti
Bayada dokulmustu oğlan 9-10. Sınıf sormuşlar genel bilgi sanırım malum kapanmadan gidemediler ki çocuklar o dönemlerde
Bu hızlandırma 9 ve 10 için genel hızlandırma oldu çok iyi oldu nasıl kapatacak diye düşünüyorduk.
Ama 12.sniflar arasi 1.olmus dershanesine dershane geneli 4.olmus
Telef. Falanda topluyorlarmis eşime soyleniyordum kafadan ama iyiki buraya vermişiz.
Bir tık uzak falan ama alışacak seneye üniye gidecek Allah nasip ederse öğrensin insin binsin dolmuşlara.
Böyle zorlasinlar zora alışsın biraz.

Eşimle böyle çatışmalarımız oluyor sonra onun dediğine geliyorum yine adam nasıl bilip öngörüyor anlamıyorum.
Hep böyle catistigimizda zorlarsam benim istediğim olsun diye o haklı çıkıyor umarım denk geliyordur🙊
Şimdilik güzel başladık bakalım
İnşallah çabuk yılmaz oğlan.
Bu sene sık kendini biraz seneye tekrar uğraşma bak diyorum.
Şimdi yine iyi hava soğuduktan kışın falan sukoyvermezse iyi
Çabuk hastalaniyor covitde malum.
Neyse cagirmim simdi.

Dün avm yaptik oglana 5tshrt 1 Şort 1 esofman aldik 470tl outlet diye iste bi tık uyguna geldi.
Yemek yedik 230tl yemek.
Peşine dondurma falan derken 800tl ekmeğine kan dogradik geldik valla
Elbiselerimde geldi ona kapıda ödeme yaptım
Beğendim 1 tane daha alicam böyle istediğim gibi ölçülü bulamıyorum.
Akşam kahvaltilik sipariş vericem esime
Bende süt bisiler sipariş vericem.
Valla boğaza çalışıyoruz he
Masallah yeniyor
Kek güzel gitti valla akşam sonunu yedik gelince cayla.
Dün mayalayamadigim pogacami mayalim kalkimde kiz uyuyorken
Bugün yemek telaşem yok dünün yemekleri bugüne kaldı. Mis oldu
Maşallah canım, inşallah iyi mesleği olur inşallah kapılar hep açılır. Başarılarının devamını diliyorum

Annem bize milletin altının üstüne yatıyoruz gibi imaj çiziyor. En çok ona bozuluyorum. Ben bekarken gidip takmışsın onlar da getirip bana takmış bitmiş. Artık ne isterse herkes onu takar. Yok, bi daha düğünleri olduğunda onlar taktı sen de tak ben eliboş gidemem bende takayım yapıyor. Yada anne babası bana takmış sende git onların çocuğuna tak. Ayrıca bize de taktırıyor yada bana aldırıyor. İyi ki arttı çeyrek kimse takmaz artık kolay kolay. Ev alana bebeği olana söze sünnete nişana götürdüğü gramları saymıyorum. Külçe olurdu onlardan

Amin sağol cnm
Geçen sene, sene başı yalvardık gitmedi dersaneye. Yarı dönemde gitcem diye tutturdu. Yazdırdık beğenmedi kaydı aldık başka yere yazdırdık. Bu yılda orda devam etcek inşallah. Kırk akıl kırk fikir bakalım hayr olsun sonumuz.
Geçen sene bizimki kendi istedi ama yakın yerdi pek verim alamadık 2.dönem özellikle sürekli saat degistirip durdular
Burası bize başlamadan önce bizim sorular kitaplar zordur baştan biraz bocalarlar zamanla alısacaklar dediler
Bakalım nasipte ne varsa

Annem bize milletin altının üstüne yatıyoruz gibi imaj çiziyor. En çok ona bozuluyorum. Ben bekarken gidip takmışsın onlar da getirip bana takmış bitmiş. Artık ne isterse herkes onu takar. Yok, bi daha düğünleri olduğunda onlar taktı sen de tak ben eliboş gidemem bende takayım yapıyor. Yada anne babası bana takmış sende git onların çocuğuna tak. Ayrıca bize de taktırıyor yada bana aldırıyor. İyi ki arttı çeyrek kimse takmaz artık kolay kolay. Ev alana bebeği olana söze sünnete nişana götürdüğü gramları saymıyorum. Külçe olurdu onlardan
Ben sadece baby annesinde var sanıyordum sizdede varmış
Bizde yok
Misal bana takmışlar annemde gidip onların çocuğuna takıyor.
Allah nasip ederse oğlumu evrirsem oğluma takanları çocuğuna gider bende takarim.
Ama oğluma tak demem bizde yok yani hiç görmedim kimsede böyle

Geçen sene bizimki kendi istedi ama yakın yerdi pek verim alamadık 2.dönem özellikle sürekli saat degistirip durdular
Burası bize başlamadan önce bizim sorular kitaplar zordur baştan biraz bocalarlar zamanla alısacaklar dediler
Bakalım nasipte ne varsa
Beğenmeyip değiştirdiği yerde böyle saatleri değiştiriyordu. Öğretmen değişiyordu. Kitapları da sevmeyince ayrıldı ordan. Geçen yıl burayla anlaşırken bu yılı da kattık ödeme planına. Hayırlısı olsun haklarında.

Ben sadece baby annesinde var sanıyordum sizdede varmış
Bizde yok
Misal bana takmışlar annemde gidip onların çocuğuna takıyor.
Allah nasip ederse oğlumu evrirsem oğluma takanları çocuğuna gider bende takarim.
Ama oğluma tak demem bizde yok yani hiç görmedim kimsede böyle
Bizde alası var 😃
Tak dediği şey 200 lira değil 500 lira değil
1 gram bile bin lira. Çeyrek zorluyor artık haliyle.
Eskiden 200 takacağımıza 50 100 daha ekleyip alıyorduk çeyreği en kötü.
Şu fiyatlarla çocuk sıkıştıracak zamanda değiliz ki 20 yılda takılanları misliyle taktık zaten. Alacak verecek kalmadı.
Taktığım geri gelsin diye takan hiç takmasın yaa. Hediyeleşme mantığı olsun.

Bu ara manen çok boşluktayım ve hiç bisi onu doldurmuyor
Kildigim namazda, okuduklarım, aglamakda çok başka bir boşluk
Biraz geciyo karşıma başka bisi çıkıyor yine ağlıyorum.
Kenzulars benim karşıma çıkmıştı yıllar önce rüzgardan sayfalar uçuştu balkonda ve orda durmuştu öyle görmüştüm böyle bir dua varmış.
Oysa hep elimdeki kitap incelememisim ki bildiğim bir kaç sureyi okuyup geçmişim.
Sonra bugün insta sayfasında yine karşıma çıktı
Onun mucizesini yasamis biri ona yer vermişti sanki bana oku der gibi yine çıktı karşıma.
Ve su sözde yine karsima çıktı ayakkabi baginiz kopsa bile Allahdan isteyin, istemekden korkmayın diye.
Bu da karşıma çıkıp duruyor.
Ben bazen yüzüm bile yok diyorum istemeye oysa
Hiç bisi tam yerine getiremiyorken bukadar eksikken ne yüzle diyorum kendime derken bunlar cikiyor karşıma .
Hep sabretmekten, hep daha zorlu hayatlar çıkıyor karşıma.
Hz Ömer'in yükü ağır geldikçe yükümü hafiflet demezmis hic Rabbime sırtımı kuvvetlendir dermiş nasıl bir teslimiyet🥲

Allah var Allah yar..

Son düzenleme:
Günaydın💃
Yine uyandım uyku tutmadı tekrar.
Evde biraz vakit geçirdik, çıktık kardeşimle Elaya ayakkabı aldık. Kardeşim önceki günden bu yana diyordu ayakkabı alacağım diye. Koci evde kaldı biz gittik.
Topuklu ayakkabı istiyordu Ela.
Alsam düğünde giyecek ama sonra. Yazık paraya.
Vicconun sandaletlerine baktım. Aynı fiyat topuklularla. Diğer Kardeşim yeğenime almış hiç hesap yok hiç. Parayı çarçur eder, sonra sıkıştım der.
Ben sandalet aldım Elaya..Zaten ihtiyacı vardı Elanın.
Onla idare ederiz düğünde. Yaz boyu da giyer..zaten her yıl sandalet alıyoruz hoop seneye olmuyor.
Kardeşim ödemek istedi ödetmedim.
Eşim kesin sorar o mu aldı diye.ama vereceğim cevap hazır.,
Alsa da kıymet bilinmiyor cimri cimri diye diye bir hal oldun ne ödettireceğim kendim ödedim diyeceğim😅 kocayı gömmesem olmazdı🙄
Ben 1-2 ay önce eşime söyledim bir ayakkabı vardı onların sitede kardeşimin hoşuna gitmişti, söyledim birara ayarla bak kız yepyeni adidas ayakkabı verdi ( yeğenimin ayakkabısı) nasıl işime yaradı.
Ama eşim ayarlamadı ayakkabı. Önceden çok gönderiyırdu kardeşime. Ama anlatmıştım saçma bir konuya takılıp yorumlar tavırlar beni benden almıştı hatırlarsanız.
Oysa kendi hala anneme kalan borcunu ödememişti. Az bir kısmını ödedi,
Onlar annemden para istediler diye beynimi yemişti.
Neyse bu kadar dedikodu yeter :)
Şuan yanımızda olan yine ailem yine kardeşlerim.
Dün kardeşim sağolsun banyo yaparken yanımda durdu yardım etti biraz..
Sonra saçımı kurutacağım, koci diyor dur dur ablanın yanında.ben de dedim çok düşünüyorsan sen dur gel saçımı kurut🤣🤣
Oturmuş balkonda yayılmış habire yalnız durma diyor.. çocukları eşlere bıraktık biz hallettik banyo saç pansuman işimi..

Bu ara manen çok boşluktayım ve hiç bisi onu doldurmuyor
Kildigim namazda, okuduklarım, aglamakda çok başka bir boşluk
Biraz geciyo karşıma başka bisi çıkıyor yine ağlıyorum.
Kenzulars benim karşıma çıkmıştı yıllar önce rüzgardan sayfalar uçuştu balkonda ve orda durmuştu öyle görmüştüm böyle bir dua varmış.
Oysa hep elimdeki kitap incelememisim ki bildiğim bir kaç sureyi okuyup geçmişim.
Sonra bugün insta sayfasında yine karşıma çıktı
Onun mucizesini yasamis biri ona yer vermişti sanki bana oku der gibi yine çıktı karşıma.
Ve su sözde yine karsima çıktı ayakkabi baginiz kopsa bile Allahdan isteyin, istemekden korkmayın diye.
Bu da karşıma çıkıp duruyor.
Ben bazen yüzüm bile yok diyorum istemeye oysa
Hiç bisi tam yerine getiremiyorken bukadar eksikken ne yüzle diyorum kendime derken bunlar cikiyor karşıma .
Hep sabretmekten, hep daha zorlu hayatlar çıkıyor karşıma.
Hz Ömer'in yükü ağır geldikçe yükümü hafiflet demezmis hic Rabbime sırtımı kuvvetlendir dermiş nasıl bir teslimiyet🥲

Allah var Allah yar..
Bu içten hissine maneviyatına uzun zamandır, hayranım biliyorsun..
Ben de öyleydim.hayattan bir bıkmışlık vardı üzerimde, tek beni hayata tutunduran kızım diye düşünüyordum..
Oysa şimdi yeniden doğmuş gibi oldum. Çok başka bir hiss. Oysa o kadaaar çok anı yaşayıp,anın tadını çıkartmak lazımmışki.
İşte yaşanmışlıklar, yorucu insanlar bu hale getiriyor..
Ama şimdi şükrediyorum. Oysa aldığımız nefes bile ne de çok değerliymiş..
Mesela daha çok dua etmeye başladım. Ve bana açtığı kapılar olduğunu düşünüp eskisinden daha yoğun maneviyat hissettim içimde..çünkü son yıllarda bayağı kaybetmiştim o maneviyatı.hiç dua etmiyordum..namaz kılmayı aylardır istiyordum ama o hissi bulamıyordum.
İşte biraz hayat yaşanmışlık biraz din konusunun kullanılması beni uzaklaştırmıştı. Şimdi burada açık yazmayayım :)

Aynı benımkıde boyle.
O size getırdı takı yapcagınız dıye gelıyr her dugunde.
Annem bıde nısanlara da gr falan goturuyor.
Bu son konustugumuz olayda 1 oglana goturmus,kucuk nısanlandı gr goturmus.sımdı evlenıyo eselemesek 3 ceyrek gotuırcez:)Nısanda gr nıye goturdun dıyorz?E ıs yapıyo baban ayıp diyo.
Annene parası fazla geliyor😅
Valla çok yoruyor seni annen. Bir çeyrek bile az para değil. Kimse eski çeyrekleri beklemesin. Güç yetecek gibi değil..

Gunaydınlar
Resmen bu yazı sevemedım Allah affetsın.
Yanı bısey yaptıgım yok ama kolumu kaldırasım yok oyle bı enerjısızlık.
Kvdeme cıkıyorm hergun onun da etkısı var,git gel bi dunya yol.
Dun avmye ugradım bıseyler atıstırdm 35 tl
Markete gırdım 35 tl.
Ama 15.00 de cıktım ,15.30 da kvdemdeydım.O kadarda dolandım ama saat gecmıyr
1,5saat orda oturup bekliyorz kocıyı.
Kvdem enerjımı emıyor bence gfkgssgkf
Yemek ısı sallantıda tabı,dun kocıye kıymalı yumurta,kendımıze kıymalı makarna yaptm valla.
Yedık hemen parka cıktık.2saat orda 21.00 da eve geldık
,Kıza dus aldır flaan bayıldı.
Bezelye yaptım bugun ıcın.

Selamm
Sabah yemek işini halledince üzerimden koca bir yük kalkıyor resmen.
Menemen ve spagetti yaptim.
Erik-visne de kaynatmistim akşam miss soguk soguk gider.
Valla temmuz ve ağustosu sevmiyorum Allah affetsin hem terlerken hem gezmek benlik diil
Adana, Mersin, Antalya da oturanlara Allah sabır versin diyorum.
Oralarda diilim diyede sukrediyorum öyle bi sevmeme sıcağı
Önceden bukadar bunalmiyordum ama son bir kaç senedir aşırı bunaltıyor beni.
Yas etkenimi hormonlar mı bilmiyorum.
Basık bir yere girersem sıcak havada nefes alamıyorum.

2 mak camasir astım
Kiz halıya işedi akşam bir ilk oldu haliyida yıkadım makinede.
Süpür sil yapicam.
Banyoyu Bi fosur fosur yikamam lazım.
Kız uyusun kahve içecem burnuma koktu resmen.

Eşime liste attım sucuklu, peynirli çok paralı yani liste☺
Siparisde geçtim süt, pil (duracel indirimdeydi), minik kolonya ve canta boy islak mendil 3lü (bunlar oglana), 24lü su 500ml oğlana bu da kursa götürüyor, kıza dalin sampuan, saç tarama spreyi, reçel, breff 2li 200tl lik oldum yani.

Yine kıza islak mendil sipariş gircem çoklu aliyorum 2 ay rahat gidiyor hem eve hem kıza 12lisini 67tl yakalamistim en son bakım nekadar şuan.

Un, seker ve pirince takviye yapmam lazım indirim kovalıyorum.
Wc kagidida öyle ne pahalılar ya evde kalmadi alınması lazım.
Bayramdan beri Bi elimi cektim alışverişten hemen dibi geldi

Lizlar lazimlik alicamda kıza şu klozet seklindekilerden mi alım ilgisini çeksin diye yoksa normal daha uygun bisimi alsam.
Gösterdim klozet olanları ona cisss diyo
Ondan istiyo sanki 169tl altında pek göremedim bilmiyorum okadar versem mi ne diyonuz
E bebekte bir tane var normal klozet gibi,müzikli (fisher price ın muadıili) biz de işe yaradı ilk ona yaptı normal klozetti istemiyordu ve bebeklerini falan getiriyordu önce.ben tuvalet alışkanlığı kazandırmaya hiç başlamadan 6 ay önce falan aldım koydum banyoya alışsın diye bebekleri oturttuk oynadık falan.ondan sonra ona teklif ettim. Lazımlığa alışınca da yumuşak olan klozet adaptörü ve basamak aldık. Şu katlanan olan dışarıda hala çok işime yarıyor çantada taşıması da kolay. Klozet olan yerde adaptör oluyor,klozet olmayan alaturka tuvalette ya da tuvalet bulamayınca da içine poşet koyuyorum küçük lazımlık oluyor

Eklentiler

• Screenshot_20220721-181742_Samsung Internet.webp
    Screenshot_20220721-181742_Samsung Internet.webp
    19,6 KB · Görüntüleme: 53
  • Screenshot_20220721-181700_Samsung Internet.webp
    Screenshot_20220721-181700_Samsung Internet.webp
    20 KB · Görüntüleme: 47
  • Screenshot_20220721-181555_Samsung Internet.webp
    Screenshot_20220721-181555_Samsung Internet.webp
    18,3 KB · Görüntüleme: 51
  • Screenshot_20220721-181524_Samsung Internet.webp
    Screenshot_20220721-181524_Samsung Internet.webp
    23,5 KB · Görüntüleme: 53
Son düzenleme:
Lizlar lazimlik alicamda kıza şu klozet seklindekilerden mi alım ilgisini çeksin diye yoksa normal daha uygun bisimi alsam.
Gösterdim klozet olanları ona cisss diyo
Ondan istiyo sanki 169tl altında pek göremedim bilmiyorum okadar versem mi ne diyonuz
bız dırek klozetın uzerıne konulan aparattan aldık, iki iş olmasın dedik cok da kolay alıstı. sonra o aparatı da bıraktı, dırek oraya yaptı.

bazı arkadaslarım extra yere konan bır sey aldılar, cocukları sadece ona yaptı, sonra normal klozete zor gectıler, ıkı ıs gıbı oldu.

Selam
yedirenk79 yedirenk79 çok sevindim iyi olmana, çabuk toparlanıp normal hayata dönmene.
Bende oğlanı tuvalete alıştırdım bu sürede. Okullar kapanır kapanmaz başladık. Lazımlık geçen yaz almıştım hiç oturmadı Üzerine.
Klozet Üzerine koyulan adaptörden aldım 3 4 gün kullandı sonra direk klozete kendi oturmaya başladı. Çabucak da alıştı. 1 ay oldu bezi bırakalı tamamen alıştı 2. Haftada.
Sadece uyurken bağlıyorum o görmeden. Sabah kendi çıkartıyor bezi çişim geldi deyip.
Genelde kuru oluyor bezi ama haftada 2 gün bezi ıslak uyanıyor. 1 ay daha geceleri bağlarım herhalde.
Bezden kesme işi tamamen çocuğun durumuna bağlı. Kendini hazır hissetmedim önemli ben zorlanacağım her yere yapacak, bana iş çıkacak falan diye düşünürken, hiç de bezli olduğunda rahatsız olmazken biranda başladım (3.5 yaşında artık) sorunsuz, stressiz atlattım çok şükür.
İnşallah sizde öyle atlatırsınız.

Back
X