Selam iyi geceler,
Bugün kahvaltı sonrası bir oturma filtre kahve faslı. Sonra topladım. Yatak odada atılacak kutular vardı. Elanın küçük gelen kıyafetleri, onları göndereceğim. Yatak oda karışıktı toparladım. Robot süpürdü. Toz aldım. Sonra arkadaşa geçiyırdum Ela da gelmek istedi. Mantı yapacaktık arkadaşla. Arkaaşın eşi bize geldi oğlunu da getirmiş. Ben çıktım gittim arkadaşa. Eşim de çiğ köfte yapmaya niyetlendi. Arkadaşın eşi istiyordu. Girişmiş çiğ köfteye. Biz de mantıyı hallettik.
Geldiler arkadaşa çocuklarla.
Yemek yedik. Çay falan.
Geldik eve. Elanın oda talan edilmiş. Bere eldiven. Ooo her yer heryerde. Eşim dedi kendin toplayacaksın odanı. Arkadaşınla dağıttınız. Annem çabuk yoruluyor toplayalım demiyorsun arkadaşına dedi.
Ağlaya ağlaya oda topladı

üzüldük de tabi ama öğrenmeli diye düşündük. Daha dün dedim eldiven bere çıkartma çekmeceni boşaltma bir arkadaşın gelince.
Eşim yatak odaya da girdiler karıştıröaya başlamışlar biz çiğ köfte yaparken dedi. Ben de hep hatırlatıyorum. Odan da oynuyorsun, arkadaşınla yatak odama girmiyorsun defim. Yine yapıyor. Oyuncak azalttımnbiraz, biraz daha azaltayım diyorum. Valla eskiden neyse birşey demiyordum da artık benim bünyem de kaldırmıyor darmadağın olunca iyice yoruyor. Bir de ben kimin evine gitsem, yatak odaya girmeye kalksalar girilmez diyorum. Ve dağıtırlarsa toplayıp çıkıyorum. Ama herkes o konuda düşünceli olmuyor malesef.
Öyle böyle topladı, belki anlamıştır yorduğunu da bir daha yapmaz o kadar. Eşim de üzüldü. Uyutunca yanına yattı. Tabi uyku öncesi düzgünce konuştuk. Sarıldık uyudu.
Eskiden odasını hiç toplamıyordu.,okulun bu anlamda faydası oldu.
Bir de arkadaşı gelince aburcubur koy bize diye diye geliyorlar yanıma

koyacaksııın diyor. Kaç defa uyardım.
Ben evde gezilip yenilmesini sevmiyorum. Bir bakıyorum verdiğim şeyler dağılmış. Yerlerde ezilmiş büzülmüş. Valla bu ara hiç dağınıklık toplamak hakikaten istemiyorum, yoruyor. Eşim sağolsun çok kınuda yardım ediyor. Ama gündüz artık kimseyi çağırmıyorum Ela okula giderken. Yoksa ben zorlanıyorum.,toparlayan arkadaşlar da var sağolsunlar. Ama kimi var hiç ne yaptılar diye bakmıyor bile bırskıyor çocuğu kendi haline. En azından bu süreçte biraz düşünmek lazım.
İşte bugün de böyle geçti. Arkadaştan çıkavaktık. Eşim oyuncakları çocuklara toplattı çıktık. Keşke herkes öyle düşünse. Bu bile çocuklara sorumluluğunu öğretmektir bence. Eşim de diyor at oyuncakların çoğunu. Ben de oynuyor diye atmak da istemiyorum. En azından puzzlee gibi şeyleri üst yüksek yerlere koyayım en iyisi. İsterlerse bir tanesini indiririm. Oldukça çok puzzle var. O da bir dağıldımı toplamak zorluyor.