Küçük Düşün Büyük Olsun!

Bizimde işim denklik belgesinde sorun vardı.Otırma izni var 10 yıldır gidip geliyor babam aslında 3 yıl sonra başvurma hakkı varmış ama uğraşmadı falan çok uzadı süreç.Doğum belgesiyle isim denkliği çözdük 1 hafta önce evrakları teslim etti bakalım bekleme süresine girdik bizde.Hayırlısyla tez vakitte olur inş.Sonra biz başvuracağız 1-2 yıl sürmeler varmış baya beklenecek gibi duruyor.
Evet isim denkliği için doğum belgesini alacaklardı bizimkiler. Hayırlısı olsun, işleriniz hızla ilerlesin inşallah

Selamm kızlar,
Ne düzgün okuyabildim ne yazabildim
Yarım yamalak gözucuyls baktım.
Dün eve geldim evi topladım. Yemeğe giriştim. Rusyanın meşhur borş çorbasını yaptım. Bayağıdır yapmak istiyordum. Hoşuma da gitti ya tadı. Süzme yoğurtla yedik.
Sonra ıspanakla Alinazik yaptım eheheheee.. onu da ıspanağı değişik bişi yapayım diye yaptım. Ama şu ıspanak yıkarken ömrümden ömür gidiyor 🤣 yıkanmış ıspanak alayım en iyisi babyy.. eminim o kadar da su gidiyordur. Bizim sitenin suyu zaten iskinin kaç katı. Aynı paraya geliyor uğraştığım da yanıma zarar.
Yemekleri hallettim. Gittim Elayı aldım. Markete uğradım. Geldik.
Ancak zaten iftar yaklaştı.
Eve süpürge geçtim. Çamaşır topladım. Hala katlanmak için bekliyor.
Bugün de eşim iftara işyerinde olur sanıyordumkiii eve geleceğim dedi🙃 Allahtan kahvaltı isterim iftara deyince canım kocacım dedim 🤣🤣🤣
Yemek var ama farklı ister. Evi temizlerim diyorfum. Mayıştım oturdum kaldım. Kıza da sulu köfte yaparım. İsterse kahvaltılık yer. İsterse yemek yer. Bugün okulda yemek çeşit iyi belki çok aç bile olmaz. Sabah zaten mısır gevreği istedi. Yanında domates salatalık zeytin yedi.
Öyle bir iş yapmadan geçen gün oldu şu dakikalar.
Çorbadan biraz arkadaşa vereceğim. Vakit kaldığı kadar çamaşır katlar iş yaparım. Toz falan alırım belki.
Elaya da bir sürpriz yapayım diyordum çok yağmur vardı gidemedim.bir de böyle tam uyumalık hava diye avm ye gidesim de gelmedi.

Tesekkur ederim
Sizede gecmis olsun
Hosafda yaptim kayisi pureside malesef cok secen bir kız
Yemiyor icmiyor
kefir aldik cileklisini vs cesit cesit onlarida icmedi tadina bakiyor icmiyor
Probiyotikli yogurtlardan zorla yedirdi esim artık oyunla ama zorlayinca bir daha tadina bile bakmiyor.
Agzindan cikariyor
Bizimde ilk dogdugu zamanlar olmustu ama duzelmisti.
Kışın basladi kiraz üzüm karpuz falan ciksin istiyorum bir an once onlari seviyordu.
Belki iyi gelir
Ela da kefir içmiyordu. Şimdi kendisi istiyor. Dün yine istedi aldım çilekli.
Keşke yemek konusunda da değişse.tadına bile bakmıyor farklı yemeğin. Zamanla değişir belki.

Eşim aradı, aşçı abla bırakmıyormuş. İftarı burada yap diyormuş. Benim oruç tutmadığımı biliyor.
Elaya yemek yaptım. Evde dünden kalanlar var. Ben onlardan yerim.
İyi de oldu ne yalan söyleyeyim. Elayı ne zaman banyo yaptırsam diye düşünüyordum ben de. Gelince hemen girmek rahat oluyor. Sonra yemekti toplaydı. Çay faslı ramazanda olmszsa olmazı zaten eşimin.
Sonra kalırdı banyo işi.
Yarınki siparişi kahvaltı 10 numara🫠
Eminönüne gidecekmiş de yarın. Kahvaltılık alacakmış. Süper.

Market listesi hazırlıyorum yumurta başı çekiyor koliyle alıyoruz her aldığımızda 2 koli alıp geliyoruz, peynir,zeytin, bal, tereyağ, liste uzayıp gidiyor böylece ayın 5 geçsin diye bakıyorum kartlar kesilecek. Kartlar bu ay yine şişti eşimle hesapladık birde bayram geliyor hiç çikolata parasını hesaplamazdım bayramdan bayrama alıyoruz derdim güzel bir çikolata alırdım. Apartmana gelen çocuklar için de ayrı alırdım. Şimdi öyle olmuyor Allah bu günümüzü aratmasın. Bu gün az az kalan yemekler var salata cacıkla kapatırım bu günü. Yarın içinde menü hazırlıyorum, dondurucudan bakıcam hangisi fazla ise ondan çıkarıyorum. Buzdolabında brokolim vardı onları yıkadım süzdüm iki küçük poşet oldu attım dondurucuya. Akşam kızımla eşim fırına gitti pide almaya bende apartmanda bizde dahil 8 daireyiz komşulara da dagıtmak için alırmısınız dedim sağolsunlar almışlar kızımda dagıta dagıta gelmiş çok mutlu oldum. Bu gün sabah bir yagmur yağdı Allah afetinden korusun. Eşimle dolar borcumuzu yapıp teslim ettik çok şükür kaldı altın borcu biraz daha nakitimiz kaldı onunla da altın alımı yaparız. Bütçe yapıyoruz inşallah hesaplar tutar.

Bu ay bes yapmayı düşünüyorum. Daha önce vardı iptal etmiştim hemen ama şu an mantıklı geldi. Kumbara gibi birikir en azından. Eşime kredi çekerken zorla kakalamışlar. Bugün inceledim biraz, uygulamasını indirdim, düzenledim. Benim de aklıma yattı. 👍

Bu ay bes yapmayı düşünüyorum. Daha önce vardı iptal etmiştim hemen ama şu an mantıklı geldi. Kumbara gibi birikir en azından. Eşime kredi çekerken zorla kakalamışlar. Bugün inceledim biraz, uygulamasını indirdim, düzenledim. Benim de aklıma yattı. 👍

Uygun fonları seçtiğinizde getirisi çok güzel besin

Şimdiden hayırlı olsun

Günaydınnn
Güzel bir gün olsun,🤲
Hava ne soğumuş. Dün arkadaşa çorbadan verecektim Elayı almaya çıkarken uğradım bıraktım. O ara okula yetişemeyecektim. Veli arkadaşlardan komşum aldı Elayı otoparkta bekledim.
Ona birşey almak istiyordum hediye. Yakında bir yer var oraya gittik.
Alsam mağazayı boşaltacak😅 ama bir tane seçtirdim. Hoplama ipini seçti. Sonra bir tane karpuz desenli tabak aldım. Yapıştırıcı istiyordu aldım. İkiz arkadaşlarına hediye toka aldık. Tabi toka da istedi. Çekmece tokayla takıyla taçla dolu.Beslenme bezi istedi onu da aldım.
Eve de bir kaç parça şey aldım.
Mağaza soğuktu. Çıkınca dışarısı hepten soğuk geldi. Eve girdik,şükredelim dua edelim sıcacık bir evimiz var,dedim. Ela da ama soğukta duranlar evi olmayanlar var dua etmek istemiyorum dedi🙄 Ben de onlara dua edelim sıcacık evleri olsun dedim.
Namazı kıldım dua ettim. Yemek yedik.
Banyoya soktum onu. Vücudunu kendi yıkadı saçını ben yıkadım. Bu ara kendim banyo yapacağımlar başladı.
Akşam eşim gelince de sarıldı iyiki bizim kızımızsın dedi.
Gece uyku öncesi bir baktım uğur böceği kapınızı çalarsa kitabını seçmiş :) Her zaman oku diye seçtiği kitaplardan değil.
Kavuşma günümüz diye bunu seçtim dedi😅
Demekki bağlantı kurmuş.kitabı anlamış.
Uyku öncesi de çok duygulandım annecim. Sen dünyanın en iyi annesisin dedi.

Günaydınnn
Güzel bir gün olsun,🤲
Hava ne soğumuş. Dün arkadaşa çorbadan verecektim Elayı almaya çıkarken uğradım bıraktım. O ara okula yetişemeyecektim. Veli arkadaşlardan komşum aldı Elayı otoparkta bekledim.
Ona birşey almak istiyordum hediye. Yakında bir yer var oraya gittik.
Alsam mağazayı boşaltacak😅 ama bir tane seçtirdim. Hoplama ipini seçti. Sonra bir tane karpuz desenli tabak aldım. Yapıştırıcı istiyordu aldım. İkiz arkadaşlarına hediye toka aldık. Tabi toka da istedi. Çekmece tokayla takıyla taçla dolu.Beslenme bezi istedi onu da aldım.
Eve de bir kaç parça şey aldım.
Mağaza soğuktu. Çıkınca dışarısı hepten soğuk geldi. Eve girdik,şükredelim dua edelim sıcacık bir evimiz var,dedim. Ela da ama soğukta duranlar evi olmayanlar var dua etmek istemiyorum dedi🙄 Ben de onlara dua edelim sıcacık evleri olsun dedim.
Namazı kıldım dua ettim. Yemek yedik.
Banyoya soktum onu. Vücudunu kendi yıkadı saçını ben yıkadım. Bu ara kendim banyo yapacağımlar başladı.
Akşam eşim gelince de sarıldı iyiki bizim kızımızsın dedi.
Gece uyku öncesi bir baktım uğur böceği kapınızı çalarsa kitabını seçmiş :) Her zaman oku diye seçtiği kitaplardan değil.
Kavuşma günümüz diye bunu seçtim dedi😅
Demekki bağlantı kurmuş.kitabı anlamış.
Uyku öncesi de çok duygulandım annecim. Sen dünyanın en iyi annesisin dedi.
🥲 Kalbim pır pır oldu.

Arkadaşlar elime 50 bin kadar nakit geçecek. Arabayı değiştirmek istiyoruz ama mevcut arabayı sat yenisini bul derken o geçen vakitte tl de kalmak istemiyorum. Sizler ne önerirsiniz. Yatırım olarak değil de birkaç hafta ya da duruma göre birkaç ay paranın değerini korumak için ne yapalım? Döviz mi altın mı mantıklı acaba?

Bu gün başladım temizlik yapmaya temizlik yapmayı seviyorum zor gelmiyor ama toz almayı yarına bıraktım. Akşam dondurucudan çıkardığım tavuk budunu haşlamıştım bir su bardağı da buğday ve az nohutla ıslatmıştım sabah önce onları hazırlayıp ocaga koydum keşkek yapıyorum bu gün, çorba olarakta domates çorbası yaptım kaşarını da rendeleyip saklama kabına koydum akşama telaş olmasın diye ve tatlı olarakta eşim supangle istedi onuda yaptım akşamdan hazırlık yapılınca herşey yoluna giriyor. Ama çok yoruldum neyse değdi. Akşam eşimle iftar sonrası yürüyüşe çıktık hava biraz sertti ama nasıl güzel yürüdük yağmur başlamasa daha yürürdük ama koşa koşa eve geldik. Temiz hava iyi geldi, keşke her gece eşimi ikna etsem de yürüsek. Aslında çok kilosu var ama dert etmiyor, benim birşeyim yok diyor. Kızlarda bize cips siparişi verdi marketten aldık. Bugün hava yine biraz sert ama tertemiz mis gibi. Kombi faturası etkilenecek bu durumdan yapıcak birşey yok ödeniyor sonuçta diyorum.

Arkadaşlar elime 50 bin kadar nakit geçecek. Arabayı değiştirmek istiyoruz ama mevcut arabayı sat yenisini bul derken o geçen vakitte tl de kalmak istemiyorum. Sizler ne önerirsiniz. Yatırım olarak değil de birkaç hafta ya da duruma göre birkaç ay paranın değerini korumak için ne yapalım? Döviz mi altın mı mantıklı acaba?
biz benzer durumda baya zarara girdik makaslar cok fazla oldugu icin .cevabi ben de merak ediyorum al sat durumumuz var yakin zamanda bizim de

Canim mevsimi degil ama yine en azindan burda bulunuyor, cilek demisti bizim doktorumuz. Genelde cocuklarda sever, ve en önemlisi bol bol su.
Gecmis olsun
Cilek ve kivi seviyor
Ananas baktim onuda güzel bulamadım öyle meyveleri yiyor
Cok tesekkur ederim

Kızlar selamm
Sabah hast. Gittim cocuk dr. Anlamadimi nedir
Cölyak yok da diyemem var da diyemem diyo.
Bağışıklığı düşük diyor.
Oysa Alya sık hastalanan bir cocuk hic değil
Biz bagisikligi iyi diye guveniyorduk hatta
Mesela pazar günü öyle islandi ki yavrum arabanin klimasında kurttuk corabına kadar.
Orda acik havada da ayrica gezdi baya.
Köpeklerle falan oynadı.
Hatta bi ara üşüyorum dedi eyvahhh dedim esime aksama ateslenecek bak gör masallah hic de hasta olmadı burnu bile akmadı.
Nasil iş bu anlamadim.
Cocuk gastoya ve alerji testi icin dr gotur dedi.
Dön başa.

3 gundur yediklerine yuklendik annem ordan ben burdan.
Kivi, salatalık, probiyotikli yogurtlar ne yedirebilirsek diye
Dün 2 defa tuvaletini yaptı mesela.
Kesinlikle yemesiyle alakalı bence.
Sabah beri yine onlara yukleniyorum 1 kivi yedirdim 1 probiyotikli yogurt.
Annemde kahvalti yaptirtmis
Corba icircem birazdan sonra cilek ve salatalik falan ara ögün yaptirtcam.
Bamya yemis annemlerde ben sok hemen bamya aldim dondurulmus gelirken pisircem onuda 2 kasik bile yese yeter ki yesin.
Cok yoruldum artık ama napim çaresizim ya kendimi cok caresiz hissediyorum.

Aksamda yemek icin
Corba, nohutlu pilav ve döner yapcam.
Oglana rus salatasi aldım seviyor.
Salata, tatlida oluyor her aksam yeter.
Günlük yapıyorum herseyi.
Ben cumartesi niyetlenirim sanırım.

Yemege baslicam ama aşırı üşeniyorum suan.

Kızlar selamm
Sabah hast. Gittim cocuk dr. Anlamadimi nedir
Cölyak yok da diyemem var da diyemem diyo.
Bağışıklığı düşük diyor.
Oysa Alya sık hastalanan bir cocuk hic değil
Biz bagisikligi iyi diye guveniyorduk hatta
Mesela pazar günü öyle islandi ki yavrum arabanin klimasında kurttuk corabına kadar.
Orda acik havada da ayrica gezdi baya.
Köpeklerle falan oynadı.
Hatta bi ara üşüyorum dedi eyvahhh dedim esime aksama ateslenecek bak gör masallah hic de hasta olmadı burnu bile akmadı.
Nasil iş bu anlamadim.
Cocuk gastoya ve alerji testi icin dr gotur dedi.
Dön başa.

3 gundur yediklerine yuklendik annem ordan ben burdan.
Kivi, salatalık, probiyotikli yogurtlar ne yedirebilirsek diye
Dün 2 defa tuvaletini yaptı mesela.
Kesinlikle yemesiyle alakalı bence.
Sabah beri yine onlara yukleniyorum 1 kivi yedirdim 1 probiyotikli yogurt.
Annemde kahvalti yaptirtmis
Corba icircem birazdan sonra cilek ve salatalik falan ara ögün yaptirtcam.
Bamya yemis annemlerde ben sok hemen bamya aldim dondurulmus gelirken pisircem onuda 2 kasik bile yese yeter ki yesin.
Cok yoruldum artık ama napim çaresizim ya kendimi cok caresiz hissediyorum.

Aksamda yemek icin
Corba, nohutlu pilav ve döner yapcam.
Oglana rus salatasi aldım seviyor.
Salata, tatlida oluyor her aksam yeter.
Günlük yapıyorum herseyi.
Ben cumartesi niyetlenirim sanırım.

Yemege baslicam ama aşırı üşeniyorum suan.
Canım eğer şikayet devam ederse bence üniversite hastanesinde prof a götür. Hastanede olunca hem ücretleri 300 tl gibi bi rakam oluyor dışarıdaki gibi 1000 tl olmuyor. Hem tüm testleri orada ücretsiz yapıyorlar. Ben çok onlara gittiğimzi de kesin sonuç aldım, araştırıp iyi bir hocaya götürürsen daha tatmin edici cevap alırsın. Böyle yine başa döndürmüşler sizi

Biz ödüyoruz 13 sene mi 14 mü oldu unuttum esim takip ediyor.
9 sene sonra emekli olucaz ve toplu cekmeyi dusunuyoruz biz.
Otomatik odemede o kumbara olsa vs böyle duzenli birikmiyor.
Bunu sanki kredi oder gibi kira oder gibi fatura gibi otomatik odemeye aldik iyi oluyor.

Canım eğer şikayet devam ederse bence üniversite hastanesinde prof a götür. Hastanede olunca hem ücretleri 300 tl gibi bi rakam oluyor dışarıdaki gibi 1000 tl olmuyor. Hem tüm testleri orada ücretsiz yapıyorlar. Ben çok onlara gittiğimzi de kesin sonuç aldım, araştırıp iyi bir hocaya götürürsen daha tatmin edici cevap alırsın. Böyle yine başa döndürmüşler sizi
Aynen öyle tekrar basa dön baska seylere bakılsına geldi sanki.
Hayır bir test yapılacaksa suphe varsa hepsine tek seferde bakın dimi.
Zaten zor kan veriyoruz niye yani.
Ben de esime özel sigorta yaptir tek yere gidelim yoruldum dedim.
Hepsini tek seferde yaptıralım
Var aslinda üni hastanesi yakinimizda bi oraya sorim bakim.
Özel sigorta olunca nasıl oluyor ödeme
Ya da nelere bakiyorlar sınır var mı hic bilgim yok.
Bilen varsa aydinlatsın

Çok geçmiş olsun , umarım bir şey çıkmaz. Ama yaşama alışkanlığı haline getirince çölyak çok sıkıntı olmuyor. Benim mühendüs arkadaşım 4 yaşından beri hep şeker hastası hem çölyak. Ama çorbanın içinde bile bir kaşık un olsa terbiyesinde kesinlikle yemiyor mesela. Artık alışkanlık olmuş onda.
Kabızlık için pırasa ve kabak en iyisi diyorlar, yemeğini yemiyorsa çorba yapsan yoğurtlu falan yer mi ki? Çörek otu çok acı belki pekmezle içer.
Dr 1 yaşlarındayken bir hafta kadar yapmadığı zamanlarda ilaç vermişti o işe yaramıştı, benin kızda çatlak olmuştu çünkü poposunda çok zorlanmıştı.
Özel sağlık bizim çok işimize yaradı bu yıl 3. Yılımız. Ben mesela geçen gitmiştim mr, kan testi idrar testi muayne derken para versem tek seferde kızımla benim sağlık sigortam kadar para harcayacaktım nerdeyse.
Poposunada baktı doktor bisi yok
Kabağı yemedi
Mücver olarak denemedim sadece öyle denicem bi de
bamya pisircem güya annemde yemis gözumle görmem lazım inanmam için

Back
X