Küçük Düşün Büyük Olsun!

Ne günler yasadım
Akşam eşim kurstayken mantı yapıo satıyordum
Şimdi kalk kendine yapmaya üşeniyorum cnm
Çok şükür şu iki senedir iyiyiz öncesi metelipe kursun atıyorduk böyle olmamın sebebide yani çalısıyoruz hafta sonu akşam yok genelde napalım buna şükür

Biz en son olayda çok büyük kavga etmiştik
Normalde ailem hiç bilmez en sonunda yeter dedim çağırayım babamı bitsin gitsin
Başkalarının dediği hep haklı ben haksız oluyordum
Babam dedi ki bir kaşığını iki etme
Ondan oluyo şişti dedi
Bende farkındayım bu durumu
Eşimin eli biraz para görünce değişti tavırları filan
Ha öylemi dedim acımıyorum
Hatta gizli biriktiriyorum
Ondan demiycemde çocuklarım okurken çıkarcam gerek yok böyle olmalı
Kendi yokluk çok görmüş eşim
Tanıstıgımızda cebinde para olmazdı ailesinin ev kredisi yol parası ucu ucuna kredi kartından yiyordu
O baya bunalım gecirdi
Ailesi hiçmi demez oğlum seninde biyere gidersin diye yok baba alkolik anne vurdumduymaz bir aile işte
Biz evlendikten sonra bunun düzeni oldu
Yavas yavas herşeyi yoluna koydum
Bazen diyorum sen şişiyosun sana her imkanı her düzeni sağladım bir aile yaptım diyr
Dısardan millet özeniyo
Hatta birileri var siz gibi olsun diyo
Onu bu hale getirene denk neler oldu neler
Çok fedakarlık yapmışsınız. Keşke kıymeti bilinseymiş. Genelde bakıyorum da yiyip içip savuran, umursamaz, istekleri bitmeyen kadınlar daha mutlu. Yaptıkça yapmaya çalışan, emek verenlerin ise değeri bilinmiyor.

Dun yaptigim ikinci sefer daha ince oldu 🫣
1 cay bardagi bulgurdan deniyorum zaten benden baskasi yemiyor yine ortaboy 7-8 tane falan cikti
3 tane anneme verdim aksam o da daha ince olmus dedi.
Cozucem galiba deneye deneye
Yapıp buzluğa atarım valla
O aparti gördüm de dediginiz gibi kalın oluyo deniyordu
Ellerinize sağlık bazen annem fazla yaptığında buzluğa atıyorum bende ama direkt buzluyken dışarı çıkarınca biraz çamur gibi oluyor halam bir gün önceden dolaba indir yavaş yavaş erisin demişti artık öyle yapıyorum buzluğa atarsaniz aklınızda olsun :)

Çok fedakarlık yapmışsınız. Keşke kıymeti bilinseymiş. Genelde bakıyorum da yiyip içip savuran, umursamaz, istekleri bitmeyen kadınlar daha mutlu. Yaptıkça yapmaya çalışan, emek verenlerin ise değeri bilinmiyor.
Aynen yapmasam ne evim ne arabam bişryiö olmazdı aynı yayan olurdu
Çocukların için yaptım ben

İyi geceler herkese 🤗
Bugün Elayı okula göndermedim.bir sıkıntı yoktu ama sıkıntı olursa yanında olurum diye düşündüm. Aile hekimine gidip keppra ilacımı yazdırdım.çiçek topladı oradaki herkese verdi. oradan ayna almaya gidiyorduk.yolda anlatıyor 'kelebek olmalı arı olmalı çünkü dünya çok güzel, iyiki güzel; Allaha bu güzellikleri verdiği için Atatürk'e de bizi ülkemizi kurtardığı için çok teşekkür ediyorum' diyordu. Aynayı aldık, bende dursun eve gidince vereyim dedim. kasadan geçmeden düşürdü ve cep aynası iki parça oldu🙄 üzüldü gibi oldu,üzüldünmü dedim.hayır anne sevindim çünkü kırılınca iki tane aynam oldu dedi😁 olumsuzluktan olumlu şey çıkartmak bu olsa gerek :)
Eve geçecektik avmden birşeyler alacaktım gitsekmi der demez hemen gidelim hemen.. gezsin yeterki. Gittik alacaklarımı aldım. Fazla durmadan çıktık. Ona bıraksam ooo.
Onun birikmiş parası ile dolar aldım.
Eve gelince banyoya girdi o. Ben işlerime giriştim. Saçını ben yıkadım vücutu o. Bu ara ben kendim banyo yaparım diyor. Neyse biraz da küvette eğlendi.
Eşim kahvaltı istedi bugün. İşime de geldi.
Ela 11 de uyudu. Eşimle film izledik. Bugün de böyle bitti. Yarından itibaren okul tatili başlıyor.

Gozumde buyuyordu ama girisince hepsi bitiyor camlarin hepsini bitirdim.
Bilmiyorum bi halsiz bi enerjili gidiyo bakalım
🫠
Allahımmm biri bana da o cam silme şefkini isteğini versin. 🫣
Ben komple bir günde camları bitirsem akşama yerlerden toplarsınız beni. Hiç keyifle yaptığım iş değil.

Erkekler öyle seviyor bence🙄
Malesef annem de zamanında çok fedakarlık yapmıştı, kıymeti bilindimi hayır. Ve daha çooook örnekleri var. Çok şey duyduğum için seninle hemfikirim.
Bak şimdi bu gazla yarın camlar için kadın çağırayım en iyisi😜
Çünkü eşim deyip duruyor çağır kadın yapsın he he diyorum geçiyorum. Ama hala cam silenedim. Son çare o olacak galiba :)

Ne günler yasadım
Akşam eşim kurstayken mantı yapıo satıyordum
Şimdi kalk kendine yapmaya üşeniyorum cnm
Çok şükür şu iki senedir iyiyiz öncesi metelipe kursun atıyorduk böyle olmamın sebebide yani çalısıyoruz hafta sonu akşam yok genelde napalım buna şükür

Biz en son olayda çok büyük kavga etmiştik
Normalde ailem hiç bilmez en sonunda yeter dedim çağırayım babamı bitsin gitsin
Başkalarının dediği hep haklı ben haksız oluyordum
Babam dedi ki bir kaşığını iki etme
Ondan oluyo şişti dedi
Bende farkındayım bu durumu
Eşimin eli biraz para görünce değişti tavırları filan
Ha öylemi dedim acımıyorum
Hatta gizli biriktiriyorum
Ondan demiycemde çocuklarım okurken çıkarcam gerek yok böyle olmalı
Kendi yokluk çok görmüş eşim
Tanıstıgımızda cebinde para olmazdı ailesinin ev kredisi yol parası ucu ucuna kredi kartından yiyordu
O baya bunalım gecirdi
Ailesi hiçmi demez oğlum seninde biyere gidersin diye yok baba alkolik anne vurdumduymaz bir aile işte
Biz evlendikten sonra bunun düzeni oldu
Yavas yavas herşeyi yoluna koydum
Bazen diyorum sen şişiyosun sana her imkanı her düzeni sağladım bir aile yaptım diyr
Dısardan millet özeniyo
Hatta birileri var siz gibi olsun diyo
Onu bu hale getirene denk neler oldu neler
Sana maşallah kuzum. Mantı yapıp satmak bayağı zor iş.
Ben çalıştım işimi seviyordum. Zor olan yanı evim uzaktı. Metrobüsle gidip geliyordum. Gelirken tam kalabalık saatti.
Yaptığım fedakarlık, nişanlıyken ona şöyle söyledim; onun bekarken yalnız kaldığı evin eski eşyaları vardı, onları kullanalım yeterki ev alalım dedim. Ama nerdeee üstüne bir de araba sevdasına düştü. Bir de başkalarını düşünme derdindeydi. Heleki teyzesinin tv bozulmuştu, hiç peşinat yok iki kredi çekip ev almışız.tam da o gün. Borç gırtlakta. Kardeşi ve dayısı teyzeyle kalıyorlar. Teyzeler babasından kalan maaşı alıyor. Gelip demezmi tv alalımmı onlara. Benim şarteller attı. Açtım ağzımı yumdum gözümü. Bu evin eşyalarını ne zaman tamamen değiştirirsen git kime ne alıyırsan al dedim. Çamaşır mk eski su topluyordu. Ertesi gün kurutmalı çamaşır makinamı ona sormadan almıştım. Parayı savurdu yani. Çok şükür evlendikten 1,5 yıl sonra kafasına dank etti de aldık 1+1 ev. Evi değiştirmeyi de benim gizli biriktirdiğim parayı kattığımız için yapabildik. Çocuktan sonra para konusunda daha dikkatli olmaya başladı. Tabi çocuk var ben çalışmıyorum. İş başa düştü 😅
Covit ekonomi derken şimdi daha daha dikkatli mecbur.
Hee bir de önceliği kızı oldu.
Babası hep der yedirenk sayesinde ev sahibi oldun diye.
Şimdi kimse beklentide değil. Herkes değişti.
Demekki benim çalıştığımdanmış. Niye çalışayımki :)

Heee bir de hiç unutnuyorum benim eşim kurtaran hesabından bundan 8 yıl önce 300-400 tl civarı para çekip arkadaşına para vermiş adam. Borç istemiş ama tabiki para geri gelmedi. Bir de insan parası varsa borç verir. Olmayan parayı vermek ne ya. Hayır kurumu kur diyordum 😅
Hastalık vs olur anlarım insan elinden geleni yapar. Ama verdiği kişi iş arkadaşı aşırı samimi değil. Ve gezip tozup para yiyen adam. Düşüneceğin insan var düşünmeyeceğin insan var

Kızlaaarrrrr bugün full enerciğiimmmmm🤸‍♀️

Sahur sonrası uyumadım
Salondaki halıyı sildim
Pesine koltuklari sildim
Dünde banyonun duvarlariyla kapıları silmistim.
Kaldı tüller
Attım mak. Yıkanıyor onlarda.
Camlara başlıcam.
Hepsini bugun silemem rutin camlarımi bugün silerim (daha az kirliler)
Arka 2 camı yarın silerim.
Yarında mutfagin dolabına derin bi giricem.
Iclerini bosaltıp, davlumbazin filtresi, mikrodalga, duvarlar falan derken haftasonuna iş kalmasın istiyorum🫠
Bir yandanda battaniyeler yıkanıyor (sunlar yeminle yikanmakdan eskidi)
Napim battaniye kullaniyoruz biz her ay mutlaka yıkıyorum kısın böyle pikeye gecersek rahat eder bi battaniyeler..
Haftayada zebraları silcem youtubede izledim gayetde siliyolar böyle sicak su yaparım prilli parlatıcilı miss.

Aksam yine migrostan siparis girdim.
1.5tl su cok gidiyor bizde oglan odasina aliyor sahura kadar iciyor
12 tane su, suzme peynir, cöp poseti falan bisiler 189tl tuttu.

Deterjan stogumu kontrol edicem aiyy en sevdigim alisveris bu iste🫠
Kiyafet, gıda, mobilya hepsi bir yana deterjan bir yana cok seviyorum.
Özellikle mis kokan yüzey temizleyiciler favorim.
Denemedigim kalmamistir evde de 5 cesit var az az.
Hep aynı kokuyu sevmiyorum değiştiririm sikıldıkca.
Kart kesilince biraz deterjan alıcam.

Kart kesilince hangisini alcaksam baktigim kurutma 8 bine düşmüş
Kesin almam lazim bu sefer.
Valla lellim 🧿🧿🧿🧿 koltuk silsem pertim o kadar diyeyim. Nerden geliyor bu enerji. Ne olur birazını bana ver. Ben niye iki işe yoruluyorum. Mutfak dolabı bir gözünü silsem diğeri kalıyor aylarca ha sildim ha sileceğim. Sildiğim kirleniyor😅
Ne tembelim ya🫢

Dun yaptigim ikinci sefer daha ince oldu 🫣
1 cay bardagi bulgurdan deniyorum zaten benden baskasi yemiyor yine ortaboy 7-8 tane falan cikti
3 tane anneme verdim aksam o da daha ince olmus dedi.
Cozucem galiba deneye deneye
Yapıp buzluğa atarım valla
O aparti gördüm de dediginiz gibi kalın oluyo deniyordu
Hiç öğrenmeye niyetim yok. Yapsam herkes isteriz bana da yap derler.çünkü eşimin teyzesi de bilmiyor :)
Bir kez eşim denemişti pandemide. İlk ve sondu galiba.
Bu bayram için pandemide yaptığımız gibi baklava yapalımmı dedim. Boşver uğraşmaya değmez dedi. Niyetleniyırum da yardım etmeyecek belli :)

Pahlava yapayım daha kolay. ( özbek azeri tatlısı)
Hem değişik tatlar severler eşimgilin ailesi :)

Valla lellim 🧿🧿🧿🧿 koltuk silsem pertim o kadar diyeyim. Nerden geliyor bu enerji. Ne olur birazını bana ver. Ben niye iki işe yoruluyorum. Mutfak dolabı bir gözünü silsem diğeri kalıyor aylarca ha sildim ha sileceğim. Sildiğim kirleniyor😅
Ne tembelim ya🫢
Canım yavaş yavas yap
Ben mesela mutlaka müzik açarım hep söyler hem yaparim
Parlatıcı ve prili sıcak suyla karistirip sil cok güzel cikarıyor
Mis oldu valla açık renk olan hele örtusuz kullanıyorum parladı koltuk🫠

Hiç öğrenmeye niyetim yok. Yapsam herkes isteriz bana da yap derler.çünkü eşimin teyzesi de bilmiyor :)
Bir kez eşim denemişti pandemide. İlk ve sondu galiba.
Bu bayram için pandemide yaptığımız gibi baklava yapalımmı dedim. Boşver uğraşmaya değmez dedi. Niyetleniyırum da yardım etmeyecek belli :)
Kuzu kendinize göre yaparsin yap buzluğa at siz size yersiniz.
Bugün yine yapıcam.

Baklavam benim olmuyo ici yumuşak oluyo bilmiyorum serbetin biri ılık biri sogukda denedim, ikisi ılıkda denedim hepsini denedim, hamuruna yoğurtsuzda denedim, sütlede denedim bir yerinde bisi yanlış yapiyorum.
Istedigim citirlikda olmuyor.
Baklavayıda bir bilenle yapmam lazım ben kendiminkini sevemedim.

Selammm

Bugunde bir halt yedim ki kızıyorum biliyosunuz annemin camlarina kollarımı sıvıcam.
Hayır yürekde yemedim ama kendiminkileri biliyorum sık sildigimden 1 saatde tüm camları bitiriyorum.
Ama annemin malum aylardir silmediginden napcam bilmiyorum. Kac saatde cikarim kendime sabır diliyorum.
Ayy kıyamadım yine vicdanımı köpekler yesin.
6 tane cam var 2 korkuluk var.
Tülleride yıkancak asılcak.
Allah yardımcım olsun kendime başarılar diliyorum🫣

Benim evde bi supurge isim var bir de yemek mutfaga artık giremem haftaya kaldı.
Ama aksam erzak kaplarini falan yıkadim hep.
Kolayladım detaylık isleri.

Yemekde dünden corbam var
Pirinc islattım az pilav yapıcam yine (bunuda günlük yapıyorum)
Tantuni yapicam et çıkardım
Salata tatlı tamamdir.
Az da bamyam var ben yerim kızda yiyor diye yaptım cok şükür annem alıştırdı ona bi onu seviyor.

Kızlar herkes su ilbays ya da silver bezlerden alsın cidden cam silmek kolaylasacak.
Ben o bezlerden önce hic sevmezdim cam silmeyi simdi bi kabasini alıp önden sonra o bezle silip geciyorum.
Kurulama yok, deterjan yok.
Mis gibi oluyo.
Cam silmeyi seversiniz benden bir öneri.
Yine alıcam 6 tane var evde, yedek 1 paket daha alıcam indirim bekliyorum.

Kizlar bargello parfumlerinde öneriniz var mı?
Böyle şey istiyorum imza gihi bir koku.
Buram buram yayılsın. Sorulan koku falan olsun.
Denemek istiyorum bu markanın parfumlerinden 384 övuluyor kullanan var mı?

Selam kızlar,
Ohh diyorum. Koşturmacalı günden merhaba.
Akşam Elaya söz vermiştim. Arkadaşına isim yazan bileklik yapacaktık. Kahvaltı sonrası yarım yamalak topladım mutfağı. O ara çorbayı yaptım. Nohutlu ekşili mantı çorbası.
Sonra bilekliğe başladık birlikte. Onun odasına gidip kıyafet seçtim. Bir baktım dizdiğimiz boncukları dökmüş :)
Sonra giyindireceğim, bu giyinirken mırıl mırıllığı beni bitiriyor😅 gitmiyoruz okula dedim. Ağlamaya başladı. Hergün koştur koştur geçiyor bu sürecimiz. Benimmi sabrım az bilmiyorum.
Neyse hazırlandık çıktık.
Çok şükür bugün saçımı düzleştirip çıkabildim onu da dip not düşmeden edemeyeceğim :)
Okuldan marketlere gittim kereviz havuç köpük sabun portakal aldım. Eve geldim lavaboyu yıkayıp toparladım. Yine oyuncakları oradaydı.
Eşimin babası aramıştı ona döndüm. Onunla konuşurken ocağı sildim. Tam oturdum çay içeceğim. Dinleneyim iki dakika derken. Annem aradı. Arayınca çayımı bıraktım sarma yapacaktım ikimize göre iki sıracık. Onu hallettim. Şimdi de mola verdim. Sonra toparla namaz kıl çık. 😅 ev hanımı halleri.
Bir de arkadaş çağırdı,yemek yok evde dedim. Bana diyor o kadar da büyütme gözünde. Okuldan alınca yapıverirsin. Yok ya o okuldayken yemek yapmak, işimi toparlamak, namazı bile kılıp çıkıyorum.
Özellikle ramazanda böyle. Benim eşim de ramazanda kapuska yemez pöööfff.
Bugün yemek harici başka işlerimde biriktiği için gitmemeyi tercih ettim.
Ben de telaşlar böyle. Sizde durumlar telaşlar nasıl. Allah çalışan annelere çok çok kolaylık versin. İşleri daha da zor.

Selammm

Bugunde bir halt yedim ki kızıyorum biliyosunuz annemin camlarina kollarımı sıvıcam.
Hayır yürekde yemedim ama kendiminkileri biliyorum sık sildigimden 1 saatde tüm camları bitiriyorum.
Ama annemin malum aylardir silmediginden napcam bilmiyorum. Kac saatde cikarim kendime sabır diliyorum.
Ayy kıyamadım yine vicdanımı köpekler yesin.
6 tane cam var 2 korkuluk var.
Tülleride yıkancak asılcak.
Allah yardımcım olsun kendime başarılar diliyorum🫣

Benim evde bi supurge isim var bir de yemek mutfaga artık giremem haftaya kaldı.
Ama aksam erzak kaplarini falan yıkadim hep.
Kolayladım detaylık isleri.

Yemekde dünden corbam var
Pirinc islattım az pilav yapıcam yine (bunuda günlük yapıyorum)
Tantuni yapicam et çıkardım
Salata tatlı tamamdir.
Az da bamyam var ben yerim kızda yiyor diye yaptım cok şükür annem alıştırdı ona bi onu seviyor.

Kızlar herkes su ilbays ya da silver bezlerden alsın cidden cam silmek kolaylasacak.
Ben o bezlerden önce hic sevmezdim cam silmeyi simdi bi kabasini alıp önden sonra o bezle silip geciyorum.
Kurulama yok, deterjan yok.
Mis gibi oluyo.
Cam silmeyi seversiniz benden bir öneri.
Yine alıcam 6 tane var evde, yedek 1 paket daha alıcam indirim bekliyorum.
Sen iyi alıştın bu işe gel benim camları da sil🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣 Alyayı ben eylerim. İş demeyin bana, bebek eyle deyin 😅

Ev temizliği en sevdiğim ama ev nankör ben ne yapayım camlar yağan yağmurlardan sonra berbat ötesi ama silinmesi gerek koltuklarımın da silinmeye ihtiyacı var örtü kullanmıyorum. Herkes evden gidince ne yapacağımı biliyorum ama bazen çok fazla hırpalıyorum kendimi o zaman kendime kızıyorum. Neyse benim de bir ortam yok diyorum. Önceki bayramlarda sarma sarardım baklava ve kalburabastı yapardım yemek olarak güveç, çorba hazırlık yapardım gelene yemek yermisiniz derdim hiç itiraz edene de rastlamadım. Kızlarım canlarım benim bu gün bana yeter artık anne dediler bayram bahanesine karınlarını doyurup gidiyorlar bir tatlı bir kahve yeter canını düşün dediler bu bayram bana izin çıkmadı neyse gönülleri olsun bu bayram onların istediği gibi olsun dedim. Kızlarım haklı gerçekten eltim bana her bayram iki oğlu iki gelini ve torunları ile gelir biz onlara hiç gitmeyiz çünkü birinci gün her yeri gezerler ikinci gün Çanakkaleye gider eltim akraba ziyaretine yani ben de dahil kimse gidemiyor bunun gibi akrabalar işte. Bu gün bizim burada elektrik kesintisi vardı sabah 10 dan akşam 17 ye kadar az önce geldi bir iş yapamadım yemeğim vardı tarhana çorbası ve makarna yaptım. Çamaşır makinesini çalıştırdım hemen bu gün bereketli bir gün oldu bizim için eşimle yaptığımız birikimle 10 gram bir bilezik aldık inşallah yine alabiliriz.
13.180 tl tuttu.

Back
X