Küçük Düşün Büyük Olsun!

Çok şükür bunuda hallettim.
Bitti aksam yatağa pert düşerim uzanmıyorum kalkamam daha diye.
Icli koftemi ,tantunimi, pilavımıda yaptım
Evimide süpürdüm
Mutfak sürekli aklımda ama halim kalmadı
Yemeği hafif yersem belki en azından üst dolapları hallederim.
Alt dolaplar daha karışık cekmeceler falan..
Yemegi fazla kaçırırsam aşırı ağırlık çöküyor.

Çalışıyor olsam mutlaka yardıma alirdim sanırım 2 ayda 1 de olsa en azından camlara kapılara falan.
Ama şuan evdeyken yapabiliyorken birini alıp 500tl vermek icime otururdu.
Kendime pantolon tshrt alırım o parayla 🫣

Ev temizliği en sevdiğim ama ev nankör ben ne yapayım camlar yağan yağmurlardan sonra berbat ötesi ama silinmesi gerek koltuklarımın da silinmeye ihtiyacı var örtü kullanmıyorum. Herkes evden gidince ne yapacağımı biliyorum ama bazen çok fazla hırpalıyorum kendimi o zaman kendime kızıyorum. Neyse benim de bir ortam yok diyorum. Önceki bayramlarda sarma sarardım baklava ve kalburabastı yapardım yemek olarak güveç, çorba hazırlık yapardım gelene yemek yermisiniz derdim hiç itiraz edene de rastlamadım. Kızlarım canlarım benim bu gün bana yeter artık anne dediler bayram bahanesine karınlarını doyurup gidiyorlar bir tatlı bir kahve yeter canını düşün dediler bu bayram bana izin çıkmadı neyse gönülleri olsun bu bayram onların istediği gibi olsun dedim. Kızlarım haklı gerçekten eltim bana her bayram iki oğlu iki gelini ve torunları ile gelir biz onlara hiç gitmeyiz çünkü birinci gün her yeri gezerler ikinci gün Çanakkaleye gider eltim akraba ziyaretine yani ben de dahil kimse gidemiyor bunun gibi akrabalar işte. Bu gün bizim burada elektrik kesintisi vardı sabah 10 dan akşam 17 ye kadar az önce geldi bir iş yapamadım yemeğim vardı tarhana çorbası ve makarna yaptım. Çamaşır makinesini çalıştırdım hemen bu gün bereketli bir gün oldu bizim için eşimle yaptığımız birikimle 10 gram bir bilezik aldık inşallah yine alabiliriz.
13.180 tl tuttu.
Bereketli olsun güle güle kullan en sevdigim bilenzik

Bu ara benimde pintiligim üzerinde kurutma alicam ya idare eden smiley
Esim dün kıza bebek almış yine suna verdiğin parayla kıza 3-5 tshrt alırdım dedim.
Surekli adama suna verdiğin parayla diye cümleler kuruyorum.
Haklıyım çünkü önceligimiz başka şuan.
Kızına asla kıyamıyor

Babam civilden kıza kot, yazlık pijama takımı, 2 de tshrt almış.
Civilin büyük 5 katlı magzası var oraya gidicem bende sortları falan hosuma gitmişti.
Ordan alırım biraz, birazda lcw online alirım
Evde giymeye var dışarıda giydirmelik temize alsam yeter.
Kızında eksikler hallolur böylece.
Bayram sonrası gider bakarım bayram üzeri her yer kalabalıktır aman aman.

Bizde almadık kıza bisiklet alıcaz d.gunune
Güle güle kullansın minnoşlar.
Ödeniyor bir sekilde ya alınca
scooter,bisiklet,akulu araba daha eksik kalmadi sanirim biz de .binerler insallah keyif alsinlar da oderiz insallah
kizlar migrosta acik sucuklar kg 250 .ben hep bu kampanyada stok yapiyorum . sevdigim markalar yari yariya dusuyor neredeyse bi bakin isterseniz

Iyi akşamlar arkadaşlar. Ipl cihaz almayı düşünüyorum. Aklımda ucuz olduğu için xiaomi inface var. Ama kaliteli değilse Philips de almayı düşünürüm. Kullanıp memnun kalan varsa önerilere açığım.

Iyi akşamlar arkadaşlar. Ipl cihaz almayı düşünüyorum. Aklımda ucuz olduğu için xiaomi inface var. Ama kaliteli değilse Philips de almayı düşünürüm. Kullanıp memnun kalan varsa önerilere açığım.
bende philips var memnunum ama ilk kez baslayacaksiniz onermem bir tur bitirip az kalanlar icin ipl tipi daha mantikli bencd

Ev temizliği en sevdiğim ama ev nankör ben ne yapayım camlar yağan yağmurlardan sonra berbat ötesi ama silinmesi gerek koltuklarımın da silinmeye ihtiyacı var örtü kullanmıyorum. Herkes evden gidince ne yapacağımı biliyorum ama bazen çok fazla hırpalıyorum kendimi o zaman kendime kızıyorum. Neyse benim de bir ortam yok diyorum. Önceki bayramlarda sarma sarardım baklava ve kalburabastı yapardım yemek olarak güveç, çorba hazırlık yapardım gelene yemek yermisiniz derdim hiç itiraz edene de rastlamadım. Kızlarım canlarım benim bu gün bana yeter artık anne dediler bayram bahanesine karınlarını doyurup gidiyorlar bir tatlı bir kahve yeter canını düşün dediler bu bayram bana izin çıkmadı neyse gönülleri olsun bu bayram onların istediği gibi olsun dedim. Kızlarım haklı gerçekten eltim bana her bayram iki oğlu iki gelini ve torunları ile gelir biz onlara hiç gitmeyiz çünkü birinci gün her yeri gezerler ikinci gün Çanakkaleye gider eltim akraba ziyaretine yani ben de dahil kimse gidemiyor bunun gibi akrabalar işte. Bu gün bizim burada elektrik kesintisi vardı sabah 10 dan akşam 17 ye kadar az önce geldi bir iş yapamadım yemeğim vardı tarhana çorbası ve makarna yaptım. Çamaşır makinesini çalıştırdım hemen bu gün bereketli bir gün oldu bizim için eşimle yaptığımız birikimle 10 gram bir bilezik aldık inşallah yine alabiliriz.
13.180 tl tuttu.
Bereketli olsun güle güle kullan canım

Bende de tam tersi cocuk bakmayı sevmiyorum.
Kendi evladıma Allah sabrını veriyor demek ama kimsenin cocuguna bakamam.
İş yapmayı çocuk yokken çalıştığım dönemlerde çok seviyordum. Hatta en sevdiğim iş ev toplamaktı. Şimdi ev toplamaktan gına geldi 😅 nefret ettim o işten
Cam silmeyi hep sevemedim de.
Senin gazınla silerim inşallah😉

Bu ara benimde pintiligim üzerinde kurutma alicam ya idare eden smiley
Esim dün kıza bebek almış yine suna verdiğin parayla kıza 3-5 tshrt alırdım dedim.
Surekli adama suna verdiğin parayla diye cümleler kuruyorum.
Haklıyım çünkü önceligimiz başka şuan.
Kızına asla kıyamıyor

Babam civilden kıza kot, yazlık pijama takımı, 2 de tshrt almış.
Civilin büyük 5 katlı magzası var oraya gidicem bende sortları falan hosuma gitmişti.
Ordan alırım biraz, birazda lcw online alirım
Evde giymeye var dışarıda giydirmelik temize alsam yeter.
Kızında eksikler hallolur böylece.
Bayram sonrası gider bakarım bayram üzeri her yer kalabalıktır aman aman.
Ne kadar oyuncak al,o kadar oynamıyorlar.
Öyle kalabalık ediyor evde. Attırmıyor da Ela. Ama gidip oynadığı da sayılı.
Eskiden çok alırdık artık almıyoruz. Bezdim oyuncak kalabalığından ki,sizin evi düşüneniyorum. Oldukça fazla para.
Onu da alalım bunu da alalım ilk gün oynanır sonra evde dolap bekçisi oyuncaklar :)

Güzel bir cumartesi günü olsun hepimize hava çok güzel güneşli, sabah sabah yine erkenden uyanınca kalkmak farz oldu. Eşimde kalktı onun da biyolojik saati aynı, eşime dedim yoğurt yapıcam süt lazım dönüşte de pazardan patates almasını istedim akşam üzeri çok kalabalık oluyor bari biri eksilsin dedim. Sütü almış patatesi de almış 3 kilosu 50 tl kocaman bir vavvavvav gelsin dedim doktor bu ne valla bende şaşırdım dedi her zaman aldığımız pazarcıdan almış. Bayram gelmeden zamı geldi dedim. Bu gün dışarı çıkacagız çok sıkıldım evde biraz dolaşır geliriz dönüştede pazarı yaparız. Bu gün ayın 15 i sabah sabah hesap kitap yapıldı biraz hesapta bırakıldı kalanı çekildi. Allah bereket versin. Akşam için yeşil mercimek yapıyorum dünden kalanlar da var yeter bu gün alırsak az tatlı ve pide alınır tamamdır.

Selam kızlar,

Hep bir derdim varda takılıyordum ama burası daha çok motive eder beni diye buraya da bakayım dedim 🤭

Eşimin maaşı az çok değil değişiyor . Kira derdimiz yok ( aile evinde kalıyoruz ) araba yok . Birikmiş pek bir şey yok ( az bi altın yaptım ) . Ama deli borcumuz var. Eşimin kredi kartı var iki tane toplam da 45-50 bin borcu vardır. Benim de kredi kartım dolu. Kredilerimiz var . Ailemizin evi kötü durumdaydı evi tadilat ettirdik 100 bin tutmuştur. Taşınma eksik eşya filam derken boğazımıza kadar borçluyuz.

Eşimin maaşı benim gelirim her ay eksiye gire gire gidiyoruz. Borsadan arada al sat yapıyorum filan o da ufak da olsa gelir sağlıyor ama her zaman değil işte . Aylık evin gideri borçlar dahil en az 40 bin. Nefes alamıyorum artık .

Canım eşimse bana çok güveniyor sen zengin edeceksin bizi diyor nereye edeceksem 😅

Iphone 15 çıkacak ya o çıksın onu alırız diyor adam borç aşığı resmen 🫤

Artık iyice kızacağım . Her ay ödeme yapmaktan bıktım inanın. Günlük 100 tl harçlık vereceğim. Onu aşarsa da küçük bir kıyamet çıkarmayı planlıyorum.

Bense tüm bu borçlara rağmen birikim yapmaya çalışıyorum.

Selam kızlar,

Hep bir derdim varda takılıyordum ama burası daha çok motive eder beni diye buraya da bakayım dedim 🤭

Eşimin maaşı az çok değil değişiyor . Kira derdimiz yok ( aile evinde kalıyoruz ) araba yok . Birikmiş pek bir şey yok ( az bi altın yaptım ) . Ama deli borcumuz var. Eşimin kredi kartı var iki tane toplam da 45-50 bin borcu vardır. Benim de kredi kartım dolu. Kredilerimiz var . Ailemizin evi kötü durumdaydı evi tadilat ettirdik 100 bin tutmuştur. Taşınma eksik eşya filam derken boğazımıza kadar borçluyuz.

Eşimin maaşı benim gelirim her ay eksiye gire gire gidiyoruz. Borsadan arada al sat yapıyorum filan o da ufak da olsa gelir sağlıyor ama her zaman değil işte . Aylık evin gideri borçlar dahil en az 40 bin. Nefes alamıyorum artık .

Canım eşimse bana çok güveniyor sen zengin edeceksin bizi diyor nereye edeceksem 😅

Iphone 15 çıkacak ya o çıksın onu alırız diyor adam borç aşığı resmen 🫤

Artık iyice kızacağım . Her ay ödeme yapmaktan bıktım inanın. Günlük 100 tl harçlık vereceğim. Onu aşarsa da küçük bir kıyamet çıkarmayı planlıyorum.

Bense tüm bu borçlara rağmen birikim yapmaya çalışıyorum.
Hosgeldiniz
Cocuk yok sanirim, kredi borcunuz var bir de kredi kartlarınız dolu sanırım
2 maaş giriyorsa eve öncelik kredi kartı ve kredi taksitlerini ödeyip bitirmek olmalı.
Üst üste biriktikçe içinden çıkılmaz bir hal alıyor.
Eşinizde seviyor sanırım harcamayı yani hepimiz severizde hesapsız ilerleyince malesef olmuyor bu işler.

Kizlarda yazarlar tabi ama genel anlamda borcumuzu ödeyelim, indirim takip edelim, az da olsa kenara döviz, altın atalım diye düşünüyoruz hepimiz.
Ona cabalıyoruz.

Ben sahsen ihtiyaclarda önceligi acillere ve aylara bölerek alıyorum.
misal bu ay kiyafet aldım, diger ay ütü, diger ay halı.
Hepsini birden alıp taksitler yaptirdiginda (cok buyuk meblalı esyalar degilse tabi) o taksitler dağ oluyo kredi kartı direk -lerle başlıyor.
Yıllardır böyle ilerliyorum önceliklerime göre.
Borsadan pek anlamam ama cok elzem bir durum olmadığı sürece altına dokunmayın.
O birikim bile az da olsa insana umut veriyor heves ediyor insan.
Umarım borclariniz bir an önce biter. Allah ödeme kolaylığı versin

Back
X