Küçük Düşün Büyük Olsun!

Hayiirli kandiller bacimlar🙏
Bugun cok sukur kizcemin okul kaydini yaptirdik.
5 ten acilan kapi 7 ye baglandi🙈Servisi,drama dersi derken kapidan silkelenip ciktik🙆
Ev kredisi gibi cocugun okulu oderim artik.
İcime sindi ama, de pedagog falan var,brans derslerinin ogretmeni ayri.Robotik kodlaama,ingilizce falan .
Yazin etkinlik agirlikmiymis,ordan da bi cakacaklar,1 etkinlik okul 1 ettkinlik bizmis🤷
Koci diyo sira onlara gelince kek borek yaptirirlar,velilere gelince gezdirirler diyo😄
Yemek isinden siyrilcam en azindan kvdeme kahvaltisini ayri,ogleni ayri gonderiyoem🙆
Hayırlı olsun. Başarılı bir eğitim öğretim hayatı olsun. 🌼

Ay aynıyız resmen . Bizim evliliğin 2.yılı hedefim 5.yıl bittiğinde ev ve arabamızın olması. Sizin kadar istikrarlı olursam olur gibi 🙏

Ben kredi kartını kocama bırakamam ya . Ta bekarlıktan borca alışmış babası yüzünden. Evlerine kaç defa haciz gelmiş. Babası yapmış .Bilinç altına işlemiş. Elimizde ki borçları bitireyim de okkalı bir ev borcuna sokunca ister istemez kemerleri sıkmak zorunda kalır.
Benim eşimin ailesi de öyle borç vs. Annesi babası memurmuş. Devlet demiryolları ve türktelekomda ama gününde harcayıp gününü yaşamışlar bir ev almamışlar tabi araba da almanışlar para da biriktirmemişler. Babası hala da parayı savuruyor. Dayısı da çok kazanmış onun da kenarda ne malı var ne parası teyzeyle kirada oturuyorlar. Biz 1.5 sene sonra 1+1 ev aldık. 6 yıl o evde oturduk sonra 2+1 e geçtik. Arabayı da o 6 yıl içinde aldık ama senesini hiç hatırlamıyırum. Evleneli 13 yıl olacak.
Ben çocuk konusunu hep ertelemiştim.
8 yıl sonra anne baba olduk. İnşallah gönlünüzden geçen olur. Birgün yazarsınız dilerim burada.

5 ten acilan kapi 7 ye baglandi🙈Servisi,drama dersi derken kapidan silkelenip ciktik🙆
İcime sindi ama, de pedagog falan var,brans derslerinin ogretmeni ayri.Robotik kodlaama,ingilizce falan .
Yazin etkinlik agirlikmiymis,ordan da bi cakacaklar,1 etkinlik okul 1 ettkinlik bizmis🤷
Koci diyo sira onlara gelince kek borek yaptirirlar,velilere gelince gezdirirler diyo😄
Yemek isinden siyrilcam en azindan kvdeme kahvaltisini ayri,ogleni ayri gonderiyoem🙆
Hayırlı olsun baby. Çok sevsin inşllsh okulunu kuzum

Benim eşimin ailesi de öyle borç vs. Annesi babası memurmuş. Devlet demiryolları ve türktelekomda ama gününde harcayıp gününü yaşamışlar bir ev almamışlar tabi araba da almanışlar para da biriktirmemişler. Babası hala da parayı savuruyor. Dayısı da çok kazanmış onun da kenarda ne malı var ne parası teyzeyle kirada oturuyorlar. Biz 1.5 sene sonra 1+1 ev aldık. 6 yıl o evde oturduk sonra 2+1 e geçtik. Arabayı da o 6 yıl içinde aldık ama senesini hiç hatırlamıyırum. Evleneli 13 yıl olacak.
Ben çocuk konusunu hep ertelemiştim.
8 yıl sonra anne baba olduk. İnşallah gönlünüzden geçen olur. Birgün yazarsınız dilerim burada.
Ay inşallah 🙏

Bu eş ailelerini de anlamıyorum. Ben doğmamış çocuğum için gerçekten başarılı bir öğrenci olursa yurt dışında okursa yada iş kurmak isterse evlenirse diye şimdiden ne yapabilirim de o zaman sıkışmam acaba diye düşünüyorum bize düşen eşlerin aileleri de rahat vallahi. Hele sizin ki iki memur bir ev almamışlar . Hem ev almak eskiden daha kolaydı .

Neyse size kocaman maşallah 🧿

Ben eşime de kendime de harçlık vermeye devam ediyorum 😅 İki gündür harcamamış hiç param var yarın verme dedi 100 ₺ . Dedim olmaz . Fazla gelirse git banka kartına at. Lazım olunca oradan harcarsın. Eli hep kredi kartındaydı böyle böyle alışacak para biriktirmeye. Hatta bugün 5.75 ₺ benim kumbarama para attı. Küçük diye umursamıyordu hiç eskiden (sevgiliyken) . Ben o küçük paralarla altın mı almadım yeri geldi parasız kaldık fatura mı ödemedim. O da destekliyor beni bu konuda.

Ben bu hafta evdeyim . Çalışmıyorum ama günlük 100 tl hakkımı alıyorum. Normal de aileme gidecektim ama annem yokmuş gitmem muhtemelen diye yarın ki 100 tl hakkımı kumbarama attım. Gram veya çeyrek almaya çalışacağım bayram gelmeden nasipse.

Ay inşallah 🙏

Bu eş ailelerini de anlamıyorum. Ben doğmamış çocuğum için gerçekten başarılı bir öğrenci olursa yurt dışında okursa yada iş kurmak isterse evlenirse diye şimdiden ne yapabilirim de o zaman sıkışmam acaba diye düşünüyorum bize düşen eşlerin aileleri de rahat vallahi. Hele sizin ki iki memur bir ev almamışlar . Hem ev almak eskiden daha kolaydı .

Neyse size kocaman maşallah 🧿
Evdeki hesap çarşıya uymuyor tabi benim de böyle amaçlarım vardı.Ve en önemlisi çocuğum olduğunda çalışmamak amaçlarımın içindeydi. Çünkü annem ayrı şehirde. Eşimin annesi yaşamıyor. Yani çocuğumla ilgilenecek büyüğüm yok. Eşimin teyzesi var ama o da baksa illa eşim destek olalım diyecekti bu defa onlar da bize uzak oturuyor. ev hayatımız bitecekti. Çünkü bu gece burda kalın konuları bitmezdi eminim. Böyle karmaşık bir şeyler olacaktı. çalıştığımın da çok bir faydası olmayacaktı. Belki çok detaylı düşündüm ama yine de en iyi karardı benim için. En azından herşey daha düzenli daha huzurluyum.
Tabi çocuktan sonra ekonomik kriz kriz üstüne. Daha fazla amaçlarımı gerçekleştiremedim malesef.
Olanla yetiniyoruz artık. Üç beş de atabilirsek.

yok o kesin de pesinat ve krediler de cok can yakiyor Allah gonlunuze gore versin
Kredi faizleri coşmuş gerçekten. Ev fiyatları zaten can yakıcı. Biz ilk evi 0.79 faizli krediyle aldık.ikincisini de 0.89 faizliydi. Şimdi 1.79 lardan bahsediyorlar.Umarım herkes ev sahibi olur. Tek temennim bu.

Evdeki hesap çarşıya uymuyor tabi benim de böyle amaçlarım vardı.Ve en önemlisi çocuğum olduğunda çalışmamak amaçlarımın içindeydi. Çünkü annem ayrı şehirde. Eşimin annesi yaşamıyor. Yani çocuğumla ilgilenecek büyüğüm yok. Eşimin teyzesi var ama o da baksa illa eşim destek olalım diyecekti bu defa onlar da bize uzak oturuyor. ev hayatımız bitecekti. Çünkü bu gece burda kalın konuları bitmezdi eminim. Böyle karmaşık bir şeyler olacaktı. çalıştığımın da çok bir faydası olmayacaktı. Belki çok detaylı düşündüm ama yine de en iyi karardı benim için. En azından herşey daha düzenli daha huzurluyum.
Tabi çocuktan sonra ekonomik kriz kriz üstüne. Daha fazla amaçlarımı gerçekleştiremedim malesef.
Olanla yetiniyoruz artık. Üç beş de atabilirsek.
Gerçekten baya aynıyız. Başınız sağolsun , benim eşimin annesi de vefat etti. Kendi anneme de ben baktırmak istemiyorum başında evde çok kişi var başını kaşıyacak vakti olmuyor. Bakalım ne olacak. Aslında en büyük hayalim kendi işimi kurmak . Ama dediğiniz gibi kenara üç beş ne atabilirsek kâr diyoruz nerede kaldı iş kurmak

ikinizinde sabrina hayranim kocalar konusunda
benimki bir yorum yapsa laf sokup engelliyorum :KK53:
Beybiyi bilmiyorum ama bizim genelde tartışmaya dönüşüyordu. Tabi eskiden daha çekilmezdi bu konuda. Asıl o zaman sabırlıymışım 😅 zamanla yorumlarını kendine sakla demeye başladım kulak tıkadım dinlemedim. Gün geldi dırdırcı kadın oldum ehehehheeehe 🤣 şimdi daha uysal, bakalım benim düşündüğüm en önemli konu yaşlılığı🫢😬😵‍💫 emekli olunca çalışmazsa hergün evde hakikaten hiç çekemem. Bir borca sokayım en iyisi çalışsın🤣🤣🤣

İyi geceler,
Uyku öncesi bir mola :)
Sabah kahvaltı sonrası Ela odanın şeklini değiştirelim dedi durdu. Tabi bayağıdır söylüyor da tatilde yaparız dedim.
Bundan sonra cumartesi günleri onun odasını temizleyecekmişim. Birlikte yapmak istiyormuş.
Bir de çadırı vardı kaç yıldır kullanmıyoruz onu istedi.
Dua için gittik.
Dönüşte markete uğradık.
Evde yemek vardı. Odasına giriştim. Temizledim. Şekil değiştirdim.Çadırı da istedi. Bittim halim kalmadı yarın yaparız dedim. Uzandım biraz.
Ablam geldi. Ona çorba ısıtayım diye tencereyi buzdolabından çıkardım. Çıkardığım gibi kulpu elimde kaldı. Yere döküldü. Allahtan sıcakken dökülmedi. Ve çok fazla dökülmedi. O yorgunlukla temizledim mecbur. Yorgunluğum bitti o an :)
İftarda Yemekten sonra babasına yalvardı çadırı kur diye. Eşim de sürpriz yaptı onun haberi olmadan kurdu. Bir mutlu oldu anlatamam. Bir de bütün peluş oyuncakları yığdı çadıra. Başladı öksürük. Deloday verdim. Uyudu sonra.

Borçla krediyle canım 🤭
İliskiyi etkilemiyor mu o kadar borc odemek?
Ben evlenirken arkadaslari eve girdi nisanliyken,ben dedim giremem 🤭
Evlenmisim ilk yil dugun borcu zaten,26 yasindayim gezcem ben dedim fjckck
Beni inanilmaz kasiyor duzenli borc odemek.Adama sariyorum bu sefer.
He 10 sene oldu kiradayiz hala o ayri😄
Benim guvendigim annemin 2 evi var bos cok izbe durumdalar ama cok zorlanirsak gider yaptirir otururuz dedik hep ondan da rahattim sanirim.
Cocuk olana kadar savruktum,kredi kartlari vs .
Cocuktan sonra toparladim.
Tabi bu topikde cok etkili oldu canim gizlar👩‍❤️‍👩
Borc ise de bagliyor insani,memnun da olmasan calismak zorunda kaliyosun ya o beni inanilmaz geriyor😑
Cunku ikizler burcu😄

İliskiyi etkilemiyor mu o kadar borc odemek?
Ben evlenirken arkadaslari eve girdi nisanliyken,ben dedim giremem 🤭
Evlenmisim ilk yil dugun borcu zaten,26 yasindayim gezcem ben dedim fjckck
Beni inanilmaz kasiyor duzenli borc odemek.Adama sariyorum bu sefer.
He 10 sene oldu kiradayiz hala o ayri😄
Benim guvendigim annemin 2 evi var bos cok izbe durumdalar ama cok zorlanirsak gider yaptirir otururuz dedik hep ondan da rahattim sanirim.
Cocuk olana kadar savruktum,kredi kartlari vs .
Cocuktan sonra toparladim.
Tabi bu topikde cok etkili oldu canim gizlar👩‍❤️‍👩
Borc ise de bagliyor insani,memnun da olmasan calismak zorunda kaliyosun ya o beni inanilmaz geriyor😑
Cunku ikizler burcu😄
Ev veya araba borcu olursa etkilemez sanırım henüz öyle bir borcum yok 🤭 ama diğer borçlar var . İkimizin yaptığı hiçbir borç olumsuz etkilemiyor ama saçma sapan kredi kartları tabi ara ara geriyor

Günayss
Aksam kadir gecesi icin niyet edip namaz kılıp sureleri okudum tesbih cekerken uyumusum
Telf. Sen kapan sarjı bitmiş sabaha kaldık.
Alarm duyamayınca.
Hic de aç degilim zorlanmam ama oğlan için üzüldüm dayanırım ben dedi.
Duramazsan kursta gel uyursun en azından dedim.

Mutfağın temizliği sürecek galiba ufacık ama bitmiyor arkadaş.
Dün davlumbazla, dolap dıslariyla ugrastım, avizeyi sildim.
Erzak kaplari yıkanmıstı o iyi oldu bari
Bugünde iclerini doküp silip yerlestirip duvarları silcem.
Hatta kız uyuyorken baslicam ufakdan raf raf giderim.

Dün 2 kova suyla sildim evi bir kaç gün silme yağıyor mübarek.
Bir de ben toz alıncak yerleri genelde su yapıp siliyorum daha geç tozlanıyor.
Bi su da ona yapim bizi 3-4 gün götürür.

Yemek yok günü
Corba, pilav, tantuni yapıcam.
Bayıldılar geçen 1 tava doluydu bitti ben tadina bile bakmadım.

Etli patates yapim diyorum yok, kofteli patates yok
Illa cız bız olcak bunlara bi sulu yemek yapimde yeseler yok.
Kendimede bamya yapim bari kızla yeriz.
Aksam yayla çorbası soruyordu kız beyaz corba diye onada yayla corbasi yapicam oldumu 5 çeşit yemek😟😞
Böyle böyle işim bitmiyor iste benim.

Sabah zibilyon tane baklava tarifi izledim.
Ev baklavasina bayılırım ama yapamıyorum.
Ya pisirmede ya da serbet sıcaklığında bisi tutturamıyorum yumuşak oluyor
Ama suan okadar izledim gaza geldim ki gullüoglu isine bak canim hayde modundayım
Yok ama hic bulasmicam
2 defada yapan birilerinden hazir aldım onlarda yumusaktı
Yok arkadaş istedigim tadı bulamıyorum yok.

Hadi hayırlı olsun beybim cok sevsin okulunu minnoşum.

Günayss
Aksam kadir gecesi icin niyet edip namaz kılıp sureleri okudum tesbih cekerken uyumusum
Telf. Sen kapan sarjı bitmiş sabaha kaldık.
Alarm duyamayınca.
Hic de aç degilim zorlanmam ama oğlan için üzüldüm dayanırım ben dedi.
Duramazsan kursta gel uyursun en azından dedim.

Mutfağın temizliği sürecek galiba ufacık ama bitmiyor arkadaş.
Dün davlumbazla, dolap dıslariyla ugrastım, avizeyi sildim.
Erzak kaplari yıkanmıstı o iyi oldu bari
Bugünde iclerini doküp silip yerlestirip duvarları silcem.
Hatta kız uyuyorken baslicam ufakdan raf raf giderim.

Dün 2 kova suyla sildim evi bir kaç gün silme yağıyor mübarek.
Bir de ben toz alıncak yerleri genelde su yapıp siliyorum daha geç tozlanıyor.
Bi su da ona yapim bizi 3-4 gün götürür.

Yemek yok günü
Corba, pilav, tantuni yapıcam.
Bayıldılar geçen 1 tava doluydu bitti ben tadina bile bakmadım.

Etli patates yapim diyorum yok, kofteli patates yok
Illa cız bız olcak bunlara bi sulu yemek yapimde yeseler yok.
Kendimede bamya yapim bari kızla yeriz.
Aksam yayla çorbası soruyordu kız beyaz corba diye onada yayla corbasi yapicam oldumu 5 çeşit yemek😟😞
Böyle böyle işim bitmiyor iste benim.

Sabah zibilyon tane baklava tarifi izledim.
Ev baklavasina bayılırım ama yapamıyorum.
Ya pisirmede ya da serbet sıcaklığında bisi tutturamıyorum yumuşak oluyor
Ama suan okadar izledim gaza geldim ki gullüoglu isine bak canim hayde modundayım
Yok ama hic bulasmicam
2 defada yapan birilerinden hazir aldım onlarda yumusaktı
Yok arkadaş istedigim tadı bulamıyorum yok.
Merhabalar bende sizin gibi bir türlü tutturamıyordum baklavayı. Tuba özmen kocaman var onun videolarını izleyin Antep usulü baklava yapıyor hamuruna süt yoğurt girmiyor asla zaten yumuşatanda onlar oluyor. Sıcak tatlıya sıcak şerbet döküyorum şakır şakır ama 3.gün bile çıtır çıtır oluyor bir şans verin derim

Back
X