Küçük Düşün Büyük Olsun!

Kız ben esimin ailesiyle anlasabiliyor olsaydım ben sorun etmezdim.
Zaten annemlerle bir aradayım hep
Biz kendi evimizdeykende hep önce onun ailesine gidilirdi yine sorun etmezdim.
Ben uyumlu hatunum bacım insanlar uyumsuz.
Bizimkilerle hiç anlaşamam
Hatta işteydim butün hafta illa arefeb önce gelince banyo yapcam valiz düzelecek yorgunum işteyim
Anlamıyor yorgunum aradı eşim illa gidecrz gideceksen git dedim
Ben yarın valizi toplar gelirim benimkide can dedim valla ne yaparsam yap dedim
Her bayram aynısını yapıyorsun diyo bana bende her bayram annen aynısını yapıyor ne yapacak bizi dedim
Köye gidecekmiş gidecekse gitsin dedim senin hiç işin olmayacak ama onun olacak gideceksin yorgun argın demez iş yaptırır insana kendide kımıldamaz

İyi bayramlar 😊

Bayram olması birikime engel değil 🤭 yıllardır kimseden harçlık almıyordum pek bu bayram harçlık aldım. Harçlıkların yarısını birikime attım. Hedefim bu ay yarım altın almak ama sadece gram param var 😅 muhtemelen önümüzde ki aya kalacak. Birkaç tane kitap ve ayakkabı almak istiyorum. Yazlık hafif topuklu gündelik ayakkabım yok. Bayram harçlığım ve gündelik 100₺ olan harçlığımdan biriktirip alma niyetim var. Böyle çocuk gibi para biriktirmek komik duruyor ama iyi para birikiyor 😊

Eşimde bugün süpürge görmüş market kataloglarında neymiş peşin fiyatına 9 taksitmiş . Onu alalım diyor. Bu adamın ruhuna borç işlemiş. Harçlıklarını biriktir alırız dedim öyle alınır mı diyor. Adam kartları ben ödüyorum diye kartı bedava sanıyor 😂😂

Bir tane ayakkabı istiyor en uygunu 1.200 müş. Yine harçlıklarını biriktir dedim ama hala para biriktirerek alınmayacağını düşünüyor. Günlük 100 ₺ den aylık 3.000 biriktirebilir. Hadi bin lirasını harca ( büyük market alışverişi yapıyoruz arada bende alıyorum ) yine alır. Böyle acımasız gibi duruyorum ama düşünsenize ben tamam desem süpürge alacaktı ( hem robot hemde büyük süpürge var) hemde gram parasına ayakkabı. Eminim kredi kartıyla alacaktı ayakkabıyı da süpürgeyide . En az 3 ay en fazla 9 ay taksite böldürecekti. Al başına borcu.

Ya kızlar bir sorum var size. Eşimin halası babaannesi birlikte yaşıyor. Bizi bayramın ilk günü kahvaltıya çağırmışlardı. Babası filan da olacaktı. Normal de ailemin yanında kahvaltıya gidecektik sonra onlara gidecektim. Ailem 5 dakika uzaklıkta onlar 40 . Eşim de ısrar edince tamam dedim. Ailem bayramda olmayacağız dedi zaten. Şimdi şimdi ailemin planı değişmiş bayramda öğlen 12 gibi yola çıkacaklarmış .

Bende eşime dedim ki ilk aileme gidelim bir daha bayramda olmayacaklar. Yok diyor. Neymiş halası tüm aileyi çağırtmış oraya gideceğiz demişiz. Bayram namazından hemen sonra 1 saat uzaklıkta ki eşimin annesinin ve dedesinin mezarına gidelim. Sonra halasına gidelim. Sonra annemlere yetişirmişiz. Sadece tüm yollar 3 saate yakın sürüyor. Hayır dedim neymiş bu akşam zaten bayramlaşmaya gidermişiz.

Kendi ailesi olsa bu terbiyesizliği yapmaz. Kızdığım kadar yok mu? Yoksa gözüm mü kör birikimci hanımlar
Ailemin plani degistiyse onlara sonra giderim ben olsam.Yani bi plan yapilmis,aileniz degistirmis diye bozmak olmaz bence.

Kız ben esimin ailesiyle anlasabiliyor olsaydım ben sorun etmezdim.
Zaten annemlerle bir aradayım hep
Biz kendi evimizdeykende hep önce onun ailesine gidilirdi yine sorun etmezdim.
Ben uyumlu hatunum bacım insanlar uyumsuz.
Benim kocam evlendigimizdeb beri ,arifeden anama gidip,bayram sabahi kahvaltifan sonra anasina gider😅Kvdeme hep annemden gideriz 😄🤭

İyi bayramlar 😊

Bayram olması birikime engel değil 🤭 yıllardır kimseden harçlık almıyordum pek bu bayram harçlık aldım. Harçlıkların yarısını birikime attım. Hedefim bu ay yarım altın almak ama sadece gram param var 😅 muhtemelen önümüzde ki aya kalacak. Birkaç tane kitap ve ayakkabı almak istiyorum. Yazlık hafif topuklu gündelik ayakkabım yok. Bayram harçlığım ve gündelik 100₺ olan harçlığımdan biriktirip alma niyetim var. Böyle çocuk gibi para biriktirmek komik duruyor ama iyi para birikiyor 😊

Eşimde bugün süpürge görmüş market kataloglarında neymiş peşin fiyatına 9 taksitmiş . Onu alalım diyor. Bu adamın ruhuna borç işlemiş. Harçlıklarını biriktir alırız dedim öyle alınır mı diyor. Adam kartları ben ödüyorum diye kartı bedava sanıyor 😂😂

Bir tane ayakkabı istiyor en uygunu 1.200 müş. Yine harçlıklarını biriktir dedim ama hala para biriktirerek alınmayacağını düşünüyor. Günlük 100 ₺ den aylık 3.000 biriktirebilir. Hadi bin lirasını harca ( büyük market alışverişi yapıyoruz arada bende alıyorum ) yine alır. Böyle acımasız gibi duruyorum ama düşünsenize ben tamam desem süpürge alacaktı ( hem robot hemde büyük süpürge var) hemde gram parasına ayakkabı. Eminim kredi kartıyla alacaktı ayakkabıyı da süpürgeyide . En az 3 ay en fazla 9 ay taksite böldürecekti. Al başına borcu.
Supurgeyi napcakmis?Hayir erkek haliyle evde supurgeler varken 3.supurgeyle isi ne😅

İyi bayramlar canim gizlar🥰
Biz anamdaydik aksmdan sabah kahvaltidan sonra kvdeme gectik,15.00 ordan ciktik,1 saate amcasinin oglu aradi yeni nisanlilar geliyorz diye,carcabuk ev topladik ,evde bayram gunu gram ikramlik yok🤦
Koci cikti hemen ufak bi tepsi ev baklavasi almis ,kahve falan ikram ettik.
Onlar gitti yemege giristim.
Arife aksami kocam koca ramazan durup,iftara gidelim dedi.İftara gittik.
Sote makarna salata yaptim,yedik.
Bayram parasi 2bin tl verdiler isyerinden,kardesim 500 alyaya verdi,babam 20 eur,
Ben de cocuklara 10 ar eur yaptm Alyaya da aynisini verdim.
Kocamin taraf 50 ser tl verdi halalari,onlari ellemedim😄
Alyaya sozum var atli barbie alacagiz 🙆
Kalaniyla altin yapcm.Babasininkileri de yerler zaten top havuzlarinda🙆
Ev halki uyudu ben de dinleniyorm iste👯

Ben bu gitmeli gelmeli durumlarda hic demem gitmeyelim.Cunku biz koloni halinde yasiyorz anamlarla😄Adam gik demez o konuda.Ben desem bisey ayip simdi .
Benimki bide cok aileci degil,ben derim ara anneni diye.
Kiziyolardir belki bize gelmiyolar,hep anasindalar diye🤦😄
10 senelik gelinim daha hic kalmadim kvdemde yatmali.
Anama bi cmrtsi gitmesek noldu hayirdir diyolar🙆

Selam benden de kızlar,
Başım çatlıyor valla.öğlene doğru çıktık evden. Elanın bayramlık kıyafet ayakkasını dolabının önüne koymuşdum. Heyecanla uyanır uyanmaz giyinmek istedi. Aklıma çocukluğum geldi ayakkabımızı başucumuza koyardık 😅
Teyzeye gittik. Onlarda bayram günü kahvaltı yerine belli yemekler yapılır yenir. Elaya kahvaltılık koydum evden. Oraya gidince acıktım dedi yedi.
Sonra baktım yemek daha olmamış bir kaç parça şey attım ağzıma ilaç içecektim.
Zaten benim çok tercihim değil kahvaltıda ağır yemekler.
Yemekler ancak oldu. Eşimin babası kardeşi eltim çocuklar geldi. Saat 2 de yemek yedik.
Mezarlığa gittik.Elanın sorular başladı. İlk defa mezarlık gördü.
Kaç yıl oldu gitmedik. Zaten iki yıldır da bayramda ilk gün teyzeye gitmiyorduk.
Çocuklar bir oyun kurup oynayanıyor. Birbirlerinle bağdaşamadılar.
Geçen Ela eşimle bana diyor, benimle oynamıyorsanız, kardeşim olsun benim de. Bilmiyorum kardeşi olsa nasıl olur. Ama bana iki çocuk fazla düşüncesindeyim net!
Teyzeden çıktık babanın iki akrabasına bayram ziyareti yaptık.
Eve dönerken trafiğe takıldıkmı.. bir kez daha nefret ettim istanbuldan. O ara Ela da çiş kaka dedi🫢🤣 arabalar yerinden oynamıyor gibi. Zar zor tut diye diye avm ye girmeye uğraştık. Girdik koştura koştura götürdüm. Eşimim babası zorlanıyor yürürken. Tabi kilo çok bacaklar gitmiş gibi kilodan.
Avm de yemek yiyecektik eşim vazgeçti.
Zaten aç değildim. Ela acıktım diyordu. Eve geldik nihayet başımın ağrısı ile. Eşim ekmek arası köfte yapıverdi. Israrla sen de ye dedi. Çeyrek yedim. Ben de Elaya hamburger yaptım.
Çok yoruldum o trafikten.
Ela da dedesinin aldığı boyama kitabını boyadı. Baktım gözler gidiyor. Uykun gelince uzan dedim. Ben de çay veriyordum. Bir baktım uzanmış. Ayrıca ilgilenemeyince üzüldüm de. Uyudu kendi kendine kuzum.
Yarına enerjiyi toplar artık.

Ben bu gitmeli gelmeli durumlarda hic demem gitmeyelim.Cunku biz koloni halinde yasiyorz anamlarla😄Adam gik demez o konuda.Ben desem bisey ayip simdi .
Benimki bide cok aileci degil,ben derim ara anneni diye.
Kiziyolardir belki bize gelmiyolar,hep anasindalar diye🤦😄
10 senelik gelinim daha hic kalmadim kvdemde yatmali.
Anama bi cmrtsi gitmesek noldu hayirdir diyolar🙆
Bizde de durum aynı, demiyorum hiç gitmeyelim diye. Zaten gittiğimiz de yok😅ilk kez babasının isteği üzerine babasının akrabalarını ziyaret ettik. İyi de oldu. Sevdim insanları. Eşime kalsa hiç gitmeyecek. Teyze hep diyordu gidelim diye gitmiyordu teyzenin akrabalarına. Artık o da demiyor.
annemlerde birinci gün toplaşıp kapı kapı geziyoruz bayram kutlamaya. İlk zamanlar eşime tuhaf geliyordu. Zamanla alıştı bu duruma. Çünkü onlarda çok öyle şey yok.
Bizim o kalma konusunda annemde çok kalıyorduk Ela bebekkenden bu yana sayılı kaldık teyzede.Birgün Elayla telefonda konuşurken dedi ; kızım seni taaa anneannene götürüyorlar da şuracığa getiremiyorlar diye :)
Yani illa laf ediyorlardır sizinkilerde içten içe. Size söylemeselerde 🤭

selam kızlar herkese iyi bayramlar 🥹♥️
elimizde 1 yarım 2 çeyrek 1 gram var bunları birleştirip kolye almak istiyoruz mantıksız bir şey mi yapmış oluruz? eşim doğum hediyesi alacaktı ama deprem olunca işlerimiz çok aksadı. elimizdekilerle alalım diyorum, zarar eder miyiz?

İyi bayramlar canim gizlar🥰
Biz anamdaydik aksmdan sabah kahvaltidan sonra kvdeme gectik,15.00 ordan ciktik,1 saate amcasinin oglu aradi yeni nisanlilar geliyorz diye,carcabuk ev topladik ,evde bayram gunu gram ikramlik yok🤦
Koci cikti hemen ufak bi tepsi ev baklavasi almis ,kahve falan ikram ettik.
Onlar gitti yemege giristim.
Arife aksami kocam koca ramazan durup,iftara gidelim dedi.İftara gittik.
Sote makarna salata yaptim,yedik.
Bayram parasi 2bin tl verdiler isyerinden,kardesim 500 alyaya verdi,babam 20 eur,
Ben de cocuklara 10 ar eur yaptm Alyaya da aynisini verdim.
Kocamin taraf 50 ser tl verdi halalari,onlari ellemedim😄
Alyaya sozum var atli barbie alacagiz 🙆
Kalaniyla altin yapcm.Babasininkileri de yerler zaten top havuzlarinda🙆
Ev halki uyudu ben de dinleniyorm iste👯
Benim ailemde bayramda çok çok fazla paralar vermez çocuklara. Zaten annem babam emekli maaşıyla geçiniyor. Çocuk desen bizde çoook😅 8 torun bir de babamın torunlarından olanlar var. Ayrıca annemin bayramda gelen giden baba ve anne tarafından gelen akrabaların çocukları var.onlara da para veriyorlar.hepsine yüksek rakamlar verseler,Maaş biter ya😅
Ama eşimin babası veriyor çok dayısı da öyle.
Zaten üç çocuk var onların başka küçük çocuğu olan yok.

İyi bayramlar 😊
Benim eşime alma şimdilik gerek yok sonra alırız dediğim ve aldığı şeyler ; klima,robot hadi difrizi ben evi alınca alalım demiştim. gerek yok mutfağın niş süsünü bozacak demişti.onu da klimayla robotu alınca aldı. O ara koltuğu değiştirelim dedi. Ben aldırmadım. Evin borcunun son ayında bunlar oldu. Ama keşke aldırsaymışım.Aldırmadım ama fiyatlar uçuşa geçti. Ertelememin bir anlamı olmadı.
Sonra dyson dedi dedi.gerek yok dedim. Hiç haberim yokken aldı üstelik v15. Tabi evde bir de Thomas süpürgem var. Ama yine de dyson elimden düşmüyor🫢😅 kızın öksürüğüne faydası oldu gibi.
Kahve makinası defalarca dedi aldırmadım. Evde var ne gerek var.Hergün Türk kahvesimi içiyorum 🙄 Tost makinasını değiştirmek istiyor ona da karşı çıktım. Evde var.
Airfryer şuanki hedeflediği🤣 araştır alalım diyor. Ona alma demiyorum. Çünkü hem daha sağlıklı hem de yağdan tasarruf ederiz o kesin.
Bence bir numaralı tüketiciler bizim eşlerimiz :)

elimizde 1 yarım 2 çeyrek 1 gram var bunları birleştirip kolye almak istiyoruz mantıksız bir şey mi yapmış oluruz? eşim doğum hediyesi alacaktı ama deprem olunca işlerimiz çok aksadı. elimizdekilerle alalım diyorum, zarar eder miyiz?
İyi bayramlar❤️
Bence kolyeyi almak istiyorsanız alın ama yatırım amaçlı olmaz kolye. Çok istiyorsanız içinizde kalmasın.

Benim eşime alma şimdilik gerek yok sonra alırız dediğim ve aldığı şeyler ; klima,robot hadi difrizi ben evi alınca alalım demiştim. gerek yok mutfağın niş süsünü bozacak demişti.onu da klimayla robotu alınca aldı. O ara koltuğu değiştirelim dedi. Ben aldırmadım. Evin borcunun son ayında bunlar oldu. Ama keşke aldırsaymışım.Aldırmadım ama fiyatlar uçuşa geçti. Ertelememin bir anlamı olmadı.
Sonra dyson dedi dedi.gerek yok dedim. Hiç haberim yokken aldı üstelik v15. Tabi evde bir de Thomas süpürgem var. Ama yine de dyson elimden düşmüyor🫢😅 kızın öksürüğüne faydası oldu gibi.
Kahve makinası defalarca dedi aldırmadım. Evde var ne gerek var.Hergün Türk kahvesimi içiyorum 🙄 Tost makinasını değiştirmek istiyor ona da karşı çıktım. Evde var.
Airfryer şuanki hedeflediği🤣 araştır alalım diyor. Ona alma demiyorum. Çünkü hem daha sağlıklı hem de yağdan tasarruf ederiz o kesin.
Bence bir numaralı tüketiciler bizim eşlerimiz :)
Ay resmen erkekler daha düşkünmüş bu tarz şeylere 😅 Cidden benim ki de çok meraklı ev işlerine elektroniğe filan. Borçları hafifletelim kesin alacak bir şey bulur 🤷‍♀️

Burayı da iyice günlük olarak kullanıyorum ama sabah sabah alışveriş perileri geldi bayram harçlıklarımla kendime üç çift pijama takımı aldım. 670 ₺ tuttu. Biraz daha para biriktireyim birkaç parça daha kıyafet alacağım. Önceden kartla alıyordum toplu şekilde. 3-4 bin tutuyordu sonra onu aylara taksit yaptırıyorduk . Borç oluyordu hep. Böyle daha iyi oluyor . Param varsa alıyorum yoksa almıyorum

Yatırım icin kolye mantıklı degil.
Fakat alırsın kullanırsın senelerce altın baya artmış okur kârını ancak öyle çıkarmış olursun
Yatırım veya al sat yapacaksiniz kolye, bileklik, iscilikli bilezik almamak lazim.
kizlarrr acil durum gobek saklayan kumas pantolon onerisi olan var midir
Kuzu göbek nekadar saklar bilmemde su pant zayıf gösterdi beni.
Bir de su meshuurrr esofman zayıf gosteriyor almaya kalmamistir diye dusunuyorum
Linklim ben sana

kızlar işçilikli değil de burma mı ne deniyordu şu klasik kolyelerden. onlar da mı zarar ettiriyor 😭
mesela ben çeyrek alıp bozdurmaktan da çok anlamıyorum. şu an çeyrek alsam 1 saat sonra bozdursam zarar mı ediyorum? alış satış fiyatları var ama her kuyumcu farklı fiyat veriyor 🤦🏻‍♀️

Back
X