Küçük Düşün Büyük Olsun!

kızlar işçilikli değil de burma mı ne deniyordu şu klasik kolyelerden. onlar da mı zarar ettiriyor 😭
mesela ben çeyrek alıp bozdurmaktan da çok anlamıyorum. şu an çeyrek alsam 1 saat sonra bozdursam zarar mı ediyorum? alış satış fiyatları var ama her kuyumcu farklı fiyat veriyor 🤦🏻‍♀️
Tabiki bozdururkende bir miktar düşüyor
Ama kuyumcular arasinda cok fiyat farklı yoktur kur belli nasıl indirim yapacaklar ki.
Kâr koymadan satıyor sadece bazı tanıdık kuyumcular o da cûzi bisidir .
Zincir bende kullanıyorum halat ama ben bozduruken dusecegini bilerek aldım.
Takıcam diye fakat ben alirken 4 gr zincir 3bin falandı.
Simdi gr arttığı için aman aman yani yarı fiyatına olacagini sanmıyorum.
Bir kuyumcuya danismalisin yanlış yonlendirmimde onlar sana sunar şu model iscilikli su model isciliksiz daha az zarar edersin gibi.

Burayı da iyice günlük olarak kullanıyorum ama sabah sabah alışveriş perileri geldi bayram harçlıklarımla kendime üç çift pijama takımı aldım. 670 ₺ tuttu. Biraz daha para biriktireyim birkaç parça daha kıyafet alacağım. Önceden kartla alıyordum toplu şekilde. 3-4 bin tutuyordu sonra onu aylara taksit yaptırıyorduk . Borç oluyordu hep. Böyle daha iyi oluyor . Param varsa alıyorum yoksa almıyorum
Bizde öyle kullanıyoruz🫠

Selamm dun ben gitmedim cocuklarla gitti
Oglana yaziyorum ama kim var kalabalik mi? Oglanda pek sevmez öyle seyleri şöyle az kendim gibi bir evladım olaydı ses kaydı falan at dicektim😂 benim oglan ketumdur atmaz.
Yine 1 er saat oturdu gelip beni alacaktı çünkü potronuna gececektik.
Neyse 4 gibi geldi gectik orasi burasi derken eve gelmemiz 1 oldu.
Dayım gelcekmisiniz diye arıyor cok niyetim yoktu ama köye gidecek gelmez kısa kadar dedik görelim 5 gibide oraya gecicez teyzemde yemek yapıyor, ugrasma dedim dinlemez.
Kız dün cok eglendi kopekler tavuklar yumurta aldi follukdan
Sagolsunlar bahçelerinde de ıspanak, marul, yumurta falan baya bisi verdiler.
Bu aksamda 1 de geliriz artık.

Ben bu gitmeli gelmeli durumlarda hic demem gitmeyelim.Cunku biz koloni halinde yasiyorz anamlarla😄Adam gik demez o konuda.Ben desem bisey ayip simdi .
Benimki bide cok aileci degil,ben derim ara anneni diye.
Kiziyolardir belki bize gelmiyolar,hep anasindalar diye🤦😄
10 senelik gelinim daha hic kalmadim kvdemde yatmali.
Anama bi cmrtsi gitmesek noldu hayirdir diyolar🙆
Benimde gitmeyeceğim günler olacakmış baby i o günleri en kısa zamanda görmek istiyorum

selam kızlar herkese iyi bayramlar 🥹♥️
elimizde 1 yarım 2 çeyrek 1 gram var bunları birleştirip kolye almak istiyoruz mantıksız bir şey mi yapmış oluruz? eşim doğum hediyesi alacaktı ama deprem olunca işlerimiz çok aksadı. elimizdekilerle alalım diyorum, zarar eder miyiz?
Yani isler aksadiysa ben olsam almazdim.Kolye de iscilik olur.Tabi sizin evin durumunu siz daha iyi bilirsiniz.

Slmlar
Benimki bayramda bile is yapiyor delirtti bizi.
Kucuk gorumceme gittik,bizi birakti anasina tv yapmaya gitti.
Deli ediyor bunlarin tv bozmalari beni.Ayda 1 bozuyorlar🙆
3 saat oturduk gorumcemde,ccouklar kudurdu ben bayildim.
Geldi gorumcemin sac kurutmalari bozukmjs onlari tamire basladi.
Benim arrtik cinlendigimi anladi,bunlari evde yapayim ben dedi kalktik.
Biliyorum ama Alya birakmicak,milletin isi icin cocuguma soylendiremem.
Bizi dedim avmye birak az dolanalim.
Avmde 1 saat dolandik.
Market yaptik,d&r oyuncakci falan eve geldik.
Erken geldiniz diyo bana.
Sana dedim bi ucarim burdan😒
Bayram gunumu yedin yani ,daha da erkn geldiniz deme bana.
Cik balkonda yap isini dedim.
Alyayi aldim bayildi cocuum zaten 20,30 da.
İsi bitince sabah 5 te kalkin madem gidelim Bozcadaya diyo.
Yedin gunumuzu deidm ya😄
Bugunu yemese giderdik bugunden.
Carlamasam yarin da obur ablama gidelim derdi😒
Zaten annesinde toplanmisim ayri ayri gezmek ne yani gidemicm yarinda.

Ben gitmesin de cidden degiilim,ama bunlar gidince is yaptiriyo .Arada benim cocugum kayniyo.Alyaya surekli soyleniyor dur kziim,bi durmadin kizim,gidersin 1 saaf otur kalk yok bunlarda,aksmaa kadar bekliyorz.Valla ben anam da oturmuyorm o kadar,arifeden gidiyorz aksm sabah kahvalti yapip donuyorm.zaten uyumakla geciyor 😄
Ben tek izinli gunlerimi millette gecirecegime oturur evimi temizlerim.
Bugun 2 makina camasir yikadim astim.

buna🤣

Eklentiler

• 60BF789A-A08A-466C-AA4F-9D3EB415D0F4.webp
    60BF789A-A08A-466C-AA4F-9D3EB415D0F4.webp
    20 KB · Görüntüleme: 106
Iyi bayramlar komsular huu
Arada buraya da takılayım muhabbetlerinizi seviyorum ayol
Bizim orası pek sessizlesti gelen giden yok (dedikodu time)😂😂
Bayramlasma adettendir komsucummmm otur gele cay verelim
Benimki bundan iste bende cok ayıla bayıla aldim
Hevesin varsa düşük gr al gitsin takarsın yıllar sonra bozdurunca zaten aldigindan fazla ediyor aende hevesini almış oluyorsun🫠
ahanda yakaladim seniiii 😂
Gelin gelin cok guzel buralar

Selammmmmm
Ful enerciiiimleeeee yettim gari.
Dun 4 gibi çıktık evden bi koru yaptık ( kızı yormaca) ordan teyzeme zaten sofra hazırmış nasilda acikmistik Allah razi olsun teyzosum yedirmeden yollamaz Allah daha cok versin.
Yedik ictik cayı bile demlemis
Ordan halama gectik oglunu hastaneden çıkalı gormemistik 2 saatde orda oturduk kahveyide orda ictik, yine 1 de girdik eve.
Kız arabada uyudu o uykuyla sabaha kadar.
Eve gelince uykusunda soyduk pijama giydirdik baya yorulmustu.

Kizın 1.100tl harçlığı oldu.
Bende de 2bin tl vardi zulamda (artan eksilen zulam)bilmiyorum döviz alıyorum artmiyor altın alsam yetmiyor tl tutmak istemiyorum yine dolardan yana şansımı denicem galiba.
Ata dan asagisini almak sarmıyor daha beni 😂 onada artık param yetmiyor hüzünçlüyüm bir miktar.

2 gündür yemekde yapmıyordum ne güzeldi beğ🫠
Kizima corba var, ıspanakda yapıcam nekadar yerse kârdır.
Eriste ve sulu kofte yapıcam bi de.
Evi toparladım supurgeyle devam..

Kurutma mak. Fiyatı yükseldi
Ben yine arastiriyorum sinif fark etmez falan dedim ama b sinifi cok yakar yakiyor yorumlarida bu sefer kafami karıştırdı iyimi.
Bi aydinlatin allasen kullananlar f sınıfı, d sınıfı, b sınıfı ne bunlar ya? Acele edip pişman olmak istemiyorum araştırmadan etmeden.

Oglana yatak aldim marka bisi almadım ama ful ortapedik 2bintl, taksit yaptım.
Kart direk -2000 basladi yani baska taksitlerimde var devam eden hep -lerle başlıyorum aya
Allah yardımcımız olsun

Kafamda yine bisiler var mutfak masasini degismeyi dusunuyorum.
Fritozum tezgahın uzerinde, kahve mak istiyorum yer yok.
Instada bi blogerda masa gördüm tam kafamdaki masa.
Dar uzun bir masa altında gizli masali.
Ust masaya kahve mak, fritozunu vs koy
Alt masayi cek yemek ye it yine.
2 sandalye alirim 2 tabure mis.
Fiyat bakiyorum 6bin tl dedi biri mdf.
Tanıdık mobilyacıdanda fiyat alıcam babamın bir tanıdığı var kredi kartına taksitde yapar.
Eger 4 - 4.500 falan derse yap dicem direk.
Mutfakda alan açılır hemde bana değişiklik olur.
Ama kimin haberi yok bundan tabiki esimin😂
En son babalar duyar 🫣

Bu ara eve sardim yine sonunuz hayır ola

İyi geceler kızlar,
Yattım yuvarlandım uyuyamadım kızlar.Bir buraya uğrayayım belki uykum gelir dedim 😅Yok ya saat 3 ten aşağı uykuya dalmıyorum. Eskiden uykum geldiği an neresi olursa olsun dalıverirdim. Elayı uyuturken uyurdum. Şimdi onu uyuturken de uykuya dalmış olmuyorum.
Sanırım keppra ilacından. Bir kaç ay kaldı. İnşallah eski uyku düzenime dönerim.
Bırakmak istememe sebebim; psikolojik olarak rahatlatması ( boşvermişlik😊) ve alerjik öksürüğümü alerji ilaçlarının bile azaltmadığı kadar azaltması.
Bırakma isteme sebebim uyku konusu.

Neyse iki gündür tempom; dün kahvaltı topla vs ardından yemek hazırla çay kahve markete gittim birara. Eşim de Elayı bisiklete bindirdi. Eşimin babası evde takıldı. Adam daha da yürümede sıkıntı yaşıyor. Valla tek sebebi kilo. Gerçekten bacaklar ne kadar yük taşıyabilir.
Onun için kesinlikle çok kilo almamaya çalışın. İnsanın en zorlandığı durum.
Ben de yürüyüşe başlayacağım. Ve varis için doktora gideyim yine. Yoksa gelecekteki halimi görür gibi oldum.
Ağrılar yürüyüşle geçmişti. Şimdi sabah uyanınca bacaklarımda kan dolaşımı azaldığını farkediyorum.
Bugün için eşim sabah kahvaltıya herkese tost yapacağım dedi. Dün de çok yardımcı oldu mutfakta. Topla makina boşalt vs
Sabah Tost ekmeği yok.evde tost ekmeği niye olmaz diyor😅 Allahım laf etmese olmazdı. Ayy ne var gider alırım ne dert yanıyon dedim :) çıktım aldım. Çay yapmış masayı hazırlamış. Valla yapsın mutfak işini, market işi bana kalsın daha iyi. Kahvaltı yaptık sonra 23 nisan şenliğine gittik arkadaşlarla. Geldik babayı aldık ciğerciye götürdük. Yok gelmem çok pahalı herşey ne gerek var vs vs. Bugün yemekler benden demişti. Ama zaten yürürken zorlanıyor. Bir de o kadar şey getirdi ne olacak yemeğe götürmüşüz.sonra mutlu da oldu farkettim. Yarın gidecekti teyzeye donra da eltimin babasına uğramayı düşündü.
eşimin kardeşi ne gerek var gibi birşey demiş o da alınmış galiba.
Bizim kal dememiz üzerine,Vazgeçti gitmekten.ama yarın yemek yapma olanları yeriz diyor🙄 sürekli kafasındaki düşünce kimseye yük olmayayım :)

Bir ramazan bir bayram geçti Allah her ikisinin de tekrarını nasip etsin inşallah. Havalar ısınmaya başladı terlemeyi hiç sevmem yapıcak birşey yok bayram sonrası banyo çamaşır doldu, bende katkıda bulundum sabah tüm nevresimleri değiştirdim. Bir makina yıkandı astım bir makina daha hazırladım onuda çalıştırırım birazdan. Dün hünkar beğendi ve pirinç pilavı yaptım bitti bugün yine yine az az yemekler var yanına da pırasa ve ıspanak karışık vardı dondurucuda onları kavurdum diğer yemeklerde var yeter bu gün bize kızlar pilatese gidince dışarıdan yiyorlar evde eşimle ben yiyoruz. Bayram tatlılarından az az kaldı eşim iş bana düştü diyor, az az ye dedim. Kışlıkları kaldırıp yazlıkları ve mevsimlikleri çıkarıcam ama en azından bu hafta geçsin diyorum. Trendyoldan akşam kendime kaşe kaban aldım indirime girmiş beğeniyordum iyi oldu içime sindi eşimede lcw kot pantolan aldık oturdugumuz yerden çatır çatır paraları yedik. Kızlar ayrı yiyor biz ayrı ama birikim yapmaya az az da olsa devam edicem elimde ki parayı ikibin yaptığım gibi yüz dolar alıcam kendime sözüm olsun.

Back
X