Küçük Düşün Büyük Olsun!

Selammmm
Dün oglan 3 tane kitap linki attı bkm den baktim 10bintl olan ahsap kumbara19.90a dusuyor aldim
(Esinize küçük suprizler yapın)
Niyet edicez 10bin tl biriktirmeye sene sonuna acarız burdan da paylaşıcam ara ara

Yemek yaptim
Evi topladim
Supurge bile yapamadim bugün
Komsu ablanin kizi gelmis sehir disindan dün bebek arabasini istediler onu vermistim
Onu getirdi abla gitmis kızı birer kahve ictik.
1 tabak karışık lokum doldurdum verdim giderken.
sonra yemek fasli erbaslara
Simdi mutfakdan çıktım.
Ev aşırı gözüme batıyor ama su saatden sonra hic supuremicem
Iste böyle zamanlarda robot olsaydı diyorum.

Biraz esmalarimi cektim
Biraz dua grubuna cektim

Kızın dünü icin süs, balon falan siparis verdim
Cok heves ediyor
Su oynama stantlı oyuncagi geldi
Ama sakladım d.gününe
Simdi oglan icinde hediye bakıyorum canta alıcam galiba.
Cok seviyor benim cantaları takiyor kendininkinden ziyade.
Süslü bisi alırım

İyi geceler kızlar,
Bugün kızı okula bırakınca kendimi avm ye attım. Eşimin babası birine hediye alcakmış iki gündür al diyor :) yaşlılık böyle. Söylediklerini tekrar tekrar söylüyor ve hemen olsun istiyor.
Neyse olsun yaşasınlar Allah sağlık versin de.
Gittim bebeğe hediye elbise alırken, Elaya da aldım lcw den. Oradan pentiye gittim Elaya çorap aldım birkaç tane.
Eşim bayram parası vermişti. Ben de aman ne bayram parası deyip veriyorsun zaten eve harcıyorum dedim. O da eve harcama kendine harca dedi. Babası da bayram parası vermişti bana. İkisini birleştirip. Çanta ve cüzdanımı nihayet yeniledim. Matmazel den bazı ürünlere nakitte bayram indirimi vardı çanta almıştım zaten. İndirim bitecek diye cüzdanı da başka yere bakmadım beğendiğimi aldım.
Uzun zamandır kendime bişey alıp şımartmıyordum iyi oldu.zaten genel ihtiyacımdı ikisi de. Gelirken meyve aldım.
Simit aldım. Babayla yedik. Çamaşır astım. Elayı almaya gittim. Eve gelince yemeğe giriştim. Eşim geldi. Yemek yedik. Ela karnım ağrıyor dedi yemek yiyemedi. Tabi elbiseyi giydi öyle camlar açık, eşimin babası çok sıcaklıyor evde. Çıkartalım dedim dinlemedi. Üşüdü sanırım. Banyoya soktum sıcak suyun içinde durdu. Geçti şükür. Eşim de o ara mutfağı toplayıp çay demlemiş. Oturduğumda saat 22:00.
1 saat oturdum ancak. Arada saçımızı kuruttum. Zamanmı bana yetmiyor anlamadım. Sonrasında uyku hazırlığı uyuması saat 00:00

Selammmm
Dün oglan 3 tane kitap linki attı bkm den baktim 10bintl olan ahsap kumbara19.90a dusuyor aldim
(Esinize küçük suprizler yapın)
Niyet edicez 10bin tl biriktirmeye sene sonuna acarız burdan da paylaşıcam ara ara

Yemek yaptim
Evi topladim
Supurge bile yapamadim bugün
Komsu ablanin kizi gelmis sehir disindan dün bebek arabasini istediler onu vermistim
Onu getirdi abla gitmis kızı birer kahve ictik.
1 tabak karışık lokum doldurdum verdim giderken.
sonra yemek fasli erbaslara
Simdi mutfakdan çıktım.
Ev aşırı gözüme batıyor ama su saatden sonra hic supuremicem
Iste böyle zamanlarda robot olsaydı diyorum.

Biraz esmalarimi cektim
Biraz dua grubuna cektim

Kızın dünü icin süs, balon falan siparis verdim
Cok heves ediyor
Su oynama stantlı oyuncagi geldi
Ama sakladım d.gününe
Simdi oglan icinde hediye bakıyorum canta alıcam galiba.
Cok seviyor benim cantaları takiyor kendininkinden ziyade.
Süslü bisi alırım
Birikim için güzel de,ben hiç tl tutmuyorum. Şimdi kızın paraları var onlara ne alsam diye düşünüyorum. TL nin değeri kayboluyor malesef.
Robot al al. Mesela bugün sabah tam hazırlanırken robotu çalıştırdım mutfağa. Çıktık süpürüyordu. Robot varken bile zaman yetiremeyen ben🙄🤔

Birikim için güzel de,ben hiç tl tutmuyorum. Şimdi kızın paraları var onlara ne alsam diye düşünüyorum. TL nin değeri kayboluyor malesef.
Robot al al. Mesela bugün sabah tam hazırlanırken robotu çalıştırdım mutfağa. Çıktık süpürüyordu. Robot varken bile zaman yetiremeyen ben🙄🤔
Bir süre daha alamıcam sanırım öncelikli başka seyler çıkıyor.

Selammm

Erbaslar çıktı direk oğlanın odaya giriştim.
Yatagin falan yerini değiştim baya bi temizlik yaptim.
Küçük odayı temizledim oda oda gidiyorum bakalım.
Aksam esime 2 keten pant. Aldık yazlık
Yazlık gölmek alınacak daha
Çöp atiyorum bir yandan ne var ne yok eliyorum odalara girdikce.

Sulukofte, nohutlu pilav yapıcam aksamada

Bir süre daha alamıcam sanırım öncelikli başka seyler çıkıyor.
Öncelikli ihtiyaçlar hiç bitmiyor malesef ben şimdide brilex diye bir Pizza ekmek lahmacun makinesine taktım tost makinesi gibi halam almis o soktu aklima :) 4 dkda ekmek 1 dkda lahmacun yapıyor eşim alalım diyor ben dizginliyorum kendimi dün yarım gram aldım geçen ayda öyle aldım tam gramda alırdım ama eşimin kartının birini ben kullanıyorum ihtiyaçlarımi ordan alıyorum bazen ondan kartada yatırıyorum az az damlıyor yoksa nakit tutmak sıkıntı evde

Bende kızın parasına gram altın almak istiyordum ama göz kontrolü vs var arabaninda bakımları sigortası sorunları olunca eşime sen onu hallet kızın parasıyla hastane kontrollerini halledelim dedim o yüzden yalan oldu altın bir de daha bez kullanıyoruz sağlık sorunlarından dolayı yaza inşallah halletcez ondan beze de çok para gidiyor

Öncelikli ihtiyaçlar hiç bitmiyor malesef ben şimdide brilex diye bir Pizza ekmek lahmacun makinesine taktım tost makinesi gibi halam almis o soktu aklima :) 4 dkda ekmek 1 dkda lahmacun yapıyor eşim alalım diyor ben dizginliyorum kendimi dün yarım gram aldım geçen ayda öyle aldım tam gramda alırdım ama eşimin kartının birini ben kullanıyorum ihtiyaçlarımi ordan alıyorum bazen ondan kartada yatırıyorum az az damlıyor yoksa nakit tutmak sıkıntı evde
Ben nezaman bisi almaya niyetlensem hep böyle oluyor.
Napim kısmet değilmiş bir süre daha çamaşır asmaya ev supurmeye devam.
3-4 ay daha idare edicem.

Almanın zaten sonu yok.
Sıralı ve ihtiyaca göre almak lazım

Dışarı çıktım geldim.
100dolar aldım paramla.
Oglanın parasida birikmisti ona 1gr aldim 1.300tl olmuş gr kuyumcuda.
2gr. Oldu onunda.
Doları var az da.
InsAllah o da biriktirip tutumlu devam edip dilediği herseyi alır gönlünce.
Birsey almak istemedi ben tl durmasın diye öyle degerlendiriyorum.

170tl param kaldı baskada kuruşum bile yok.
Kızın kumbarasinda sanirim 500tl yakın var uzerine biriktirimde 50 dolar daha alim secime kadar.
Akmasada damlıyor napalım.

Yumurta, tulum peynir, süzme peynir ve ezine aldım.
Sahurda cesit cesit aliyorduk bitti hepsi.
Birazda findik ezmesi falan bakicam netten alirim.

Kızlar bir düzen oturtmam lazım
Cidden kendime ceki düzen vericem
Borc var para yok diye diye salıyorum bende.
Böyle yarim gr olsun 50dolar bile olsa almam lazım.
Salmak yok
Her ay ata alma zamanları gecti artık diyorum ama alamıyorum diyede bosvermicem.
Borc var diyede vazgecmek yok hayallerden..
1 sene kaldı borcun bitmesine diye teselli ediyorum kendimi.
Mayıs kredisinide ödeyince tam 1 sene kalıyor arabanin kredisi.
Bu yaz patrona olan borcuda bitiririz.
Temmuzda da zam alırız.
Agustosta da kiracinin zammı var.
Böyle böyle olacak birikecek.

Bende kızın parasına gram altın almak istiyordum ama göz kontrolü vs var arabaninda bakımları sigortası sorunları olunca eşime sen onu hallet kızın parasıyla hastane kontrollerini halledelim dedim o yüzden yalan oldu altın bir de daha bez kullanıyoruz sağlık sorunlarından dolayı yaza inşallah halletcez ondan beze de çok para gidiyor
Mama ve bez kullandığımız zamanlarda ev kredisi ödüyorduk. Gelen altınları da mecbur bozdurmuştuk.hiç birikim yapmamıştım. Çünkü o zaman eşimin az para bıraktığı dönemlerde çok oldu. Gün geliyordu cebimde para kalmıyordu 😔
Şimdi şartlar tabi daha da zor. Allah bebeği olanlara yardım etsin.
Sağlık sorunu nedir? Geçmiş olsun acil şifalar

Ama kuyumcular arasinda cok fiyat farklı yoktur kur belli nasıl indirim yapacaklar ki.
Kâr koymadan satıyor sadece bazı tanıdık kuyumcular o da cûzi bisidir .
merkez bankasının kişilere yayınladığı kur farklı
kuyumcuların alım satım yaptığı kur farklı.
sabit yada tanıdık bir kuyumcunuz olursa daha daha uyguna alınabiliyor

Tabi herkesin önceliği farklı. Bir de ekstra çıkan masraflar engel oluyor bazen. Benim ev eşyalarımı yenilemedim. Aslında yenilemek lazım ama çok da önemsemiyorum. Rahatıma öncelik verdik🤣 🤣
Yerlerini bile hazırlamıştım kısmet.
Esya olayında uygununu ve sırayla (halı, tül, avize vs) aldigimdan hic zorlanmiyorum
Keske onlar olsa
Ama böyle beyaz esya büyük eşya olunca ve baska seyler çıkınca gözümü karartamıyorum

Birikim konuşulmuş ben de ata ya da tam altın almayı seven biri olarak yazayım. Artık hayal oldu bana, 9 bin üzeri ata asgari ücreti sollamış ondan sebep ona para birikmiyor ben de gücümün yettiğince çeyrek, yarım, dolar, euro olarak ilerleyeceğim. Bizi en çok kredi kartları zorluyor kızlar alışverişi seviyor eşimle bizde yapıyoruz eşim en çok araba için ve tarlaya lazım olan aletleri almayı seviyor kredi kartıda coştukça coşuyor. Bu gün yazlığın elektriğini ödedik tabi uzun zamandır bakılmadığı içi 786 elektrik su da 58 tl gelmiş içinde sadece buzdolabı ve internet wifi çalışıyor su da herhalde vergilerden dolayı öyle geldi. Gidince çift ev faturası ödeyeceğiz kızlar pek gelmiyorlar hep yaşlılar var diyorlar savunmaları haklılar emekliler genelde yaşıyor. Kuruyan çamaşırları topladım katladım yerleştirdim , ütülencekleri ayırdım. Gelen kargoları aldım bayram öncesi siparişler. Yazlığın bahçesindeki asma yapraklarını topladım nasıl güzel taze yüksektekileri alamadım ama bir pişirimlik olmaz bir daha gidince yine toplarım enazından küçük bir tencere olsun sararım.

Ben nezaman bisi almaya niyetlensem hep böyle oluyor.
Napim kısmet değilmiş bir süre daha çamaşır asmaya ev supurmeye devam.
3-4 ay daha idare edicem.

Almanın zaten sonu yok.
Sıralı ve ihtiyaca göre almak lazım
Sağlık olsun vardır bir hayır belki daha güzeli nasip olur

Dışarı çıktım geldim.
100dolar aldım paramla.
Oglanın parasida birikmisti ona 1gr aldim 1.300tl olmuş gr kuyumcuda.
2gr. Oldu onunda.
Doları var az da.
InsAllah o da biriktirip tutumlu devam edip dilediği herseyi alır gönlünce.
Birsey almak istemedi ben tl durmasın diye öyle degerlendiriyorum.

170tl param kaldı baskada kuruşum bile yok.
Kızın kumbarasinda sanirim 500tl yakın var uzerine biriktirimde 50 dolar daha alim secime kadar.
Akmasada damlıyor napalım.

Yumurta, tulum peynir, süzme peynir ve ezine aldım.
Sahurda cesit cesit aliyorduk bitti hepsi.
Birazda findik ezmesi falan bakicam netten alirim.

Kızlar bir düzen oturtmam lazım
Cidden kendime ceki düzen vericem
Borc var para yok diye diye salıyorum bende.
Böyle yarim gr olsun 50dolar bile olsa almam lazım.
Salmak yok
Her ay ata alma zamanları gecti artık diyorum ama alamıyorum diyede bosvermicem.
Borc var diyede vazgecmek yok hayallerden..
1 sene kaldı borcun bitmesine diye teselli ediyorum kendimi.
Mayıs kredisinide ödeyince tam 1 sene kalıyor arabanin kredisi.
Bu yaz patrona olan borcuda bitiririz.
Temmuzda da zam alırız.
Agustosta da kiracinin zammı var.
Böyle böyle olacak birikecek.
Allah ödeme kolaylığı versin inşallah bende önceden çeyrek gram filan alıyordum biriktirip şimdi yarım gram alıyorum biriktirebilirsem her ay alamıyorum ama ayarladım mi hemen alıyorum Allah'tan eşimin ticketi var evin ihtiyaçlarını biraz ordan da karşılıyorum yemek koyuyorum götürüyor esim ise. çok savurgan biri de değilim ama ticket olmasa kendi evimiz arabamiz olmasına rağmen düşünüp duruyoruz nerden idare edip birikim yapariz diye kirada olana Rabbim yardım etsin çok zorlaştı iyice herşey

Mama ve bez kullandığımız zamanlarda ev kredisi ödüyorduk. Gelen altınları da mecbur bozdurmuştuk.hiç birikim yapmamıştım. Çünkü o zaman eşimin az para bıraktığı dönemlerde çok oldu. Gün geliyordu cebimde para kalmıyordu 😔
Şimdi şartlar tabi daha da zor. Allah bebeği olanlara yardım etsin.
Sağlık sorunu nedir? Geçmiş olsun acil şifalar
Amin inşallah çok şükür mama masrafimiz yok ama olanlara çok zor. Amin çok sağolun hamileliğim hep kanamayla riskle geçti bir anda tansiyonum yükseldi doğum iznine ayrıldım birkaç gün sonra gebelik zehirlenmesi yasadim 33+5 kızım erken doğdu prematüre 2.5 ay kuvozde kaldı benim tansiyon doğumdan sonra düşmedi 1 haftalık lohusayken böbrek taşı kirdirdim ondandır belki diye ölümlerden döndü kizom bağırsak sorunu filan oldu kuvozdeyken 20 Mayıs'ta 4 yaşına gircek o zamandan beri hep hastane kontrollerimiz oluyor 1 yaşından sonra erken doğuma bağlı epilepsi nöbeti geçirdi hastanede yattık 1 hafta kepra kullanıyoruz yürümesi çok gecikti 2.5 yaşını geciyordu yürümeye başladı geçen sene Aralık gibi yürümeye başladı geçen yaz tuvalet eğitimi denedim ama geç yürüdüğü için kasları gelişmedi ondan basarili geçmedi inşallah bu yaz halletcez onu bezlerine aşık o ayrı mesele :) 2 senedir özel eğitime gidiyoruz yurumedigi için çıkarmıştım raporu fizik için tabi şimdi yürüdüğü için sosyallessin diye gidiyoruz arkadaşlarını öğretmenlerini görüyor biz konuşmalarını anlıyoruz ama konuşmada da gecikme var tuvalet eğitimini halletseydik yarım günde olsa kreşe gitmesini istiyoruz yürümede de daha bozukluk var sürüyor ayağını biraz doktor duzelcek dedi çok uzun oldu ama bizim durum böyle çok şükür bugunumuze diyorum :)

Back
X