Küçük Düşün Büyük Olsun!

O kadar pinti kocam var(gerci artık captan düstü föfkfk)ama annemın yanında asla demez pahalı olur kamyondan almayalım falan.
He belki icine oturur ama lafını etmez🤣
Bide karpuz benden ne?kac parA ulen bi tavuk cjjxjxj
Cidden sacmalamıs🤦🏻‍♀️
Valla hakikaten ben de bunu düşündüm. Bir de eskiden hiç böyle hesaplar yapmazdı.sanırın hesap yapmayışına alıştığımdan bu bana dokundu.
He bir de kardeşimdeyken yemek yaptı gitti tüm malzemeyi kendisi aldı. Buna laf etmedi, annemin yanında laf edince üzüldüm. Annem takılmamıştır belki ama ben takıldım.
Kendince belki haklı olduğu taraflarda vardır. Yine empati kurmadan edemeyen ben😅🤣🤣
Bu huyumu sevmiyorum artık.
Annemler üvey kardeşimin yanına gidiyorlardı ya ondan pek birşey görmedik niye bir parça kamp masraflarını ben karşılayayım diye de düşünmüş olabilir ama herşeye rağmen sonuçta annem eli boş gitmek istemedi. Önemli olan ince nokta bunu annemin istemesi ve onun hesapçılığının tutması. Ama gelki geç karşısına bunu anlat.içimden gelmiyor ona anlatmak da.

1-2 ay icin tekrar anasınıfı sıkmayacak mı ya?
Ben 60 da falan göndercem galiba ilk okula ckxjxj
1 sene daha gider anaokuluna sonra baslar diyorm ama
Suan yazma okuma hevesi var A harfını arıyo her yazılı seyde🤣Benım harfim diyo,üzerimde A yazmayan bissy olursa tribe giriyo falan🫣
Ögretmeni tabi daha iyi bilir ,kardesimin 2018 li o da göndermicem busene diyo.Anaokuluna devam etsin diyo.Ona diyorm (cok bilmis ben)bu cocık sıkılcak bi sene aynı seyleri gormekten diye.
Ben 4 yaş grubuna gönderdim. Önce okul geçmişi yoktu. Şimdi de 5 yaş grubuna gidecek. Anasınıfında yani 5 yaş grubunda da harf çalışmaları oluyor. Bu yıl sayı çalışmaları vardı. Ela ismini de yazıyor.
Ama hala bu okula gitmek istiyor. Ama diğer yıl ilkokula başlayacağını da biliyor. Ona anlatmıştım.
Aslında bir sıkıntı da olmuyor canım, yeğenim de kasım doğumlu kardeşim de aynı gönderdi. Aynı ilerliyor.
Yani anlayacağın anaokulundan hiç sıkılmıyorlar. Benim korkum ya ilkokulda sıkılırsa 😅
Kardeşine selamlar 😊 o da benim kafadan. 2018 liler zaten şuan anasınıfına gidebiliyor.
Tabi özel okullarda prosedür ne bilmiyorum ama ocak şubat mart 2018 doğumlular velisinin yazılı isteği ile ilkokula gidebiliyor

Gunaysss
Cumartesine kadar daha burdayiz
Burdaki cocukluk arkadasinin biri Orduda yasiyor.
Ayy adam her gün bilimum ariyo
Gittin mi diye.
Amaci sey bana ugramadan gidersen silerim seni diyor and veriyor.
Ya dedim oraya ugrarsak nasil olcak.
Adamin amaci bizi 1 gece agirlamak.
Ogullari bile abi bize ugramazsan babam seni siler diyorlardi tee burdayken.
Hal böyle olunca ya cuma aksami cikip 1 gece orda kalicaz.
Ya da cumartesi 5 de falan cikip kahvaltiya oraya dusucez.
Esim diyo agzini yoklicam bi.
Dun sakasina biz Boludayiz oglum dedi nasil sövüyo adam😂
Vallada seni burdan gecirmem plakani veririm diyo.
Cok sevdiler benide sagolsun cok da iyi davrandılar Allah razı olsun.
Bakalım nasil olcak
Burada yasayan digeride her gun ariyor bulusalim diye.
Gorumcem ariyor biz herkese yarin gidicez yarin gidicez diyoruz ki bizimle plan yapmasinlar diye.
Desek ki cumartesi gitcez gorumcem plan yapcak, arkadaslari plan yapcak o sebeple hergun atlatiyoruz.
Bugun uzungöl yapcaz galiba
Yarin macka zigana dusunuyoruz.
Cuma yagmur varmis köyden adım atmam bi sis cokuyor yagmurda ulan nasil güzel bi hava be.
Hic plan yapmam otururum evde.
Saka maka 2 hafta kalmış olcaz🫣
Esim diyo sen olmasan ben 5.gun donmustum ben bile yillardir ilk defa bukadar kaldım diyor.
Öyle oldu valla 1 hafta daha kalirim fuul yagmur cunku haftaya benim havalar.
Ben de karadeniz sevdalısıyım😍 yeşiline doğasına bayılıyorım...salyangozuna🤣🤣 Elanın salyangoz sevdası ordan geliyor demekki 😆

😆 çocuğa göre değişmekle birlikte sınıf öğretmenleri geç gönderme taraftarı, çocuk oyun oynamak istiyor ödev yapma sorumluluğunu alamıyor yoksa diyor .
AYnı şeyleri görecek kısmında da aslında öyle olmuyor. Eğer rabi bu önceden düşünülürse. Kreşlerin okula hazırlık sınıfı ayrı oluyor.mesela bizimki bu sene de kreşe gidecek seneye okula hazırşıkmkısmına alacaklar. Son sınıfta okula hazırşık şeyleri ağırlıklı oluyor çünkü. Benim kız planlamamıza göre 82 aylıkken başlayacak okula, ben de 70 aylık olduğu eylülde göndermeyeceğim
Bana da okul hayatı başlamadan sorduğumda kardeşim ( o türkçe öğretmeni) bir de arkadaşımın eşi ( o da sınıf öğretmeni ) ay farkı ile illa farklar olabiliyor bir yıl geç gönder bir kaybın olmaz dediler. Öğretmen olarak bu konuda daha çok bilgileri olduğunu düşünüp karar verdim. Öyle 4 yaşa göndermiştim

1-2 ay icin tekrar anasınıfı sıkmayacak mı ya?
Ben 60 da falan göndercem galiba ilk okula ckxjxj
1 sene daha gider anaokuluna sonra baslar diyorm ama
Suan yazma okuma hevesi var A harfını arıyo her yazılı seyde🤣Benım harfim diyo,üzerimde A yazmayan bissy olursa tribe giriyo falan🫣
Ögretmeni tabi daha iyi bilir ,kardesimin 2018 li o da göndermicem busene diyo.Anaokuluna devam etsin diyo_Ona diyorm (cok bilmis ben)bu cocık sıkılcak bi sene aynı seyleri gormekten diye.
Canım merhaba,
Ya ben outliers diye bir kitap okumuştum, başarılı insanları incelemişler, başarılarının sebeplerini bulmaya çalışmışlar. Yılın ilk 6 ayı ile yılın 2. 6 ayı arasında doğan çocuklar bir arada bulunduklarında, ilk 6 ayda doğanların bilişsel, ruhsal, mental olarak çok ilerde olduğunu, diğerlerinin daha dezavantajlı olduğunu tespit etmişler. Bu tüm çocuklar için böyle olacak diye bir şey yok ama pedagogun ve öğretmenin fikrini almak çok önemli diye düşünüyorum. Ben de olsam geç gönderirdim, ama bir çocuk için en iyisini yine annesi bilir tabi. Sadece bildiklerimi paylaşmak istedim.
Sevgiler.

Canım merhaba,
Ya ben outliers diye bir kitap okumuştum, başarılı insanları incelemişler, başarılarının sebeplerini bulmaya çalışmışlar. Yılın ilk 6 ayı ile yılın 2. 6 ayı arasında doğan çocuklar bir arada bulunduklarında, ilk 6 ayda doğanların bilişsel, ruhsal, mental olarak çok ilerde olduğunu, diğerlerinin daha dezavantajlı olduğunu tespit etmişler. Bu tüm çocuklar için böyle olacak diye bir şey yok ama pedagogun ve öğretmenin fikrini almak çok önemli diye düşünüyorum. Ben de olsam geç gönderirdim, ama bir çocuk için en iyisini yine annesi bilir tabi. Sadece bildiklerimi paylaşmak istedim.
Sevgiler.
1982 den beri diye hatirliyorum pedagog diye bir sey yok .bu unvan hala cok kullaniliyor ama oyle bir universite bolumu vs yok

1982 den beri diye hatirliyorum pedagog diye bir sey yok .bu unvan hala cok kullaniliyor ama oyle bir universite bolumu vs yok
Rehberlik psikolojik danışmanlık bölümü mezunlarına pedagog denilmiyormuydu. Bizim evlat edinmede mahkeme sürecinde adliyeden pedagog gelmişti.

Rehberlik psikolojik danışmanlık bölümü mezunlarına pedagog denilmiyormuydu. Bizim evlat edinmede mahkeme sürecinde adliyeden pedagog gelmişti.
yok canim pedagoji 80 li yillarda kapanan bir bolum .psikolojik danisman diye geciyor onlarin ismi .sosyal hizmetlerde genelde psikolog oluyor ama insanlar oyle diyor diye pedagog deniyor

yok canim pedagoji 80 li yillarda kapanan bir bolum .psikolojik danisman diye geciyor onlarin ismi .sosyal hizmetlerde genelde psikolog oluyor ama insanlar oyle diyor diye pedagog deniyor
Dil alışkanlığı demekki 😊 Bize gelen Adliyedeki pedagog dedikleri psikolojik danışmanmış o zaman😅

Çocukların okul çağı konuşulmuş ağzı yanmış bir anne olarak söylüyorum, lütfen ayı tutmuyorsa okula göndermeyin benim küçük kızım 22 ekim doğumlu ve eşime çok söylememe rağmen yazdırdı ilkokula çocuk hem ezildi çünkü sınıfta ki, çocuklar ay ve yıl olarak bir yaş yada 9 10 ay gibi büyüklerdi tamam zamanında okuma yazmayı söktü ama oyunlarda sınıf içi etkinliklerde bayağı zorlandı okuldan eve gelince hem o ağlıyor hem ben ağlıyordum çok zor yıldı. Şimdi eşime hala kızgınlığım bu konuda tavan neyse şimdi çok güzel bir genç kız oldu.
Bu günü harcamasız geçirmek istiyorum inşallah. Burda da erken kalkıyorum güneş tepemde hergün, hemen bir nescafe ile güne başlamak bana iyi geliyor. Bu gün kahvaltıya bayat ekmek fazla olunca yumurtalı ekmek yaptım güzel de gitti eşim bahçede ki otları çapa ile temizledi ben de mutfagı topladım, mercimek çorbası, bayramda sebze az almama rağmen kabaklarım kötü olmadan hemen mücver yaptım. Biberlerden de lorlu biber yaptım sonra tekrar mutfak topladım. Sıcaktan pek ev işi yapamadım. Şimdi oturdum dinleniyorum, ama nasıl ter atıyorum çok sıcak eşim denize gidelim diyor ama hiç canım evden çıkmak istemiyor. Akşam üstü yürüyüşe gidelim diye söylücem yürüyüş bana iyi geliyor.

Valla hakikaten ben de bunu düşündüm. Bir de eskiden hiç böyle hesaplar yapmazdı.sanırın hesap yapmayışına alıştığımdan bu bana dokundu.
He bir de kardeşimdeyken yemek yaptı gitti tüm malzemeyi kendisi aldı. Buna laf etmedi, annemin yanında laf edince üzüldüm. Annem takılmamıştır belki ama ben takıldım.
Kendince belki haklı olduğu taraflarda vardır. Yine empati kurmadan edemeyen ben😅🤣🤣
Bu huyumu sevmiyorum artık.
Annemler üvey kardeşimin yanına gidiyorlardı ya ondan pek birşey görmedik niye bir parça kamp masraflarını ben karşılayayım diye de düşünmüş olabilir ama herşeye rağmen sonuçta annem eli boş gitmek istemedi. Önemli olan ince nokta bunu annemin istemesi ve onun hesapçılığının tutması. Ama gelki geç karşısına bunu anlat.içimden gelmiyor ona anlatmak da.
Ben uzatmıyprum artık böyle seylerı,mesela biz de de dogumgunu pastası mevzusu oluyor.
Kardesim alır kımın dogım gunu olsa.
Gecen annemın vardı pastaneden gecerken,surda durda alayım bı pasta dedım.
Hemen kardesım ıcın almıstır belkı o dıyo.
Olsun 2 pasta keserız dedım ındım arabadan.
Kı almamıstı 2 gun erken kutlamıstık bız.
Hayır nıye hep kardesım alıyor?
Cocıklar köyde dondurma dıye tutturuyolar.
Damatla babam kapısıyo,sen dur ben alcam dıye benımkınde tık yok🤦🏻‍♀️
Her ortamda da durun ben alcm dıyemıyorm delı oluyorm rahatlıgına🙄

Canım merhaba,
Sevgiler.
Benımkı agıstos dogumlu😅
Allahtan yılın 2.yarısı dogmus ılkınde dogaymıs yanmısız demek🙈
Ben okullar zamlanmasdan baslasın dıyorm dermısım🤪🤣
Pedagogla görüsürüm muhtemelen zamanı geldiginde ama sanki bi sene erken gidebilir gibime geliyor alya.
He alcaklar mı okullar onu hic bilmiyorum🙈

Çocukların okul çağı konuşulmuş ağzı yanmış bir anne olarak söylüyorum, lütfen ayı tutmuyorsa okula göndermeyin benim küçük kızım 22 ekim doğumlu ve eşime çok söylememe rağmen yazdırdı ilkokula çocuk hem ezildi çünkü sınıfta ki, çocuklar ay ve yıl olarak bir yaş yada 9 10 ay gibi büyüklerdi tamam zamanında okuma yazmayı söktü ama oyunlarda sınıf içi etkinliklerde bayağı zorlandı okuldan eve gelince hem o ağlıyor hem ben ağlıyordum çok zor yıldı. Şimdi eşime hala kızgınlığım bu konuda tavan neyse şimdi çok güzel bir genç kız oldu.
Bu günü harcamasız geçirmek istiyorum inşallah. Burda da erken kalkıyorum güneş tepemde hergün, hemen bir nescafe ile güne başlamak bana iyi geliyor. Bu gün kahvaltıya bayat ekmek fazla olunca yumurtalı ekmek yaptım güzel de gitti eşim bahçede ki otları çapa ile temizledi ben de mutfagı topladım, mercimek çorbası, bayramda sebze az almama rağmen kabaklarım kötü olmadan hemen mücver yaptım. Biberlerden de lorlu biber yaptım sonra tekrar mutfak topladım. Sıcaktan pek ev işi yapamadım. Şimdi oturdum dinleniyorum, ama nasıl ter atıyorum çok sıcak eşim denize gidelim diyor ama hiç canım evden çıkmak istemiyor. Akşam üstü yürüyüşe gidelim diye söylücem yürüyüş bana iyi geliyor.
Ay cocugumu yine yeriyorm ama benım öyle narin bi cocugum olmadıgı ıcın evden cıkarken Alya bak kimseyle kavga etmiyosn kızım diyorm 🙈
Kimseye vurmuyoruz diyorm.
Okulda dün yüzü cizik geldi.
Serviste arkadasına fazla sevgi göstermis🙈
Cocugu sıkıstırmıs o da yüzünü cizmis🙈
Kendi anlattı bana,ama anne ben seviyodım onu dedi.
Demek rahatsız olıyo sen de okadar sıkma arkadasını dedim.

ben erken basladim biraz kasim ortasi dogumluyum bir de minyonum .bugun bile liseli sandilar beni ahhhh keske teyzem dedim . ama bu ara cocuk psikiyatristlere gec gondermeye daha yatkin diye duyuyorum bi danismak lazim
Ben toplantıda bı veli ile konusurken okuldaki danısman duydum.
Cocuk suan cok hazır 1 yıl daha ana sınıfı sıkar göndermenizi tavsiye ederim demisti.
Cocuktan cocuga cok degiisiiyor uzmanla görüsmek en saglıklısı.
Ben kardesimin oglan ıcın de aynsıısnı diyorm.
Cocuk hazıe ama bizimki kıyamıyor🙈

Ben toplantıda bı veli ile konusurken okuldaki danısman duydum.
Cocuk suan cok hazır 1 yıl daha ana sınıfı sıkar göndermenizi tavsiye ederim demisti.
Cocuktan cocuga cok degiisiiyor uzmanla görüsmek en saglıklısı.
Ben kardesimin oglan ıcın de aynsıısnı diyorm.
Cocuk hazıe ama bizimki kıyamıyor🙈
ya ben cok memnunum mesela erken basladigim icin .uniye hazirlanirken hep amann zaten kucuk yazilmisim olmadi seneye giderim diyordum .ama uzman gorusu almak lazim sanirim bizim arkadaslardan da cok var baslatmayan bilemedim

Back
X