Küçük Düşün Büyük Olsun!

Ben çok zor olduğunu düşünmüyorum, senin oğluş çalışkan zaten, üstesinden gelir. Çalışma imkanı çok fazla endüstrinin. Dışardan kurslarla fln yazılım alanında geliştirebilir kendini endüstri okumak isterse.
Ama istemediği bir yere gider, mutsuz olur o yüzden ne istediği çok önemli.
Benim bir tanıdığım şöyle yaptı bilgisayara gitti yazılımdan çift anadal yaptı. Bilgisayarda hem yazılım hem donanım öğreniyorlar ya o yüzden yazılımdaki derslerin bir kısmından muaf oldu, okulu bitirdiğinde 2 diploması olacak, böyle bir şey ister mi acaba?
Gerçi yazılımla bilgisayarın güncel puanlarını bilmiyorum ama.
Ensdustri müh arastirmis kodlama hesaplama falan bisilerden bahsetti benim zaten sevdigim seyler onlar dedi.
Ilgimi cekiyor dedi
yinede siralamayı ona bırakıcaz kendi kararı esim biraz fazla detaylı dusunuyor
Sunuda yazsin bunuda oglum puanina yazik etme vs
Karistirtmicam onuda.
Ona kalsa gemi muh. Okusun diyo
Sen mi yapıcam dedim meslegi git oku yani.

Canim cok ama cok mutlu ol 🙏
Sen evi naptın peki senin evdemisin yine kredi oduyordun en son evin
Sağol canım.Benim evin kredisinin bitmesine 24 ay var.Zaten annemlerle benim evde kalıyorduk. Ben yalnız kalmayım diye.Onlarin ev esyali 3 yıldır bostaydi.Annemlerin eşyalarının bazılarını benim eve taşıdık eskilerini sattık.Orayi kiraya verdik.Annemler benim evde yasicaklar ben de eşimin evi var Oraya taşındım.Bazi eşyalarımı götürdüm.Koltuk takımı buz dolabi,2 tv ceyizler mutfak esyasi felan götürdüm.Benim ev güzel annemler ben de yaşasın istedim Asansörlü manzaralı.Böyle şimdilik
Eşime sordum Sen mi bana gelirsin ben mi sana geleyim o sen bana taşın deyince ben de annemler ben de otursun diye düşündüm

Ensdustri müh arastirmis kodlama hesaplama falan bisilerden bahsetti benim zaten sevdigim seyler onlar dedi.
Ilgimi cekiyor dedi
yinede siralamayı ona bırakıcaz kendi kararı esim biraz fazla detaylı dusunuyor
Sunuda yazsin bunuda oglum puanina yazik etme vs
Karistirtmicam onuda.
Ona kalsa gemi muh. Okusun diyo
Sen mi yapıcam dedim meslegi git oku yani.
Canım gemi mühendisliği güzel bölüm parası çok iyi yeni başlayan 3000 dolar alıyordu en son ama bir gidiyor 3, 5 ay denizde senin yüreğin kaldırmaz bence🤗 kendisi çok istiyorsa maddi olarak iyi ama gemide sevdiklerinden uzakta olmak zor

Selam kızlar hayırlı cumalar.
Nikahtan sonra ertesi gün nikah yemeği düzenlemişti kayınvalide aileler arası.Eşim dedi kimi cagirirsan çağır.Benim akraba es dost çok birini çağırıp diğerini cagirmasam ayıp olacak kimseyi cagirmadim.Kendisi 2 teyzesigil , amcasıgil, annesi, kardesi gelinleri falan çağırmıştı.Annem babam kardeşim gelinimiz vardı bizden de.Fazla masraf çıkmasın dedim hem.

9 temmuzda Antalya kemerde 10 gün ultra hersey dahil otel ayarlamisti.Geldik çok güzel hersek, çok memnun kaldık
3 gün daha uzatalım dedi otelde yer yokmuş başka otelde oda tuttuk dışarıdan yiyoruz hersey dünya para.

Bana kalsa direk eve gidelim evde işlerim var dedim.Daha tam yerlesemedim düzenimi kuracağım. Pazartesi işe başlıcam evde napim dedi.Erkekler ev işlerinden hiç anlamiyor ne işin var diyor evde 🤣 iyi dedim uzattık 3 gün daha.
Yarin çıkarız yola.Ama tatil güzel oluyor.
Ben 31 inde iş başı yapicam o isteyken evde yaparım işlerimi
mesajlarinizda heyecaniniz,mutlulugunuz cok belli gulumsettiniz beni hayirli olsun cok

Kizlarrrr getirlerinizi kontrol edin 300tl 100tl indirim veriyor
Ama fiyatları mukayese yaparak alın bazı urunleri cidden ucuk
Ama bazilari gayet market fiyati
Sandvic ekmegi, 6lı soda, 12li su, 6 lı gazoz, yogurt, 2 tane 1lt ayran, 2 kucuk ayran, tost ekmegi, salca, meyve suyu, limonata aldım 220tl odedim indirimli haliyle.
Sandvic ekmegi migros hemende bile 50tl Allahım sasirmislar.

Bugun oglana buzlukdan gozleme yaptim
Acil yufka alıp yine koymam lazim.
Ton balikli sandvic yapicam aksam uzeride.
Kiza corba yapmam lazim.
ne yemek yapicam kafam durdu valla.

Kart kesildi hele şükür kutlamim mi🫠
Esim sabah hadi gözün aydın diyo kesene bereket hayatım dedim.🤭
Hemen kendime bady, terlik, ayak kremi aldım.
Kizin sandaleti aldım.
Eve mesrubat tayfasini siparis verdim iste getirden.
Teyzeme gitmicem haftasonu cunku 35° gösteriyor valla klimanın altından hiç cikamicam.
Yarin aksamda anpa yaparız kahvaltilik almam lazim.

Ayy kız sabah abisine pizza siparis versene telefondan diyo.
Kızım ruyandami gördün dedim.
Sucuk kalmadi olsa yapcaktim.
Yarin alimde pazar pizza günü olsun bari

Annem tırım tırım ucuz domates arıyor
Beni boş gormesin😂
Otur domates yap biraz daha kışın bana dua edersin diyo.
Eyvallah reis dedim
Son salatalik tursularimi yiyoruz ondanda bi 10 kavanoz koycam
Ayy oglusum giderse onada gotururum 🥹 cok seviyo kornison
Hiç kıslık yapmadım
ya cok tesekkur ederim.
Endustriyi övdü elektrik. Müh. Olan komsu kizi
Dedi abla yazsın yazilimcilik yapar yine.

Zor mu peki?
Bu bölumle ilgili mühendis yakalamisken🤭
Yazılımda çok iyi para var bacı😍

Sağol canım.Benim evin kredisinin bitmesine 24 ay var.Zaten annemlerle benim evde kalıyorduk. Ben yalnız kalmayım diye.Onlarin ev esyali 3 yıldır bostaydi.Annemlerin eşyalarının bazılarını benim eve taşıdık eskilerini sattık.Orayi kiraya verdik.Annemler benim evde yasicaklar ben de eşimin evi var Oraya taşındım.Bazi eşyalarımı götürdüm.Koltuk takımı buz dolabi,2 tv ceyizler mutfak esyasi felan götürdüm.Benim ev güzel annemler ben de yaşasın istedim Asansörlü manzaralı.Böyle şimdilik
Eşime sordum Sen mi bana gelirsin ben mi sana geleyim o sen bana taşın deyince ben de annemler ben de otursun diye düşündüm
Yaaa cok tatlısınız 🙈🫠
Bir ömür boyu mutlu ol
Senin bir cok olayina az cok tanık olduk burda araba aldin ev aldın iste yukseldin
Hep dualara sarıldın sıgındın
Rabbim her zaman kapılar acandır
Cok mutlu ol cok kocaman sarıldımm

Canım gemi mühendisliği güzel bölüm parası çok iyi yeni başlayan 3000 dolar alıyordu en son ama bir gidiyor 3, 5 ay denizde senin yüreğin kaldırmaz bence🤗 kendisi çok istiyorsa maddi olarak iyi ama gemide sevdiklerinden uzakta olmak zor
Kendi istemiyor iste esim istiyor😂
Adamin icinde kalmissa demek. (Surekli tershanelerle calisiyor ordan mutabık sanırım olaya)
Benim oglan asla gemici olmaz, ögretmen olmaz, bankacı olmaz
Hic onluk degil öyle seyler.

Yaaa cok tatlısınız 🙈🫠
Bir ömür boyu mutlu ol
Senin bir cok olayina az cok tanık olduk burda araba aldin ev aldın iste yukseldin
Hep dualara sarıldın sıgındın
Rabbim her zaman kapılar acandır
Cok mutlu ol cok kocaman sarıldımm
Sağol canım.En son da 6 ay evlilik için dua okudum okuyan evleniyormuş evlendim. 🥰

Slm bacımlar
Kız anca uyudu
Allahım konusmaktan uyuuyamıyor resmen.
Bugun at binme dersi vardı,götürmemisler,pardonda 4 derse 400 tl almasını biliyorsn.
Sinirlendim vala.
Yazcam bunu gasteye🤪
2 satısım oldu yarın onları kargolucam.
Alyanın oyuncak buzdolabı vardı boyu kadar🙈
Hem oynamıyo hem odasında yer kaplıyo onu eledık ıyo oldu.
Cocugum isteklerini yazsam size,baby aksam taksiye cık anca bu kızın istekleri karsılarsın dersiniz😅
Gecen avmde bi güzellik seti gorduk 4500 tl dogumgunumde alaar mısın dedi alamayız valla Alyacım dedim😅
Hergördüğüne söylüyo annem almıyor diye🤦🏻‍♀️
Alamam yani oarasını da gec koca takım nereye sokusturayım onu ben daracık evde😨

Herkese merhabalar, konunuzu takip ediyorum, pek yazmasam da...

beren_naz beren_naz aynı zamanlarda boşanmıştık diye hatırlıyorum, benim de çok kısa sürmüştü evliliğim, tekrar evlendiğini görünce tebrik etmek istedim. Mutluluklar dilerim.

tr_lelli tr_lelli oğlunuzu tebrik ederim, her şey gönlünce olsun. Nacizane bir öğretmen olarak benim tavsiyem de önümüzdeki seneye bırakmaması. Çünkü seneye 4+4+4 sisteminin ilk mezunları sınava girecekler ve yaş olarak 5-6-7 .. hepsi ilkokula başlamıştı çok kalabalıktı ilkokullarda gruplar. Yani seneye kalabalık bir yeni mezun grubu girecek sınava, bu da sıralamaların gerilemesine neden olabilir. Hayırlısı olsun inş. bu sene.

Hepinize bol bereketli, sağlıklı günler dilerim.

Slm bacımlar
Kız anca uyudu
Allahım konusmaktan uyuuyamıyor resmen.
Bugun at binme dersi vardı,götürmemisler,pardonda 4 derse 400 tl almasını biliyorsn.
Sinirlendim vala.
Yazcam bunu gasteye🤪
2 satısım oldu yarın onları kargolucam.
Alyanın oyuncak buzdolabı vardı boyu kadar🙈
Hem oynamıyo hem odasında yer kaplıyo onu eledık ıyo oldu.
Cocugum isteklerini yazsam size,baby aksam taksiye cık anca bu kızın istekleri karsılarsın dersiniz😅
Gecen avmde bi güzellik seti gorduk 4500 tl dogumgunumde alaar mısın dedi alamayız valla Alyacım dedim😅
Hergördüğüne söylüyo annem almıyor diye🤦🏻‍♀️
Alamam yani oarasını da gec koca takım nereye sokusturayım onu ben daracık evde😨
Şimdiki çocuklar hep doğum günümde alırmısın hiç yabancı gelmedi bu söz 😆 hediyeyi sipariş veriyorlar :)

Herkese merhabalar, konunuzu takip ediyorum, pek yazmasam da...

beren_naz beren_naz aynı zamanlarda boşanmıştık diye hatırlıyorum, benim de çok kısa sürmüştü evliliğim, tekrar evlendiğini görünce tebrik etmek istedim. Mutluluklar dilerim.

tr_lelli tr_lelli oğlunuzu tebrik ederim, her şey gönlünce olsun. Nacizane bir öğretmen olarak benim tavsiyem de önümüzdeki seneye bırakmaması. Çünkü seneye 4+4+4 sisteminin ilk mezunları sınava girecekler ve yaş olarak 5-6-7 .. hepsi ilkokula başlamıştı çok kalabalıktı ilkokullarda gruplar. Yani seneye kalabalık bir yeni mezun grubu girecek sınava, bu da sıralamaların gerilemesine neden olabilir. Hayırlısı olsun inş. bu sene.

Hepinize bol bereketli, sağlıklı günler dilerim.
Evet seneye bir yığılma olacak
Bu sene umarım gönlümüzdeki yer olur
Tesekkür ederim

Selam kızlar
Yazamadım çok, gezmekten vakit olmadı.
Datçayı bir keşfettik. Eski datçaya gidince ve biraz gezince ne kadar küçük gelişmemiş vs yaşanmaz burada dedik🫣 sonra kumluk plajına çarşısına gidince sözümüzü geri aldık😅 oysa nasıl da güzelmiş. Koyları gezince de tamam burası gerçekten hayallerdeki yermiş dedik :) akvaryum koyuna gittik harika, balıkları izledik büyük küçük, elayla babası da 2 tane ahtapot görmüş.otelin plajında da eşim kablumbağa görmüş bayağı ileri yüzmüştü adaya doğru. Kaplumbağa bayağı büyük diye tırsıp döndü yoksa adaya gitmeye niyetliydi. Ben de gittim geri çevirdi birşey olur diye 😁
Hayıtbüküne gittik kumdu orası. Birşeyler içtik.az takıldık orada. Sonra ovabükü dalgalıydı. Aktura gittik orası da süperdi. Palamutbüküne gittik.Yüzerken kaplumbağa gördüm. Birden suyun yüzüne çıktı. Geri döndüm. Değişik balıklar da vardı.palamutbükü efsane. Dalga yok deniz cam gibi. Su çok soğuk değil.
Daha görüp denizine giremediğim çok koylar var. Valla aşık oldum bu şehre. Ama keşke emekli olup oraya yerleşsem tabi hayal bu 🤐
Son akşam çarşıya gittik bademinden aldık. Badem ezmesi,kurabiyesi ve bademli gazozunu aldık.
Bugün yola çıktık. Tabi sabah denize girmeden olmazdı.
Yol üzerinde çine de köftesini yedik.
Bugün kardeşimde kalırız yarın kardeşimle yeğenimi alıp eve döneceğiz.
Yeğenim de gitmesekmi diyormuş.biraz anana benzeyeydin be yavrum dedim😁 ne de evcimem ya.

Merhabalar.

Birikim!
Tasarruf!
Kumbara!
indirim!

Nelerden tasarruf ederek nekadar biriktiririz?

Birikim için neler yapmalıyız?

En güzel birikim öncelikle bilgi birikimidir.

O halde bildiklerimizi paylaşarak ve tasarruf yollarımızı anlatarak hayallerimize küçük küçük adımlarla yürüyelim.

Kücük damlalar büyük okyanus olsun.

Sloganımız "zoru" basarırız "imkansız" zaman alır :KK66:
TL olarak birikim yapmıyorum.Degeri düşüyor.

Back
X