Küçük Düşün Büyük Olsun!

Kuzum ben de söylemiyorum ailesine, aileme söyletmemeye de çalışıyorum ama yine içi kaynıyor illa söyleyecek. Gün geldi oralı olmadım gün geldi sessiz düşün dedim. Gün geldi duymamazlıktan geldim. Ama bir susuyor iki susuyor en son yine söylüyor. Yok adam söylemese rahat duramıyor :)
valla bazi insanlarin huyu boyle yedirenk degisir mi sanmam takmamaya calis,arada cinnet bir ay kafa rahatligi saglar 😂

O kumbaraya tl atılınca çok uzun zamansa olumlu gelmiyor bana. Çünkü paramızın değeri her gün düşüyor.bana dolar altın borsa daha mantıklı görüyorum. Kumbarama bile dolar atmışım geçen baktım 5-10 dolarlar 😆ytd. Biriktiremesem de fikir beyan etmek istedim :)
Bana da öyle geliyor canım tl değer kaybediyor.Onun yerine kaç tl atacaksam kumbaraya, hesaba altin usd eur almak daha iyi gibi

Günaydın kızlar 😍
Burası bdv mi 😆
Kocayı gönderdim, arkasından da su dökmedim 😅 neden koca çekiştiricisi oldum bu hale geldim ben de bilmiyorum.
1 yıl geçti herşey iyiydi ara ara ses etse de çok etmiyordu hastalıktan sonra.
Birkaç defadır aileme gelince yine başladı vırvırları. Off paffları.
ilk günler annemin ev düğün sebebiyle oldukça kalabalıktı. Kardeşimde kaldık iki gün.Yine benim eşim düğün salonuna bahaneler bulmalar vs. Herkes durumuna göre sanane.
Ela diğer yeğenimin yanına gitmek istiyor yok orada kalmayacakmış. Ya tamam bazı olumsuz özelliklerini görmüş olabilirsin
( tablet izlemek gibi) ama bu kuzenleri birbirine düşman etmeni gerektirmezki. Benim kızı fişekliyor. Tabi Ela oralı olmadı ben gideceğim dedi. Valla ilerde puuufff baba yeter diyecek o net! Bir de sanki evde kendi saatlerce çocuğa bir şey izletmiyor
Ama benim eşim illa ailemden birine ayar olacak olmazsa olmazı adamın bu.
Neyse dün kızenime uğradık kahve çay derken. Anneme geçiyoruz. Bana ablamı çekiştiriyor. Gelirken dinlenme yerine girmiştik. Ela ile ablam birşeyler alacaktı. Sonra neymiş Ela biskrem almış ablam bıraktırmış ne cimri böyle cimrilik yok dedi.Ama bunu soracağım ablama, ayıpolurnu sizce? Ben de dedim arabada yeterince bisküvi yediği için ben almasını istemiyordum ondan almamıştır. Cimri olsa Elaya daha yeni H&M den birşey bakıyordu.
Yani ne de çabuk unutuyor yaptığı şeyleri daha dün diyordu ablanın hakkını ödeyemeyiz. İnsan bu kadarmı nankör olur.
Valla kızlar sizinle paylaşıyorım ama ben burada bunları yazarken utanıyorum inanın.
Dönüşte bizi alacağını söyledi otobüsle dönmek istediğimi çok kere söyledim.
Bugün erken yola çıktılar ablamla.ablam kardeşimde kaldı dün gece valizi oradaydı.
Sabah sabah konuyu yine oraya getiriyor. Cimrilikte ön planda diyor ablam için. Ben de dedim bu kadar da nankör olma ya sıraladım ablamın yaptıklarını. Doktor paramıza kadar o verdi dedim. O vermemiş ablamın patronu vermiş. Yaa dedim. Doktora giderken muayene parasını verdi evimize eşya aldı Elaya şunu şunu şunu aldı. Sonra pandemi döneminde yanımızda kim vardı kim para gönderdi üstelik o zaman bu işi de yoktu. Normal maaşla çalışıyordu. Söyledim ama bir yandan sakin söylemeye çalışıyordum.
He bir de dün akşam arsa konusunu konuştuk başbaşa, bana diyor şu kadar veririz 10 binde ablandan istersin, orda dur dedim. Ben kimseden borç almam.
Yani asla onun adına borç istemem. Annemden aldığımız borçtan son kalanı yıllar oldu verilmedi. İki defa muhabbetini açtı.Ama çıkarıp bunu annene olan borcu ödeyelim demedi. Bunu bendeki paradan vereceğim diye belirttim. Ablamdan da borç almam dedin. Hem cimri de hem borç iste.
Uzun uzun anlattım ama kızlar hakkınızı helal edin.
Gerçekten beni yoruyor bu adam.
Arabaya bindi diyor, ya keşke birkaç gün kalsaydım. Aman kalma git sen keyfin kaçıyor ve keyfim kaçıyor burada olunca dedim bozuldu.
Valla gitsin de kafamı dinleyeyim diye bekledim.
Bu söylenmeler bitmiyor ama bi noktada azalıyor.
Nezman?Sen alıp cocugunu annenin evine gidip,tmm kardesim sana hayatta basarılar dediğin zaman.
İnsanı o noktaya getiriyolar.
Tmm sen ve muhtesem ailen oturun biz yokuz dediğn zaman akılları baslarına geliyor.
Ben bunu gordüm.
Sen büuük bisey atlattın,insan azcık susar.
Bu kadın strese girmesin der.
Kim vermis, ne vermis önemli mi?O an derdine derman olmus mu kardesin olmus.Bitti ötesi yok.

Nezman?Sen alıp cocugunu annenin evine gidip,tmm kardesim sana hayatta basarılar dediğin zaman.
Tmm sen ve muhtesem ailen oturun biz yokuz dediğn zaman akılları baslarına geliyor.
Ben bunu gordüm.
Kim vermis, ne vermis önemli mi?O an derdine derman olmus mu kardesin olmus.Bitti ötesi yok.
Aynen öyle
Onun hatrına bile susar insan (ha ablan vermis ha müdürü sonucta ablan aracı olmus onun sayesinde olmuş)
Oturupta 1 biskuviyimi dert etmiş cidden.

Aynen öyle
Onun hatrına bile susar insan (ha ablan vermis ha müdürü sonucta ablan aracı olmus onun sayesinde olmuş)
Oturupta 1 biskuviyimi dert etmiş cidden.
İnan varya lellim yol üstünde dinlenme yerlerinden gerekli olmadığı sürece birşey almıyorum. Ve nornalde de markette de bunu yapıyorım. Çok defa eline aldığı ve bıraktırdığım oldu ve bunu çok defa kendisi de yaptı. Ama işte başkasının yaptığı hep gözüne batar. Sonuçta aynı şeyi yapıyoruz farklımı, neden ilgi çekiyor anlamadım 😅

Ben bunu gordüm.
Aaaa o zaman dut yemiş bülbüle dönüyor. Ben çocuktan sonra hiç öyle dialoğa girmedim. Ama öncesinde çoook defa yapmıştım bunu.
Ama sabırda bir yere kadar..
Huzurumu kaçırdıktan sonra bir manası da olmuyor.

valla bazi insanlarin huyu boyle yedirenk degisir mi sanmam takmamaya calis,arada cinnet bir ay kafa rahatligi saglar 😂
14 yıl olacak değişmedi. Bu torpilenmiş hali🫣
Takmayayım diyorum da işte ben de üç beş gün geliyoruz ya güzel geçsin istiyorum.
Bazen birdaha sen gelme ben yalnız daha huzurluyum diyesim geliyor. Hakikaten de öyle ben ailemin yanında onsuz daha huzurluyum.

Konuşmanı istemiyorum dersen hala konuşur mu? O zaman kötüymüş ya. Biz de kimse diğerinin ailesi hakkında yorum yapmaz, yanlış bir durum varsa aile sahibi kişi müdahale eder , düzeltir
Bilmiyorum. Çok zaman oldu düzgün anlatmaya çalıştığım.eskiden genelde kendini savunmaya geçiyordu. Tabi son zamanlarda sessiz kalıyordu benim söylediğim şeylerde.
Yani çok öyle karşılıklı düzgün konuşmamış olmuyordu.
Sizin evliliğinize hayranım. Maşallah. 🧿🧿🧿
Bence evlilikte insanlar birbirinin ailesini de olduğu gibi kabul etmeli, eğer kabul edemiyorsa evlenmemeli. Evlenene kadar çok iyiler gibi çok seviyor gibi yansıtıp evlenince sürekli karşı tarafın ailesinde bir bireyde bir olumsuzluk arama sürekli yargılama değiştirmeye çalışma vs güzel şeyler değil.
İşine gelmiyorsa daha sevgiliyken ailemi tanıyordu, o zamandan belli etmeliydi.
Yani ne kadar söylesem de biraz da onun huyu bu, kendi ailesine de benzer şeyleri yapıyor. Ama benim bakış açımla sürekli insanları yargılamak doğru şey değil.

Neyse kızlar, sizin de başınızı ağrıttım.
Sabır artık gittiği yere kadar.
Emekliliğini hakikaten düşüneniyorum. Kafamı ütüler net!
Bakalım yaşayacağız göreceğiz ama bir yere kadar.
Kardeşim bugün işe başladı. Yeğenimi buraktı anneme. Biz de annemdeydik.
Bayağı uyumuşum.
Uyandık.kahvaltı yaptık. Yeğenim kursa gitti.
Biz de Elayı aldık pazara gittik annemle.
Alışveriş yaptık. Eve döndük hızlıca makarna yaptık. Yeğenimi babam aldı getirdi.
Yemek yedik.
Kızlar bahçeye indi oynadı. Tavuk tüyü toplayan benim kız, yeğenimin de aklına girmiş. Annem dedi bırakın pislikle uğraşmayın :) ben dedim boşver toplasınlar. Onu geri dönüşüm yapacakmış. Yelpaze yapacakmış onlarla😅 annem de aaa iyi güzel fikir üretken olur dedi :)
Benim kızımın ölmüş böceğe bile geri dönüşüm yaparız demişliği var. 😂
Sonrasında eve çıkıp oyun oynadılar.
En son tablet açtılar
Bugün kardeşim yoktu ya. Annem yeğenime direk dedi; tabletle yemek yeme yok🤐
Bakalım yeni düzen başlayacak sanırım.
Akşam da babamın kızı var yakın evi ona gittik.kahve çay vs
Eve döndük banyo yaptık.
Diğer kardeşim de gelmişti erkek olan yeğenim bizimle kaldı kardeşim gitti.
Zaten akşama kadar demiş Elanın yanına gidelim diye.
Sabah diğer yeğenim de gelir erkenden.
Ahh bir an önce uyusam iyi olcekkk.
Yoksa üçünün sesinden hayatta uyuyamam.
Annemin de artık kafası almıyor anladım.
Çünkü yeğenimle Ela birara iyice cozuttular :)

14 yıl olacak değişmedi. Bu torpilenmiş hali🫣
Takmayayım diyorum da işte ben de üç beş gün geliyoruz ya güzel geçsin istiyorum.
Bazen birdaha sen gelme ben yalnız daha huzurluyum diyesim geliyor. Hakikaten de öyle ben ailemin yanında onsuz daha huzurluyum.
Sey de olabilir
Sizin kardesler arasi diyalogunuzu goruyor desteginizi birbirinize kendi kardesi vs kopuklar bu da zoruna gidiyordur.
Yani tabiki dogru bisi diil ama bazi insanlar malesef böyle.

Gunayss
Cok buraya yazmasamda gunlerdir bizim evin mevzusu oglanın hesap kitap isleri.
Yani tabiki olacaktı biliyoruz ama apartların bukadar pahalı olmasına bir miktar kızgınım
1+1 ev 8.500tl olur mu be el insaf. Aidatlar 600tl.
Cidden bunlara biz duzenleme getirilmeli.
Bir kota koyulmalı. Öğrenci bunlar yahu.
Bunun faturasi şusu busu derken yemek harcama 20bin tl gideri olacak bize her ay.
Biz zaten arabayada yuksek mebla kredi ödüyoruz.
Allahü tealaya emanet yaşıcaz artık kalanla.
Arabanın kredisinin bitmemesi, şu pirim olayiyla emekli olamayışı fena oldu.
Ocak ayına kadar bir idare edelim en azindan zam alırız ozamanda hem ek gelir arac alacak zam hem maaş toparlarız elhamdülillah.
Bende ailemi, yereyim az hic demiyorlar biliyomusunuz nolcak 1 kira veririz en azindan bir süre destek Çıkarız demiyorlar arkadaş.
Babam gelmis laf arasi 1000tl yollarim her ay diyor.
1000tl ee yok artık.
Evlerine neredeyse bizim kadar para giriyor ve cocuk okutmuyorlar bisi etmiyorlar extra asla giderleri yok gezmezler etmezler arabalari yok.
Kizgınımda, kırgınımda.
Muhtaç degilim onlara minnetde etmem asla.
Ama bu dusuncesizliklerini asla unutmicam.
O evladim illa o okulu bitirip mezun olacak yüzlerinede vurucam.
Esimin ailesi zaten Allah benden uzak etsin bizden bisi istemesinlerde yeterki belalar onlari es geciyorum o sebeple.
Ama kendi ailemin şu zamanda şu yaptigini asla unutmicam.
Surda en azindan 3 ay maddi olarak idare edebilirler beni.
Annem aliyor bisiler ama onlari bende alırım ufak tefek seyler onlar büyük kalemlere gelince ortada kimse yok.
Rabbim cocugumun emegini gordu yuzumuze guldü.
Kimseyede muhtaç eylemez beni.
Her gün 1 vakia okumaya baslicam bugun itibariyle şu 3-5 ayı rahat atlatalım insallah Allahın izniyle.

Kafama taktım dünden beri
Esimede sitemlendim kiraciyi cikarsaydin burdaki 3+1 ev ordaki 1+1 evin kirasini karsilamiyor sakamisin dedim.
Sinirimi cikarcak yer arıyorum işte
Bugünlerde elbet gececek, o kredi bitecek
Esime acimiyorum asla zaten o elinde bulsa kardeslerine verir diye zaten ödesin oglana tembihliyorum hep.
Sakın para gider, parami harcamim idare edim yemek yemim deme yiceksinde, gezceksinde dedim.
En guzel yaslari ve en güzel ortamları onun
O ince düşünür biliyorum para harcamim diye almaz etmez.
Ben sana gerekirse burdan siparis veririm ne istiyorsan dedim.
Sen istediklerini alacaksın.
Ailemin şu yaptığı beni sinir etti.

Elimdeki naktide oglana vericem.
Ondada biraz nakit var.
Kumbaradakiylede ata almayiz hesaba yatiririz.
Ihtiyac durumu olabilir.
Hesapta dursun
Ocak ayı gelene kadar bu sekilde ceviririz diye hesapladım.
Onuda halledicem

Son düzenleme:
Bilmiyorum. Çok zaman oldu düzgün anlatmaya çalıştığım.eskiden genelde kendini savunmaya geçiyordu. Tabi son zamanlarda sessiz kalıyordu benim söylediğim şeylerde.
Bence evlilikte insanlar birbirinin ailesini de olduğu gibi kabul etmeli, eğer kabul edemiyorsa evlenmemeli. Evlenene kadar çok iyiler gibi çok seviyor gibi yansıtıp evlenince sürekli karşı tarafın ailesinde bir bireyde bir olumsuzluk arama sürekli yargılama değiştirmeye çalışma vs güzel şeyler değil.
Yani ne kadar söylesem de biraz da onun huyu bu, kendi ailesine de benzer şeyleri yapıyor. Ama benim bakış açımla sürekli insanları yargılamak doğru şey değil.
Ah sağol canım, yani herkesin bir kötü huyu var evlilikte herkes birbirini idare ediyor mecbur. Sadece evlenmeden öncede söylemiştim ben 1)kimse birbirinin ailesi hakkında konuşmasın ama aile sahibi de eşini korusun her zaman 2) ailelerin yanında kesinlikle kavga edilmeyecek ufak da olsa birbirine söz söylenmecek.
Çünkü ilişkide mutlaka tartışma oluyor biz unutuyoruz ama aileye yansırsa onlar unutmaz.
Eşin çok kötü niyetten de değilde huydan konuşuyor heralde vardır öyle insanlar söylenir durur her şeye.

Gunayss
Yani tabiki olacaktı biliyoruz ama apartların bukadar pahalı olmasına bir miktar kızgınım
Bunun faturasi şusu busu derken yemek harcama 20bin tl gideri olacak bize her ay.
Ocak ayına kadar bir idare edelim en azindan zam alırız ozamanda hem ek gelir arac alacak zam hem maaş toparlarız elhamdülillah.
Bende ailemi, yereyim az hic demiyorlar biliyomusunuz nolcak 1 kira veririz en azindan bir süre destek Çıkarız demiyorlar arkadaş.
1000tl ee yok artık.
Evlerine neredeyse bizim kadar para giriyor ve cocuk okutmuyorlar bisi etmiyorlar extra asla giderleri yok gezmezler etmezler arabalari yok.
Kizgınımda, kırgınımda.
Esimin ailesi zaten Allah benden uzak etsin bizden bisi istemesinlerde yeterki belalar onlari es geciyorum o sebeple.
Annem aliyor bisiler ama onlari bende alırım ufak tefek seyler onlar büyük kalemlere gelince ortada kimse yok.
Her gün 1 vakia okumaya baslicam bugun itibariyle şu 3-5 ayı rahat atlatalım insallah Allahın izniyle.

Esimede sitemlendim kiraciyi cikarsaydin burdaki 3+1 ev ordaki 1+1 evin kirasini karsilamiyor sakamisin dedim.
Esime acimiyorum asla zaten o elinde bulsa kardeslerine verir diye zaten ödesin oglana tembihliyorum hep.
Sakın para gider, parami harcamim idare edim yemek yemim deme yiceksinde, gezceksinde dedim.

Ondada biraz nakit var.
Ihtiyac durumu olabilir.
Hesapta dursun
Onuda halledicem
Halledilir canım sen merak etme, gerekirse bir kaç eksi hesaptan yersiniz yeni yışda toplarsınız.
Özel yurt istemiyor mu soayalleşme açısından iyi oluyor üniversite hayatında. Sonra ordan arkadaşları ile eve çılabilir mesela. Hem daha uygun olur ilk etapta , hem de daha rahat alışır

Günaydın kızlar 😍
Burası bdv mi 😆
Kocayı gönderdim, arkasından da su dökmedim 😅 neden koca çekiştiricisi oldum bu hale geldim ben de bilmiyorum.
1 yıl geçti herşey iyiydi ara ara ses etse de çok etmiyordu hastalıktan sonra.
Birkaç defadır aileme gelince yine başladı vırvırları. Off paffları.
ilk günler annemin ev düğün sebebiyle oldukça kalabalıktı. Kardeşimde kaldık iki gün.Yine benim eşim düğün salonuna bahaneler bulmalar vs. Herkes durumuna göre sanane.
Ela diğer yeğenimin yanına gitmek istiyor yok orada kalmayacakmış. Ya tamam bazı olumsuz özelliklerini görmüş olabilirsin
( tablet izlemek gibi) ama bu kuzenleri birbirine düşman etmeni gerektirmezki. Benim kızı fişekliyor. Tabi Ela oralı olmadı ben gideceğim dedi. Valla ilerde puuufff baba yeter diyecek o net! Bir de sanki evde kendi saatlerce çocuğa bir şey izletmiyor
Ama benim eşim illa ailemden birine ayar olacak olmazsa olmazı adamın bu.
Neyse dün kızenime uğradık kahve çay derken. Anneme geçiyoruz. Bana ablamı çekiştiriyor. Gelirken dinlenme yerine girmiştik. Ela ile ablam birşeyler alacaktı. Sonra neymiş Ela biskrem almış ablam bıraktırmış ne cimri böyle cimrilik yok dedi.Ama bunu soracağım ablama, ayıpolurnu sizce? Ben de dedim arabada yeterince bisküvi yediği için ben almasını istemiyordum ondan almamıştır. Cimri olsa Elaya daha yeni H&M den birşey bakıyordu.
Yani ne de çabuk unutuyor yaptığı şeyleri daha dün diyordu ablanın hakkını ödeyemeyiz. İnsan bu kadarmı nankör olur.
Valla kızlar sizinle paylaşıyorım ama ben burada bunları yazarken utanıyorum inanın.
Dönüşte bizi alacağını söyledi otobüsle dönmek istediğimi çok kere söyledim.
Bugün erken yola çıktılar ablamla.ablam kardeşimde kaldı dün gece valizi oradaydı.
Sabah sabah konuyu yine oraya getiriyor. Cimrilikte ön planda diyor ablam için. Ben de dedim bu kadar da nankör olma ya sıraladım ablamın yaptıklarını. Doktor paramıza kadar o verdi dedim. O vermemiş ablamın patronu vermiş. Yaa dedim. Doktora giderken muayene parasını verdi evimize eşya aldı Elaya şunu şunu şunu aldı. Sonra pandemi döneminde yanımızda kim vardı kim para gönderdi üstelik o zaman bu işi de yoktu. Normal maaşla çalışıyordu. Söyledim ama bir yandan sakin söylemeye çalışıyordum.
He bir de dün akşam arsa konusunu konuştuk başbaşa, bana diyor şu kadar veririz 10 binde ablandan istersin, orda dur dedim. Ben kimseden borç almam.
Yani asla onun adına borç istemem. Annemden aldığımız borçtan son kalanı yıllar oldu verilmedi. İki defa muhabbetini açtı.Ama çıkarıp bunu annene olan borcu ödeyelim demedi. Bunu bendeki paradan vereceğim diye belirttim. Ablamdan da borç almam dedin. Hem cimri de hem borç iste.
Uzun uzun anlattım ama kızlar hakkınızı helal edin.
Gerçekten beni yoruyor bu adam.
Arabaya bindi diyor, ya keşke birkaç gün kalsaydım. Aman kalma git sen keyfin kaçıyor ve keyfim kaçıyor burada olunca dedim bozuldu.
Valla gitsin de kafamı dinleyeyim diye bekledim.

Benimkide aynı benim ailemi görse çenesi açılır gecen benim oğlan kavurma yedi ondan yemiyor dedi annem yemek yiyorduk az önce yedi dedi vay efendim kavurma çok yiyor evden kıyma getir lafını ediyor dedi dedim sen işine geldiği gibi anladığın için dedim bazen banada geliyor onun ailesi ne yaparsa bende basına kalıyorum bundan sonra böyle sende ona dee bırakıyo
Ağzını açtımu bende ona susmuyorum bundan sonra böyle ona
Gunayss
1000tl ee yok artık.
Kizgınımda, kırgınımda.

Ondada biraz nakit var.
Ihtiyac durumu olabilir.
Hesapta dursun
Onuda halledicem
Benim yasadıklarımız en iyi sen biliyorsun kız anaokuluna gidecek bir kişi bile demedi bana yardım edelim su çocuk
Gitsin diye
Valla sırf çocuklarım için girdim şu işe Rahatca ilerde sıkıntımız olmasın okusunlar etsinler diye çalışıyorum
Evin kirasını artır başka türlü zor kıs önümüz masrafı çok yada bu evi satıp oralardan alsan sonrası Allah kerim

Halledilir canım sen merak etme, gerekirse bir kaç eksi hesaptan yersiniz yeni yışda toplarsınız.
Özel yurt istemiyor mu soayalleşme açısından iyi oluyor üniversite hayatında. Sonra ordan arkadaşları ile eve çılabilir mesela. Hem daha uygun olur ilk etapta , hem de daha rahat alışır
O ne istiyor kendide bilmiyor
Görmek istiyor yurt ortamını falan.
Hala gidemedik haftasonu gidecegiz

O ne istiyor kendide bilmiyor
Görmek istiyor yurt ortamını falan.
Hala gidemedik haftasonu gidecegiz
EĞitimci olarak fikrimi sorarsan önce yurda bakın, iyiyse yurtlar bence yurda yönlendirin. Senin oğlunda anladığım kadarı ile çok girişken değil yurt ortamında olursa sizden ayrılığa daha kolay adapte olur. Sonra arkadaşıyla ya da yalnız yine eve çıkar 2.sınıfta falan. Hem kahvaltı akşam yemeği hazır olur ilk etapta, böylece farklı yemekler yemeğe de alışır belki😊

lelli bizim aparti olan arkadaslar var bi sorayim ben o tarafi
Ya cnm cok iyi olur
Esim yarın gidecek arkadasiyla
Bi baksın bakim önden fiyatlara, iclerine, konumuna cumarteside hep beraber gidicez.
Bu hafta bi halletsek su ev isini gerisi bir sekilde hallolur

Back
X