- 27 Şubat 2013
- 14.947
- 42.685
- 798
canım başınız sağ olsun
bende aynı durumda kaldım
2018 eylül de sabah uçakla Bursa'ya geldim
indim annemi aradım ben geldim diye
annem dayını acile kaldırmışlar dedi
hiç bir rahatsızlığı yok evin en küçüğü
en son aklımıza gelecek kişi
ertesi gün akşam saat 17.00 de
eşim aradı ağlayarak dayıyı kaybettik diye
yeğenim yeni doğum yapmıştı
lohusa başına ben gitmiştim
sıra ile bakacaktık
önce ablam gitti sıra bendeydi
annemi aradım ama hemen arayamadım tabi
çünkü babam dedi kendinde değil
sürekli ağlıyordu,
anne ben gelsem tekrar dönsem
ne dersin dedim yok kal gelme dedi
teyzelerim biraz küstü gibi oldular
sonrasında açıklama yaptım
ve peşine küçük teyzemin gelini doğum yaptı
bak bırakabildin mi? dedim
e haklısın
sonra annem bir daha toparlanamadı
hep saçları sarı gezerdi, açık renkler severdi.
o günden sonra hepsi beyazladı ve boyatmadı
aşırı güçlü bir kadın yanımızda bile ağlamadı hep gece ağlamış
çok sonra içini dökerken dedi
bende geçmişi hatırladım canım kusura bakma
Ahh ah canım sana da hatırlattım kusura bakma. Ben de anneme hastanede morgun orada beklerken sordum konuştum. Siz çocuklarınızın başına gidin şimdi geldiniz ya iyi oldu dedi. Birkaç defa bunu konuştuk.
Sonra bizim gelin dedi akşam yola çıkacağı zaman çok ağladı diye. O da beni etkiledi.
Sonra annemle konuşurken de ertesi gün dönenler olmuş. Aslınsa siz de gelseniz olurmuş dönüleceğini hiç akıl etmedim dedi.
Tabi çocukla başkasının arabasıyla uzun yol bence çok zor. Neyse en son duydum anneme sormuşlar niye gelmedi kızlar diye. O da ayrı bir konu zaten. Annem demiş çocuklarla zor eşleri yanlarında değildi diye söylemiş. Diğer kardeşimin de eşi zaten hastayken uzak şehregitti. 1 ay önce.
En son karar verdim annemin dönüşünü göre biraz daha burada kalacağım. En azından bir iki gün kötü gününde yanında olsam yeter. Çünkü dönmem de gerekiyor haftaya cumaya tatil için yola çıkacağız. Sonuçta evet dayımı kaybettik ama hayat devam ediyor. Annem babam ailemden biri olsa tabiki tatilimi iptal ederdim.
Bugün de eşimle konuştum. O da sağolsun tamam kal hatta mevlüt yapın annen gelince dedi de. Ben mevlüt falan bilmem.orada zaten dualar okunuyor mevlüt yapılıyor.
Bakma beş vakit namaz kılarım ama cenaze evinde telaşı çok da doğru bulmuyorum.