- 31 Ağustos 2017
- 2.458
- 11.194
- 208
- 35
Hepinizi iyisinizdir inşallah, gelemedim çok yoruldum zeytin toplamayla son gün de eşimin kolu kırıldı çok şükür ameliyat oldu şimdi evdeyiz. Zeytin fiyatları çok düşük eşimde hepsini yağ yaptı on kilo da bir kilo yağ verdi iyice sinirlendi çok zarar etmişiz tarlayı satışa çıkardı emlakçı geldi ben çok kötü oldum inanın insanlar nasıl satıyor dedim emlakçıya satmayı düşünmüyoruz dedim eşim bana kızdı ama yapamazdım bu sene herkes zarar etti dedim bana kızgınlığı bayağı sürdü hiç taviz vermedim açıklama da yapmadım ama kolu kırılınca hepimiz çok üzüldük Rabbim daha büyüğünden korudu dedim çok şükür bin şükür dedim. Kardeşi ve karısı da beni çizgimden çıkardı çok kızdım inanın 100 kilonun üzerinde zeytin götürdüler bidon bidon zeytin kurduğunu anlattı annesine götürüyor eltim annesi yapıyor. Tarlada da kaynım bu ağaç benim bu ağaç da benim hep onları topladılar alın dedim canınız ne kadar istiyorsa alın çünkü bana sormuyorlar bile ben böyle bir yüzsüzlük görmedim. Bizi 3 yıl önce bir ağbimizin zeytinliği var davet etti gittik eşimle ikimize ne kadar isterseniz toplayın dedi inanın orta boy bir poşeti bile doldurmadım yeterli dedim ısrar ettiler yine de toplamadım bunlar nasıl birşey anlamadım birde bana pinti dedi kaynım ben pinti değilim dedim içimden salağım dedim. Şimdi de yağlara göz diktiler eşime ver dedim vericek ama kolunun iyileşmesi lazım amcamın evine koyduk yağları yazlığa bile götüremedik ben götürürüm diyor eşime öyle bir bakmışım ki gözlerim acıdı ne yapmak istiyorlar anlamadım. Kardeşimin doblo aracı var onunla gittik tarlaya mazotunu koyduk onlarda eşiyle kendi araçları ile geldiler eşim onların aracına da benzin koymuş birde evde ki kendi aracımıza benzin koyunca akaryakıt ile dolmuş kredi kartı eşim birde yardıma geldiler diye para verdi valla nasıl toparlarız bilmiyorum. Kardeşi de karısıda günde birkez eşimi arıyorlar nasılsın ağbi diye benim kinde ki havayı görmeniz lazım arıyorlar diye daha önce hiçböyle aranmazdı eşimde buldumcuk oldu. Canım çok sıkıldı kızlar size yazmak için dünden beri fırsat kolladım kusura bakmayın ama kimseye söyleyemiyorum sadece size yazıyorum. Kredi kartı coştu nakit parada suyunu çekti yine de çok şükür halimize.