Küçük Düşün Büyük Olsun!

Dün etli nohut yapmıştım
Bugün eşime soğanlı pirinç pilavı
Çocukla bana şehriyeli pirinç pilavı yaptım
Vişne kaynattım
Kabak tatlısı yaptım
Acaba çorba yapsam mı kararsız kaldım
Poğaça yapıyım dedim eşim istemedi
Kilo alacağım diye çok korkuyor
Birde kolestrol var
Adam kendine dikkat ediyor 🙈
Neyse o zaman yorulmayım dedim
Hamur işi sevmeye erkek sadece benim eşim sanırım🙈🙈
Bazen çok yorucu oluyor
Misal sevse
Poğaça yapar peynir zeytin domates çay al mis
Yok kessen yemez
Bir ara peynir sündürme seviyordu onu da ekmek yediriyor diye bıraktı
Benim esimde yiyor dayanamiyor sonra adım saymaya baslıyor.
Ya dogumu gelen kadınlar gibi dolanıp durma şu evde diyorum :)
Adım tamamlicam diye evde başımı döndürüyor

Gunaydın
Haftalardır sabah kahve icmiyordum bu sabah kahveyle başladım bakalım.
Hava soğuk ptt iadem var.
Ögleden sonra onu veririm.
Sabahdan evden iade ve alacağım kargolar var onları bekliyorum.
Haftasonu camekan takılacak
Ya bi kafam bozuyor yavas yaptırım diyorum ust kati çıkim yaza.
Ama malum borç benim hiç kamçım degil okadar yiğitde degilim 😝
Borç ödeme falan dedim mi benim nevrim dönuyor uykularım kaçıyor.
Kimseden borç ya da kredi cekerek yaptirmicam tabiki tanidigim ustalar var onlarla anlasip onlara ödeme yapacagim.
Malzemeyide kredi kartına taksitle.
Ama her ay ödeme olacak ciddi bir mebla bu borç beni korkutuyor.
He öderiz elhamdülillah ama kısmam gerek.
Bu yazda gezim sonra diyorum 🙈
Öyle öyle yaptıramam kalır.
Duu bakalım cam bi takilsında bi hesap yapıcam.

Birikim ben yapamasamda esim atıyor kenara elimizde kalanı
Hemen gr alıyor.
Bu ay yine almış valla ne yalan söylim okadar gr bırak hiç alamayız zannediyordum yine almış.
Adam neredeyse 2 senedir falan basladi kenara atmaya ama benden daha hırslı
Emekli olunca alacagi paranın uzerine biriktirmeye çalışıyor kafamızda bi plan var insAllah olur.
O olursa altınlarıda veririm geri gelecek bişi çünkü.
Tekrar alırım altın.
Yeterki iş devam etsin sağlık olsun 1sene sonra daha rahatlarız ozaman yaptırırım rahat rahat diyorum bi de.
Çünkü cok fazla işçilik lazım yukarı.
Niş yapılcak yerler var, gomme dolaplar var ozel yapım olması lazım 600tl masraf diyor usta ama 1milyon diyorum icinin masrafına.
Esyası var daha Allah büyük o da olur üst kattan yazarım buraya o gunlerde gelir bu da burda dursun.📌 (totem)

Babamı ruyamda sık görmeye basladım
Hep de hastane odasında görüyorum bu ara.
Hafta ici tatlı alıp dagiticam binaya bir kaç komsuya.
Hayrına gitsin insAllah Rabbim rahmetiyle muamele eylesin mekanı cennet olsun.
Kuran okutmak istiyorum aslında fakat evde okutamam şuan.
Bir kac kisiylede okunur ama birine soylesem oteki duysa alınır kalabalık bu ara gormek istemiyorum vucudumda kafamda kaldırmıyor.
Misafir bile istemiyorum agirlamak istemiyorum yorgunmuyum, deprosyondamiyim neydeyim bilmiyorum.
Tek istedigim sakin ortamlar, sessizlik.
Iş bile zoraki yapıyorum imkanim olsa onuda yapmicam.
Hayrını yaparım napim.
Kendim okuyorum zaten.

Selammm
Ögretmenlerimizin ögretmenler günü kutlu olsun.
Dün dolap kuruldu ama çok güzel oldu içime sindi.
Bu huyumu seviyorum terazi kararsız derler bi de 🙃
Kafama koydugum modeli bulurum alırım.
Önden plan yaparım modeli rengi seçerim bulurum onu bir sekilde hallederim.
Şimdi tül kaldi bi boyu kesilcek kanatların.
Kızın oda bitiyor.
Oğlanın dolabını alıcam onunda modeli rengi kafamda yeri zaten belli ölçüler belli onuda halledicem.
Ortalık baya toparlandı.
Benim evim küçük değil depolama alanım azmış onu anladım.
Tavana kadar yaptirınca dolabı baya bişi aldı üst raflar.
Ortalıkta hiç bişi kalmadı.
Şu oyuncaklardan da tez vakitde kurtulursam oldu bu iş.
2 sene daha kesin kurtulamamda o ayrı.
Elicem yine yaza doğru 1 poşet köye götürürüm
Bahcede oynuyor.
Bugün balik yapicam kafam rahat.
Dunden pilav corbada var.
Salata yaparım oldu bitti.
Alyoşum güle güle kullansın canım dolaplarını.
Biz hala oyuncak yok etmedik. Okula başlasalarda oyun konusu devam ediyor. Tabi eskisi kadar değil.Oyuncaklar yüzünden odası çok düzensiz. Peluşlar bile hala sepette duruyor 😅

Teşekkür ederim babym aldıklarını güzel günlerde kullan menünde çok güzel bende karbonhidratı çok seviyorum sanırım göçmen damarım besliyor.
O benim kocide de var abla.
Tatlı aramaz tuzlu araamz ama hamur isine dayanamıyor🤦🏻‍♀️
Pilavı bile ekmekle yiyolar😩

Slm bacımlar
Cuma kocinin ark.geldi tüm gün hazırlık yaptım
Gece gec gittiler güzel gecti bize de iyi geldi.
Bi arkadası 1 gr ve cay takımı getirdi ev hediyesi digeri de pasabahce hediye ceki almıs
Keselerine bereket
Cmrtsi ev toplamayla gecti
Pazar evdeydik öglen kahve icmeye cıktık
Görümcsmlerle karsılastık
Balık alcaktık bizde sizde gelin dedik
eve gectik koci balıkalrı ayıkladı ben salataya girdim
En son persembe konustugımuz kadınlar matinesi olayı icin arkadSlarım aksm üstü aramayı tercih ettiler🙆🏻‍♀️
Yemek hazırlarken gidiyoruz dimi diye aradı arkadS.
Dedim kimsenin sesi cıkmadı,ben yemege misafir davrt ettim kusura bakmayın dedim.
Ne diyim yani günlercw aramamıslar.
Annemler köydeydi babamlar aradı eve indik yemege gelin diye onlara da misafir cagırdık dedik😅
Yemek yedik cay kahve 1 gün arayla 2 misafir gecti evden😅

Babamı ruyamda sık görmeye basladım
Hep de hastane odasında görüyorum bu ara.
Hafta ici tatlı alıp dagiticam binaya bir kaç komsuya.
Hayrına gitsin insAllah Rabbim rahmetiyle muamele eylesin mekanı cennet olsun.
Kuran okutmak istiyorum aslında fakat evde okutamam şuan.
Bir kac kisiylede okunur ama birine soylesem oteki duysa alınır kalabalık bu ara gormek istemiyorum vucudumda kafamda kaldırmıyor.
Misafir bile istemiyorum agirlamak istemiyorum yorgunmuyum, deprosyondamiyim neydeyim bilmiyorum.
Tek istedigim sakin ortamlar, sessizlik.
Iş bile zoraki yapıyorum imkanim olsa onuda yapmicam.
Hayrını yaparım napim.
Kendim okuyorum zaten.
Lelli sen daha iyi bilirsin
Bazen Cuma günü hocaya isim söyleyip çıkışta da tatlı ikram ediyorlar
Hemde kalabalıktan uzak oluyor
Bursa da çok yaparlar sizin orada da var mı?
Aklıma geldi yazdım

Selam
Bugün tuhaf bir telaş vardı
Önce oğlan sabah öğretmeninden aradı
Proje ödevini unutmuş getirir misin?
Tamam dedim ama bir çıktım benim araba buz
Tövbe ısınmaz
Kayınpederi aradım
Şansa evin karşısında ki bankadaymış
Hemen o götürdü
Peşine kayınvalide aradı akşama yöresel yemek var gel dedi
Eşimde ben geç çıkacağım yemek yer gelirim dedi
Ah şahane dedim
O sıra annem aradı süt getirecekmiş taze yoğurt yap diye
Canım benim taaa kaç km uzak otobüsle getirdi
20 dk oturdu ablam taşınıyor ya ona ev toplamaya
Tır gelecek hazır olsun diye
Yani daha yatak yorgan gibi şeyler
Annem ablam abim hepsi aynı mahallede
Ben uzağım
Hemen sütü pişirdim
Annem o kısa aralıkta ayva reçeli koydu ocağa
Bunu takip et dedi
Sonra görüntülü gösterdim olmuş dedi
Ev temiz çamaşır ve yemek işi olmayınca az dinleneyim dedim
Bir taraftan da pasaport gelecek evden çıkamıyorum
Hava zaten kötü
Kar kış 🥶
Sürekli yağıyor
Yarın lütfen okul tatil olsun🤣🤣

Gunaydın
Haftalardır sabah kahve icmiyordum bu sabah kahveyle başladım bakalım.
Hava soğuk ptt iadem var.
Ögleden sonra onu veririm.
Sabahdan evden iade ve alacağım kargolar var onları bekliyorum.
Haftasonu camekan takılacak
Ya bi kafam bozuyor yavas yaptırım diyorum ust kati çıkim yaza.
Ama malum borç benim hiç kamçım degil okadar yiğitde degilim 😝
Borç ödeme falan dedim mi benim nevrim dönuyor uykularım kaçıyor.
Kimseden borç ya da kredi cekerek yaptirmicam tabiki tanidigim ustalar var onlarla anlasip onlara ödeme yapacagim.
Malzemeyide kredi kartına taksitle.
Ama her ay ödeme olacak ciddi bir mebla bu borç beni korkutuyor.
He öderiz elhamdülillah ama kısmam gerek.
Bu yazda gezim sonra diyorum 🙈
Öyle öyle yaptıramam kalır.
Duu bakalım cam bi takilsında bi hesap yapıcam.

Birikim ben yapamasamda esim atıyor kenara elimizde kalanı
Hemen gr alıyor.
Bu ay yine almış valla ne yalan söylim okadar gr bırak hiç alamayız zannediyordum yine almış.
Adam neredeyse 2 senedir falan basladi kenara atmaya ama benden daha hırslı
Emekli olunca alacagi paranın uzerine biriktirmeye çalışıyor kafamızda bi plan var insAllah olur.
O olursa altınlarıda veririm geri gelecek bişi çünkü.
Tekrar alırım altın.
Yeterki iş devam etsin sağlık olsun 1sene sonra daha rahatlarız ozaman yaptırırım rahat rahat diyorum bi de.
Çünkü cok fazla işçilik lazım yukarı.
Niş yapılcak yerler var, gomme dolaplar var ozel yapım olması lazım 600tl masraf diyor usta ama 1milyon diyorum icinin masrafına.
Esyası var daha Allah büyük o da olur üst kattan yazarım buraya o gunlerde gelir bu da burda dursun.📌 (totem)
Keşke benim kocada alsa gizli bile alsa razıyım hemn paramı kalıyo diyor lleli bende kv gile plan borcumu verdim gecen gramı maaşı alında direk veriyorum inş 4 ay sonra bitecek

Nasıl soğuk bir gündü balkona çamaşır astım parmaklarım dondu ev temizliği yapılmadı bugün ama nasıl da yorulmuşum kahvaltıda biri tost ister diğeri başka birşey neyse ye topla akşam içim fırın makarna yaptım ortasına kıyma kavurdum biz beğendik bundan sonra arada yaparım bizim evde makarna pek pişmez kızlar kilo derdine yemiyorlar bizde eşimle yemekleri ekmekle yiyoruz gerek kalmıyor makarnaya. Birde yayla çorbası yaptım bitti en sevdiğim yemekler o gün pişip bittiyse yarına yemek yapmıcam kalan yemekleri toplarız. Pırasaları doğradım dondurucuya koydum hazır olması iyi oluyor. Eşimle bu gün az da olsa euro aldık en azından döviz borcunun bir kısmını yeni yıla kadar bitirmek nasip sıkmıyoruz kendimizi sıkınca benim psikoloji kaldırmıyor. Ama planladığımız gibi ödeme yapıyoruz sıkmıyorlar da bizi. Şimdi dizim
izlicem hem dinlenirim.

Nasıl soğuk bir gündü balkona çamaşır astım parmaklarım dondu ev temizliği yapılmadı bugün ama nasıl da yorulmuşum kahvaltıda biri tost ister diğeri başka birşey neyse ye topla akşam içim fırın makarna yaptım ortasına kıyma kavurdum biz beğendik bundan sonra arada yaparım bizim evde makarna pek pişmez kızlar kilo derdine yemiyorlar bizde eşimle yemekleri ekmekle yiyoruz gerek kalmıyor makarnaya. Birde yayla çorbası yaptım bitti en sevdiğim yemekler o gün pişip bittiyse yarına yemek yapmıcam kalan yemekleri toplarız. Pırasaları doğradım dondurucuya koydum hazır olması iyi oluyor. Eşimle bu gün az da olsa euro aldık en azından döviz borcunun bir kısmını yeni yıla kadar bitirmek nasip sıkmıyoruz kendimizi sıkınca benim psikoloji kaldırmıyor. Ama planladığımız gibi ödeme yapıyoruz sıkmıyorlar da bizi. Şimdi dizim
izlicem hem dinlenirim.
Ah soğuk deme bana
Araba buz tutmuş oğlanı almaya gidemedim -5 dereceydi
İşi olmayan çıkmasın

İyi geceler,
Dün geceyi hastanede geçirdik.
Elanın uykusunda öksürük krizi tuttu.
Bir de nabzı yüksekti.
Tabi tıkanmayla nabız da artıyor.
Hastanede doktor ventolin verdi.
İğne yapıldı.
Nabız takip edildi.
Sabah 8 e doğrı eve geldik.
Şükür öksürüğü azaldı.
Sürekli ilaçları kullanın dedi.
Hatta gribal ufacık birşey hissettiğinizde hava vermeye başlayın dedi.zaten hafif burnu fışırdasa öksürük oldukça fazla oluyor.
Doktor iki gün rapor verdi.
Bugün öğretmenler gününü kutlamaya gidecektik gidemedik de.
Eve gelince uyuduk. Koci iş yaptı uzaktan erişimle.
İlaçları almaya gitmiş.uyandık. kahvaltı hazırla ye topla evi toparla.mutfağı süpür.valiz boşalt.çamaşır at. Ödev yaptır derken gün bitti.
Akşam akşam da küçük kardeşim aradı.
Online dolandırıcıların maduru olmuş. Daha dün farketmiş. 69 bine yakın rakam kredi kartından çekilmiş.
Bankayı aramış banka onay vermişsiniz demiş.
Çözüm yolu bulmaya çalışıyoruz.
Aslında konu şöyle o gün kargo bekliyorlarmış.Eşine mesaj geliyor. Kardeşime diyor sen ilgilen o ara kardeşim çalışıyor. Linke tıklıyor. Ptt kargo sayfası çıkıyor ama sahte sayfa anlamıyor. Orada ödeme yapalım geri gitmesin kargo diye ödeme yapmaya çalışıyorlar. Sonra şifre geliyor kardeşim iş arasında onaylıyor. Dün de bir bakıyor kredi kartında 69 bine yakın bir harcama var. Savcılıkla görüşmüş. Zor bu tür şeylerin bulunması demişler. Çok da canım sıkıldı. Bir anlık iş dalgınlığı. Kardeşim zaten anaokulu öğretmeni o kargaşa da aslında o tür işlerde kafasının karışması da normal.
Sorunu çözmek için ne yapabilir acaba.Bilgisi olan varmı. Ne çok arttı dolandırıcılar ya.
Beni de birara dolandırmaya çalıştılar da çok şükür gelmedim oyunlarına.
Hatta dün hastanede o hastaneye ilk defa gittik. O ara bir mesaj geldi hastaneden. İsim kısa yazılmış.Linkler var. Ayy acaba dolandırıcı sayfası mı bu dedim😅
O kadar çok böyle şeyler duyuyoruzki.

İyi geceler,
Bir de nabzı yüksekti.
İğne yapıldı.
Nabız takip edildi.
Şükür öksürüğü azaldı.
Hatta gribal ufacık birşey hissettiğinizde hava vermeye başlayın dedi.zaten hafif burnu fışırdasa öksürük oldukça fazla oluyor.
İlaçları almaya gitmiş.uyandık. kahvaltı hazırla ye topla evi toparla.mutfağı süpür.valiz boşalt.çamaşır at. Ödev yaptır derken gün bitti.
Online dolandırıcıların maduru olmuş. Daha dün farketmiş. 69 bine yakın rakam kredi kartından çekilmiş.
Aslında konu şöyle o gün kargo bekliyorlarmış.Eşine mesaj geliyor. Kardeşime diyor sen ilgilen o ara kardeşim çalışıyor. Linke tıklıyor. Ptt kargo sayfası çıkıyor ama sahte sayfa anlamıyor. Orada ödeme yapalım geri gitmesin kargo diye ödeme yapmaya çalışıyorlar. Sonra şifre geliyor kardeşim iş arasında onaylıyor. Dün de bir bakıyor kredi kartında 69 bine yakın bir harcama var. Savcılıkla görüşmüş. Zor bu tür şeylerin bulunması demişler. Çok da canım sıkıldı. Bir anlık iş dalgınlığı. Kardeşim zaten anaokulu öğretmeni o kargaşa da aslında o tür işlerde kafasının karışması da normal.
Sorunu çözmek için ne yapabilir acaba.Bilgisi olan varmı. Ne çok arttı dolandırıcılar ya.
Hatta dün hastanede o hastaneye ilk defa gittik. O ara bir mesaj geldi hastaneden. İsim kısa yazılmış.Linkler var. Ayy acaba dolandırıcı sayfası mı bu dedim😅
Canım Elaya ve kardeşine çok geçmiş olsun. Şifre girdiyse malesef geri vermiyorlar parayı. Benim arkadaşım çok uğraştı tüketici haklarına falan da başvurdu şifre girince siz bilinçli onaylamış oluyorsunuz dediler alamadı.😔

Canım Elaya ve kardeşine çok geçmiş olsun. Şifre girdiyse malesef geri vermiyorlar parayı. Benim arkadaşım çok uğraştı tüketici haklarına falan da başvurdu şifre girince siz bilinçli onaylamış oluyorsunuz dediler alamadı.😔
Öyle de kafa karıştırıcılarki mesajda tabi 1499 GBP yazınca TL yazmadığına hiç dikkat etmemiş. Sonra yeniden mesaj gelmiş 499 GBP yazıyor. Yine TL yazmadığına dikkat etmemiş. Eşini aramış ne alışverişi yapıyorsun karttan diye. O da alışveriş yapmıyorım demiş.ikinci mesaja şifre girilmemiş şükür.
Oysa eşi kargo için şifre istemiş. Ptt kargonun bile sahte sayfasını yapmışlar ya bu kadar olur.

İyi geceler,
Bir de nabzı yüksekti.
İğne yapıldı.
Nabız takip edildi.
Şükür öksürüğü azaldı.
Canım elaya çok geçmiş olsun
Ablan içinde üzüldüm
Bir arkadaşım da 7 yıl önce 40.000 tl dolandırıldı
Ama alamadı
Çünkü şifre olayı çözümsüz yapıyor

Selam kızlar
Sabah evi toparladım
Enginar ve mercimek çorbası yaptım
Şinitsel yapacağım
Kar ayazı devam ediyor
Saçımı boyadım
Duştan sonra kasaptan tavuk göğüsü alacağım
Bir saat kadar danışmanlık için çalıp oğlanı okuldan almaya gideceğim
Dün ki yoğurdum taş gibi olmuş🧿
Kış geldi insan dışarı çıkmak istemiyor

Dün kayınvalidemden sonra AVM den oğlana eldiven aldık
Decatlon dan 430 tl oraya harcadım
Parayı tutmak mümkün değil 🙅‍♀️

İyi geceler,
Bir de nabzı yüksekti.
İğne yapıldı.
Nabız takip edildi.
Şükür öksürüğü azaldı.
Çok geçmiş olsun Yedirenkim Ela'ya da kızkardeşine de az para da değil.

Öyle güzel bir güneş var dışarıda ama hiç ısıtmıyor. Neyse güzelliği de yetiyor. Sabah banyolardan başladım eşimde evin her yerini elektrikli süpürge tuttu paspas çekti bende salon hariç heryerin tozunu aldım kahvaltı yaptık bir makina çamaşır hazırladım birazdan çalıştırırım makinayı az az kalan bütün yemekleri çıkardım bu gece bile bitmicek galiba neyse bir şekilde tüketeceğiz. Bu gün sıfır harcama diyorum inşallah diyetimi bozmam. Kargolarım geliyor sadece ihtiyaçlarımı alıyorum.Kıyafet almak istemiyorum çok var ama bazen de nefsime yenik düşüyorum bir bakmışım almışım. Eşim işe başlasın evi detaylı temizlicem mutfak dolaplarından başlıcam şimdi kendime de çok yüklenmek istemiyorum çabuk yoruluyorum ben de biraz dinlenmiş olurum. Sabah biriken paralarımı saydım şuan bir gram bile alamıyorum neyse Aralık ayı içinde yılın son alımını yapıcam artık ne olursa sonra da bir yıl sadece kendime ait olan birikimimi sizlerle paylaşıcam zaten tek sizler biliyorsunuz kızlarıma bile söylemiyorum. Sabah çarşafları yastık kılıflarını da değiştirdim havayı güzel görünce her şeyi yıkayasım geliyor ama dün serdiklerim bile kurumamış akşama onları peteğin üstüne alırım diğerlerini sererim.

Back
X