Kücük kaynima abi dememi istiyorlar

demekki bu dünyada benim kayinvalidemler haricinde baska uzaylilarda var gercekden uzayda bile yokduzr böle bir sacmalik ama ben demiorum zoruma gidior düsünmesi bile

baştan tavrınızı koyun madem böyle dengesizler siz de nişanlınızı çok seviyor ayrılmak istemiyorsanız; olabilecek başka dengesizliklere de hazırlı olun derim.çünkü perşembenin gelişi çarşambadan belli...bu kadın kendini belli etmiş baştran"ben dengesizim kaza gibi gelirim üstüne diye" aynı evde oturmak mı aman aman..mümkünse onlara uzak bi yerden ev tutun hatta ayrı şehirde olsanız ne iyi olur gerçi arayı bozmak isteyen şehirdışındanm da ulaşır vallahi..benim kayınvalidemin şehir dışından bi kaç pürüzü oldu telefonla oğlunu yönlendirirdi inşallah yapmaz bir daha.."abi" olayına gelince ne munasebet ya ..ufacık çocuğa abi...onun peşine düşeceğinize o sizin peşinize düşsün kaç yaş büyüğü ;yengesisiniz!!!o çocuğa terbiye kurallarını öğretip"oğlum yenge demen gerek bu ablaya"diyeceklerine....saygınızı eksik etmeyin güler yüzünüzü de..ama asla hayır demekten korkmayın böyle dengesizliklere ki karşılarında çocuk olmadığını anlasınlar..sinir oldum ;kime nasıl hitap edeceğinizi onlardan mı öğreneceksiniz!!!!

şimdi sen abi deyince nolcakmış,gerçekten abi denilince abi gibimi olucakmış

Görüşünüze saygı duyuyorum ama katılmıyorum.Dedem,çok gaddar bir babaymış,çocuklarını sürekli dövermiş ve akıl almaz yöntemlerle ama rahmetli babacığım bize elini bile kaldırmadı ''ben böyle gördüm ama size bu kötü duyguları yaşatmayacağım''derdi.Bir örnek daha verecek olursam;nişanlımın ailesi çok mutaasıptır,sülaledeki tüm bayanlar kapalıdır.Ben açığımdır,dar kotlar giyerim,kısa kollular giyerim,2 senedir ne nişanlımdan ne de ailesinden bir söz duydum.Alanya'da yaşadığım için nişanlım geldiği zaman bikinimi giyip denize giderim,mini elbiselerimi giyerim,bana hiçbir şey söylemez.Arada böyle istisnalar çıkabiliyor.Genelleme yapmamalıyız diye düşünüyorum

Bu arada nişanlım ailenin en büyüğü,benden de 6 yaş büyük.Görümcem benden 4 yaş,kayınbiraderim 2 yaş büyük.Ben nişanlıma sormuştum,saygılı olmak açısından,ne demem gerekir diye,oda annesine sormuş hangisi uygun olur diye,sağolsun kayınvalidem''evin en büyüğünün hanımı,yaşı kaç olursa olsun,statü bakımından da en büyük sayılır,çocuklar ona yenge diyebilirler tabii gelinim kabul ederse ama gelinim görümcesine ve kayınbiraderine isimleriyle hitap eder ama abi/abla demek isterse kendi bilir,tercih onundur''demiş.Herkes birbirine isimleriyle hitap ediyor,ne ben onların yenge demelerine müsaade ettim ne de onlar abi/abla dememe müsaade ettiler.Böyle daha sıcak bir hava oluyor,arkadaş gibiyiz.
Konu sahibi arkadaşım,senin kayınvaliden,görgüsüz ve cahil bir kadın maalesef.Oğluyla senin arana böyle bir yöntemle mesafe koymak istiyorsa çok özür dileyerek söylüyorum,13 yaşındaki çocukla aranızda duygusal bir yakınlık kurulmasından çekiniyordur ve böyle düşünüyorsa eğer bu kadınla muhattap bile olma.Eğer nişanlın ilerde sana destek olmamaya başlarsa ayrıl derim,evlenince çok daha zor olur.Allah cc hakkında hayırlısını ve sabır versin...

konu sahibi arkadaş tavrın yani takmaman gayet doğru.takılcak konmu var takılmıcak konu var.hakedene hakettiği yerlerde saygı göstermeli insan.artık birileri kırılır diye o birilerinin kalplerimizi ve hayatlarımızı parçalmalarını engellemeliyiz.

gercekdende cok sacma bir konu ama napim iste ummadigim seyler hayatimda duymadigim seyler geliyor basima nerde yanlis yaptim bilmiyorum ama artik herseye evet demicegimi cok iyi biliyorum nezamanki iyi davrandim yüz verdim hep arkamdanda yüzümede neler dediler neler artik hosuma gitmeyen seyleri direkt söylicm zorlarina giderse gitsin umrumda deil ben saygida kusur etmem onlarda herseye karismasinlar ama ya

Kaynanan şimdiden senin üzerinde otorite kurmaya çalışıyor bence şimdiden tepkini koy ezdirme kendini şimdi kaynananın her dediğine evet dersen evlendikten sonra eşinde derki sen değiştin böle değildin vs. Şimdiden tepkini koy sana doğru geleni yap doğru gelmeyeni yapma ne demek o dedi diye kaynına abi diyecekmişsin bencede çok saçma Sakın razı gelme sonra isteklerinin ardı arkası kesilmeyeceği benziyor.Şimdiden kendini belli etmiş gardını al derim Ama nişanlına uygun bir dille izah et yoksa birden annesini korumaya geçmesin uygun bir dille yanlış olduğunu izah edersin.

Son düzenleme:
alla allaaa.... 13 yasindaki cocuga abi denir mi... kayinvaliden arada biraz resmiyet istiyorsa kendi cocuguna sana yenge demesini soylesin..

bence arada hatlar karışmış, annesi oğluna gidip "abinin eşine abla veya yenge diyeceksin" diyeceği yerde sana gelip "metine abi diyeceksin" demiş. o arada kafası falan karışmış, uykusuzmuş o gün falan bir şeyler.

böyle bir saçmalığın başka açıklaması olamaz.

anladığım kadarıyla eşin de senin tarafında, yani öyle "gelenek kızım bizde böyle" olayı yok. siz takılın istediğiniz gibi. hiç de canınızı sıkmayın. yaşı ilerleyen veya işi gücü olmayan insanlar böyle şeyler yumurtlayabiliyor.

ağzından çıkacak lafın kahyasımıymış kayınvaliden daha nişanlanır nişanlanmaz noluyor bismillah daha şimdiden kendinin ne olduğu belli etmiş canım.hem 10 yaş küçük böyle bir saçmalık sadece senin kayınvalidende görülmüştür heralde büyük olsa da böyle bişe diyemez senin isteğine kalmış birşey ister dersin ister demezsin onlara ne saygıyı onlarmı öğretiyorlar saygıdan çok anlıyorlarmış gibi.

valla hıc kımse hıkımseye zorla bısey yaptıramaz. demek ıstemıyorsan abı deme. baskı uygularlar ama sen baskıdan bıkıp nasıl ıstıyorsanız oyle olsu rahatlayın deyıp abı dıye hıtap edersen vay halıne..
valla ben esımın abısıne demıyorum. eskıden derdım ama gectı o gunler artık ısmıyle hıtap edıyorum. banada herkes dedı yok ısmıyle hıtap etme o buyuk . valla ne cevap verdım nede sınırlendım gerıne gerıne ısmıyle hıtap edıyorum. kocısım abı desın ama ben demem. hıc abılıgını gormedım

senin kız kardeşin yada erkek kardeşin yokmu ?
kayınvalidenin yanında eşine söyle sende ,
kardeşime abla demeni istiyorum...yada abi..herneyse..

bakalım ne yapacak ozaman

senin kız kardeşin yada erkek kardeşin yokmu ?
kayınvalidenin yanında eşine söyle sende ,
kardeşime abla demeni istiyorum...yada abi..herneyse..

bakalım ne yapacak ozaman

ahhahaha yapmaz olurmuyum der demez dedim ozaman sende benim kizkardeslerime erkek kardesime abla abi diceksin kaynanamin rengi atti dediki o size gelin gelmiyor gelinler der onu bende dedim oda bize damat geliyor nisanlimda bana hak verince annesi baya kavga etmis ben gittikden sonra ama simdi metin diye sesleniorum hicde abi demiyorum

Şaka gibi, yok artık, bence çok yüz verme yoksa parmağını verirsen kolunu kaptırırlar benden söylemesin. Küçücük çocuğa abi demek de neymiş

ne bu yaaaa hangi yörenin hangi devrin adetiymiş bu bi mantıga koyamadım valla...metin kardeşim bakarmısın diye seslenilirde yuhhhhh yani abi ne alaka çag değişti bizim insanlarımız hala çok cahil... sen bu kaynanalara ezilirsen yandın artık sonu da gelmez bunun...sonra çıkıpta kocana da aşkım,hayatım deme ''erim'' de diye çıkıverir

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…