Kücük kaynima abi dememi istiyorlar

daha önce sorulmuş olabilir ama eşinin ailesi nereli? değişik bir aileymiş gerçekten.daha ne adetler vardır onlarda kimbilir.... allah yardımcın olsun.....

canim nisanlinin annesi arnavutlukta falan mi yasamis :))) ??
benim Almanyada tanigim arnavut bi ailede eve yeni gelen gelinlere bes yasindaki cocugun bile eli öptürülüyor basa koyduruluyor

Son düzenleme:
benim eşimin de benden 4 yaş büyük bir abisi var biz flört ederken de ondan öncesinden de tanıyordum zaten hep adıyla seslenirdim evlendikten sonra da aynen devam ediyor kayınvalidem bahsederken abin, abinler falan der ben de her seferinde boş bulunup kim abim diyorum ama gerçekten kötü niyetle değil boş bulunuyorum ne bileyim adamı abi olarak benimseyemedim

benim kızkardeşim eşime adıyla seslenir erkek kardeşim apey küçük benden 9 eşimden 11 yaş kadar o da abi der eşime hatta bir kere halamı aradı kardeşim Ankaraya geldiğinde sana geleceğiz diye halam da enişten gelecek mi demiş kardeşim de eniştem kim diye sordu :)) iki gün dalga geçtim oğlum kimle evliyim ben diye ama çocuk ne bilsin :))

ama hiçbirimiz saygımızı eksik etmeyiz tamam adetttir felan ama saygı sadece hitapla mı olur yahu bir arkadaş yazmış ben abi demem ama saygısızlık etmem eltim abi der herşetyi de söyler diye önemli olan tavrındır senin

acaba kayınvaliden saygısız davranıp çocuğu ezebileceğini falan mı düşündü ki gerçi küçüğe sevgi gösteririlir evet ama sadece birey olduğu için yaşı kaç olursa olsun herkes saygıyı hak eder o abkımdan sen bence abi demekle saygı olmayacğaını senin büyüğe saygılı küçüğe sevgili davranacak kadar görgü sahibi olduğunu güzel bir dillle anlat bakalım nolacak

Berbat bir durum bence ben kırıkkaleleyim ama doğma büyüme istanbuldayım.
Bizim orada bu adet var eğer sen 20 kaynın 7 yaşında bile olsa abi demek mecburiyetindesin iç anadolunun bir çok yerinde varmış bu durum eskiden şimdi bence pek fazla yoktur ama bazı geri kafalılar çıkıyor işte neymiş saygıymış.
Benmi saygı duyacağım be bacak kadar bebeye o bana duysun tehhh sende deme bence ama eşindende emin ol yarın anasının dolduruşlarına gelipte başına ekşimesin cicim ayları geçince.

ne tuhaf gelenekler varmış:26:.daha bunları uygulayanlar var mı
kaynanan hep böyle inatçı olacaksa şimdiden allah yardımcın olsun canım

başına silah dayıycak hali yok ya içinden gelmiyorsa söyleme,bunun içinde seninle kavga edicekse etsin zaten, daha iyi işte
böyle bi insanla mesafeli olursun

cahilce erkekleri boyle ilahlastiriyorlar
sapikliktan baska bir sey degil
"abi" dedirterek kadin erkek iliskisini terbiye edecekler kendilerince
ustelik 13 yasindaki bir cocugu kast ederek

aynen katılıyorum bu bu yoruma

haha
kusura bakmayında sizde çok gülmüşsünüz yanlış anlamazsınız beni
yahu bize bu kadar garip gelen bir konuyu kayın valideniz nasıl önünüze koyabiliyor:26:
ay ilk kez duyuyorum düşünsenize çocuğunuz yaşında birine abi diye..
ay çok ilginç

umarım eşinizde aman diyiver ne olucak boşver ,o da haklı gibi sözlerle size gelmez..

cahilce erkekleri boyle ilahlastiriyorlar
sapikliktan baska bir sey degil
"abi" dedirterek kadin erkek iliskisini terbiye edecekler kendilerince
ustelik 13 yasindaki bir cocugu kast ederek

Değil mi ama? Demek ki kendilerinin 13 yaşında bir erkek çocuğuna nefisleri kabarabiliyor diyesim geldi,ahan da dedim

Burada ki çoğu konuyu okudukça bizim çevremizde olanlar hiç bir şey diyorum.

Abi,abla demekle saygı olmuyor efendim.Bu benden yaşça büyük bir insan bile olsa.Ben saygılı tavrımı koruyorsam,ne konuşup konuşmayacağımı biliyorsam bu saygıdır.Saygı illa ki hitaptan gelmez.Hele ki 13 yaşında bir çocuk.Ay yok artık.Gerçekten ilk defa duyuyorum.Tavrınızı koruyun,iyi olurum diye içli dışlı olmaya da kalkmayın.Nasılsa yine bir yerde patlak verecekler ve dayanamayıp mesafe koyacaksınız.En güzeli baştan olsun.​

E peki siz çocuğa abi derseniz çocuk size ne diye hitap edecek...Ay ne saçma ufacık çocuğa abi kaynvalidenize de anne demeyin valide hanım deyin uyz olsun

ay vallah abi demem birtane abisi var ona abi diyorum ama icimden geliyor baska türlü hitap edemem zaten ama kardesine abi dicek kadar büyük bir saygisizligi basda kendime yapamam
zaten o konusmadan sonra bikac kere telde konusdum bide iki keremi ne gittim oraya inadima dedim ekrem nerde kaynanam bakdi halasi gilde kuzeniyle ders calismaya gitti dedi hicbisey diyemedi düzeltemedi beni ekrem abi diceksin diye cünki biliyor oglununda böyle birseye izin vermedigini ay ayrica oglu benimle böyle bir tartismaya giremez bile tavrimi koyarim ben onlar beni sevcek diye kendimi rezil duruma düsüremem ki agzimla kusda tutsam sevmezler zaten

aynı şey benimde başımdan geçti:))
hemde nişanlandığım gün kaynıma abi dememi istediler bende o eskidenmiş dedim...
annemde üzerime geldi yalan yanlış abi dedim şimdi ismini diyorum benden 3 yaş küçük:))) neyine abi diecmmm:)))

benden büyük olsaydı zaten seve seve hiç zorlanmadan derdim...ama saygı abi demekle olmuyorr...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…