Kücük kaynima abi dememi istiyorlar

Orta Anadolu, doğu andolu ve güneydoğu andoluda.

Örnek olrak komşumuz çorumlu ordada kendinden küçük kaynına ağbi dertiyorlar. Yozgatlı bir tanıdığımdada durum faklı değil...

çok ilginç ilk defa duydum, yaşı küçük görümceyede abla mı dedirtiyolar:26:

toplumdaki erkek cinsiyeti saplantısı işte

bence şimdiden tavrını koy yoksa cok çekersin nişanlılk evliliğin küçük bir provası gibi:18: daha büyük sorunlar evlenince başlıyor umarım evlenincede nişanlın yanında dimdik durur satışa gelirsen çok acı oluyor dımdızlak kalıyorsun öyleee

Görümceye abla dedirtmiyorlar allahtan :))

Biz erkek eğemenliğin fazla olduğu bir ülkede hatta dünyada yaşıyoruz.

Hala kadın erkeğin sol iyesinden yadılmıştır mantınığını atamadılar üzerlerinden, ama bunun en büyük nedeni yinen anneler, oğlan doğurunca hemen kadınlar bile erkekci oluyor. Kendine yapılanları hemen unutuyor, 1 çift öküz ile takas edildiği günü unutup, erkek her şeyden üstündür mantığını kuruyor. Ona göre erkek çocuk yetiştiriyor. Ve o erkekler bizim başımızın belası oluyor anasından aldığı öğpütlerle erkek adam yapar mantığıyla, başımızda bitiyorlar.

Bir gün bir tartışmada, erkeğin karısına bağıra bağıra şunu dediğini duydum.

"Senin namus almak gibi şekillenmiş bir aletin yok, benimse böyle bir aletim var karşımda konuşup durma eksik etek"

Artık ne haldeyiz düşünün.

tabii tabii, bulunduğumuz bu durumun sorumlusu kesinlikle kadınlar, ne de olsa erkek ve kız çocuklarının bilinçaltları annelerine emanet

sorun "abi" demek değil sadece....kadın resmen ipleri eline alıp senin üstünde hakimet kurma,erkek gücünü devam ettirme peşinde,
bununda başlangıcı nişanlanır nişanlanmaz küçücük çocuğa abi dedirterek yaptırma...
eğer çok seviyorum vazgeçemem bu adamdan diyorsan kesinlikle taviz verme yok nişanlımın hatırı şu bu deme bu işler hatır gönül dinlemez
kendiniz ezdirmemeye bak,,
ama şu da bir gerçek ki nasıl başlarsa öyle gider nişanlın şimdilik seni kaybetmemek için senin tarafında gözükssede imzayı atınca
her şey değişebilir ailesinin görgü ve kültüründen etkilenebilir olayına tamamen katılıyorum sonuçta onlar yetiştirdi ilerde senin yanında olsada bir yerde patlak verir.

Böyle bir adet gerçekten varmış.
Hatta yalnızca kayınbiradere değil
o ailenin tüm erkek çocuklarına abi denirmiş.
Benim eşime 10 15 yaşlarındayken köyde evli barklı
kadınlar abi deyip dururlarmış.
Rezaletin son perdesi...

editör'ün bu gayet konuyla alakalı yorumuna aynı alakayla cevap vermem gerektiğini düşündüm.zira ortada bir yanlışlık olsa önce editörün yapmaması gerekirdi.yapmış.demekki yanlışlık yok.

burası malumunuz "kadınlar kulübü".ben lisede olduğumuzu farkedememişim o nedenle.felsefe dersindeyiz ve olayları "temel lise felsefesi" ni baz alarak yorumlamayan bir editör var.ne mutlu bize.fazlaca terim kullanıyım, süslü olsun diye çabalarken cümleyi fazla uzatıp anlam bütünlüğünü bozmadan yazsaydınız benim gibi az terim bilen üyeler yorulmazdık okurken.gerçi aralarda ne nedir tarzı açıklamalara yer verip terimlerin tam karşılığını yazmışsınız ama ne gerek var dimi bırakınız efendim.bu benim naçizane tavsiyem yanlış anlamayın.herkes anlardı iyi olurdu tabi

Görüşlerine kısmen katılıyorum.
Evet istisnalar olabilir ve kaideyi bozar.
İstisnalar varsa bu kesin böyledir diyemeyiz.

Ama konun özü istisnalar, kaideler vs.değil.
Konunun özü ihtimaller.
Burdaki arkadaşların anlatmak istediği de bu.
Evet armut dibine düşmeyebilir ama düşük bir ihtimalle.
Belki konu sahibinin nişanlısı bir istisna olacak ama belki de olmayacak.
Maalesef ikinci seçenek daha olası.
Erkeklerin evlendikten sonra olumsuz yönde değiştiklerini de göz önüne alırsak
bu evlilik ciddi ciddi riskli, mutsuz olma riski yüksek.
Ha bu riski almaya değer mi değmez mi o konu sahibinin bileceği iş.
Ama buradaki insanlar bu riskin alınmaya değmeyeceğini düşünüyorlar
kendi yaşadıkları tecrübelere dayanarak.
Çünkü böyle riskleri alıp gözünü karartan insanların çoğu sonradan "keşke" diyor...

Ooo!! şimdiden kaynanan böyle yapmışsa bunun altında çok büyük cahillikler yapıyordur daha neler neler yapar sana.. ,ya kaçıp kurtaracaksın kendini ya da sinir krizi geçire geçire yaşıcaksın kalan hayatını..evlenirsen deme sakın büyük hayal kırıklığı yaşıyorum pişmanım falan diye.. çünkü senin ne göreceğin belli görünen köy kılavuz istemez canım...

çokkkkkkkkkkkkkkkkkkk sacmaaaa benımde kaynım var benden kucuk bu sene lıseyı bıtırdı o bana yengecım der yerı gelır hale abla der ....ben ona mı abı dıcemmm vallaa senın kaygana sıyırmıssssss :)

Abi mi ne abisi ya dede de daha uygun olur. Ne insanlar var yaa. Kusura bakma canım ama kaynanan tam bir cadı. Allah kolaylık versin ne diyelim. İyice ölç tart kimseden fikir almadan tamamen kendi özgür iradenle düşün öyle evlen. Ama kalbinin sesini dinleme. Beynin ne diyor önemli olan o. Kalp insanı çok yanıltıyor canım.

Kusura bakmayin arkadaslar bayadir giremiyorum nete bilgisayarimda bir sorun vardi hepinize tek tek tesekkür ediyorum yorumlariniz icin hepiniz saolun.

yok gercekden benim kayinvalidem beni basta istemiyodu tamam ama ilk gelininede aynisini yapmis ondanda ayni seyi istemis tabii oda abi falan dememis cok agladim cok kavgalar ettim ama demedim diyor o nisanlilik dönemi gecirmedigi icin evlendikden snra bu konularla ugrasti bende nisanlandim haftada birkere gidiyordum oturmaya cagriyorlar diye onlar daha sik gitmemi istediler ama ben calistigim icin gitmiyorum ama ariyodum annesini hal hatrini sormak icin ama bu konu acildi 1 hafta önce ogünden beri hic aramadim aramayida düsünmüyorum ben aradikca yüz buluyolar ben zaten direkt dedim ben abi falan demem diye ne dicem be allahim ya kadin kendini otoriter saniyor herkes onun istedigini yapmak zorunda deil sonucda bastada ayni eve almak istiyordular beni kücücük ev bekar kaynim var kaynanam var kayinpederim var birde görümcem var ben onlarlami ugrascam bende tavrimi koydum istemedim nisanlimda destek oldu bayaa kavgalar etti ailesiyle cok olaylar cikdi ama sonunda allaha sükür o konuyu atlattik o bitti gitti simdide abi konusu ama ben abi demem dedim ztn nisanlimda ne abisi ya diyip güldü nerde görülmüs ya aman ne bilim ya annemde hep soruyor bana sen cokmu aradin bu aileyi diye ama ne bilim 3 sene oldu 3 senedir cok mücadele ettik en fazlada nisanlim mücadele etti ben hep pes etmek üzereydim ama o hic birakmadi .. babasi ama melek gibi o yazik hicbisey diyemiyor sadece gülüyor bu konuya ama bn kesinlikle bidaha acilsin bu konu bu sefer kalp kirarim sonuc ne olursa olsun bikere güzellikle söyledim ama bidahakine böyle olmaz

bu arada nereliler diye sormus bir arkadasim ic anadolu yani nigdeliler

aferın sana sonunda aklın basına gelmıs gecte olsaaa :) bende senın gectıgın yollardan gectım ama sımdı dişimi çıradım ...herkese lafını verıyorum ezılmeyeceksın bu dunyada kocana bıleee......sende ezmeyeceksın....ama kendını bellı edeceksın ben buyum dıceksın...sanada saygı duymalarını saglayacaksın bunu hırla gurle degıl lafını ortaya koyarak yapacaksın...o zaman evlılıgınde guzel olur huzurunda yerınde olurr...sunuda dıyım ne olursa olsun kayınvalıdene saygıda kusur etmee.....buda senın bır ayrıcalıgın olsun gunu gelır anlar .....sana deger vermeye baslarr yeterkı sen saygını kımseye yıtırme ama sakında ezılme

cok saol canim com gzel yazmissin zaten en iyi yasayan anlarmis hakkimizda hayirlisi olsun hepimizin insallah

cok saol canim com gzel yazmissin zaten en iyi yasayan anlarmis hakkimizda hayirlisi olsun hepimizin insallah

tecrube konusuyor..suan evlılıgım bu yazdıklarımı uyguladıgım ıcın yuruyor yoksa ıkı cocugumlaa coktan bosanmıstık.....ama ailem ıcın savasıyorum savasmayada devam edıcem...PES ETMEK YOKKKKKKKKK

bu çok saçma ya
hangi devirde yaşıyoruz
rahmetki anaannem anlatıyordu dedemle evlendiği zaman düğün günü dedemin bütün kardeşlerinin elini öptürmüşler ona, 5 yaşındaki kayının elini bile öpmüş

13 yaşındaki süt kuzusuna abimi diyecekmişsin. Yok Deve diyesim geldi he

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…