Küçük Kızımın Bana Olan Bağımlılığı

Merhaba, ben de tandem emzirmistim şimdi sanki çok uzak zamanlar gibi geliyor. Henüz odalarını ayırmadim. Küçük tam 2 yaşını doldurmadi. Büyük oğlum 2 yaşı biraz geçince gece emmeleri azalmıştı. Küçügun de biraz azaltmasini bekliyorum. Ama sonbahar da büyük oğlumun kendi yatağında uyumak istediği günler olmuştu. Orada uyutuyordum gece yanımiza geliyordu. Tahminim odasında uyumaya direnmeyecektir ama gece boyu uyuyacagini sanmıyorum.

ya benim deneyimlerim hep başarısız oldu inanın :) alerjik bir çocuk olduğu için çok zorlandık zaten uyku konusunda. sizin şansınız var iki tane çocuk aslında birlikte uyursa daha kolay olur.

Iyide cocuk bu beraber iyumak ister.. benim 10 yasindakine bile sorsam gelip uyur benle 7 yasindaki ztn dunden hazir.. kizlarimda oyle.. yani cocuk anneyi ister normaldir bence..

Bencede rusvet vermeyi dene.. birilerine daha cok birakmayi dene ki sorun olmasin bu kadar. Belkide bu zamana kadar yapman gerekirdi ki alissin

Çözüm nedir bilmiyorum ama sizi de tebrik ederim. Bir hafta sonu çıkmasam tek başıma öbür hafta sonunu zor getiriyorum.
Biraz annenin kaygısı çocuğa geçiyor. Acaba siz kendi içinizde kaygılı misiniz . Zaten baba yok ben de tek takıldığımda o yalnız hissedebilir diye

Normal bir şekilde istemek gibi değil sanırım.. takıntı şeklinde. Asla annesiz yatmamak gibi düşünün.

sanırım yapmadığım için bu şekilde oldu doğru söylüyor olabilirsin. daha sık bırakmam gerekecek az sürelerde ama sık şekilde. çünkü diğer türlü daha çok başım ağrır gibi geliyor. ya ilgilenmiyor muyum acaba yoksa çocuğa az mı geliyor ilgim, yanlış birşey mı yapıyorum diye çok kafama takıyorum

Normal bir şekilde istemek gibi değil sanırım.. takıntı şeklinde. Asla annesiz yatmamak gibi düşünün.
bir tık buna döndü ama ağlayarak istediğini yaptırmak gibi birşey. takıntı derecede diyemem. kendi odasında yatırırım ama 2 saat sonra uyanıp kendi odama alırım uyandığından dolayı git gel yapmiyim diye. çünk, gerçekten bunu ben uzun süre alıştırmaya uğraştım kendi yatağına ama her Allahın günü kalktı her Allahın günü uyandı

evet bu bende gerçekten var. ben çok çıkmıyorum kendini yalnız hissetmesin zaten babası yanında değil diye elimden geldiğince zamanımı evde geçirdim, arkadaşlarımı gerekirse eve çapırdım evde vakit geçirdim biri çağırdığında. ama sanırım burda hatalıyım.

Evet genelde cocuklar annenin tedirgin olduğu konularda hassas oluyorlar. İlk cocugumu bende hep tedirgin bırakırdım. Ağlardı arkamdan. Bende elimden geldiğinde bırakmadım. 2. Cocugumu 40 günü bile dolmamisti devamlı biraktim. Şimdi beni gönderirken bay bay yapar sonra da aramaz masallah. Çözüm nedir bilmiyorum ama oyun terapisi önerebilirim.

Babasından ayrıldık yani boşanmamız oldu babasından uzak kaldı fakat hiç benimle bir ayrılık yaşamadı ki
Daha ne olması gerekiyor yani kusura bakmayın da , baba gitmiş ve belli ki siz de gidersiniz diye korkuyor bu kadar basit

Hep mi böyleydi

Bce de g
cocuk psikologu iyi olur bence de. Illaki bir problem vardır ortada. Hemen asacaginiza inaniyorum ama yol ve yontemi bilen birinden ogrenmek lazım

Babasıyla ayrı olduğunuzun farkında sanırım baba bıraktı anne de bırakacak diye düşünüyordur. 2 yaş bebeğim durumun farkında olmadığı için böyle yapmıyor ama 9 yaş oğlum okuldan almaya gittiğimde azıcık geciksem ağlıyor bırakacağım korkusu oluştu babası yüzünden maalesef

Aynı sorunları yasayan biri olarak ben söyle çözüm buldum. Önceleri bana ne zaman isterse telefonla ulaşabileceğini ve benim de hemen gelecegimi söyledim. Önceleri sık sık arıyordu uzun uzun kızmadan tatlı tatlı konuşuyorduk. Kendini guvende hissediyordu. Sonra bak saatte akrep şuraya gelince ben seni arayım suraya gelince sen beni ara derken o süreler uzadı. Onun kaygisi bir ihtiyacı olduğunda size ulaşamamak bunu da böylece çözmüş olduk. cozduk.

Oğlumla yaşıt ve aynı şeyleri yaşıyoruz bana bağımlı. Kreşe verdim gitmedi gitmiyor çaresiz kaldım bende yorumları okumaya geldim akıl akıldan üstündür.

Benim teyzemin torunu da öyle. Ablama o kadar bağlı ki. Ara sıra görmeye gidiyoruz, alışsın diye de hergün telefonda görüntülüdeyiz. Çocuk bizi görünce anasının bacağına yapışıp ağlıyor. Gitsin burdan evine gitsin diye çığlık atıyo. Annesine 2 dk rahat vermiyor tuvalete bile kucak kucağa gidiyolar 2 yaşında daha. Ablamda cinnet geçirmek üzere ama kreşe vermeyi düşünüyor. Başlarda biraz ağlar sonra yavaş yavaş alışır açılır diye düşünüyor.

Oğlumla yaşıt ve aynı şeyleri yaşıyoruz bana bağımlı. Kreşe verdim gitmedi gitmiyor çaresiz kaldım bende yorumları okumaya geldim akıl akıldan üstündür.
bizim Allahtan kreş sorunumuz yok. cumartesi günü kargoya kadar gitmek durumunda kaldım anneme bıraktım :) yani 15 dk filan sürdü ağlamış şişmiş ağlamaktan. biraz da şımarıklık mı yapıyor diye düşünüyorum ya.

Güzelmiş ben aradığımda ağlamaktan konuşmuyor ki :)

ya babasının da allah cezasını versin zaten. beni deli etti şikayet etmiş beni :) karakola gittik resmen hafta sonu

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…