• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

küçük şehirde bir yabancı olarak yaşamak

Ben şehire geçtim ama birşey anladın mı sor okadar yoğun ve sık çalıştım ki illallah ettim.Bir yere çıkmaya mecalim vaktim yoktu.Yine de ise giderken insanlar arabalar:)

ben de küçük şehirde doğup büyüdüğüm halde evlendikten sonra gittiğim memleketimin 10 da biri kalan olan şehirde patlamıştım. kimseyi tanımadığım , tanısam da yapacak tek aktivitesi olmayan bir şehirdi.. 1 senenin sonuna doğru evde tek başıma daha keyifli zaman geçirme yollarını keşfettim. son 2 sene gayet memnun oturuyordum evimde iş sonrası.

şimdi büyükşehire geldik, haftada bir gün dışarı çıksak geri kalan günlerde evimde olmayı istiyorum, atlatamadım ev kedisi yaşamını henüz :olamaz: ama gitmesem bile istediğim anda gidebileceğim bir milyon yer olduğunu bilmek yetiyor :D

Küçük yerde yaşamak zor ama güzel bi çevren olursa arkadaşların olursa inan hiç sıkılmazsın.böyle yerlerde çevre çok önemli, arkadaş edinmeye çalış evde kaldıkça bişeylerle uğraş ahşap boyama yapabilirsin mesela hem çok zevkli hem zaman geçer..
işte çevre edinemiyorum ki

Kadın haketmiş kazanmış gitmiş ,ister beğenir istenmez beğenmez bu kimseyi ilgilendirmez.Ayrıca bu atamalar elimizde olan bişey değil hani...Uzaktan davulun sesi hoş gelir tabi tek devlete atanayım da neresi olursa olsun olmuyor bazen.
Kendi tercihiyle gittiği yeri beğenmeyen niye ağlar?
Madem en yüksek puanı alıp metropoli hak etseydi.
Ne yapayım diye sormuş, ben tavsiye vermek için yazmadım direkt muhattabım olan konu sahibine.
Siz niye tavsiye vermek yerine beni alıntılandınız?
Tartışma ortamı yaratıyorsunuz durduk yere.

Bildirimleri yeni gördüm, ben imge, simge, zeka bilmem, aklım bir cımbıza çalışır, onu da güzel kullanırım, kullanmamı istemiyorsanız üsluplara dikkat edin, tartışmaya girmeyin lütfen.
Ben kimseyle tartışmaya girmediğim halde, dün gece bir dünya kib olmuşum galiba.
Hakkını veremeden ceza alırsam, içim acır :)

Atanmışsın ne güzel onun keyfini çıkar. Atama bekleyen onca gencimiz varken çok şanslısın. Elbet sen de emek harcamışsındır ama bu devirde emekle de olmuyor bi yerde tıkanıyor. Ben de eylülde bu şehre atandım bir tanıdığım yoktu. Üstelik boşanmıştım yepyeni bi hayat kuracaktım. Hiç pes etmedim. Bi kafeye gidiyordum küçük samimi bi ortam sahibi ve çalışanları ile arkadaş oldum. Bi gün yine yalnız gittiğimde şu an samimi olduğum iki kişiyle tanıştım. Onlar aracılığı ile de birçok arkadaşım oldu. İş arkadaşlarımın hepsi erkek. Onların eşleri anneleri kız kardeşleri ile tanıştım. Birinin eşi çok çok samimi dost diyebileceğim biri. Eylül'den Haziran'a çok çok şey değişti. Bu arada yalnız sinemaya vs gittiğim de oldu. Pes etmek Yok.

Ne yapayım diye sormuş, ben tavsiye vermek için yazmadım direkt muhattabım olan konu sahibine.

Yalniz ben branşımda derece yaptım daha nasıl cok calissaydim?

oldu canım, bundan sonra neyi dert edip etmeyeceğimizi buradaki kendini bilmezlere sorarız, onay verirlerse dert ederiz, vermezlerse dert etmeyiz. hayret birşey ya? sen memursun, atandın diye şikayet etme, mutsuz olma lüksün yok mu? senin artık bir işin var ve dışarıdaki işsizler, atanamayan insanlar seni bundan sonra hiç ilgilendirmiyor, sen kendini kurtardın. buraya gelip de atanmış insana yerli yersiz "ama dışarıda bir sürü bekleyen var bik bik" demek komik. dışarıda atama bekleyip de atanamayanlar atanmış olanları alakadar etmiyor, devlet uğraşsın, kime ne?

derdine gelince... bence çok haklısın zira benim kpss'den falan uzak durmamın en büyük sebeplerinden biri bu, diyelim ki atandım gittim, ben gittiğim yerde mutsuz olursam ve işi kaybetmemek için katlanmak zorunda kalırsam kafayı yerim, o maaş da psikologlara gider bol bol. kendimi biliyorum çünkü, ben özgür insanım. şartla şurtla iş yapamam yok evlenirsem bu şehirden kurtulurum, yok amuda kalkarsam başka yere tayinim çıkar gibi meselelere gelemiyorum. insanların sırf işlerini garanti altına almak ve biraz daha insani şartlar altında çalışmak için kamu personeli olmanın bu tarz "tayin" sıkıntısını yaşamasına da üzülüyorum. tamam bu işe bunu bilerek geliyor insanlar, ayrı konu. dayanabilenleri tebrik ediyorum, ben de izmir'de yaşıyorum, 4 sene ufak bir ilde okudum Allahım yarabbim ne yaşadığımı ben biliyorum.

işte çevre edinemiyorum ki
Kaç yıldır köy gibi yerde yaşıyoruz hiç bir şey yok bunalımdan bunalıma giriyordum izinleri sabırsızlıkla bekliyordum bu
Neden fikrinizi doğru bulmayınca tartışma ortamı yarattığımı düşünüyorsunuz ki yorumunuza yorum yapan herkesin tartışma ortamı yarattığını mı düşünüyorsunuz ? Valla hiç öyle niyetin yok olmadıda ...sizin dediğiniz gibi keşke metropollerde ya da büyük şehirlerde alınan kişi sayısı 1 ,2 ,3 yerine daha fazla olsa da herkes gönlündeki yere gidebilse , bazen istediğin kadar puan al alım olmadıktan sonra ve istediğin yer alım yapmadıktan sonra çok beklersin..yine diyorum herkes istediği yere gidemiyor ama sonuçta kazanmış haketmiş ister ağlar ister güler kimseyi alakadar etmez

Kaç yıldır köy gibi yerde yaşıyoruz hiç bir şey yok bunalımdan bunalıma giriyordum izinleri sabırsızlıkla bekliyordum bu

Neden fikrinizi doğru bulmayınca tartışma ortamı yarattığımı düşünüyorsunuz ki yorumunuza yorum yapan herkesin tartışma ortamı yarattığını mı düşünüyorsunuz ? Valla hiç öyle niyetin yok olmadıda ...sizin dediğiniz gibi keşke metropollerde ya da büyük şehirlerde alınan kişi sayısı 1 ,2 ,3 yerine daha fazla olsa da herkes gönlündeki yere gidebilse , bazen istediğin kadar puan al alım olmadıktan sonra ve istediğin yer alım yapmadıktan sonra çok beklersin..yine diyorum herkes istediği yere gidemiyor ama sonuçta kazanmış haketmiş ister ağlar ister güler kimseyi alakadar etmez
Şimdi bakın üye
Ben fikir sunmadım, yazılanı değerlendirdim.

Tutturmuşuz hala, yok atama, yok istediği yer, ilgilendirmez laylaylom.

güzel yanları da var tabiki ama evli çocuklu olduğum halde çok sıkılıyordum bende küçük şehirde..yerlisi olunca akraba eş dost derken anlamıyor insan ama dışarıdan gelince zor gerçekten..en son gözümüzü kararttık tayin istedik büyük bir şehire..ilk başlarda o da zorladı ama şu an oh bee diyoruz..onca emek vermiş atanmışsın bu da atlatman gereken bir ayrı süreç olumlu taraflarına odaklanmaya çalış..resim kursu vs de mi yok?..spor salonuna başlasan ne bileyim çevre oluşturmaya bak..bir tane bile kafa dengi arkadaş bulsan yeter..

Back
X