KÜÇÜK YEĞEN

'Empati' kelimesinin içeriği bizim toplumumuzda pek önemsenmeyen ve uygulanmayan bir kavram. Neden bunu belirtme ihtiyacı duydum. Şöyle ki: sizin 14-15 yaşlarında bir kız yeğeniniz olsaydı; onunla doğumundan itibaren kurduğunuz bir bağ olsaydı; onunla 2-3 haftada 1 tek gün vakit geçirmeyi çok sevseydiniz vs nasıl olurdu? Eşiniz de sizin yeğeniniz geldiğinde sizinle kavga etseydi ne hissederdiniz?
Hanımefendi ben zaten orada bahsetmişim tek gün değil günlerce gelip kalıyor.

Eşinizle guzel ve ozel vakit geçirmenize sevindim.
Yegeniyle görüşsün, oynasin, eglensin ama 5 -10 dakikalık mesafede kalma olayina hic girmese aslinda bu kadar batmaz.

Ama iste herkes ayni sekilde bakmiyor hayata. Bazıları kalabalık yasamayi seviyor. Bir yengem var mesela ilk evlendigi yillar gece komsu oturmasına gider orada kalırdı. Bize ve o kaldığı yakinimiza gore cok tuhaf bir davranisti. Cunku evi yuruyerek 5 dakika. Oyle oyle ayak uydurdu sonra kadin.

Rahmetli bir büyüğümüz şöyle derdi kalin burada bu gece diyenlere:
Insan camdan bakınca evinin bacasinin göründüğü yerde kalmaz.

Eşimin 13 14 yaşında bir yeğeni var. Çok düşkün eşime. Bu beni rahatsız etmiyor. Beni rahatsız eden şey bu çocuğun 2 3 haftada bir bize gelip birkaç gün bizde kalması. Daha yeni evli sayılırız ve açıkçası bu durumdan rahatsız oluyorum. Daha doğrusu eşimin bana sormadan çocuğa evet gel demesine sinir oluyorum. Belki ben bi plan yapıcam o günler için ama hiçbir şey yapamıyorum asla hayır diyemediği için.
Tüm gün o çocukla ilgileniyor bilgisayar oyunu oynuyorlar ben de tek başıma kalıyorum. Haftanın neredeyse 6 günü çalışıyorum ve evimde rahat edip kocamla vakit geçirmek istiyorum. Ama eşim bunu anlamıyor ve çocuk her geldiğinde kavga gürültü oluyor. Yine aramız bozuk bu konudan dolayı. Haksız mıyım sizce? Evi 5 10 dakika mesafede birinin gece bizde kalması normal mi? Çocuk dediğin ailesiyle gelir ailesiyle gider biz böyle gördük.
Aldatılmandan daha iyidir bosver

Tatile giderken yanıma yeğenimi aldım yaşı dolana kadar. Şimdi çok masraflı diye almıyorum. Allahtan romantik, başbaşa tatilimize yeğenini getirdin diye beni boşamamış beyim😂
Tatile giderken bir seferliğine götürmüşsünüz. 2-3 haftada bir tatile çıkmıyorsunuz. Konu sahibinin evine her 2-3 haftada bir birkaç günlüğüne geliyor. İkisini bir tutmayın, kadın gayet haklı serzenişinde. Çocuk da değil bildiğin ergen, rahatsız olmakta çok haklı.

Tatile giderken bir seferliğine götürmüşsünüz. 2-3 haftada bir tatile çıkmıyorsunuz. Konu sahibinin evine her 2-3 haftada bir birkaç günlüğüne geliyor. İkisini bir tutmayın, kadın gayet haklı serzenişinde. Çocuk da değil bildiğin ergen, rahatsız olmakta çok haklı.
Olldduuu o zamaaağn😂

Madem bu kadar düşkün eşinize,eşiniz gidip kalsın yeğeninde böyle saçmalık mı olur.daha fazla taviz vermeyin önünü bir şekilde kesin herkesin özel hayatı var ailesinin sizin özel hayatınıza kastı mı var.

Eşimin 13 14 yaşında bir yeğeni var. Çok düşkün eşime. Bu beni rahatsız etmiyor. Beni rahatsız eden şey bu çocuğun 2 3 haftada bir bize gelip birkaç gün bizde kalması. Daha yeni evli sayılırız ve açıkçası bu durumdan rahatsız oluyorum. Daha doğrusu eşimin bana sormadan çocuğa evet gel demesine sinir oluyorum. Belki ben bi plan yapıcam o günler için ama hiçbir şey yapamıyorum asla hayır diyemediği için.
Tüm gün o çocukla ilgileniyor bilgisayar oyunu oynuyorlar ben de tek başıma kalıyorum. Haftanın neredeyse 6 günü çalışıyorum ve evimde rahat edip kocamla vakit geçirmek istiyorum. Ama eşim bunu anlamıyor ve çocuk her geldiğinde kavga gürültü oluyor. Yine aramız bozuk bu konudan dolayı. Haksız mıyım sizce? Evi 5 10 dakika mesafede birinin gece bizde kalması normal mi? Çocuk dediğin ailesiyle gelir ailesiyle gider biz böyle gördük.
Çok haklısınız. Çocukta suç yok aslında. Çocuktur ister, düşünemez. Ama çocuğun ailesinin ve eşinizin sizin bu durumdan rahatsız olabileceğinizi düşünmeleri gerekirdi. Çok çok rahatlatmış.

Back
X