KÜÇÜK YEĞEN

Ben şimdiden bıktım nasıl terbiye olacak bakalım. Hayatımın her alanında bir çocuk olsun istediğimde bu kendi çocuğum olacak. Ben neden başkasının çocuğu için keyfimden geri kalıyorum bunu anlatamıyorum birde karantina dönemi 2 3 kalıyor evi başına yıkıcam az kaldı.
Canım saat 2100 olunca Çocuga anneni arıyorum de. Annesini ara deki uykusu geliyor. Biz mi getirelim siz mi alırsınız?

Yasaksaatlerine göre önerimi düzenleyin.

Evinde cocuk olmayana cocuk misafir fazla gelir cok normal. Misal benim oglum simdi kreste. Ne kahvalti hazirliyorum ne ogle yemegi ne meyve ne bir sey. Kendime bir kahve yapiyorum sonra isime gucume bakiyorum. Evde cocuk yokken hic bir sey yapmak zorunda degilsiniz ama evde bir cocuk olunca onun yemegi,gece uykusu,camasiri,tvde izledikleri bile onemli ve dikkat gerektiriyor. Evinde kendi cocuguna bile dikkat etmeyen insanlar sizin baskasinin cocugu icin ne kadar yoruldugunuzu anlayamaz bence.

Ben katılıyorum yani yani konu sahibesi çocuksuz biri başkasının çocuğuyla uğraşmak zorunda mı ...
Çalışan da bir insan ayrıca eve gelip ayağını uzatmak istiyor olamaz mı, karı koca çalışan insanların birbirleriyle geçirecek vakitleri zaten kısıtlı oluyor o vakti de konu sahibesi neden eşiyle geçirmesin? Yani koca da bir acaip eşinle dışarı çık, gez, günübirlik gezi yap, ayda 1 kezden fazla yeğeni 24 saat oynatmak tüm boş vaktini vermek bana aptalca geliyor. Konu sahibesinin eşi de öküz marka geldi az buçuk bana.

Son düzenleme:
9dan sonra yasak olduğu için ve hafta sonu yasak olduğu için elim kolum bağlı hiçbir plan yapamıyorum.

Zaten korona zamanı yatılı misafirlik çok çok yanlış bu insanlar manyak mı herkes evde otururken çocuğu başka eve gönderip tehlikye atıyorlar ?

Bence çocuğun annesini arayın, korona var ben misafir kabul etmiyorum pandemi işleri bitince görüşürler diyin bitti gitti. Bundan da anlarlar herhalde.

Herkes kendine gore degerlendiriyor aslinda. Hepsi yorum farkliligindan ibaret. Valla gormus gecirmis insan da degilim ama bir konunun tek dogru cevabi yoktur ki.

Misafirlik benim hassas noktamdir. Batili degilim,batili tum arkadaslarim hemen hemen evde bir cay dahi yapmayan insanlar oldugu icin ya eve kimseyi istemezler ya da isterler ama acliktan gebertene kadar onlerine bir corba koymazlar. Ama bu benim cevrem,her batili boyle yasamiyor. Ben dogu kokenli ama batida yetismis bir kirmayim :KK66: doguda yasamis arkadaslarim ve akrabalarim kadar becerikli degilim. Onlarda misafir kebaplarla,icli koftelerle,anali kizli corbalarla agirlanirken ben bunlari yapamam. Batida yetistim ve buranin sartlarina uyum sagladim. Fantayi alan ayagina terligi giyip gelir burada benim cevremde. Onlara bir de icli kofte yapacak degilim :KK66: Esimle evlendikten sonra misafir tanidim inanin. Oncesinde bir cesit yemek yapmisligim yoktur. Dolayisiyla yapacaksam en iyisini yapmak isterim. Yapamayacagim zaman da kabul etmek istemem. Ha yanlissa benim yanlisimdir kabul ederim. Becerikli insanlarin ellerini opebilirim yani,yapabiliyorlarsa sorun yok. Ben yapamiyorum sorun oluyor. Evde cocugu olmayan iki kisi yasayanlara cocuk gelince evin isi hic bitmez ki. Tek yasayanin alismadigi seyler bunlar 3 ogun yemek yap,cocugun meyvesini ver,yatagini ac kapa. Arkasindan tonla nevresim battaniye yika falan. Hep is bunlar. Yeni evli insan neden ugrassin diye dusunuyorum acikcasi.
Ne kadar oldu evlisiniz bilmiyorum ama ben daha on günlük evliyken eşimin yeğeni bize gelip kaldı.19 yaşında üni okumak icin 3 gün yurtta 4 gün bizde kaliyodu. daha sonra haberim yokken bütün esyalarini alıp bize tamamen yerleşmiş.tam 3yil ve duydum ki kız kardeşide üni kazanmış oda bize en yakın ili tutturmuş İzmir'i kazanamamış.sonra ben çirkefe bagladim eşimin ablalarini aradım ne kadar dusencesiz ve anlayışsız olduklarını söyledim. üstelik pandemi üni kapalı. yinede bende erkek olan, kızda gelecek eli kulaginda yok kanbul edemem dedim benim evim öğrenci yurdumu dedim eşimle cicim ayı diye bişey yaşayamadm🤣 eşimle hiç bir yere gitmedim yeğeni var diye.hem kendime hem eşme zehir ettim o donemlerimizi.esim gelme okul yok covit var yinede gelmişti.baktim olmuyo böyle.burda fikir verenler oldu sağ olsunlar.esyalarini topla valize koy geldiğinde anlar gider diye yaptım yine gitmedi.esimin ablalarinda da bişey çıkmadı hatta eşimi bile doldurmuş gibiydi büyük olan görümcem.ve çocukla konuştum düzenimzi kurmak istiyorum olmuyor böyle çocuk planlarımız var özel hayatimuz nerdeyse hiç yoktu o varken.sonuda gitti dedim valizini aldı gitti.ama ertesi gün eşim geri getircem yeğenimi dedi çünkü ailesi baskı yapiyodu o gelirse ben yokum dedim.ve yegenide msj atiyo bana amcam beni eve çağırdığı içi akşam gelecem diye.nevrim döndü aradım bunuçığlık atarak sokakta istemiyorum dedim.illa kötü olmak mı gerekiyo bunu güzellikle söyledim anlamamıştı. Çok şükür kurtuldum. ne rahatmis kapımı kitlemeden duş aliyorum brnozumla banyodan çıkmak ne büyük keyifmis meğer 🙈 eşimle özelimiz daha bı canlandı🙈yeni yeni cicim ayı yaşyoruz🤣🤣🤣size tavsiyem açıkça söyleyin özellikle gece kalmasını istemiyorum diyin ailesine eşiniz söyleyemez belki kendinize zehir etmeyin hayatı kendi evinizde emanet gibi durmayın benim gibi 3 yıl beklemeyin lütfen zaman geçiyor geri gelmiyor inanın.bol şans diliyorum

Benzer bir durumu eşimin kardeşi ile yaşamıştım o zamanlar 6 yaşındaydı. 15 günlük evliyken kalmaya gelmeye başladı. Dışarı çıkacağız arkadaşlarla bir telefon gelir kv dem eşimi çağırıp kardeşini gönderir, bizim plan iptal olur. Kv dem, okul saatinin bitmesine yakın gezmeye gider ben karnım burnumda çocuğu okuldan almaya giderim. Doğum yaptım lohusa iken 3-4 günlüğüne kalmaya gönderdi yine. Neyse tayin olduk uzaklaştık. Kendi abimin yakınına geldik. Abimle yengem çalıştıkları için 15 tatilde çocuklarını nereye emanet edeceklerini düşünüyorlardı (haftaiçi sadece gündüz bakacaktım) eşim kesinlikle istemediğini söyledi yani ben yıllarca onun ailesinden herkesi evimde ağırlayıp, planlarımı erteleyip iptal ederken sorun yoktu ama o benim yeğenlerimi 2 hafta misafir edemedi.

Konu sahibi gün geliyor bu yaptıklarınız çöp oluyor o yüzden değmez kimse için üzülmeye

Ne kadar oldu evlisiniz bilmiyorum ama ben daha on günlük evliyken eşimin yeğeni bize gelip kaldı.19 yaşında üni okumak icin 3 gün yurtta 4 gün bizde kaliyodu. daha sonra haberim yokken bütün esyalarini alıp bize tamamen yerleşmiş.tam 3yil ve duydum ki kız kardeşide üni kazanmış oda bize en yakın ili tutturmuş İzmir'i kazanamamış.sonra ben çirkefe bagladim eşimin ablalarini aradım ne kadar dusencesiz ve anlayışsız olduklarını söyledim. üstelik pandemi üni kapalı. yinede bende erkek olan, kızda gelecek eli kulaginda yok kanbul edemem dedim benim evim öğrenci yurdumu dedim eşimle cicim ayı diye bişey yaşayamadm🤣 eşimle hiç bir yere gitmedim yeğeni var diye.hem kendime hem eşme zehir ettim o donemlerimizi.esim gelme okul yok covit var yinede gelmişti.baktim olmuyo böyle.burda fikir verenler oldu sağ olsunlar.esyalarini topla valize koy geldiğinde anlar gider diye yaptım yine gitmedi.esimin ablalarinda da bişey çıkmadı hatta eşimi bile doldurmuş gibiydi büyük olan görümcem.ve çocukla konuştum düzenimzi kurmak istiyorum olmuyor böyle çocuk planlarımız var özel hayatimuz nerdeyse hiç yoktu o varken.sonuda gitti dedim valizini aldı gitti.ama ertesi gün eşim geri getircem yeğenimi dedi çünkü ailesi baskı yapiyodu o gelirse ben yokum dedim.ve yegenide msj atiyo bana amcam beni eve çağırdığı içi akşam gelecem diye.nevrim döndü aradım bunuçığlık atarak sokakta istemiyorum dedim.illa kötü olmak mı gerekiyo bunu güzellikle söyledim anlamamıştı. Çok şükür kurtuldum. ne rahatmis kapımı kitlemeden duş aliyorum brnozumla banyodan çıkmak ne büyük keyifmis meğer 🙈 eşimle özelimiz daha bı canlandı🙈yeni yeni cicim ayı yaşyoruz🤣🤣🤣size tavsiyem açıkça söyleyin özellikle gece kalmasını istemiyorum diyin ailesine eşiniz söyleyemez belki kendinize zehir etmeyin hayatı kendi evinizde emanet gibi durmayın benim gibi 3 yıl beklemeyin lütfen zaman geçiyor geri gelmiyor inanın.bol şans diliyorum
Bu kadarı da çok fazlaymış ben asla böyle bir şeye izin veremezdim daha 1 2 güne katlanamıyorum siz 3 yıl nasıl katlandınız.:skandal:

Benzer bir durumu eşimin kardeşi ile yaşamıştım o zamanlar 6 yaşındaydı. 15 günlük evliyken kalmaya gelmeye başladı. Dışarı çıkacağız arkadaşlarla bir telefon gelir kv dem eşimi çağırıp kardeşini gönderir, bizim plan iptal olur. Kv dem, okul saatinin bitmesine yakın gezmeye gider ben karnım burnumda çocuğu okuldan almaya giderim. Doğum yaptım lohusa iken 3-4 günlüğüne kalmaya gönderdi yine. Neyse tayin olduk uzaklaştık. Kendi abimin yakınına geldik. Abimle yengem çalıştıkları için 15 tatilde çocuklarını nereye emanet edeceklerini düşünüyorlardı (haftaiçi sadece gündüz bakacaktım) eşim kesinlikle istemediğini söyledi yani ben yıllarca onun ailesinden herkesi evimde ağırlayıp, planlarımı erteleyip iptal ederken sorun yoktu ama o benim yeğenlerimi 2 hafta misafir edemedi.

Konu sahibi gün geliyor bu yaptıklarınız çöp oluyor o yüzden değmez kimse için üzülmeye
Evet haklısınız hem bunun için hemde ben kendi rahatım için bir çocukla vakit geçirmek zorunda değilim bunu da öyle ya da böyle eşim anlayacak.

Katlanmayin asla ben o hatayı yaptım eşim vardiyali çalışıyor işte Korkmazsn senin için diyip durdu 🤣🤣 hikaye tabi🤣🤣 şimdi guliyorum da yrgeniyle de sonradan kanka oldum orasi da ayrı🤣 ama devamı gelecekti onun önünu kesmek için yeğen kankayi harcadım🤣🤣 siz de onlem almazsanız yarın başka sorumluluklar yüklemeleri olası bı durum.siz bakmayın yok kalsın ne olacak diyenleri yaşamayan bilemez. kendi konforunuzdan başka insanların eğlenceleri keyfleri için vazgeçmeyin.varsin kötü desinler. .

Zaruri bir durum olmadıkça evimde yatılı insan sevmiyorum ben. Sırf çocuk eğlenecek diye ben neden rahatsız oluyorum? Evimde rahat edecek bir alana ihtiyacım var ama ben o bizde olduğunda hiçbir şekilde rahat edemiyorum.
Evde tek yaşamıyorsunuz ki ama.Siz sevmeyebilirsinz ama esiniz seviyor yani.Saygi beklerken geleceğini söylesin derken (bu kısımda haklısınız) siz ne kadar saygı duyuyorsunuz ki eşinizin isteklerine?

Evde tek yaşamıyorsunuz ki ama.Siz sevmeyebilirsinz ama esiniz seviyor yani.Saygi beklerken geleceğini söylesin derken (bu kısımda haklısınız) siz ne kadar saygı duyuyorsunuz ki eşinizin isteklerine?
Ev bizim ortak yaşa alanımız ve yatılı misafiri tabii ki bana soracak ben istemiyorsamda gelmeyecek olması gereken bu.

Ev bizim ortak yaşa alanımız ve yatılı misafiri tabii ki bana soracak ben istemiyorsamda gelmeyecek olması gereken bu.
Size soracak o kısımda tmm ama kalmasın hiç diyerekte siz eşinize haksizlik yapiyorsunuz bu seferde eşinizin isteği olmuyor bana göre.Ortak yaşam alanınız ama benim istediğim olsun diyorsunuz yani.Neyse inşallah ortak bı noktada bulusursunuz

Erkek milleti biz kadınlar gibi duygu ve düşüncede değiller malesef. Kavga etmen eşini senden 1 adım uzaklaştırır. Kavga etmeden bu problemi çözmen lazım diye düşünüyorum

Bende evliyim ve eşim babaannesini çok severdi vefat etti yazın.Yegen değil ama babaannesi kaldı bizde.Beni de çok severdi kalmak isterdi senede iki kez gelip 10 ar gün kalmışlığı oldu.Evet insan tek kendi olduğu gibi olmuyor kendi annen bile olsa tek başına oldugun kadar rahat olamıyorsun ama tek yaşamıyoruz sonuçta evde.Eslerimizin fikirleri ne istediği de önemli.Siz saygı duyarsanız oda size duyar.Ama bı planiniz yaptığında esiniz bunu suistimal ediyorsa konusun yapmasın bunu.Ama yeğenin hiç gelmesin kalmasın buda yanlış tabi bu benim fikrim

'Empati' kelimesinin içeriği bizim toplumumuzda pek önemsenmeyen ve uygulanmayan bir kavram. Neden bunu belirtme ihtiyacı duydum. Şöyle ki: sizin 14-15 yaşlarında bir kız yeğeniniz olsaydı; onunla doğumundan itibaren kurduğunuz bir bağ olsaydı; onunla 2-3 haftada 1 tek gün vakit geçirmeyi çok sevseydiniz vs nasıl olurdu? Eşiniz de sizin yeğeniniz geldiğinde sizinle kavga etseydi ne hissederdiniz?

Bu haftadan itibaren kimseye hizmet etmiyorum kesinlikle ne yemek yaparım ne de başka bir şey. Yasak olmasa evden gidecektim arkadaşıma vs. o derece asabım bozuldu
Yahu kendinize yapmiyormusunuz yemek cocuga ozel yapmaya gerek yokki misafir umduğunu değil bulduğunu yer

Back
X