KÜÇÜK YEĞEN

Eşimin 13 14 yaşında bir yeğeni var. Çok düşkün eşime. Bu beni rahatsız etmiyor. Beni rahatsız eden şey bu çocuğun 2 3 haftada bir bize gelip birkaç gün bizde kalması. Daha yeni evli sayılırız ve açıkçası bu durumdan rahatsız oluyorum. Daha doğrusu eşimin bana sormadan çocuğa evet gel demesine sinir oluyorum. Belki ben bi plan yapıcam o günler için ama hiçbir şey yapamıyorum asla hayır diyemediği için.
Tüm gün o çocukla ilgileniyor bilgisayar oyunu oynuyorlar ben de tek başıma kalıyorum. Haftanın neredeyse 6 günü çalışıyorum ve evimde rahat edip kocamla vakit geçirmek istiyorum. Ama eşim bunu anlamıyor ve çocuk her geldiğinde kavga gürültü oluyor. Yine aramız bozuk bu konudan dolayı. Haksız mıyım sizce? Evi 5 10 dakika mesafede birinin gece bizde kalması normal mi? Çocuk dediğin ailesiyle gelir ailesiyle gider biz böyle gördük.
Çok çok haklısınız. Eşinize bir ayar vermek şart. Ciddi bir kavga çıkarın. Ya sen uyarırısın yada annesine açar ben söylerim yatıya yollama diye uyarın. Çalışan kadına çok zor misafir ağırlamak

Ben sizi haklı buldum
Mutlaka iyi çocuktur, sevecendir falan ama sonuçta sizin çocuğunuz değil
İnsan yeri geliyor kendi çocuğuna tahammül edemiyor, akşam olsada yatıp uyusalar az kafa dinlesem diyoruz yeri geliyor.
Bu sizde kalmalar anne-babanın işine geliyordur tabii ses etmezler. Onlarda baş başa kalıyorlar ne güzel. Bizde coronadan önce baş-başa kalmak istediğimiz zaman çocukları 1-2 günlüğüne anneanne veya babaanneye bırakıyorduk mesela. Ama bu durumdan herkes mutlu oluyor, çünkü emirvaki yok. Arayıp konuşarak bırakıyoruz, müsait değillerse zaten söylüyorlar bizde erteliyoruz.
Bende yeğenlerimi severim, kuzenler birlikte vazgeçirsinler isterim ama devamlı değil. Bazen benimkiler yatıya gidiyor bazen yeğenlerim bize geliyor. Devamlı olsa çıldırırım zaten, ses, gürültü, yemek içmek hiç bitmiyor biraraya geldiklerinde.

Eşimin 13 14 yaşında bir yeğeni var. Çok düşkün eşime. Bu beni rahatsız etmiyor. Beni rahatsız eden şey bu çocuğun 2 3 haftada bir bize gelip birkaç gün bizde kalması. Daha yeni evli sayılırız ve açıkçası bu durumdan rahatsız oluyorum. Daha doğrusu eşimin bana sormadan çocuğa evet gel demesine sinir oluyorum. Belki ben bi plan yapıcam o günler için ama hiçbir şey yapamıyorum asla hayır diyemediği için.
Tüm gün o çocukla ilgileniyor bilgisayar oyunu oynuyorlar ben de tek başıma kalıyorum. Haftanın neredeyse 6 günü çalışıyorum ve evimde rahat edip kocamla vakit geçirmek istiyorum. Ama eşim bunu anlamıyor ve çocuk her geldiğinde kavga gürültü oluyor. Yine aramız bozuk bu konudan dolayı. Haksız mıyım sizce? Evi 5 10 dakika mesafede birinin gece bizde kalması normal mi? Çocuk dediğin ailesiyle gelir ailesiyle gider biz böyle gördük.
Benim ediminde yeğeni biz yeni evliyken bizde kalmak isterdi hatta şehir dişi tatillerde bile benide götürün derdi bunu açıkça esime söylemiştim dogum olsa neyse ama cocugumda yok yani ne diye isteyeyim ilerde gelsin kalsın suan istemiyorum dedim açıkça söyleyin kendi canınızı sıkmaya deymez

Haksızsınız.
Öyle bir bahsetmişsiniz ki bir ordu misafir geliyor sanki evinize.
2-3 haftada bir evinize gelen sadece 13-14 yaşında ergen.
Size ne zahmeti olacak da rahatsız oluyorsunuz anlamadım.
Eşiniz bundan mutlu oluyor ise onlara katılıp güzel zaman geçirmek varken kavga çıkartıyorsunuz.
Yazdıklarınızdan anlayışsız ve misafirperver olmadığınız anlaşılıyor

Benim ediminde yeğeni biz yeni evliyken bizde kalmak isterdi hatta şehir dişi tatillerde bile benide götürün derdi bunu açıkça esime söylemiştim dogum olsa neyse ama cocugumda yok yani ne diye isteyeyim ilerde gelsin kalsın suan istemiyorum dedim açıkça söyleyin kendi canınızı sıkmaya deymez
Açıkça söyledim zaten bu şekilde istemediğimi umarım çözebiliriz.

Haksızsınız.
Öyle bir bahsetmişsiniz ki bir ordu misafir geliyor sanki evinize.
2-3 haftada bir evinize gelen sadece 13-14 yaşında ergen.
Size ne zahmeti olacak da rahatsız oluyorsunuz anlamadım.
Eşiniz bundan mutlu oluyor ise onlara katılıp güzel zaman geçirmek varken kavga çıkartıyorsunuz.
Yazdıklarınızdan anlayışsız ve misafirperver olmadığınız anlaşılıyor
Gayet misafirperverim bunu zaten tanıyan insanlar biliyor fakat 2 3 gün yatılı misafirden hoşlanmıyorum bunu da açık açık söylüyorum. Hele ki annesi babası 10 dakikada mesafede bir çocukla asla hafta sonumu heba etmek istemiyorum.

1.çocuk ta olsa ergen de olsa emanettir. Ve her iki çağda zor çağ dır. Sorumluluk almak bu devirde deliliktir.
2.evlilik yapacağımız zaman aileler ile evlenmiyoruz. Aile ferdlerine göre program yapmak zorunda değiliz.özelimiz var kendi hayatımız koşturmamız var niye 3.kişilere göre program yapalım.
3.yeni evli olunca tabiki dip dibe vakit geçireceğim.evli gençlerin oynaşma cilveleşme yollarıdır ilk yıllar. Adı üstünde balayı
4.yeğeni ile vakit geçirmeyi sevsin ama dozunda. Artık bir eşi var. Eşine vakit ayırıp ona göre ayarlayacak kendisini. Yeğeninden kopmayan adam evlenmesin.
5.madde de ben ekleyeyim kim konu açarsa her konuda her varsınız var ve hepsinde fikriniz var ama olumsuz yönde. Birisi beyaz dese siyahı siyah dese beyazı savunuyorsunuz. Herkese saldırıyor gergin olan sinirleri iyice germeye çalışıyorsunuz. İş yerinde Bi kız vardı tıpkı sizn gibi.sonunda problemini çözdük. Evliliğinde çok mutsuz ve başka insanların tadını huzurunu kaçırmaktan zevk alıyor. Bir psikoğa görünün bence
Son maddeye istinaden ben de şöyle düşünüyorum. Bazen karşı tarafı cok ateşli bir şekilde savunan kişiler oluyor. Mantiksizca hem de. Muhtemelen onlar da eleştirilen durumu kendi yapıyor. Kendi çocuklarını bırakıyorlar hayir diyemeyen bir kapiya yerli yersiz. Elestirilen her neyse artık. Gelinine sürekli gidenler, misafir toplayip gidenler, kendi evinin uzantisi gorenler uzar gider liste.

Bunda ne var yeğen bu normal diyenler baksinlar iste olaya etraflıca ev sahibi hayatının şu döneminde özel vakitlerini bu kadar yoğun başkasıyla gecirmek istemiyor. Eşi de sınır koyamayan dengeyi tutturamayan bir tip. Normal degilmis yani.

Bakin konu sahibi istemiyor bu kadar kisa mesafede bu kadar cok ve uzun yatili.misafirlik durumunu daha uzatmanin alemi ne?

He söyle olur ev sahiplerinin hem kari hem koca gönlü vardir ve bunu samimiyetle dile getirmistir siz de oncesinde evin hanimini arayip(hizmeti yapan o) bizim oglan size gelmek istiyor musait misiniz? demisssinizdir gorgu ve nezaket kurallari isletilmistir, misafirlik adabina uyulmustur amenna.

Aksi halde her seyden ote ben kendim istemem cocugum o konuma düşsün.

Son düzenleme:
Kesinlikle arayıp böyle bir şey söylemedi. Tabii ki çok nadirde olsa ara sıra görüşüyorduk bu kadardı. Samimi olsam başıma neler gelecekti acaba.
arar mı hiç?
çocuğu size gönderip aşk tazeliyorlar dünde yazdım evde ergen olunca zor böyle şeyler çünkü
onların evinde bilgisayar vs var mı? yoksa hepten size gelmek istiyordur çocuk
dediğim gibi yılbaşını iyi ayarlayın sakın 4 gün gelmesin

arar mı hiç?
çocuğu size gönderip aşk tazeliyorlar dünde yazdım evde ergen olunca zor böyle şeyler çünkü
Ay cidden ya o yilbasi tam bir komedi olacak. Herkes birinin evine kapat atmaya calisacak. Konu komsu bile arayip “ nabiyonuz yilbasindaaaaaggg” deyip duruyor ya saka gibi herkes. Ben karar verdim kaciyorum bu diyarlardan ;)

arar mı hiç?
Var bilgisayar, playstation her şey var hemde bizde olandan daha iyisi ama illa benim evde oynanacak o oyunlar günlerce. Yılbaşını şimdiden ayarladım eğer gelirse büyük olay çıkar. :duduk:

Son maddeye istinaden ben de şöyle düşünüyorum. Bazen karşı tarafı cok ateşli bir şekilde savunan kişiler oluyor. Mantiksizca hem de. Muhtemelen onlar da eleştirilen durumu kendi yapıyor. Kendi çocuklarını bırakıyorlar hayir diyemeyen bir kapiya yerli yersiz. Elestirilen her neyse artık. Gelinine sürekli gidenler, misafir toplayip gidenler, kendi evinin uzantisi gorenler uzar gider liste.

Bunda ne var yeğen bu normal diyenler baksinlar iste olaya etraflıca ev sahibi hayatının şu döneminde özel vakitlerini bu kadar yoğun başkasıyla gecirmek istemiyor. Eşi de sınır koyamayan dengeyi tutturamayan bir tip. Normal degilmis yani.

Bakin konu sahibi istemiyor bu kadar kisa mesafede bu kadar cok ve uzun yatili.misafirlik durumunu daha uzatmanin alemi ne?

He söyle olur ev sahiplerinin hem kari hem koca gönlü vardir ve bunu samimiyetle dile getirmistir siz de oncesinde evin hanimini arayip(hizmeti yapan o) bizim oglan size gelmek istiyor musait misiniz? demisssinizdir gorgu ve nezaket kurallari isletilmistir, misafirlik adabina uyulmustur amenna.

Aksi halde her seyden ote ben kendim istemem cocugum o konuma düşsün.
Burada konu açmıştım bende ciddi anlamda darlmıştım be konu tamamen eşimin dışında idi. Burada belirli tayfa gardını almış biri konu açsa da demogoji yapıp saldıralım ti ye alalım dalga geçelim taktiğini uyguladı gene. Onlardan cesaret alan bir hatunda işi eşime hakaret etmeye kadar götürdü. Eşim benim hassas noktamdır. Çokta razıyım kendisinden. Ekran görüntüsü alıp kıza savcılığs vereceğimi söyledim. Özelden nasıl yalvarıyor özür mesajları atıyor görmeniz lazım. Eşi problemli imiş şiddet uyguluyor muş kaynansıgil eziyormuş falan. Neyse çok detaya girmeyeyim. Eşime bok atan aslında çok zor biri ile evliymiş ve burada millete saldırarak rahatlatıyormuş. O gğzden takılmamak lazım. Mune abla hanımkeleşimi getir abla falan gerçek ten çok kıymetli yorumları dinlenecek kişiler. Bir kaç kişi de var var ama çoğu 7 24 net başında millete saran tip o yüzden pek takılmıyorum

Burada konu açmıştım bende ciddi anlamda darlmıştım be konu tamamen eşimin dışında idi. Burada belirli tayfa gardını almış biri konu açsa da demogoji yapıp saldıralım ti ye alalım dalga geçelim taktiğini uyguladı gene. Onlardan cesaret alan bir hatunda işi eşime hakaret etmeye kadar götürdü. Eşim benim hassas noktamdır. Çokta razıyım kendisinden. Ekran görüntüsü alıp kıza savcılığs vereceğimi söyledim. Özelden nasıl yalvarıyor özür mesajları atıyor görmeniz lazım. Eşi problemli imiş şiddet uyguluyor muş kaynansıgil eziyormuş falan. Neyse çok detaya girmeyeyim. Eşime bok atan aslında çok zor biri ile evliymiş ve burada millete saldırarak rahatlatıyormuş. O gğzden takılmamak lazım. Mune abla hanımkeleşimi getir abla falan gerçek ten çok kıymetli yorumları dinlenecek kişiler. Bir kaç kişi de var var ama çoğu 7 24 net başında millete saran tip o yüzden pek takılmıyorum
Size katılıyorum. Evinde kocasına kvdesine kpderine vs. Gık çıkartamayan kadınlar burda hemcinslerini linçliyor.

Yapmayın böyle şeyler ya,
Gelen sizin yeğeniniz olsaydı böyle düşünüp gelme diyebilir miydiniz
Biraz empati

Benim yeğenimde olsa günlerce istemezdim evimde bu kadar yakınken ne gerek var akşam annesi babasıyla gelir oturur gider doğru olan bu.
Evinde cocuk olmayana cocuk misafir fazla gelir cok normal. Misal benim oglum simdi kreste. Ne kahvalti hazirliyorum ne ogle yemegi ne meyve ne bir sey. Kendime bir kahve yapiyorum sonra isime gucume bakiyorum. Evde cocuk yokken hic bir sey yapmak zorunda degilsiniz ama evde bir cocuk olunca onun yemegi,gece uykusu,camasiri,tvde izledikleri bile onemli ve dikkat gerektiriyor. Evinde kendi cocuguna bile dikkat etmeyen insanlar sizin baskasinin cocugu icin ne kadar yoruldugunuzu anlayamaz bence.

Evinde cocuk olmayana cocuk misafir fazla gelir cok normal. Misal benim oglum simdi kreste. Ne kahvalti hazirliyorum ne ogle yemegi ne meyve ne bir sey. Kendime bir kahve yapiyorum sonra isime gucume bakiyorum. Evde cocuk yokken hic bir sey yapmak zorunda degilsiniz ama evde bir cocuk olunca onun yemegi,gece uykusu,camasiri,tvde izledikleri bile onemli ve dikkat gerektiriyor. Evinde kendi cocuguna bile dikkat etmeyen insanlar sizin baskasinin cocugu icin ne kadar yoruldugunuzu anlayamaz bence.
Evet ben tüm bunlarla ilgilenmek istemiyorum beni çok iyi anladınız. Yani bana çok bir zararı yok ama tüm her şeyi bu çocuğa göre planlamak istemediğimi anlatmaya çalışıyorum. Çalışan insan için evde olduğu zamanlar çok kıymetli oluyor.

Evet ben tüm bunlarla ilgilenmek istemiyorum beni çok iyi anladınız. Yani bana çok bir zararı yok ama tüm her şeyi bu çocuğa göre planlamak istemediğimi anlatmaya çalışıyorum. Çalışan insan için evde olduğu zamanlar çok kıymetli oluyor.
Bazi insanlar ya asiri hamarat oluyorlar ya da tam tersi normalde de bir kasik corba yapmayan insanlar olduklarindan evde bulunan +1 kisi cok fark etmiyor. Ben de bunlardan biri olsam bana da zor gelmez 2 haftada 1 gelen ve 3 gun bende kalan misafir. Sizi cok iyi anliyorum o yuzden. Benim aklima gelen cocugun ailesine kibarca bu durumlardan bahsetmeniz.

Bazi insanlar ya asiri hamarat oluyorlar ya da tam tersi normalde de bir kasik corba yapmayan insanlar olduklarindan evde bulunan +1 kisi cok fark etmiyor. Ben de bunlardan biri olsam bana da zor gelmez 2 haftada 1 gelen ve 3 gun bende kalan misafir. Sizi cok iyi anliyorum o yuzden. Benim aklima gelen cocugun ailesine kibarca bu durumlardan bahsetmeniz.
Görmüş geçirmiş insanın halide bir başka oluyor. Sizn konunuza yoru. Yapamadım bir fikrim yok diye. Ama burada herkes her konuda MaşaAllah prof. Bide dayatıyorlar benim doğrum bu diye

Bu aralar da yeğen sevgisinin b.kunu çıkaranların konusu bol forumda.

Yeğeniyle bu kadar sık vakit geçirmek isteyen insan evlenmeseymiş. Kendisi 2 ya da 3 haftada bir yeğeninin evine gidip bir kaç gün kalmalı paylaşımlar yapsaymış.

Yeğenin anası babası eminim çok memnun kalırdı bu ilişkiden!

Milletin evine zart zurt düşüncesizce yollaması güzel.

Görmüş geçirmiş insanın halide bir başka oluyor. Sizn konunuza yoru. Yapamadım bir fikrim yok diye. Ama burada herkes her konuda MaşaAllah prof. Bide dayatıyorlar benim doğrum bu diye
Herkes kendine gore degerlendiriyor aslinda. Hepsi yorum farkliligindan ibaret. Valla gormus gecirmis insan da degilim ama bir konunun tek dogru cevabi yoktur ki.

Misafirlik benim hassas noktamdir. Batili degilim,batili tum arkadaslarim hemen hemen evde bir cay dahi yapmayan insanlar oldugu icin ya eve kimseyi istemezler ya da isterler ama acliktan gebertene kadar onlerine bir corba koymazlar. Ama bu benim cevrem,her batili boyle yasamiyor. Ben dogu kokenli ama batida yetismis bir kirmayim ;) doguda yasamis arkadaslarim ve akrabalarim kadar becerikli degilim. Onlarda misafir kebaplarla,icli koftelerle,anali kizli corbalarla agirlanirken ben bunlari yapamam. Batida yetistim ve buranin sartlarina uyum sagladim. Fantayi alan ayagina terligi giyip gelir burada benim cevremde. Onlara bir de icli kofte yapacak degilim ;) Esimle evlendikten sonra misafir tanidim inanin. Oncesinde bir cesit yemek yapmisligim yoktur. Dolayisiyla yapacaksam en iyisini yapmak isterim. Yapamayacagim zaman da kabul etmek istemem. Ha yanlissa benim yanlisimdir kabul ederim. Becerikli insanlarin ellerini opebilirim yani,yapabiliyorlarsa sorun yok. Ben yapamiyorum sorun oluyor. Evde cocugu olmayan iki kisi yasayanlara cocuk gelince evin isi hic bitmez ki. Tek yasayanin alismadigi seyler bunlar 3 ogun yemek yap,cocugun meyvesini ver,yatagini ac kapa. Arkasindan tonla nevresim battaniye yika falan. Hep is bunlar. Yeni evli insan neden ugrassin diye dusunuyorum acikcasi.

Back
X