KÜÇÜK YEĞEN

Ben lisedeyken yaz tatillerinde dayılarımda kalırdım kuzenlerim oynardık halama gider kalırdım ne bileyim sürekli bi aktivite halinde olurduk onlar bizde kalırdı ki annem çalışan biri olmasına rağmen asla öf demezdi.
Yeni evli olmanızdan dolayı haklısınız ama eşiniz o şekilde mutlu oluyorsa sizde kendi çevrenizle arkadaşlarınızla plan yapın yada o gün yapmak istediğiniz şeyleri yapın. Arada bir kendinize vakit ayırmanız size de iyi gelecektir.

Çocuk eve gittiğinde annesini arayın, x geldi mi ? Bu kadar sık göndermesen mi acaba malum korona da var falan deyin annesine belki anlar.
annesını arayıp ıs yerımızde coronalı ıs arkadasımız var tedbır almamız gerekıyor desın bence :KK70:
sonra cocuk gelmek ıstedıgınde de musaıt oldugumda haberleselım canım desın
cocuk ısrarla gelırse de buyuk temızlıge gırıssın elektrık supurgesı toz almak utu yapmak ve bılumum temızlık aktıvıtelerı

annesını arayıp ıs yerımızde coronalı ıs arkadasımız var tedbır almamız gerekıyor desın bence :KK70:
cocuk ısrarla gelırse de buyuk temızlıge gırıssın
😂😂😂😂 çok mantıklı . Karantinadayız desin bence de.

Bakın bu aniden en gelmek istiyorum diyor ve eşimde tamam diyor konu bu. Ama ben annem bile gelecek olsa ki yatılı gelmez asla haberi oluyor öncesinde. Ben niye çocuğun geleceğini yarım saat önce öğreniyorum. Mecbur muyum yani bu duruma maruz kalmaya 2 3 haftada bir olunca rahatsız edici oluyor yatılı misafir özellikle.
Yahu canım benim eşin bunu her talep ettiğinde tabi ki mecbur değilsin. Ben bu foruma yazdığım hiç bir mesajımda mecbursun demedim zaten.
Evlilik iki kişi ile yaşandığı için, karşı tarafın mutlu olduğu konularda bazen töleranslar da gereklidir. Misal eşinin hiç hoşlanmadığı romantik komedi tarzında bir filmi, sırf sen çok istediğin için izlemesi senin o an mutlu olman için güzellik yapmasıdır. Eşin yeğenini ağırlamaktan onunla vakit geçirmekten zevk alıyorsa sende arada onun için çok istemesen de kabul etmelisin. Aynı şekilde o hafta seninde canın tv karşısında yayılmak yada yataktan çıkmamak istiyorsa eşinde çok istediği bir planı iptal etmeli. Bu evlilikte birbirine verilen değeri gösteren ufak nüanslardır.
Evet bence de eşin sana haber vermeli, haber vermeyip bir planını bozduysa tepki vermekte de haklısın. Ama bu şekilde iki hafta sonra sana yine son anda haber verecek yeğen gelecek, sen söyleneceksin tartışacaksınız. 3 gün küs kalacaksın sonra ki hafta yine aynı şeyler... Tek telefonla çözebileceğin bir problem için kendini ve evliliğini yıpratmaya gerek var mı?

İlk mesajımda da aynı şeyi söyledim. Bu problemi çözmek istiyorsan muhattabına, müsaitliğinize göre plan yapmaları gerektiği imajını verip eşine de gerekli uyarıyı yapacaksın. Bu kimseyi kırmayacak, eltinle tartışmana sebep olmayacak. Ne dediğinden çok nasıl söylediğin önemli çünkü.

Ben bunu sevmiyorum, ben böyle olmasını istiyorum, hep ben ben benle mutlu bir evlilik olmaz. Sadece sesi daha çok çıkanın, sözünü geçirebilenin isteklerinin yaşandığı bir evlilikte bir kişi mutlaka mutsuzdur.

Ben lisedeyken yaz tatillerinde dayılarımda kalırdım kuzenlerim oynardık halama gider kalırdım ne bileyim sürekli bi aktivite halinde olurduk onlar bizde kalırdı ki annem çalışan biri olmasına rağmen asla öf demezdi.
Yeni evli olmanızdan dolayı haklısınız ama eşiniz o şekilde mutlu oluyorsa sizde kendi çevrenizle arkadaşlarınızla plan yapın yada o gün yapmak istediğiniz şeyleri yapın. Arada bir kendinize vakit ayırmanız size de iyi gelecektir.
Ama siz kuzenlerinizle oynuyormuşsunuz eşim onun akranı değil ki 30 yaşında neredeyse. Çocuğum olsa tamam oynasınlar derim ama ben çocuksuz zamanımı güzel değerlendirmek istiyorum başka bir ergen çocukla geçirmek bana mantıksız geliyor.

cocuk ısrarla gelırse de buyuk temızlıge gırıssın elektrık supurgesı toz almak utu yapmak ve bılumum temızlık aktıvıtelerı
İnanın o büyük temizliği bu hafta yaptım her yeri kaldırdım ama bana mısın demiyor hiçbir şeyden rahatsız olmuyor. :halay:

İnanın o büyük temizliği bu hafta yaptım her yeri kaldırdım ama bana mısın demiyor hiçbir şeyden rahatsız olmuyor. :halay:
ama mutfak dolaplarını cıkarırken guclu kollar lazım sız dolaplardan ındırıleceklerı tek tek vereceksınız onlara sıze yardım edecekler tam temızlık gununuz sonucta ;)

ama mutfak dolaplarını cıkarırken guclu kollar lazım sız dolaplardan ındırıleceklerı tek tek vereceksınız onlara sıze yardım edecekler tam temızlık gununuz sonucta :KK66:
Yeğenin eline toz bezini, eşinizin eline viledayı tutuşturdunuz mu?
Yeğene karışmadım ama eşime iş yaptırdım tabi ama işler bitince yine oturdular devam yani hafta sonum böyle geçti ben yorulduğumla kaldım.

Yeğene karışmadım ama eşime iş yaptırdım tabi ama işler bitince yine oturdular devam yani hafta sonum böyle geçti ben yorulduğumla kaldım.

Valla bu hikayede sizin dışınızda herkes çok eğleniyor.

Eşiniz yeğenle oyun oynuyor
Yeğen anne-baba darlamasından uzak bir şekilde kafa dengi amcayla takılıyor
elti-kayınbirader ergen çocuğun yokluğunda karantinada aşk tazeliyor

Bir de baskasinin cocugunun sorumlulugunu ustlenme olayi var. Sizinki cocuk da degilmis pek,yasi buyuk. Disari kendi basina cikabilir vs. İzin versen bir cesit vermesen bir cesit. Mesela bana 15 yasinda kiz yolluyorlardi,kiz disari cikmak istiyor tek basina,izin vermiyordum. Yahu basina bir sey gelse sorumlusu benim o an. Sen nerdeydin diye sorarlar yani.
Sonra nasıl bitti bu yollama işleri?

Öyle dışarı çıkma derdi yok onun tek derdi eşimle vakit geçirmek ama günlerce yani birkaç gün.
Konunuzu okudum. O kadar empati yaptım ki sizinle. Sizin yerinize ben sinir oldum. Benim boşandığım eşimin de bize yapışan bir kuzeni vardı. Her haftasonu arar 3 saatlik yoldan gelmek isterdi. Bir iki aldık ama baktım bileti biz alıyoruz, istedikçe de istiyor. Kavga çıkarmıştım. İstediğimi giyemiyorum. Rahatça takılamıyorum. Gelen kişi kız ve bana diyor ki siz takılın. Kendisi arkadaşlarına gidiyordu. Ben de sinir olup gidip yatıyordum erkenden. Sonra da niye oturmadın diyordu bide. O kızı kavga ile defettim. Başka iş çıktı. Sonra bide demesin mi başka bir kuzeni için bizde 6-7 kalsın da ders çalışsın üniversite için diye. Allah ım o günler aklıma geldikçe uyuz oluyorum hala. Çok şükür boşandım bitti gitti.

Ama siz kuzenlerinizle oynuyormuşsunuz eşim onun akranı değil ki 30 yaşında neredeyse. Çocuğum olsa tamam oynasınlar derim ama ben çocuksuz zamanımı güzel değerlendirmek istiyorum başka bir ergen çocukla geçirmek bana mantıksız geliyor.
Yaşıt olması gerekmez ki benim kuzenlerim ben ergenken çoğu evliydi onlarla da vakit geçiriyorduk. Akran olması değil birlikte vakit geçirirken keyif alıp anlaşıyorlarsa bişey denemez ki.
Eşinizle önünüzde bir ömür var bol bol vakit geçireceksiniz zaten ama madem bu kadar rahatsızsınız eşinizle ayda bir güne indirecek şekilde konuşun. Ayda bir gün gelsin o gün sizde kendinize plan yapın.

Tatile giderken yanıma yeğenimi aldım yaşı dolana kadar. Şimdi çok masraflı diye almıyorum. Allahtan romantik, başbaşa tatilimize yeğenini getirdin diye beni boşamamış beyim😂
Bu normal mi şimdi? Eşin gerçekten çok sabırlıymış, tamam eve gelmesi falan neyse de tatile yeğen götürmek. Annesi babası götürsün. Yani bir üye demiş nasıl eğlendiniz nasıl o sorumluluğu aldınız? Biz mesela kendi çocuğumuz olduğu halde birimiz onun yanında kalması gerekiyordu, akşam eğlenceler oluyordu biz odamıza dönüyorduk. Gönderen nasıl cesaret ediyor, ben göndermezdim belki sevişecekler çocuk duyacak diye.

Bu normal mi şimdi? Eşin gerçekten çok sabırlıymış, tamam eve gelmesi falan neyse de tatile yeğen götürmek. Annesi babası götürsün. Yani bir üye demiş nasıl eğlendiniz nasıl o sorumluluğu aldınız? Biz mesela kendi çocuğumuz olduğu halde birimiz onun yanında kalması gerekiyordu, akşam eğlenceler oluyordu biz odamıza dönüyorduk. Gönderen nasıl cesaret ediyor, ben göndermezdim belki sevişecekler çocuk duyacak diye.
Evet gayet normal, yeğen evlat yarısıdır.

Ablam manyak olmadığımızı, çocuğun yanında sevişmeyeceğimizi biliyor. Genelde götürme teklifi eşimden gelirdi çünkü çok seviyor. Yeğenim zaten her sene gelip bir iki hafta bizde kalan bir çocuk. Daha önce de yazdım yeğenimin sorumluluğunu almayacaksam kiminkini alacağım? Yine daha önce de yazdım otel eğlencelerinden hoşlanmıyoruz, katılmıyoruz.

İşte olması gereken bu zaten. Yani tamam çocuk gelmek istiyorda biz müsait miyiz acaba. O yeğeni olduğu için bir şey diyemiyor olmazmış falan. Annesinin babasının bu konuda her zaman gidilmez demesi gerek. Çocuk baya geliyor yedek kıyafet defteri kitabı falan.
Niye bir şey diyemesin ki? Yeğenim bu hafta meşgulüz 10 gün sonra gel der. Çocuk anlamaz dese, kardeşiyle konuşur. Bence eşini durumdan memnun, sorun da bu aslında.

bu arada ben bu durumu destekliyorum sanılmasın. Eşimin yeğeni yok ben de tek çocuğum ve yatılı misafir sevmem. Ama işte belli ki bu konudaki eş seviyor. Belki de yeğen sevgisi başkadır.

bazı ınsanlar cok enteresan :KK70: kendısı yapıyor veya kendısını bu konuda sorumlu hıssedıyor dıye herkesın aynı seyı yapması gerektıgını savunuyor :deli:

konu sahıbıcım herkesın kulturu yasadıgı ortam farklı sız ordek aılesı gıbı hep bırlıkte yasamak zorunda degılsınız genelde ınsanlar evlenınce kendı duzenı olsun olsun diye ayrı eve cıkar bazıları kabıle gıbı yasamayı sever onlar da bırbırının evınden hıc cıkmaz zaten onlara normal gelebılır o yuzden

kalabalık ve bol mısafırlı bır aılde buyudum mısafırı de cok severım pandemıden once evımde nerdeyse 2-3 gunde bır bırılerı olurdu dusunun oyle severım ama habıre duzenlı bırılerı yatılı kalsın ıstemem , gıttıgım yerlerde de yatılı kalmaktan hoslanmam aılemızde bırcok kısıyı sevıyoruz ama evlenınce kendı duzenımız olsun dıye ayrı eve cıkıyoruz , o gelsın bu gelsın su gelsın oldu olacak sız en ıyısı evı ınsanlara bırakın cıkın gıdın rahat etsınler :KK70:

neysekı akıl mantık dıye bırsey var
kocanızın aılesının ogretemedıgı saygıyı sız aşılayacaksınız maalesef ...ogrenecek duzene alısacak haber vermek nedır eşe saygı nedır sınır nedır bılecek . bu gorev sıze dusuyor

baktınız son aşamada annesını arayıp canım musaıt olunca haberleselım olur mu dersınız, sız utanmayın sıze bunu soylemek zorunda bırakanlar dusunsun alınan da alınsın kırılanda kırılsın cokta fifi

Niye bir şey diyemesin ki? Yeğenim bu hafta meşgulüz 10 gün sonra gel der. Çocuk anlamaz dese, kardeşiyle konuşur. Bence eşini durumdan memnun, sorun da bu aslında.

bu arada ben bu durumu destekliyorum sanılmasın. Eşimin yeğeni yok ben de tek çocuğum ve yatılı misafir sevmem. Ama işte belli ki bu konudaki eş seviyor. Belki de yeğen sevgisi başkadır.
kesınlıkle katılıyorum eşı bu durumu cok ıstıyor
emınım konu sahıbı yegenını kuzenını annesını her hafta -haftasonları yatılı cagırsa kocası duzenımız şaştı evımde rahat edemıyorum dıyecektır
belkıde konu sahıbının yapması gereken bu
bazı ınsanlar yasamadan anlayamıyor bazı seylerı maalesef eşide oyle bırı muhtemelen

Evet gayet normal, yeğen evlat yarısıdır.

Ablam manyak olmadığımızı, çocuğun yanında sevişmeyeceğimizi biliyor. Genelde götürme teklifi eşimden gelirdi çünkü çok seviyor. Yeğenim zaten her sene gelip bir iki hafta bizde kalan bir çocuk. Daha önce de yazdım yeğenimin sorumluluğunu almayacaksam kiminkini alacağım? Yine daha önce de yazdım otel eğlencelerinden hoşlanmıyoruz, katılmıyoruz.
Genelin yaptığı gibi sene de bir kez 1 haftalık bir tatil gibi algılamış bazı üyeler. O şekilde bakılırsa haklı yönleri var.
Ama biz de sene içinde bir kaç kez küçük tatil kaçamakları yaparız. Bunlardan birinde yeğenimin, kardeşimin yada eşimin tarafından birinin bizimle gelmesi problem olmaz.

Back
X