KÜÇÜK YEĞEN

Sormak, yani izin almak mı? Eşiniz neden sizden bunun için izin alsın ki?
Haber verir ve planlarınıza göre gününü belirlersiniz birlikte, bu olması gerekendir.

Keyfe keder geliyor demişsiniz ya, insanlar evinize hangi zorunluluklarla gelebilirler? Mesela aileniz yada çok sevdiğiniz arkadaşınız keyfe keder akşam bir çayınızı içmeye uğrayamazlar mı? Ya da kızkardeşiniz “bu haftasonu ablamda kalayım, özleştik kız kıza olmayı” diyemez mi?

Bu durumda eşinizden izin mi alırsınız? Haber verip planlarınızı mı gözden geçirirsiniz?

Yatıya biri gelecekse elbette ki eşime söylüyorum bunu. Öyle dan diye bu akşam yatıya gelmiyor kimse.

Eşiniz bir kez " bugun değil şu gün gel" dese çocuk bir daha sorarak gelir zaten. Bu ayıp değilki, evimize gelmek isteyen herkes müsaitlik durumunu sormalıdır, her türlü cevaba da razı olmalıdır.
Onu sürekli iki adım yere yatılı gönderen annesinin de zerrece görgüden nasibini almamış olduğunu da görüyoruz burada.
İnsan bari bazen söyler, çocuk da sürekli gelmek istiyor dayısıyla vakit geçirmek hoşuna gidiyor amaa...... Falan de bari kadın, insan bu kadar da rahat olmaz ki ama.
Ayrıca çalışıyormuşsunuz, çocuk da hep evde mi, koronadan da mı korkmuyorlar.
İşte eşim bu sınırı belirleyemediği için kızıyorum ben...
Çocuk bu her zaman gelmek ister tabi bizlerin belirlemesi lazım sınırları. Ama ne ailesi ne de eşim bu sınırı belirleyemiyor.

aman dikkat edin 4 günlük yılbaşı tatilide gelmesin
şimdiden gardınızı alın

bence varya anne ve babasının da işine geliyordur
evde ergen olunca zor bazı şeyler :)
o gidince rahat rahat.... anlarsınız yaa
tövbe tövbee
Zaten şimdiden söylüyorum yılbaşında içkimizi alıcaz başbaşa olucaz diye. Sakın başıma başka plan çıkarma diye.

İşte eşim bu sınırı belirleyemediği için kızıyorum ben...
Çocuk bu her zaman gelmek ister tabi bizlerin belirlemesi lazım sınırları. Ama ne ailesi ne de eşim bu sınırı belirleyemiyor.
Yani yeğen sevilir, çok güzel birşey o ayrı. Gelir gider o da güzel.
Ama bu biraz fazla olmuş.
Ve bence 'biz bugun müsait değiliz' demek ayıp değildir.
Eşinize bunu söyleyin bunun ayıp olmadığı anlasın.

bir de yıllar önce oğlum 5-6 yaşlarında

yakında da halası var onların çocuğu yok

işte bize gel vs

bir gitti iki gitti baktım çocuk gidiyor ama uzun bir süre gelmiyor

sonra ne yaptınız vs diye sordum tv izlemiş, halası ütü yapmış şu bunu yapmış

olmaz dedim gidilmez her zaman

bak dedim işleri olur sana git diyemezler kısa süreli kal sonra gel vs

neyse bir seferinde eşim de evdeydi neden gitmiyorsun dedi annem göndermiyor gibi bir şey dedi

aaa olur mu öyle şey dedi eşim

ona anlattım anladı, dedim insanlar git diyemiyor çocuk da zamandan anlamıyor belki işleri vs oluyor

bir seferinde de halasına ben gelmem demiş neden annen mi gitme dedi demişler o da evet demiş

artık karşı taraf ne anladı bilmiyorum ama ben her gün birinin çocuğunu çağırmam kendi çocuğumun da sık ve uzun süreli halasında da olsa kalmasını istemem
İşte olması gereken bu zaten. Yani tamam çocuk gelmek istiyorda biz müsait miyiz acaba. O yeğeni olduğu için bir şey diyemiyor olmazmış falan. Annesinin babasının bu konuda her zaman gidilmez demesi gerek. Çocuk baya geliyor yedek kıyafet defteri kitabı falan.

Yani yeğen sevilir, çok güzel birşey o ayrı. Gelir gider o da güzel.
Ama bu biraz fazla olmuş.
Ve bence 'biz bugun müsait değiliz' demek ayıp değildir.
Eşinize bunu söyleyin bunun ayıp olmadığı anlasın.
Anlamıyor anlasa zaten tavır yapmak yerine oturup konuşurdum ama çocuğa gelme diyemem diyor. Bu alışkanlık haline gelecek ve o zaman hiç iyi şeyler olmayacak.

Yorumlari biraz okudum da, bu gelmeler kalmalar, misafirlikler kültür meselesi, tabiat meselesi.

Ben tek cocuk olarak sessiz sakin ve yalniz buyumus biriyim. Asosyal degildim arkadaslarim oldu, gezdim tozdum ama oyle evimizde devamli bir misafir trafigi olmazdi. Çok nadiren gelen olurdu onlar da yatiya kalmazdi.

Benim pijama partisi adi altinda yatiya cagirdigim kiz arkadaslarim disinda akraba hisim bizim evimizde hiç kalmamiştir bilmem yani.

İnsan böyle büyüyünce veya tabiati böyleyse fazladan insan çekemiyor ve bu asiriiii normal.
Butun olay ayni fikirde biriyle evlenmek ya da orta yola gelecek biri olmasi.
Bizde de tam tersi. Bir düğün, bayram olacak diye korkardım. Kendimize yatacak yer bulamazdık, girdiğim her odada yerlerde dahil yatak serili olurdu. Tabiat sanırım dediğiniz gibi. Hep ruhum daralırdı. Böyle bir ortamda büyümüş olmama rağmen ben alışamadım bu sisteme. Sık sık yatılı misafirden hoşlanmam. Arada gelen başım üstüne ama böyle zırt pırt hiç hoş değil.

Yatıya biri gelecekse elbette ki eşime söylüyorum bunu. Öyle dan diye bu akşam yatıya gelmiyor kimse.
Söylüyorum diyorsunuz işte izin alıyorum demiyorsunuz, bende zaten ilk mesajımdan bu yana haber verilmesi gerektiğini yazıyorum. "Eşiniz kafasına göre misafir çağıracak sizde paşa paşa ağırlayacak, yedirip içirecek, yatıracaksınız" demişim gibi yanıtlar veriyorsunuz.
"Sormak, izin almak" terimleri benim için iki yetişkinin sürdürdüğü evlilik anlayışında ters, bunu belirttim sadece. Hala neden itiraz ettiğinizi algılayamıyorum.
Bir kadın ailesine gitmek, arkadaşlarıyla dışarı çıkmak, maaşını harcamak vb. konular için eşinden izin almamalı sadece haber vermeli görüşünü savunuyorsam, bu konuda da aynı şeyi savunuyorum.
Size haber verdiği her an kabul etmek zorunda da değilsiniz ayrıca. Hastalık olur, planınız vardır vs vs.

Söylüyorum diyorsunuz işte izin alıyorum demiyorsunuz, bende zaten ilk mesajımdan bu yana haber verilmesi gerektiğini yazıyorum. "Eşiniz kafasına göre misafir çağıracak sizde paşa paşa ağırlayacak, yedirip içirecek, yatıracaksınız" demişim gibi yanıtlar veriyorsunuz.
"Sormak, izin almak" terimleri benim için iki yetişkinin sürdürdüğü evlilik anlayışında ters, bunu belirttim sadece. Hala neden itiraz ettiğinizi algılayamıyorum.
Bir kadın ailesine gitmek, arkadaşlarıyla dışarı çıkmak, maaşını harcamak vb. konular için eşinden izin almamalı sadece haber vermeli görüşünü savunuyorsam, bu konuda da aynı şeyi savunuyorum.
Size haber verdiği her an kabul etmek zorunda da değilsiniz ayrıca. Hastalık olur, planınız vardır vs vs.
Bakın bu aniden en gelmek istiyorum diyor ve eşimde tamam diyor konu bu. Ama ben annem bile gelecek olsa ki yatılı gelmez asla haberi oluyor öncesinde. Ben niye çocuğun geleceğini yarım saat önce öğreniyorum. Mecbur muyum yani bu duruma maruz kalmaya 2 3 haftada bir olunca rahatsız edici oluyor yatılı misafir özellikle.

konu sahıbı kocam benden ızın almıyor mu dedı kı?

haber vermıyor planlarımıza uymuyor ben hıc mısım gıbı kafasına gore davranıyor dedı

herkes rustunu ıspat edıp evlenıyor eslerımız ebeveyınımız degıl kı ızın alalım kımse zaten esler bırbırınden ızın almalı demıyor haber vermelı dıyor
aynı evı paylastıgın kısıyı de bır zahmet adam yerıne koymak lazım bakalım musaıt mı canı ıstıyor mu kafası kaldırıyor mu . esı yegenıyle delıcesıne durdurulamaz bır ıstekle oyun oynamak ıstıyorsa gıtsın orda yatıya kadar kalsın oynasın hep benım cocuk sıze gelıyor bıraz da sız gelın desın cocugun annesı
2 haftada bır her cuma bohcasını hazırlayıp 2 gunlugune gelecekse bunu kocası da ıstıyorsa bı zahmet kadına da sorsun senın ıcın bır sıkıntısı var mı dıye

Bizde de tam tersi. Bir düğün, bayram olacak diye korkardım. Kendimize yatacak yer bulamazdık, girdiğim her odada yerlerde dahil yatak serili olurdu. Tabiat sanırım dediğiniz gibi. Hep ruhum daralırdı. Böyle bir ortamda büyümüş olmama rağmen ben alışamadım bu sisteme. Sık sık yatılı misafirden hoşlanmam. Arada gelen başım üstüne ama böyle zırt pırt hiç hoş değil.
Düğün bile mecburi bir durum insanlar uzaktan geliyorsa kalacak yeri yoktur bakın buna bile laf etmem. Ama ben evi yakın olan 5 10 dakika mesafedeki bir çocukla niye tüm hafta sonumu geçiriyorum buna çok kızıyorum.

Eşimin 13 14 yaşında bir yeğeni var. Çok düşkün eşime. Bu beni rahatsız etmiyor. Beni rahatsız eden şey bu çocuğun 2 3 haftada bir bize gelip birkaç gün bizde kalması. Daha yeni evli sayılırız ve açıkçası bu durumdan rahatsız oluyorum. Daha doğrusu eşimin bana sormadan çocuğa evet gel demesine sinir oluyorum. Belki ben bi plan yapıcam o günler için ama hiçbir şey yapamıyorum asla hayır diyemediği için.
Tüm gün o çocukla ilgileniyor bilgisayar oyunu oynuyorlar ben de tek başıma kalıyorum. Haftanın neredeyse 6 günü çalışıyorum ve evimde rahat edip kocamla vakit geçirmek istiyorum. Ama eşim bunu anlamıyor ve çocuk her geldiğinde kavga gürültü oluyor. Yine aramız bozuk bu konudan dolayı. Haksız mıyım sizce? Evi 5 10 dakika mesafede birinin gece bizde kalması normal mi? Çocuk dediğin ailesiyle gelir ailesiyle gider biz böyle gördük.
Çocuğun geleceği günler hep bi planınız olsun o gün evde olmayın mesela bunuda kocanıza bi kaç gün önceden söyleyin ki gel diyemesin çocuğa anneside başından atmaya yer bulmuş sizin orayı

Aramıyor keşke bir konusu geçse de ben söylesem diye bakıyorum. Eşim bu konuda bana laf söyletmiyor gelmek isteyen çocuğa nasıl gelme desinmiş.
Yeğeni geldiği zamanlar uzak durun birşeyler yapmak istediğinde ben rahat edemem olmaz deyin belki o zaman değişir

Konu sahibinin yorumlarını okudunuz mu?

Konu sahibinin eşi planları gözden geçirmiyor ve öncesinde hangi günün uygun olduğunu birlikte belirlemek için eşine sormuyor. Mesele bu zaten.

Misal yeğeni arayıp akşam geleceğini söylüyor, konu sahibinin eşi her seferinde kabul ediyor. Plan varsa bunu erteliyor. Sonra gidip konu sahibine akşam yeğeninin geleceğini haber veriyor.

Konu sahibi ne zaman sizin diğer yorumunuzda önerdiğiniz gibi "Biz bugün dışarı çıkacağız, önceden yapılmış bir plandı. Yarın gelebilir misiniz X'cim?” diye soracak? Bunu yapabilmesi için eşi yeğeninin geleceğini söylediğinde çocuğu tekrar araması lazım. Ki bu daha çirkin olur. Bunu söylemesi gereken eş, o da yapmıyor. Konu da bu sebeple açılmış zaten.

Yakın akrabalar ve dostlar arasında keyfekeder ve plansız ziyaretler hoş olabilir ama bunun bir sınırının olması lazım. Aynı kişi karşıdakinin koşullarını düşünmeden sürekli yaparsa kabak tadı vermeye başlar bence.

Ayrıca bu durumda eşe sormak izin almak değildir bence. Aynı evi paylaşan kişinin de müsait olup olmadığını öğrenmektir. Konu sahibi belki çok zorlu bir iş günü geçirdi yahut hasta ve evde sessizlik içinde geçirmek istiyor o günü. Olamaz mı?
Evet yorumlarının bir kısmını okudum. Peki siz benim yorumlarımı tarafsız okudunuz mu?
Haber vermeliydi diyorum ama az önce de yazdığım gibi "izin almak" terimi benim evlilik anlayışıma uymuyor.
Ve evet eşinle çözemediğin bir problem varsa muhattabıyla çözeceksin. Hatta her sorunu en başından muhattabıyla çözeceksin.
Bir konuda eyleme geçmek, söylenmekten daha hızlı etki yaratır. Konu sahibi bu şekilde eşine aylarca, senelerce söylenmeye devam eder. Eşi durumu yönetebildiği sürece hiç bir şey yapmaz, çünkü hayır demek ona göre kırıcı bir şey.
Tam tersi konu sahibi olaya müdahele edip "bugün müsait değiliz, şöyle bir planımız vardı. Ama seni ..... günü mutlaka bekliyoruz" dediğinde karşı tarafı kırmadan, "lütfen gelmeden sor" demiş olur.
Bence bu davranış tarzı eşle aynı problemi defalarca yaşamayı, devamında çocuğun ailesi ile yaşanacak problemi engeller.

Düğün bile mecburi bir durum insanlar uzaktan geliyorsa kalacak yeri yoktur bakın buna bile laf etmem. Ama ben evi yakın olan 5 10 dakika mesafedeki bir çocukla niye tüm hafta sonumu geçiriyorum buna çok kızıyorum.
Düğün olur 2 gün, bize gelirlerdi 10 gün. Sanki bize düğün yok inanın üstümüzü başımızı giyinmeye fırsat olmazdı, hep nefret ederdim bu durumlardan. Küçüktüm 10-12 yaş ama hizmet etmekten oturmaya zamanımız olmazdı. İnsanlar yakın gördüğü için değil sömürmek için geliyor çok zaman.
Gelip bizde günleerce kalan kuzenlerimin ( biri çocuğunu yollardı kendi gelmezdi, ufacık çocukken alt değiştirdiğimi hatırlarım) evlerinin yolunu bilmem. Gitmiyorum gerek yok zamanında çok görüştük

Çocuğun geleceği günler hep bi planınız olsun o gün evde olmayın mesela bunuda kocanıza bi kaç gün önceden söyleyin ki gel diyemesin çocuğa anneside başından atmaya yer bulmuş sizin orayı
Maalesef bu yasaklarda bi plan yapamıyorum. Akşam 9dan sonra yasak hafta sonu yasak. Birazda bunu fırsat biliyor.

Yeğeni geldiği zamanlar uzak durun birşeyler yapmak istediğinde ben rahat edemem olmaz deyin belki o zaman değişir
Hiçbir şey yapmıyoruz zaten günlerdir bu konuyu çözemediğimiz içinde tavrım devam edecek. Ama şu yasaklar bir bitsin bakalım evde durduruyor muyum...

Hiçbir şey yapmıyoruz zaten günlerdir bu konuyu çözemediğimiz içinde tavrım devam edecek. Ama şu yasaklar bir bitsin bakalım evde durduruyor muyum...
Çocuk eve gittiğinde annesini arayın, x geldi mi ? Bu kadar sık göndermesen mi acaba malum korona da var falan deyin annesine belki anlar.

aslında biraz eşinle net konuşmak lazım

ben ergeni de, eşini de anlıyorum

evde boş boş oturuyoruz birlikte iyi zaman geçiriyoruz modunda

ama bu onun iyi zamanının sizin için iyi zaman olmadığını fark etmiyor

çok net aslında yarınlarda başımız ağrır deyip eşiniz korkutun akşam gitsin evine

ya hiç bir şey yoksa uydurun bir ceza hikayesi, gitsin evine akşam 8.45 te

bir kere olur iki kere olur ama her eve kapanmada onlar bilgisayar oyunu oynasın insanı gerer

bakın ben bunalıyorum eşim hep çocukla oynayınca, zira o zaman eş ile de geçirilecek tek zaman

yani aile olunca yine birlikte zaman geçiyor ama sizde eş ve yeğen, siz de ayrı kalıyorsunuz

bir de geldiğinde rahat etmesin yani evde annesi ders çalış mı diyor sürekli bilgisayarda takılma mı diyor orada ne yasaksa sizde de yazsak olsun

hatta ara sor annesine "hani, bu sık sık bize gelip kalıyor, senden mi kaçıyor, orada ne yasak da burası cazip geliyor, bu kadar yakında kalıyor, ben de o konularda dikkatli olayım, ergen çocuk, internetten vs başına bir şey gelmesin" de

bakalım anne ne diyecek

sonuçta ben paranoyağım sizin İP ile nette bir yerlere giriyor mesela, akran zorbalıkları tacizler vs almış başını gidiyor zaten

birine bir şey yazar polis gelip eşinizi bulur

Back
X