Küf problemi

Ahtapot Anne

Feeling lonely nowadays..
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
15 Temmuz 2013
4.534
En iyi cevaplar
1
5.789
358
Yaklaşık 9 yıldır ayni evde oturuyoruz. Son 2 3 yıldır kışın camlarda terleme, duvarlarda küflenme problemi yaşıyoruz. Biz ara katlayız. Bir daire daha var üst katimizda. Üst komsuya sorunca- tesisat tamirat tadilat islerinden anlayan bir usta kendisi- ben gece gündüz 50 derecede yakıyorum diyor ki inanasim gelmiyor, esi vefat etti kendisi ve kızı var evde. Kendi gece yatmaya gelir, kizi gunduz okulda. Son kat olduğu için bos ev bu kadar yakılır mı 40 derecede bile yansa bana yeter gibi geliyor. Alt kattakilerin termostati var, 21 22 dereceye ayarlı diyor. Evin ısısı normal. Biz bir tık daha sicagi seviyoruz. Cocuklar da küçük, yakiyoruz. Ama neden daha önce olmayan bu terleme,küf problemi sonradan olmaya başladı anlayamıyoruz. Fikri, bilgisi ve hatta tavsiyesi olan varsa cok mutlu olurum. Artik evden taşınmayı dusunuyoruz bu sebeple..

Maalesef sorun bu kis bizde de olustu
Ust kattan yatak odasina su damladiktan sonra ilk yatak odasinda baslamak uzere suan banyo yatak odasi salon ve tuvalette de ayni problem var bizim alt katimiz garaj oldugu icin buz gibi zaten bir biz yakiyoruz usttekiler de tasindi gitti inanilmaz sekilde kuf cogaldi tasinmak icin yer ariyorum artik
Esim evi boyamak istiyor ama sorunun degisecegini de pek dusunmuyorum artik

Banyoda ve tuvalette küf yok. Odalardaki küf her geçen gün artıyor. Pimapen kenarlarinda özellikle daha yoğun
Pimapenler 2 kat mı üç kat mı (belki tam tabiri bu değildir kusura bakmayın) ama üç katlı olanların iyi olduğu düşünülür, halbu ki içeriye hava akışı sağlanamadığı için küf ve rutubet yapıyormuş zamanla.

Yani benim teorim doğru mu dersiniz? Üst kat yakmadigi icin mi böyle oluyor?

2 kat. Evet ben de hava almasi gerektiğini biliyorum. Eski tip ahşap dogramalar isi kaybina sebep olsa da bu anlamda daha sağlıklı olduğu söylenir..

Ust kattan nasıl su damladi anlayamadim?

Son kattayım, üstüm çatı. Birebir anlattıklarını yaşıyorum. Çözüm ne bilmiyorum.

Tabi üst tarafın yakmaması önemli bir etken.

O odada çamaşır kurutuyor olabilirler.

Pencerelerinden su gelip tabanı ıslatıyor olabilir.

Sizinle ilgili ise bu küf olayı, pencere yada boya değişikliği oldu mu evde onlar da evin hava almaması ile ilgili farkediyor olabilir.

6 yıldır oturduğum daire son 2 yıldır küf oluşmaya başladı, bunda ki sebep 2 yıldır alt katım boş ve doğalgaza geçtik öncesinde merkezi kaloriferdi cayır cayır kömürle ısınıyorduk. Ev ısısını 22 derecede tutuyoruz ama yatak odası anlamadığım bi şeklide 1 2 derece fark edecek şekilde daha soğuk ve küf olayı da sadece o odada var, ben ısıdan kaynaklandığını düşünüyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…