- Konu Sahibi Ahtapot Anne
-
muhtemelen bi sızıntı vardır. nem almadan küf oluşmaz. maalesef bekar evim böyleydi maddi imkanlardan dolayı 2 sene yaşadım yatak odam abartmıyorum küften ziyade artık ayrı bi alemdi siyah yeşil boydan boyaa ay sabah sabah aklıma geldi neden yşamışım orda ciğerlerim soldu valla orda yatmaktan. ev sahibine söyleyin bi bakım şart. kendiliğindn geçmez hatta artar. çocuk var diyorsunuz zamanla koku ypacak çok zararlı bence ev sahibi yanaşmazsa çıkın o evdenYaklaşık 9 yıldır ayni evde oturuyoruz. Son 2 3 yıldır kışın camlarda terleme, duvarlarda küflenme problemi yaşıyoruz. Biz ara katlayız. Bir daire daha var üst katimizda. Üst komsuya sorunca- tesisat tamirat tadilat islerinden anlayan bir usta kendisi- ben gece gündüz 50 derecede yakıyorum diyor ki inanasim gelmiyor, esi vefat etti kendisi ve kızı var evde. Kendi gece yatmaya gelir, kizi gunduz okulda. Son kat olduğu için bos ev bu kadar yakılır mı 40 derecede bile yansa bana yeter gibi geliyor. Alt kattakilerin termostati var, 21 22 dereceye ayarlı diyor. Evin ısısı normal. Biz bir tık daha sicagi seviyoruz. Cocuklar da küçük, yakiyoruz. Ama neden daha önce olmayan bu terleme,küf problemi sonradan olmaya başladı anlayamıyoruz. Fikri, bilgisi ve hatta tavsiyesi olan varsa cok mutlu olurum. Artik evden taşınmayı dusunuyoruz bu sebeple..
benim oturma odamın üstü teras gibi bir şey, yalıtım olarak iyi yapmışlar aslında ama bir yerde kaçak/kırık olmuş. Tavanda akma oldu kar fırtınası çıkıncaMaalesef sorun bu kis bizde de olustu
Ust kattan yatak odasina su damladiktan sonra ilk yatak odasinda baslamak uzere suan banyo yatak odasi salon ve tuvalette de ayni problem var bizim alt katimiz garaj oldugu icin buz gibi zaten bir biz yakiyoruz usttekiler de tasindi gitti inanilmaz sekilde kuf cogaldi tasinmak icin yer ariyorum artik
Esim evi boyamak istiyor ama sorunun degisecegini de pek dusunmuyorum artik
Küfün kaynağı bulunup çözülmeden boya çare olmaz maalesef. Sebebi ortadan kaldırdıktan sonra küf önleyici boya yapabilirsiniz.Maalesef sorun bu kis bizde de olustu
Ust kattan yatak odasina su damladiktan sonra ilk yatak odasinda baslamak uzere suan banyo yatak odasi salon ve tuvalette de ayni problem var bizim alt katimiz garaj oldugu icin buz gibi zaten bir biz yakiyoruz usttekiler de tasindi gitti inanilmaz sekilde kuf cogaldi tasinmak icin yer ariyorum artik
Esim evi boyamak istiyor ama sorunun degisecegini de pek dusunmuyorum artik
Ust katimda oturan bayan yanliz yasadigi icin surekli annede kaliyor. 1ayda toplasan 5 gun hadi en fazla 1 hafta kendi evinde kaliyor yani ust kat hic yakmiyo. Bizde bu sorun olmuyoYani benim teorim doğru mu dersiniz? Üst kat yakmadigi icin mi böyle oluyor?
Nedenini bilmiyorum ama sulandırılmış domestosla silmişti eşim küflü yerleri, bir daha olmamıştı.Yaklaşık 9 yıldır ayni evde oturuyoruz. Son 2 3 yıldır kışın camlarda terleme, duvarlarda küflenme problemi yaşıyoruz. Biz ara katlayız. Bir daire daha var üst katimizda. Üst komsuya sorunca- tesisat tamirat tadilat islerinden anlayan bir usta kendisi- ben gece gündüz 50 derecede yakıyorum diyor ki inanasim gelmiyor, esi vefat etti kendisi ve kızı var evde. Kendi gece yatmaya gelir, kizi gunduz okulda. Son kat olduğu için bos ev bu kadar yakılır mı 40 derecede bile yansa bana yeter gibi geliyor. Alt kattakilerin termostati var, 21 22 dereceye ayarlı diyor. Evin ısısı normal. Biz bir tık daha sicagi seviyoruz. Cocuklar da küçük, yakiyoruz. Ama neden daha önce olmayan bu terleme,küf problemi sonradan olmaya başladı anlayamıyoruz. Fikri, bilgisi ve hatta tavsiyesi olan varsa cok mutlu olurum. Artik evden taşınmayı dusunuyoruz bu sebeple..
Bizim oturduğumuz binada da küf oluşuyor. Kesinlikle ısı yalıtımı olmadığından. Bizim bir odanın bir kısmında oluyor ama alt komşunun bütün odalarında var siyah küfler. Ve artık evinde koku da oluşmuş kendisi söyledi. Ev sahibi yalıtım yaptırmıyor masraf olacağı için. Kadın her gün çamaşır suyuyla siliyormuş, birkaç gün sonra yine aynısı oluyor diyor. Çare evden çıkmak oluyor bu durumda.Siz içerden güzel yakıyorsunuz,dışarıdan tam tersi düşük ısı olunca küf oluyor. Yani komşularınızın ev ısısı sizinkinden az doğru.
Ev sizinse çare iç yalıtım. Benim evimde de var bu sorun yalıtım olmadığı için ,biz çok yüksek ısıda yakıyoruz dışarıdan da tam tersi aşırı soğuk oluyor terleme yapıyor duvarlarda.
Ya yalıtım yaptırın ya nem cihazı alın.
Kuzum bizde bir kez oldu sonra zaten tasindilar hic bilmiyorum o zaman da havluyla silmistimbenim oturma odamın üstü teras gibi bir şey, yalıtım olarak iyi yapmışlar aslında ama bir yerde kaçak/kırık olmuş. Tavanda akma oldu kar fırtınası çıkıncao tavandan su damlayınca napıyosunuz? ben altına bir şey serdim arada da tavanı kağıt havluyla siliyorum suyu. hava durmadan açamayız diyor ustalar mecbur beklemek zorundaymışım da :/
Kuf kaynagi aslinda dedigin gibi biz yakiyoruz baska isi kaynagi yok bu sanirim eski bir bina bile degil ama maalesef ev mahvolduKüfün kaynağı bulunup çözülmeden boya çare olmaz maalesef. Sebebi ortadan kaldırdıktan sonra küf önleyici boya yapabilirsiniz.
Nem alma cihazi mı bahsettiginiz sey?Benim eski eşimin evin iki katlı ve alt kayında rutubet vardı , o dediğim cihazı kullanıyor , inanmayacaksınız ama kilo kilo su çıkıyor koku tamamen gitti sayılır.
Yani çözüm havalandırma mı diyorsunuz?Benim evde de vardı. Çocuklar küçük olduğu için ve çok kuru havası olan bi yerden geldiğim için havalandırmayı eksik yapıyormşm. Şu an yaşadığım şehir çok nemli zaten ama ben çözdüm artık olayı hiç küf olmuyor.
Sanırım ismi öyle bişey , Türkçe ismini bilmiyorumNem alma cihazi mı bahsettiginiz sey?
Acaba nereye yerlestirmek lazim bir fikriniz var mi? Gormedigim.için bilmiyorum ama arastiracagimSanırım ismi öyle bişey , Türkçe ismini bilmiyorum
Önce iyi bir boya yaptırdık. Yaşadığımız şehirin havası nemli bizim. Yemek yaparken mutfak kapısını kapat içerilere gitmesin,camı aç. Banyonun nemine yine dikkat et cam ya da havalandırmayı aç mutlaka.Yani çözüm havalandırma mı diyorsunuz?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?