Küfrüm edebimi aştı bu gece

Saygi sevgi bitmis. Zoraki yurutulen bir evlilik sanki.
Bu arada ac davayi demek de iki tarafin birbirinin nabzini yoklamasi. Davayi kim acarsa kendi hakkini talep eder bu arada. O acarsa o sadece kendi hakkini talep eder. Eger bosanmak gibi bir niyetiniz varsa davayi sizin acmanizi oneririm. O acarsa da kendi haklatiniz ve cocuklarinizin haklarini almak icin siz de karsi dava acin. Burada sık sık davayi neden ben aciyorum o acsin gibi seyler okuyorum. Yanlis bilinen seyler var. Dava hakkini almak icin acilir, sadece bosanmak icin degil.
 
Bence bunları da mesajlariniza ekleyin..

Ben soğutmuşum güya. Bana yazdığı msj bu "Herkesin ne olduğu ortada. ailen benim için zerre birşey yapmaz kendi çocukları ve torunları için yapıyorlar ne yapıyorlarsa. benim onların babaları olduğumu hatırlayabildin mi sonunda. otur düşün, nasıl hikmetsiz bir dakika duramayan adam nasıl olur da bu kadar uzak durmak ister, ne oldu da bu adam bu hale geldi diye düşünmüyor musun hiç. ben soruyorum kendi kendime sende sor. neyse dediğim gibi canım emin ol bu muhabbetleri konuşmaktan çok sıkıldım hele seninle bu tür konuları konuşmak yersiz çünkü konuşarak neyi çözebildik ki bunu çözelim. ne kadar da iyi baba olamazsam da yine bu durum belli olursa gelir alırım çocuklarımı. neyse işteyim gerilmek istemiyorum.. bu konuşmalardan uzak dur artık senden tek istediğim bu. çünkü konuşarak aşamıyoruz sorunlarımızı, bana yazma da "
İlk doğum yaptığımda annemle tartıştılar annemi evden kovmaktan beter etti neymiş niye kahvaltıyı benim annem hazırlamamış kendi annesi hazırlamış paşamın. Lohusalığımı hatırladıkça kötü oluyorum. Bu adama kalktım bide 2. çocuğu yaptım ödül gibi 2 çocukta da bi kadının yaşamak istemeyeceği şeyler yaşadım maalesef gerisi çorap söküğü gibi geldi
2. Oğlum çok huysuz ve yaramaz işten gelir, büyüğü alır aşağı iner küçükle bir arada bile durmak istemez. Neymiş o çok yıpratmış güya evliliğimizi bitirmiş. El kadar saabiye taş atıyor
 
konu sahıbını uzmek ıstemedım cekındım yazmadım ama yazılmısını gorunce katılmadan gecemedım
benımde aklıma gercekten bu geldı bencede aklında bırı var adamın
asla sorunu cozmeye yanasmayan uzlasmacı davranmayan dırekt en ıyısı sen annene gıt dıyen adam cocuklardan bıle sogudum geleceksen kardesın getırsın tabırı caızse senın ıcın kılımı kıpırdatmam dıyen adam

ıstıyor kı konu sahıbı ha oyle mı cocuklarla bırlıkte hayatından cıkıyoruz oyleyse desın beklentısı bu

Bazı erkekler aklı baska yerlerde olunca bukadar acımasız ve vurdumduymaz olabiliyor. Çoluk çocuk eş ana baba, ailesel toplumsal kavramlar yok olabiliyor gözlerinde.

Suya sabuna dokunmadan mağduru oynayarak kadindan ve çocuklardan kurtulmanin derdinde gibi hissettim ben okuduklarımdan.

birsekilde takip ettirirdim ben .ne olup ne bitiyor o taraflarda diye.kadin uzaktayken nasil olsa burada yok gururundanda gelemez nasıl olsa diye çok iz bırakmıştır oralarda o eger bir isler karistiryorsa.
 
Bence de yıldırma politikası yapıyor. Çevresine ve ailesine ben mutluydum o beni boşadı diye mağdur edebiyatı yapacak. Çocuğunu bariz istemeyen insan için olmayacak bir düşünce tarzı değil. Her konuda haklı olacak sonra. Karım beni boşadı çok mutsuzum diye üç ay sonra yeni hatun bulsa herkes hak verir, ne yapsın adamcağız derler. Eşinizin köy kurnazı. Şöyle bir durumda var ,siz bu durumu ailesiyle kendi ailenizle falan konuşsanız bu seferde tatlıcının psikolojisi bozuk,yok öyle şeyler diyecek ve yine haklı yine üstte olacak. Yavaş yavaş sakince örmüş herşeyi ama ben uzun zamandır iyi niyetli olmadığını düşünüyorum.
 
Bence de yıldırma politikası yapıyor. Çevresine ve ailesine ben mutluydum o beni boşadı diye mağdur edebiyatı yapacak. Çocuğunu bariz istemeyen insan için olmayacak bir düşünce tarzı değil. Her konuda haklı olacak sonra. Karım beni boşadı çok mutsuzum diye üç ay sonra yeni hatun bulsa herkes hak verir, ne yapsın adamcağız derler. Eşinizin köy kurnazı. Şöyle bir durumda var ,siz bu durumu ailesiyle kendi ailenizle falan konuşsanız bu seferde tatlıcının psikolojisi bozuk,yok öyle şeyler diyecek ve yine haklı yine üstte olacak. Yavaş yavaş sakince örmüş herşeyi ama ben uzun zamandır iyi niyetli olmadığını düşünüyorum.
Kesinlikle size hak veriyorum.
 
Bir deli yanım git aç diyor bir yanımda bekle biraz daha bakalım ne yapacak aklındaki ne diyor :ruh:

Dava falan açmayın bekleyin galeyana gelmeyin lütfen. Eşiniz geçici Bi mallık yaşıyo bence biraz kendi haline bırakın düzelmezse yine açarsınız dava
 
Önceden böyle değildi diyorsunuz.Demek ki kafasını karıştıran birşeyler olmuş..İnsanız herşeyden etkilenebiliyoruz..Eşim eski bir arkadaşıyla karşılaşmış tı .Eşide yanındaymış.Çok canım cicimli davranıyorlarmış..O ara bana hep soğuk yapıyordu..Bizle onları kıyasladı onlara özendi galiba..Aradan zaman geçince ben suyuna gidince anlattı bana.Bende böyle istiyorsan benle konuşsaydın dedim.Yok laf ederdin yok sen öyle yapmazdın filan .(o günkü kafayla belki de dediği gibi yapardım) Birkeresinde de filanca ev aldı kayınpederi hep yardımcı oldu .Senin ailen daha bırak yardımı yok evi beğenmediler .Yok kıskandılar filan dedi..(Ailem olduğu için ben göremedim ama düşününce hak verdim doğruydu) Sonra karşıma alıp konuştum.Hislerimizi konuşalım. İçimiz de kin biriktirmeyelim.Birbirimizi uyaralım ama kırmayalım .Geçmişi silelim.Suçlayarak değil kibarca isteyelim birbirimiz den istediklerimizi filan diye..Çok şükür çok iyiyiz o günden beri.Hep konuşuyoruz..Dizinde eşinizin kafası karışmış olabilir..Birkaç gün kafanızı toparlayın ,sakin düşünün ,eski güzel günlerinizi anımsayın ve sonra suçlamadan yargılamadan sakince konuşun..Adam canavar değil sonuçta..O da insan sonuçta.Vardır bir derdi..Belki siz iki çocukla ilgilenirken tabiki zorlanıyorsunuz ama onunla fazla ilgilenemediniz.O da ilgi srvgi eksikliği duyuyordur.Söylediği laflara çok takılmayın.İnsanlar böyle kızgınken falan saçma şeyler söyleyebiliyor..Belki şimdiden pişmandır bile..Sabırla ve sakinlikle konuşun..Evinize dönün.Hemen yılmayın..Empati kurun..Çabalarınız sonuç vermezse o zaman karar verirsiniz..Sonra keşkelerle pişmanlikla kalmaktansa çabalayın..Yuvanız ve çocuklarınız için mücadele verin
 
Merhaba hanımlar, aklınıza ihtiyacım var.
Ben 5 senelik evli, iki çocuk annesiyim. Eşimle zaman zaman tartışmalarımız olurdu ama kendisi tartışırken üslubuna dikkat etmeyen birisi
En son tartışmamızda ağzını kırarım, dilini keserim tarzı laf söyledi. Şiddetin sözlüsünede karşı olduğum için bende şarteller attı. Nasıl konuşuyosun gel kes bakalım göreyim dedim. Tabi bir kaç laftan sonra ben odama çekildim.
1 aya yakın aynı evde birbirimizi tanımıyormuşuz gibi yapıp yaşadık. Bu en son seni annenlere bırakayım iki küçük çocuk tabi seninde sinirlerin yıprandı dedi, aramız soğuk bide uzaklık girecek diye istemedim. Annemle paylaştım 6 aydır virüsten dolahı görüşmüyorduk. Annemde seni, torunları özledim diye ısrar edince kabul ettim. 2 aydır burdayım. Eşim olacak insan beni bıraktı, annesine gitti. Sonra virüse yakalandı benden bitkisel ilaç tarifi istedi söyledim, anlattım kendisine. Anneme söyle arayıp dedi, tamam dedim unuttum. Naptın söyledin mi anneme dedi. Aa unuttum çocuklardan akıl kalmadı ki kusura bakma dedim. Buna cevap olarak " Senden gelecek hayır allahtan gelsin "oldu bu lafa çok alındım. 2 hafta arayıp sormadı. Sonra arabasına gece sarhoşun biri vurup kaçmış derken kala kaldım annemlerde. Ama gelin görün ki adam bizi gelip almaya hevesli değil. Bugünse bardağın taşma noktasıydı. Sebep ise onun gelip beni almasını istemem neymiş ablasından araba isteyemezmiş kardeşim bıraksınmış. Bende 2 aydır burdayız her ne kadar benim çocuklarım, onların torunları olsada teşekkür et aileme benim yokluğumu aratmadınız gibisinden, hem 2 aydır ne beni ne kimseyi arayıp sormadın bi seni görsünler dedim. Bir söyledim bin laf işittim. Ne şoparlığım kaldı ne koca karılığım, kendini düzelt bana dolu gelme, yok çocuklardan bile soğumuş. Bir ton saçmalık saydı. Bende senden bana yar olmayacak anladım git davanı aç dedim oda ben niye açıyormuşum sen aç dedi. Sonrada beni engelledi.
Yaşadıklarımı düşünüyorum işin içinden çıkamıyorum hanımlar bana bir çare... Uzun oldu, okuyanların gözlerinden öperim.:KK37::KK36:
Bu adam resmen bahane arıyor.Kendisi sorumluluklarindan kurtulmuş ohh özgür adam rollerine bürümüş.Anneside bakıyorsa adam şimdi sizden ve cocuklardan uzaklaşmıştır.Dava açmayın izleme de kalın
 
Esiniz cok haksiz ama sizin de hatalariniz var, biraz ozelestiri de yapmalisiniz. Hemen bosan diyenlere de katilmiyorum. 2 cocuk var, oturup sakince konusmayi denemeli ve sorunu cozmeye calismalisiniz. Tum cabalara ragmen olmuyorsa bosanmayi dusunebilirsiniz. Ama boyle sacma sapan kavgalar bircok evlilikte olabilir, inat ugruna farkli noktalara gelebilir. Sorunun temeli iletisimsizlik. Beraber destek almayi dusunebilirsiniz.
 
Kuzenimin düğüne gidemedim virüsten dolayı şehir dışındaydı. Gelinlikle görünce duygulanıp ağladım bundan dolayı bana sert bir ses tonuyla bağırarak neden ağlıyosun evlendi gitti işte Allah mutlu etsin demek düşer dedi. Bende yanında olamadım duygulandım böyle diyeğeceğine ağlama demen gerekmez mi dedim kavga sudan sebep yere çıktu ve benimle konuşmadı. Ayrıca 2 aydır maddi manevi küçük çocukların sorumluluğunu benim aileme bıraktı benim ailemin ne gibi bir zorunluluğu var ?
Maddı yardım yapmadı mı? Sormadı mı ıhtıyacınız var dıye? Sız calısıyor musunuz?
 
Bunu başkalarından duymak iyi geldi. Bende öyle düşünüyorum kalbim mantığımı ele geçiriyordu, ama böyle düşünen ben değilim demek ki. Haklısınız
Çok özür diliyorum. Ben böyle konularda kendimden örnek vermeyi sevmem. Ama bizde eşimle tartışiriz, ama 1 gün gidip annemde kalmadım, öyle uzun süre o da bırakamaz. Çok uzun zaman ayrı kalmışsınız siz. Bir kere iznimiz biraz çakiştığı için çocuğumuzla ailesinin yanına erken gitmişti. Ben de 1 hafta sonra izne çıkıp yanlarına gitmiştim. Sabah 10 da orda olacağımı bildiği halde yarım saatlik yol için sabah 7 de çıkmış, evde bekleyememis. Kaldı ki çocuğundan soğumak ne demek. Ayrilirsaniz babalık yapmasi konusunda tereddütlerim var. Ama evli bir çift için 1 ay aynı evde yabancı olarak yaşamak ta normal değil, bu yabancılaşmanın ardından 2 ay da ayrı kalmak bana normal gelmedi. Sağlıklı bir evlilikte belki şartlara göre bir derece. Tabii ki ettiği laflarda sonuna kadar haksız ama uzatmanın bir faydası da olmuyor maalesef. Bence çok acele etmeden , gaza gelmeden sağlıklı bir düşünün. Birbirinize tahammülünüz bittiği için o da laflarında gelişine vuruyor olabilir. Eşinizi en iyi siz tanırsınız. Ne karar verirseniz verin, sağlıklı düşünerek hareket edin. Hakkınızda hayırlısı olsun.
 
Biri 3 biri 1,5 yaşında. Kardeşim bile aynı evin içinde akşam gelince; nasıl özledim bunları ya 9 saat görmediğim halde babaları nasıl özlemez diyor.
Biraz zitlasmaya dönmüş sizinki. Ama bu yaştaki minikler ne tatlıdır kimbilir, nasıl özlenmezler🙄 Sakin karar verin, davada acele etmeyin. İyice düşünüp, tartın. Çocukların yaşı küçük, inşallah herşey yoluna girer, her ne olursa olsun hakkınızda hayırlısını diliyorum 🙏
 
Ben soğutmuşum güya. Bana yazdığı msj bu "Herkesin ne olduğu ortada. ailen benim için zerre birşey yapmaz kendi çocukları ve torunları için yapıyorlar ne yapıyorlarsa. benim onların babaları olduğumu hatırlayabildin mi sonunda. otur düşün, nasıl hikmetsiz bir dakika duramayan adam nasıl olur da bu kadar uzak durmak ister, ne oldu da bu adam bu hale geldi diye düşünmüyor musun hiç. ben soruyorum kendi kendime sende sor. neyse dediğim gibi canım emin ol bu muhabbetleri konuşmaktan çok sıkıldım hele seninle bu tür konuları konuşmak yersiz çünkü konuşarak neyi çözebildik ki bunu çözelim. ne kadar da iyi baba olamazsam da yine bu durum belli olursa gelir alırım çocuklarımı. neyse işteyim gerilmek istemiyorum.. bu konuşmalardan uzak dur artık senden tek istediğim bu. çünkü konuşarak aşamıyoruz sorunlarımızı, bana yazma da "
Eşiniz de sanki çok yıpranmış gibi geldi bana. Çok tarafsız yazacağım, yanlış anlamayın, sizi üzmek istemem , sonuç olarak sizi de tanımıyoruz belki siz de eşinizi yipratacak şeyler yapmış olabilir misiniz? Elbette ki tek tarafli değildir. Kimse kendi hatasını görmüyor olabilir mi? Bence siz iyice bir düşünün . Tarafsız bakın ilişkinize dışardan. Siz kendiniz de de hata payi görüyorsanız eşinizle bir evlilik terapistine gitmeyi deneyin. Birbirinizi suclamaktan sıyrılıp bu evliliği kurtarmak istiyor musunuz onu konuşun. Ama inattan, hırstan arınarak basarabilmelisiniz ikinizde. Çocuklar çok küçük olduğu için yazıyorum bunları. Yuva kurmak ta , yıkmak ta kolay değil. Elinizden gelen çabayı gösterdikten sonra bu karari içinizde hiç bir acaba kalmadan vermenizi dilerim. Olmuyorsa da olmuyordur. Çocukların daha sağlıklı büyümesi için bazen ayrı olmak daha iyidir. Bunun kararını enine boyuna düşünerek gene sizler vereceksiniz. Ama dediğim gibi sizin de eşinizin de fazlaca yıprandıgini sezdim, hem sizin hem esinizin yazdıklarından. En nihayetinde o da bir insan, gerçekten o da çok yipranacagi şeyler yaşamış olabilir. O yüzden sizi gaza getirmenin değil de tarafsizca ölçüp bicmenizi sağlamaya çalışmanın size daha fayda saglayacagi kanaatindeyim. İyi akşamlar
 
Öncelikle adamın sizden daha haksız olduğunu kabul ettiğimi bilin. Bu söylediklerim adamdan bağımsız olarak sizin haksız olduğunuz taraflar.

Birincisi adam annene bırakayım deyince sizin buna evet demeniz. Kavga ediliyor siz iki çocukla gönderiliyorsunuz. Varsa bi derdin sen git diyebilmelisiniz.

İkincisi adam hasta olmus. Ne olursa olsun iki cocugunuzun babası. Ölümcül de olabilir. Siz tarif vermeyi unutuyorsunuz. Adami gözden çıkarmış gibisiniz.

Yokluğumu aratmadiniz diye ailenizi arayıp teşekkür etmesini bekliyorsunuz ki aşırı gereksiz bir ısrar. Siz aynı teşekkürü kayinvalidenize yapar mıydınız?

Abla hakkında da gamsız gördüm sizi. Belki de araba onlara lazımdır, sonuçta o da kaza atlatmış. O yüzden istememiş olabilir.

Sonuç olarak istiyorsunuz ki yanlış yapılsın, ben de yanlış yapayım, ama ben hakli olayım. Öyle bir dünya yok. Hatalar iki tarafta da var. Kaldı ki sizle tartisti diye çocukları gözden çıkaran adamdan hala medet umuyorsunuz.
Yani adamın gözünden bakıyorum (adamı haklı bulduğumdan değil ama onun kafasıyla düşünüyorum.) " Koronaya yakalanmışim, hastayım ki ölümcül hastalık bu, beni seven değer veren insan gelip bana bakmaz mıydı, hadi çocuklara bakıyor, tedbir amaçlı gelemez ama ilaç için aramaz mi insan, gördüğüm değer bu işte bu evlilikte" diye düşünüp soğumuş olabilir. Bir de çocuktan sogumasa da sizi iyice sinir etmek için demiş olabilir. Tabii bu kadar zaman görmeden nasıl durdu o ilginç tabii. Eşiniz depresyon da geçiriyor olabilir. Her açıdan bakın diye yazıyorum, eşinizi asla savunmuyorum. Ama eşiniz çocuklarına düşkün muydu, ilişkileri nasıldı öncesinde bir gözden geçirin. Zor işler bunlar😔
 
2. Oğlum çok huysuz ve yaramaz işten gelir, büyüğü alır aşağı iner küçükle bir arada bile durmak istemez. Neymiş o çok yıpratmış güya evliliğimizi bitirmiş. El kadar saabiye taş atıyor
Oğlum ne zaman çok yaramazlık yapsa, bizi çok bunaltsa hemen onun küçücük bir nefes olduğunu hatırlıyoruz . Bugünlerin gelip geçeceğini ve bir gün çok ozlenecegini. Bu cümleye üzüldüm. O yavrucak ancak mutluluk ve neşe getirir , bitirmez aksine çoğaltır. Görmesini bilene 😔
 
Bir deli yanım git aç diyor bir yanımda bekle biraz daha bakalım ne yapacak aklındaki ne diyor :ruh:
Evinize gidin önce kardeşiniz götürsün. Evi terk etti aylardir diyecegi kesin.Evinize geçin kavga cikar mutlaka kovun annesine gitsin.Ev kira degilse siz oturun orda bosanana kadar sonra da paylaşın resmen boşanma pesinde belli aklındaki net.
 
Kesinlikle yildirmaya calisiyo sizi.
Siz ayrilin diye..
Benim kayinbaba olacak kisi ve eski esim neler yaptilar bana. Sonunda ailemi cagirdim gelip beni almislardi.
Kayinbabanin sonrasinda babami gordugunde dedigi ilk kelime "ama siz geldinz aldiniz kizinizi" oldu.
O gunden sonra anladimki meger beni yildirip pes ettirip kendi ayaklarimla o evden gitmemi saglamakmis....
 
Eşiniz de sanki çok yıpranmış gibi geldi bana. Çok tarafsız yazacağım, yanlış anlamayın, sizi üzmek istemem , sonuç olarak sizi de tanımıyoruz belki siz de eşinizi yipratacak şeyler yapmış olabilir misiniz? Elbette ki tek tarafli değildir. Kimse kendi hatasını görmüyor olabilir mi? Bence siz iyice bir düşünün .
Tarafsız bakın ilişkinize dışardan. Siz kendiniz de de hata payi görüyorsanız eşinizle bir evlilik terapistine gitmeyi deneyin. Birbirinizi suclamaktan sıyrılıp bu evliliği kurtarmak istiyor musunuz onu konuşun. Ama inattan, hırstan arınarak basarabilmelisiniz ikinizde. Çocuklar çok küçük olduğu için yazıyorum bunları. Yuva kurmak ta , yıkmak ta kolay değil. Elinizden gelen çabayı gösterdikten sonra bu karari içinizde hiç bir acaba kalmadan vermenizi dilerim. Olmuyorsa da olmuyordur. Çocukların daha sağlıklı büyümesi için bazen ayrı olmak daha iyidir. Bunun kararını enine boyuna düşünerek gene sizler vereceksiniz. Ama dediğim gibi sizin de eşinizin de fazlaca yıprandıgini sezdim, hem sizin hem esinizin yazdıklarından. En nihayetinde o da bir insan, gerçekten o da çok yipranacagi şeyler yaşamış olabilir. O yüzden sizi gaza getirmenin değil de tarafsizca ölçüp bicmenizi sağlamaya çalışmanın size daha fayda saglayacagi kanaatindeyim. İyi akşamlar
İlla ki onunda haklı yanları vardır. Eşim infaz koruma baş memuru. İşleri çok ağır biliyorum sonuçta cezaevinde çalışıyor.
İş yerinde olan bitenler, eve yansıyor diyor. Ama bende evde 2 minik çocukla ordan oraya resmen koşturuyorum. Yemekleri, temizliği, banyoları, uykuları, oyunları, aktivite hep bende. Bende ister istemez bazen gergin olabiliyorum.
Bakalım karar aldık. Evlilik terapistine gidicez, bizde iletişim sorunu var gibi gibi.
 
Back
X