- 12 Ocak 2010
- 16.671
- En iyi cevaplar
- 1
- 25.045
- 1.123
Öğrenirse de benim tepkimden bir daha söyleyemez. Okulun ikinci senesinde “-yorum” yerine “-yom” diye konuşmaya başladığında ilk yaptığım öğretmenini aramaktı. Sonra her söylediğinde kızımı düzelttik. Kısa sürede unuttu. Bir de küfür etse zaten yüzüme baktığında bir daha söyleyemez. Ufak tefek çocuk yaramazlığına, nazlanmasına itirazım yok, nazlarım ama saygısızlık ve terbiyesizlik kırmızı çizgi.
Çocuk için kavga etmeyi hiç anlamam, çocuk kavgalarına da karışmam, küfürden uzak tutulmuyor çocuklar, sokakta duyuyor, okulda duyuyor, yanınızda yörenizdeki insanlardan duyuyor, bir şekilde mutlaka küfürle tanışıyorlar, kızım 3 yaşlarındayken bir arkadaşım kızımın yanında küfürlü bir laf etti, çocuklar çabuk kapıyor, mahalle marketine gittik kızım adama o küfürü söyleyip hoşçakal ..... dedi, ben kızardım utancımdan, özür diledim, biz öğretmedik dedim, beni bilirler çocuğuma öyle şeyler öğretmem ama sonuçta çocuk benim çocuğum, ayıp benim ayıbım oluyor, kızım oyuncak bebeğini sallardı ağzında o küfür ama isim sanarak söylüyor, bebeğim ....yi uyutuyorum diyordu, aylarca o kelimenin terbiyesiz birşey olduğunu anlattım, söylersen insanlar üzülür sana küser gibi şeyler dedim, terbiyesizlik ne demek bilmiyorlar, terbiyeli, terbiyesiz ayrımı yapabilmesi için anlayacağı gibi örnekler verdim, bir daha söylemedi ama unutana kadar hep ya birine söylerse diye diken üstündeydim.
Birde öcü diye birşey olmadığını unutturana kadar çok uğraşmıştım, sağolsun bir komşu teyzemiz çocuklar uslu otursun diye öcü var, öcü geliyor diye diye kızımın korkmasına neden olmuştu, çocuk en ufak birşeyde anne öcü geliyor korkuyorum deyip kucağıma çıkardı.
Çocuklar küfür edince gülüp geçmemek lazım, çocuk o dememek lazım, gülünce güzel birşey gibi algılayıp sürekli söylüyorlar, bazı insanlar küçük çocukların küfür etmesini şirin buluyor ama bence şirin de değil komik de değil.
Evet maalesef, annemin bir komşusu oğlunun küfürlerine çok gülerdi, tamam çocuk çok tatlıydı, yarım yarım konuşması vardı şirindi vs ama sokaktan geçenlere el kol hareketiyle küfür edince şirinliği yerini çirkinliğe bırakıyordu, özellikle erkek çocuklarını küfüre alıştırmalarını hiç hoş bulmuyorum, bacak kadar ilkokul çocukları sokakta adlı adınca küfür ediyor, bir büyüğü olarak çok ayıp küfür edilmez dediğinizde de bir küfür de siz yiyorsunuz.Çok doğru bir yorum yapmışsıniyapmışsıniz. Gülmek hareketi ve davranışı pekiştiren bir eylem zaten. Ama bunu gerçekten gülerek karşılayan insanlarda çok var malesef.
Çocuktan önce anne babalar annelik babalık eğitimi alsa keşke de bu kadar cahil insanlar çocuk yapmasaEvet maalesef, annemin bir komşusu oğlunun küfürlerine çok gülerdi, tamam çocuk çok tatlıydı, yarım yarım konuşması vardı şirindi vs ama sokaktan geçenlere el kol hareketiyle küfür edince şirinliği yerini çirkinliğe bırakıyordu, özellikle erkek çocuklarını küfüre alıştırmalarını hiç hoş bulmuyorum, bacak kadar ilkokul çocukları sokakta adlı adınca küfür ediyor, bir büyüğü olarak çok ayıp küfür edilmez dediğinizde de bir küfür de siz yiyorsunuz.
Artık uyarmak da kabahat ne yazık kianneler hemen gardını alıyor, benim çocuğum sen kim oluyorsun diyorlar, ağaç yaşken eğilir, biz öyle biliriz, çocuk daha agu demeye başladığı anda başlar eğitim.
Anne baba eğitimi almaları içinde birşey diyemiyorsunuz, ne söylerseniz söyleyin yanlış anlaşılıyor ve demedik laf bırakmıyorlar, artık yolda küfür edip el kol hareketi yapan çocukları görünce kafamı çevirip gidiyorum, bir tek sokak hayvanlarını onlardan korumak için çabalıyorum o kadar.Çocuktan önce anne babalar annelik babalık eğitimi alsa keşke de bu kadar cahil insanlar çocuk yapmasa
Eşiniz neyse de sizin bir bayan olarak böyle düşünmeniz üzdü beni.10 yasinda bir erkek cocuk annesiyim
Erkek cocuklar kufur ediyor , kavga ediyor ( tasvip etmiyorum) ancak boyleler
Benim oglan okulunda ogretmenleri tarafindan cok sevilir , cok saygili efendi derler , gecenlerde bi arkadasi geldi , odasinda oynuyorlar , tesadufen kapinin onunden gecerken konusmalarini duydum aman allahim ne kufurler
Arkadasi gidince oglumu cagirdim , cocugum o neydi oyle dedim , anne buyuklerimin yaninda dikkat ediyorum , kizlarin yaninda da dikkat ediyorum ama biz erkekler bas basayken boyle konusuyoruz dedi , esim de aferin oglum dedi
Nasil yani dedim , esimde bunun onune gecemezsin , cocuk bilincli , buyuklerinin ve kizlarin yaninda kufur etmiyorsa karisma gerisine dedi , peki dedim
Burada onemli olan kufuru kontrol altina almak sanirim yoksa cogu erkek cocuk kufur ediyor ve bunu erkeklik olarak goruyor maalesef
Kavga olayina gelirsek de hicbir zaman karismadim , her kavga sonrasi cektim kenara uzun uzun anlattim , badkasina fiziksel zqrar verirse basina gelecekleri soyledim , empati yapmasini anlattim
Ama hicbir zaman kavga ettigi cocugun annesini arayip da olayi kisisellestirmedim , hatta bi veli bana bunun icin tesekkur etmisti , tum anneler aradi bi siz aramadiniz beni diye
Ama bir kere cok sevdigim arkafasim oglun ogluma vurmus , bi sure gorusmesinler dedi peki dedim ve o arkadasimla gorusmuyorum simdi , yaptigi cok ayipti cunku oglu ogluma vurdugu icin benimki de ona vurmustu ama o sadece benimkinin vurdugunu gorup cocugunu uzaklastirmak istedi , bana gore sacma otesi bir davranis , sadece karsilastigimda merhaba deyip geciyorum artik
Arkadaşlar bu konuyu hem komşum hem ileride başıma gelirse nasıl bir yol izleyebilirim diye açıyorum.
Çok sevdiğim ve görüştüğüm iki komşum var siz deyin kardeş gibi.
Samimi sıcak .
Ikisinin oğlu var 6 yaşlarında ve ikisinin karakteri çok farklı . Aslında annelerin de karakteri çok farkli.
Bir anne çok disiplinli biri çok rahat gibi...
Neyse konuya geçiyorum artık .
Ali çok küfürbaz bir çocuk. Herkes ondan şikayetçi. (Rahat annenin çocuğu)
Veli ise çok mülayim herkes tarafından sevilen parmakla gösterilen bir çocuk ( disiplinli annemin çocuğu )
Veli ile Ali kavga edince anneler de olaya karıştı. Alimin annesi benim çocuğum öyle bir şey demez yapmaz diye savundu.diger anne ise çocuğuna biraz terbiye ver dedi.
Neyse anneler şu an küs.
Ben arada kaldım .Bana dertleniyorlar.
Iki kadın çok iyiyken çocuklar yüzünden düşman kesildiler.
Şimdi size iki sorum var
Siz küfür eden çocuğun annesi olsanız çocuğunuza karşı davranisiniz nasıl olur ?
2. Soru
Çocuğunuzun kavgacı küfürbaz arkadaşı olsa yaklasiminiz nasıl olur ?
Ben de ileride anne olacağım erkek annesi olarak merak ediyorum doğru davranış şekli kirmadan kirilmadan nasıl olmalı ?
Lütfen konuma mantıklı cevaplar yazın her yorum benim için çok önemli .
Arkadaşlar bu konuyu hem komşum hem ileride başıma gelirse nasıl bir yol izleyebilirim diye açıyorum.
Çok sevdiğim ve görüştüğüm iki komşum var siz deyin kardeş gibi.
Samimi sıcak .
Ikisinin oğlu var 6 yaşlarında ve ikisinin karakteri çok farklı . Aslında annelerin de karakteri çok farkli.
Bir anne çok disiplinli biri çok rahat gibi...
Neyse konuya geçiyorum artık .
Ali çok küfürbaz bir çocuk. Herkes ondan şikayetçi. (Rahat annenin çocuğu)
Veli ise çok mülayim herkes tarafından sevilen parmakla gösterilen bir çocuk ( disiplinli annemin çocuğu )
Veli ile Ali kavga edince anneler de olaya karıştı. Alimin annesi benim çocuğum öyle bir şey demez yapmaz diye savundu.diger anne ise çocuğuna biraz terbiye ver dedi.
Neyse anneler şu an küs.
Ben arada kaldım .Bana dertleniyorlar.
Iki kadın çok iyiyken çocuklar yüzünden düşman kesildiler.
Şimdi size iki sorum var
Siz küfür eden çocuğun annesi olsanız çocuğunuza karşı davranisiniz nasıl olur ?
2. Soru
Çocuğunuzun kavgacı küfürbaz arkadaşı olsa yaklasiminiz nasıl olur ?
Ben de ileride anne olacağım erkek annesi olarak merak ediyorum doğru davranış şekli kirmadan kirilmadan nasıl olmalı ?
Lütfen konuma mantıklı cevaplar yazın her yorum benim için çok önemli .
Bunu ne kadar engelleyebilirsiniz ki? Sonuçta okulda vs takip edemeyecksiniz? Ve hiç küfür duymamış bir çocuk küfür duyduğunda yadırgayacak ve ne yapması gerektiğini bilmeyecek ama yanlış olduğunu bilen bir çocuk karşısındakini uyaracak veya örnek almayacak kendi uzaklasacak vs. Tabi bence böyleÇocuğumu küfür olan ortamda tutmam, net.
10 yasinda bir erkek cocuk annesiyim
Erkek cocuklar kufur ediyor , kavga ediyor ( tasvip etmiyorum) ancak boyleler
Benim oglan okulunda ogretmenleri tarafindan cok sevilir , cok saygili efendi derler , gecenlerde bi arkadasi geldi , odasinda oynuyorlar , tesadufen kapinin onunden gecerken konusmalarini duydum aman allahim ne kufurler
Arkadasi gidince oglumu cagirdim , cocugum o neydi oyle dedim , anne buyuklerimin yaninda dikkat ediyorum , kizlarin yaninda da dikkat ediyorum ama biz erkekler bas basayken boyle konusuyoruz dedi , esim de aferin oglum dedi
Nasil yani dedim , esimde bunun onune gecemezsin , cocuk bilincli , buyuklerinin ve kizlarin yaninda kufur etmiyorsa karisma gerisine dedi , peki dedim
Burada onemli olan kufuru kontrol altina almak sanirim yoksa cogu erkek cocuk kufur ediyor ve bunu erkeklik olarak goruyor maalesef
Kavga olayina gelirsek de hicbir zaman karismadim , her kavga sonrasi cektim kenara uzun uzun anlattim , badkasina fiziksel zqrar verirse basina gelecekleri soyledim , empati yapmasini anlattim
Ama hicbir zaman kavga ettigi cocugun annesini arayip da olayi kisisellestirmedim , hatta bi veli bana bunun icin tesekkur etmisti , tum anneler aradi bi siz aramadiniz beni diye
Ama bir kere cok sevdigim arkafasim oglun ogluma vurmus , bi sure gorusmesinler dedi peki dedim ve o arkadasimla gorusmuyorum simdi , yaptigi cok ayipti cunku oglu ogluma vurdugu icin benimki de ona vurmustu ama o sadece benimkinin vurdugunu gorup cocugunu uzaklastirmak istedi , bana gore sacma otesi bir davranis , sadece karsilastigimda merhaba deyip geciyorum artik
Eşiniz neyse de sizin bir bayan olarak böyle düşünmeniz üzdü beni.
Kalite her yerde aynıdır bana göre bunun ortamı olmamalı.
Erkekler kendi aralarında edebilir düşüncesi çok mantıksız . En azından bu düşünceye biz anneler sahip olmamalıyız .
Bir de erkeklere sormak lazım bunun erkeklikle alakası var.
Anne bacı ağza alınarak küfür eden insanlardan ya da bizim cinsel organimiz ağızlarına alınarak konuşan insanlardan gerçekten midem bulanıyor .
Bu düşünceyi çocuklarımıza asilarsak bir kişi bir kişi diyerek konuşursak çoğu şey değişir.
Küfür eden insanlar bana göre zayıf karakterli insanlar.
Sana vurani yere yapistir benim en buyuk nasihatim
Yq sinirim bozuldu aksam aksamSana vurani yere yapistir benim en buyuk nasihatim
Buradaki olaya göre yorum yapıyorum, tutmam çocuğumu o ortamda. Okulda karşılaşmasını engelleyemem tabi ki ama bunun kötü bir şey olduğunu öğretebilirim. Etrafımdaki en yakın erkeklerden, babam, erkek kardeşim ve eşimden hiç bir zaman küfür duymadım. Erkek nüfusun fazla olduğu bir bölüm bitirdim, yine duymadım. O yüzden benim için yanlış olduğunu öğrenmesi için öyle bir ortama sokmama gerek yok.Bunu ne kadar engelleyebilirsiniz ki? Sonuçta okulda vs takip edemeyecksiniz? Ve hiç küfür duymamış bir çocuk küfür duyduğunda yadırgayacak ve ne yapması gerektiğini bilmeyecek ama yanlış olduğunu bilen bir çocuk karşısındakini uyaracak veya örnek almayacak kendi uzaklasacak vs. Tabi bence böyle
Yq sinirim bozuldu aksam aksam
Valla bundan sonra konu acan kim diye bakip ondan sonra yorum yapicam , sonra 10 yasinda cocuga karaktersiz diyen abuk sabuk tiplerle muhatap oluyoruz
Bende merak ediyorum bu insanlari cidden , burda yazarken cok kolay da kendi hayatlarinda nasillar acaba , kendini baska turlu gosteren insana sinir oluyorum ve isin komigi cok da belli oluyorlar da neyseValla bence erkekler degil kadinlar da eder kufur ben ediyorum.. kimse kusura bakmasin Norvec degil burasi, yaya gecidinden gecerken okuz gibi hizlanip 5 yasindaki cereni ezen adama ... .... demeyeceksem kime diyecegim, kendi halinde uyuyan kopekcigin uzerinden gecen ite (it tamamen mecazi) i.... demeyecegim de kime diyecegim.. ahahha kaliteymis, valla kalite eski ulkemizde kaldi yenisi boyle, bende uyum sagliyorum.. isine gelmeyen yallah Norvece.. en olmadi benimle gorusmesin valla pollyanna ihtiyacim yok etrafimda..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?