Küfür eden çocuk

yaa inanın ben yazdım sandım
gerçekten çocuklara ne kadar yüz verirsen daha fazlasını ister ,

Çok doğru bir yorum yapmışsıniyapmışsıniz. Gülmek hareketi ve davranışı pekiştiren bir eylem zaten. Ama bunu gerçekten gülerek karşılayan insanlarda çok var malesef.

Çok doğru bir yorum yapmışsıniyapmışsıniz. Gülmek hareketi ve davranışı pekiştiren bir eylem zaten. Ama bunu gerçekten gülerek karşılayan insanlarda çok var malesef.
Evet maalesef, annemin bir komşusu oğlunun küfürlerine çok gülerdi, tamam çocuk çok tatlıydı, yarım yarım konuşması vardı şirindi vs ama sokaktan geçenlere el kol hareketiyle küfür edince şirinliği yerini çirkinliğe bırakıyordu, özellikle erkek çocuklarını küfüre alıştırmalarını hiç hoş bulmuyorum, bacak kadar ilkokul çocukları sokakta adlı adınca küfür ediyor, bir büyüğü olarak çok ayıp küfür edilmez dediğinizde de bir küfür de siz yiyorsunuz.

Artık uyarmak da kabahat ne yazık ki anneler hemen gardını alıyor, benim çocuğum sen kim oluyorsun diyorlar, ağaç yaşken eğilir, biz öyle biliriz, çocuk daha agu demeye başladığı anda başlar eğitim.

Çocuktan önce anne babalar annelik babalık eğitimi alsa keşke de bu kadar cahil insanlar çocuk yapmasa

Çocuktan önce anne babalar annelik babalık eğitimi alsa keşke de bu kadar cahil insanlar çocuk yapmasa
Anne baba eğitimi almaları içinde birşey diyemiyorsunuz, ne söylerseniz söyleyin yanlış anlaşılıyor ve demedik laf bırakmıyorlar, artık yolda küfür edip el kol hareketi yapan çocukları görünce kafamı çevirip gidiyorum, bir tek sokak hayvanlarını onlardan korumak için çabalıyorum o kadar.

Çocuğun çocukluk yapması ele avuca gelmemesi başka birşey, ağzında küfür, ona buna saldırıp terbiyesizlik, arsızlık yapması başka birşey, maalesef artık tüm bunlar birbirine girmiş durumda, anneler umursamaz, herkes için demiyorum yanlış anlaşılmasın ama söz konusu çocuk olunca büyüklerin doğru bir tespiti vardır, benim çocuğum yapmaz demeyeceksin, çocuğun ne yiyeceğiyle ağzından ne çıkacağı belli olmaz çünkü, yemez dediğinizi yer, söylemez dediğinizi söyler.

10 yasinda bir erkek cocuk annesiyim
Erkek cocuklar kufur ediyor , kavga ediyor ( tasvip etmiyorum) ancak boyleler

Benim oglan okulunda ogretmenleri tarafindan cok sevilir , cok saygili efendi derler , gecenlerde bi arkadasi geldi , odasinda oynuyorlar , tesadufen kapinin onunden gecerken konusmalarini duydum aman allahim ne kufurler
Arkadasi gidince oglumu cagirdim , cocugum o neydi oyle dedim , anne buyuklerimin yaninda dikkat ediyorum , kizlarin yaninda da dikkat ediyorum ama biz erkekler bas basayken boyle konusuyoruz dedi , esim de aferin oglum dedi
Nasil yani dedim , esimde bunun onune gecemezsin , cocuk bilincli , buyuklerinin ve kizlarin yaninda kufur etmiyorsa karisma gerisine dedi , peki dedim
Burada onemli olan kufuru kontrol altina almak sanirim yoksa cogu erkek cocuk kufur ediyor ve bunu erkeklik olarak goruyor maalesef

Kavga olayina gelirsek de hicbir zaman karismadim , her kavga sonrasi cektim kenara uzun uzun anlattim , badkasina fiziksel zqrar verirse basina gelecekleri soyledim , empati yapmasini anlattim
Ama hicbir zaman kavga ettigi cocugun annesini arayip da olayi kisisellestirmedim , hatta bi veli bana bunun icin tesekkur etmisti , tum anneler aradi bi siz aramadiniz beni diye

Ama bir kere cok sevdigim arkafasim oglun ogluma vurmus , bi sure gorusmesinler dedi peki dedim ve o arkadasimla gorusmuyorum simdi , yaptigi cok ayipti cunku oglu ogluma vurdugu icin benimki de ona vurmustu ama o sadece benimkinin vurdugunu gorup cocugunu uzaklastirmak istedi , bana gore sacma otesi bir davranis , sadece karsilastigimda merhaba deyip geciyorum artik

Ben olsaydım kendi çocuğum küfür ettiğinde ona kötü birşey olduğunu vs aktarmaya çalışırdım. Küfür eden bir arkadasi varsa da arkadaşını da uyarmasini iyi birşey olmadığını oma soylemesini ve kendisinin yapmamasini söylerdim. Sonuçta yarın oburgun çocuk okula vs gidecek ve bir çok arkadaşı olacak hepsinin annesine ders veremezsin kavga edemezsin yada karisamazsin ki.

Eşiniz neyse de sizin bir bayan olarak böyle düşünmeniz üzdü beni.
Kalite her yerde aynıdır bana göre bunun ortamı olmamalı.
Erkekler kendi aralarında edebilir düşüncesi çok mantıksız . En azından bu düşünceye biz anneler sahip olmamalıyız .
Bir de erkeklere sormak lazım bunun erkeklikle alakası var.
Anne bacı ağza alınarak küfür eden insanlardan ya da bizim cinsel organimiz ağızlarına alınarak konuşan insanlardan gerçekten midem bulanıyor .
Bu düşünceyi çocuklarımıza asilarsak bir kişi bir kişi diyerek konuşursak çoğu şey değişir.
Küfür eden insanlar bana göre zayıf karakterli insanlar.

Cocuk yuzunden tartisan kadinlari anlamiyorum.aslinda biraksalar 5 dakikaya can ciger olacak o çocuklar
Bu kadinlar hic mi cocuk olmadi küsmedi barışmadı bilemiyorum ki

Küfür ediyorsa bir çocuk mutlaka örnek aldığı kişi ya da kişiler vardır o ortamdan uzaklaştırıp yaptırımı olan ufak cezalar verilebilir. Benim çocuğumun öyle bir arkadaşı olsa uzak durmasını sağlamaya çalışırdım. Sonuçta bu çocukların en fazla şekillendiği çağları ne yöne çevirirsen o yöne gider. Bence siz yapıcı olarak haklı tarafın haklılığını haksız tarafa empoze etmeye çalışın.

Çocuğumu küfür olan ortamda tutmam, net.
Bunu ne kadar engelleyebilirsiniz ki? Sonuçta okulda vs takip edemeyecksiniz? Ve hiç küfür duymamış bir çocuk küfür duyduğunda yadırgayacak ve ne yapması gerektiğini bilmeyecek ama yanlış olduğunu bilen bir çocuk karşısındakini uyaracak veya örnek almayacak kendi uzaklasacak vs. Tabi bence böyle

7 yasindaki cocuk kufredemez, on yasindaki cocuk da kufur edemez, onbes yasindaki cocuk da kufur edemez ama her kufru bilir mi bilir.. tipki oglumun dovusmeyi bilip kimseyi dovmemesi gibi.. zaten benim anlattigim sey de bu onlara, bilin ama uygulamayin.. ben birkac sene once ozellikle kadinlarda kufur olayina cok karsiydim, ama ozellikle son bir senedir kufursuz haber izleyemiyorum mesela.. buna ragmen ne esim ne de cocuklarim salak bile demezler, oyle kodlandilar

Ha cocugumun arkadasi kufur etse cocuga degil ailesinin kisiligine bakarim, icim rahatsa cocugun ettigi kufur onu baglar.. benim cocugum her onune gelenden etkilenecekse o da benim hatam zaten, yeristirememisim demektir.. ama arkadaslik kriteri olarak yalan, riya, baskalarinin haklarina saygisizlik benim icin kufurden daha onemli bir kriter..

Sana vurani yere yapistir benim en buyuk nasihatim

çocukların duymasını öğrenmesini engelleme şansımız yok.
herkes kendi çocuğundan mesul. önemli olan her duyup öğrendiğini akıl süzgecinden geçirip uygulaması.
geçen haber seyrederken herife herif dedim e adam değildi ne yapayım.. küçük oğlum anne çok ayıp dedi küfür değil ki herif dedim evet değil ama argo dedi. herifli merifli konuşma diyede ekledi:)) 7 yaşında. temeli sağlam oturtmuşuz demek ki.

Hanimefendi konu acmissiniz , erkek annelerinden yorum istemissiniz bende sizinle deneyimi paylastim

Ben size oglum seksist kufur ediyor mu dedim? Yada milletin annesine mi kufur ediyor dedim??
Salak da kufurdur , agzina ..yim da kufurdur , sizin haddinize degil benim ogluma karaktersiz demek , kendi oglunuz okula baslayip kufur ogrendiginde ona soylersiniz karaktersiz diye

Sana vurani yere yapistir benim en buyuk nasihatim

pff çok geç kaldım büyükte bunun için. sonradan aydım:)
ilk sen vuran asla olma. haklıyken haksız duruma düşme. ama sana vuran olursa yapıştır sende..
ikisinede söylüyorum sürekli.

Buradaki olaya göre yorum yapıyorum, tutmam çocuğumu o ortamda. Okulda karşılaşmasını engelleyemem tabi ki ama bunun kötü bir şey olduğunu öğretebilirim. Etrafımdaki en yakın erkeklerden, babam, erkek kardeşim ve eşimden hiç bir zaman küfür duymadım. Erkek nüfusun fazla olduğu bir bölüm bitirdim, yine duymadım. O yüzden benim için yanlış olduğunu öğrenmesi için öyle bir ortama sokmama gerek yok.

Yq sinirim bozuldu aksam aksam
Valla bundan sonra konu acan kim diye bakip ondan sonra yorum yapicam , sonra 10 yasinda cocuga karaktersiz diyen abuk sabuk tiplerle muhatap oluyoruz

Valla bence erkekler degil kadinlar da eder kufur ben ediyorum.. kimse kusura bakmasin Norvec degil burasi, yaya gecidinden gecerken okuz gibi hizlanip 5 yasindaki cereni ezen adama ... .... demeyeceksem kime diyecegim, kendi halinde uyuyan kopekcigin uzerinden gecen ite (it tamamen mecazi) i.... demeyecegim de kime diyecegim.. ahahha kaliteymis, valla kalite eski ulkemizde kaldi yenisi boyle, bende uyum sagliyorum.. isine gelmeyen yallah Norvece.. en olmadi benimle gorusmesin valla pollyanna ihtiyacim yok etrafimda..

Bende merak ediyorum bu insanlari cidden , burda yazarken cok kolay da kendi hayatlarinda nasillar acaba , kendini baska turlu gosteren insana sinir oluyorum ve isin komigi cok da belli oluyorlar da neyse
Ayrica medeni bi avrupa ulkesinde yasamis bi insan olarak cok rahatlikla 2 kelimelerinden birinin kufur oldugunu soyleyebilirim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…