Arkadaşlar erkek arkadaşım ablam ve eniştemle bir yere gitmeme izin vermedi. Tamam dedim ama ablamla aramdaki ilişkiye karışamazsın dedim sonra baya tartıştık 2-3 gün konusu sürdü bunun. En son arayayım mı dedi kızgınlıkla ararsan ara dedim ve ablama,bana küfür etti. Ayrıldık. Sizce ayrılmakta haksız mıyım? Bana 2-3 sene sonrq çok ağlarsın pişman olursun dedi.
İzin almak, izin vermemek, izin vermedi tamam dedim demek nedir?? Sadece kendinize değil toplumdaki diğer kadınlara da bu şekilde zarar verdiğinizin ne zaman farkına varacaksınız? Bir erkekle birlikteliği onun kölesi olduğunuzu sanmaktan ne zaman vaz geçeceksiniz!
Nikahlı da olsanız! siz çocuk değil yetişkin bir insansınız. Kişi sahibiniz ve ebeveyniniz değil hayat arkadaşınız! " Arkadaş " anlıyor musunuz? Bir yere gitmek gelmek çalışmak okumak yürümek nefes almak vs için arkadaşlarınızdan izin alıyor musunuz?
Sizler bu izin alma, izin vermeme gibi durumları doğal karşılayınca o tip insan olamamış erkek cinsi de bir gün nefes alıp almama, hayatınıza onsuz devam edip etmeme ve yaşama hakkınıza da izin verip vermeme mercii olarak görüyorlar kendilerini
Şunu aklınıza sokun ; sevgili de olsanız, evli de olsanız erkek sizin ebeveyniniz ve sahibiniz değildir. Siz de insansınız o da!
Evliyseniz, birlikte yaşıyorsanız ya da çok ciddi bir ilişkiniz varsa, birbirinize ulaşamadığınızda endişelenip merak etmemek için karşılıklı olarak nereye gideceğinizi, haber verebilirsiniz. Hepsi bu! İzin değil haber!. İnsani anlamda o da!
Küfür konusunda o anda küfürünü iade edip kalkıp gidin zaten. Ortamdan da hayatından da!
Ardından ağlamaya gelince evet umuyorum ki ağlarsınız ; yukarıda bahsettiğim algılarınızdan kurtulup, kadının eksik, zayıf, köle, çocuk olmadığı bilincine kavuşup böyle bir yaratığa bir şans tanımış, bana ve kardeşime küfür etmesine neden olmuştum diye ağlarsınız. Başka da ağlıyacağınız bir konu yok ortada
Bir kadın olarak değerinizin farkında olun. Size patronluk, sahiplik, ebeveynlik, yaratıcılık taslayan tiplere ödün ve taviz vermeyin!