- 13 Ağustos 2015
- 636
- 243
- 23
Gerçekten çok konuştum ama arkadaş ortamına girince bütün sözlerimi unutuyor. Ortam dediğim de 6-9 yaş arası.
Cok kotu gercekten cocuk yetistirmek gitgide zorlasiyor, mesleginiz dolayisiyla cogu kisiden daha kolay halledebileceginize inaniyorumKenar mahalle ağzı olarak tabir edilen bu küfürler artık hayatımızın merkezine kadar girdi maalesef. Geçen normal bir filmde küfürü saklanmak adına geçen biiip sesini duyan oğlum anne burada küfür ediyorlar ben biliyorum dedi. Bu en basit örneği
Yerinizde olsam bunun kötü birşey olduğunu anlattıktan sonra,eğer bu davranışını düzeltmezse o arkadaşlarıyla görüşmesine izin vermeyeceğimi,sonuçlarına katlanmak zorunda kalacağını söylerdim.Ciddiye almaz ve devam ederse de bir süre dışarı çıkmasına izin vermezdim.Gerçekten çok konuştum ama arkadaş ortamına girince bütün sözlerimi unutuyor. Ortam dediğim de 6-9 yaş arası.
Evet ettiği küfürler beni çok rahatsız ediyor. Maalesef yeni nesil böyle küfürlü konuşmak onlar için son derece normal. Ayrıca küfür etmeyen çocuklar artık garipsenir olmuş.Rahatsız olmanız ne hoş önceden anneler babalar kendileri özellikle küfür etsin diye çocuğa baskı yaparlardi artık öyle annelerin olmaması sevindirici ...
Ama aklıma takılan havalı bulan küçük kızımız ... demekki yeni nesil küfürü kavgayı havalı bulmaya başladı ... Bu durum biraz korkutucu... Oglunuzunda yaşı daha küçük tatlı dille anlatirsiniz tekrarlamaz alışmaz inşallah
Hergeleye bak hele :). Gazi kacmasinMis.Selam kızlar 6 yaşında bir oğlum var. Bu sene nasipse 1. sınıfa başlayacak.Geçen gün oğlum eve geldi bir elini yumruk yapıp diğerini üzerine şaklatmak suretiyle " Bu da sana kapak olsun ağzını açma gazı kaçmasın." dedi. Ben ne, nasıl gibi soruları sıralarken oğlum gayet rahat geçti ve oturdu. Sonraki günlerde kendisine küfür eden bir arkadaşına a ve k ile başlayan adeta dillere pelesenk olmuş o küfürle karşılık vermiş bunu duyan bir kız arkadaşı ise oğluma "Ooo çok havalısın" demiş. Tabi bu arada ben sakince küfür etmenin ne kadar yanlış bir şey olduğunu anlatmaya çalıştım var gücümle. İşe yaradı mı tabi ki hayır. Bu durum artarak devam etti. Şu an adeta küfürde çığır açmış durumdayız. Zira ben oldukça endişeli ve üzgünüm. Armudun dibine düşmediğini, terzinin ise kendi söküğünü dikemediğini an itibariyle anlamış bulunmaktayım. Ben ki yıllardır öğretmenlik yapıyorum öğrencilerime küfür etmeyin çünkü diye başlayan konuşmalar yapıyorum. Neyse çok uzatmayım canlar durum bu var mı bunu daha önce yaşayan, atlatan , çaresini bulan?
Çocuklarının küfürlü bir biçimde konuşmasını aile içerisindeki durum gerçekten çok etkiliyor.Selam kızlar 6 yaşında bir oğlum var. Bu sene nasipse 1. sınıfa başlayacak.Geçen gün oğlum eve geldi bir elini yumruk yapıp diğerini üzerine şaklatmak suretiyle " Bu da sana kapak olsun ağzını açma gazı kaçmasın." dedi. Ben ne, nasıl gibi soruları sıralarken oğlum gayet rahat geçti ve oturdu. Sonraki günlerde kendisine küfür eden bir arkadaşına a ve k ile başlayan adeta dillere pelesenk olmuş o küfürle karşılık vermiş bunu duyan bir kız arkadaşı ise oğluma "Ooo çok havalısın" demiş. Tabi bu arada ben sakince küfür etmenin ne kadar yanlış bir şey olduğunu anlatmaya çalıştım var gücümle. İşe yaradı mı tabi ki hayır. Bu durum artarak devam etti. Şu an adeta küfürde çığır açmış durumdayız. Zira ben oldukça endişeli ve üzgünüm. Armudun dibine düşmediğini, terzinin ise kendi söküğünü dikemediğini an itibariyle anlamış bulunmaktayım. Ben ki yıllardır öğretmenlik yapıyorum öğrencilerime küfür etmeyin çünkü diye başlayan konuşmalar yapıyorum. Neyse çok uzatmayım canlar durum bu var mı bunu daha önce yaşayan, atlatan , çaresini bulan?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?