- Konu Sahibi umutsuzvakam
-
Ayrıldı diyelim zaten bende şiddetle evlensin demiyorum ki.
Babasına ne diyecek annesine ne diyecek bi kısmeti çıktığı zaman Hayır evlenmen mi diyecek
Hadi evet dedi evlendi diyelim
Karşı tarafa ne diyecek
Kabul edecek mi damat adayı
Çok yönlü düşünmek lazım
Keske benimde nisanliyken boyle kufur etseydi de o zaman biraksaydimmmm ff Allahim afff .. Bu sana rabbimin bir hediyesi bence geri cevirme ve birakkkk.. Ben hocayim canim kuran kursundan . Imam nikahi olsada sonucta Rabbim yazmasa o nikah zaten kiyilmazdi bunu biliyorsun gokte kiyilmayan nikah yeryuzunde kiyilmazmis . Evet Rabbim bunu sana yazmis . Ama en azindan resmi nikah yok . Sonradan ugrasmak cok zor oluyor en iyisi yol yakinken iyi kullan iradeni
Bende oyleyim canim . Ailemde oyle ve beni boyle yetistirmis . Kimseyi kirmak incitmek istemem . Istemeden kirsamda hemen pisman olup gonlunu alirim . Karsimdaki afedersin ama agzimada etse bikere baksin bana dayanamam ona . O kadar hakaret yedim . Bogazima asildi , sacimi cekti yinede sevdim onu . Vazgecemedim . Cok seviyordum cunku. Bir kere baksa akan sular duruyordu sanki . Bakisi icin canimi verirdim ona . Ama o anlamadi hic . Sevgimi hic anlamadi . Beni hep kotu gordu . Ve sonunda kotu ayrildik . Yinede ben onu incitmeye kiyamiyorum . Cok uzuluyorum ona da Rabbim iyi etsin cunku ailesi yetistirmis onunda sucu yok . Sende Rabbime havale et gulum .
Ahhh ahhh en buyuk hayalimmdi bu ofkeyle aklima geldi ama Rabbim alsin benim butun herseyimi onlardan . Soz gumusse sukut altindir diye eminim ki bosa denmemistir . Onlarin seviyesine dusmeye bile degmezz..
Aynen katiliyorum . Bak ben hala bosanamiyorummm cok zorr coook .. Evlenmeden en kolayi .
Bizimde cogu tartismalarimiz o disari cikma davasi yuzunden oldu. Evlenmeden once butun sartlarimi kabul etti . Evlendik 3.gunden basladi sokaklara . Kahveler internet cafeler .. sabrettim ama sonunda patladim bende . O kadar hazirlik yapardim yeni evliyiz sonucta guzel yemekler sofralar .. ama hergunumu yikardi benim .. resil etti.hayallerimi .. bir insan kahve icin , arkadas icin , internet icin karisini uzer mi ?
Biz kadinlar cok cabuk kabulleniyoruz .. cok cabuk sahiplenip , benimsiyoruz . En zayif noktalarimiz bunlar .. Ama erkekler boyle degil (istisnalar disinda) . Onlar daha acimasiz.Benim esim ne mehir vermeyi kabul etti nede esyalarimi . Evlendik zincirlerimi , ceyrekleri , altinlari aldilar bozdurdular sormadan. Kolumda kalan sayili 1 kac tane bilezik sadece. Ceyizimi istedim ve ona karsilik o bes kurusluk altinlari istediler .. evet verecektim ama sirf altinlari almak icin fetvada babamin karsisina gecipte senin kizin erkek psikologla konustu cinsel konular namussuz dediler ve benim babam o laflari hc haketmedi .. ve bende .. psikologu onlar buldular zorla goturduler beni oraya .. ama Rabbim bir yol acti ve daha da gitmedim .. Iyiki gitmemisim beni polisle adamla basacaklarmis cunku . Onun dahi planini yapmislarr dusun . Biz herkesi kendimiz gibi zannedip inaniyoruz oysaki bazilari seytan askerleri gibiler . O ki bana namussuz dediler ama yikilmadim .. Rabbim sevaplarimi arttirsn alsinlar gunahimi . Gittim raporumuda istedim doktorlardan 3 tane doktor var sahidim .. en buyuk sahidimde Allahu Teala .. Rabbim herksin gonlune gore verir canim .
Bak ben benligimden oldum ..
Okulumdan oldum..
Psikolojikmen yiprandim ..
Halada kendime gelemiyorum . Yasamis biri olarak uzak dur . Bu bir ikaz sana demek ki Rabbimin sevgili kulusun ki bunu basindan gosterdi sana . Bile bile sen cehennemi gorsen o yolda yurur musun kardesim ?
Rabbim bu saatten sonra iradeni kullanman icin secenek sunmus sana .
Ya ilk geceden hamile kalirsan ? O yavrucak ne olucak ? Bu evlilik ne kadar saglikli ? Belli ki dindar birisisin .. Evladini nasil yetistirdiginde sorulacak senden .. Kendini birak o masum yavruyu dusun .. O adamdan ne gorur ve ileride nasl bir baba olur ??
Canım lütfen kendinden vazgecmeOncelikle sunu belirityim sadece benim şahsıma.kufur var aileme anneme babama kufur asla.soylemedi soyledigin an emin olun onun canini cok yakarim ailem icin canimi veririm.. bana kufur etmeside berbat bisey biliyoruyom bilincdeyim ama annem benim icn baska onun kilina zarar verdrmem. birliktelik konusunda. hatali oldugmu biliorum ne yazikki ama elimden artik bisi gelmio.. belkide bukdr rahat kufur etmesinin sebbei birlikte olduk ayrilamaz artik dmeeside olablr bilmiyorum emin olun cok mutsuzum caresizim
wuuuu nişanlıya gelYni uye oldum sirf derdimi anlatmak icin okadar yoruldum ki kendim mucadele etmekten.. ben 3 yildir nisanliyim bu yaz dugunumuz var naspse ama okdr kirgnmki anlatcaklarim biraz uzun kbakmayin
hic arkdsim yok anlatamıyorum icimde yasiyorum sizinle paylasmak.istedim
her kavga edisimizde nisanlimda kufurler yiyorum agiza alinmicak derece agladim yalvardim bak soguyorum dedim ama nafile her sinirinde bana sarf ettgi a.m... k... hayvani a.. s.. yav.. sen ne s... a..m. k... öküzu kisatlarak yazdim kapanirsa sayfa die bana kufurleri edio sebebde ben onun geceleri 12lere disarda olmadedim die tek istegm her gun disari cikma banada vakit ayir istedim tamam guvensizlik yapiyorum inanmiyorum oda inanmiyorum die sinirlernio ama ben o..r..p edlcek kufuelrkufurleri hak etmiyorum ailesylede sorunlarım vardi onlari atlattim cok yoruldum kufur yemekten her kavgada küfür asagalanmaktan yoruldum bide ustune ustluk hatasi yojmus gibi hak etmsm gibi devam edio buaralar arldslariyla inat hep disarda bende artik arayinca acmiyorum yoruldum ya kendimi degersiz hsetmekten yoruldumne yapicam ben geceleri uyku grmio gözüme yaridm edin kizlar ben hak etmiorum
Oncelikle sunu belirityim sadece benim şahsıma.kufur var aileme anneme babama kufur asla.soylemedi soyledigin an emin olun onun canini cok yakarim ailem icin canimi veririm.. bana kufur etmeside berbat bisey biliyoruyom bilincdeyim ama annem benim icn baska onun kilina zarar verdrmem. birliktelik konusunda. hatali oldugmu biliorum ne yazikki ama elimden artik bisi gelmio.. belkide bukdr rahat kufur etmesinin sebbei birlikte olduk ayrilamaz artik dmeeside olablr bilmiyorum emin olun cok mutsuzum caresizim
Keske benimde nisanliyken boyle kufur etseydi de o zaman biraksaydimmmm ff Allahim afff .. Bu sana rabbimin bir hediyesi bence geri cevirme ve birakkkk.. Ben hocayim canim kuran kursundan . Imam nikahi olsada sonucta Rabbim yazmasa o nikah zaten kiyilmazdi bunu biliyorsun gokte kiyilmayan nikah yeryuzunde kiyilmazmis . Evet Rabbim bunu sana yazmis . Ama en azindan resmi nikah yok . Sonradan ugrasmak cok zor oluyor en iyisi yol yakinken iyi kullan iradeni
Bende oyleyim canim . Ailemde oyle ve beni boyle yetistirmis . Kimseyi kirmak incitmek istemem . Istemeden kirsamda hemen pisman olup gonlunu alirim . Karsimdaki afedersin ama agzimada etse bikere baksin bana dayanamam ona . O kadar hakaret yedim . Bogazima asildi , sacimi cekti yinede sevdim onu . Vazgecemedim . Cok seviyordum cunku. Bir kere baksa akan sular duruyordu sanki . Bakisi icin canimi verirdim ona . Ama o anlamadi hic . Sevgimi hic anlamadi . Beni hep kotu gordu . Ve sonunda kotu ayrildik . Yinede ben onu incitmeye kiyamiyorum . Cok uzuluyorum ona da Rabbim iyi etsin cunku ailesi yetistirmis onunda sucu yok . Sende Rabbime havale et gulum .
Ahhh ahhh en buyuk hayalimmdi bu ofkeyle aklima geldi ama Rabbim alsin benim butun herseyimi onlardan . Soz gumusse sukut altindir diye eminim ki bosa denmemistir . Onlarin seviyesine dusmeye bile degmezz..
Aynen katiliyorum . Bak ben hala bosanamiyorummm cok zorr coook .. Evlenmeden en kolayi .
Bizimde cogu tartismalarimiz o disari cikma davasi yuzunden oldu. Evlenmeden once butun sartlarimi kabul etti . Evlendik 3.gunden basladi sokaklara . Kahveler internet cafeler .. sabrettim ama sonunda patladim bende . O kadar hazirlik yapardim yeni evliyiz sonucta guzel yemekler sofralar .. ama hergunumu yikardi benim .. resil etti.hayallerimi .. bir insan kahve icin , arkadas icin , internet icin karisini uzer mi ?
Biz kadinlar cok cabuk kabulleniyoruz .. cok cabuk sahiplenip , benimsiyoruz . En zayif noktalarimiz bunlar .. Ama erkekler boyle degil (istisnalar disinda) . Onlar daha acimasiz.Benim esim ne mehir vermeyi kabul etti nede esyalarimi . Evlendik zincirlerimi , ceyrekleri , altinlari aldilar bozdurdular sormadan. Kolumda kalan sayili 1 kac tane bilezik sadece. Ceyizimi istedim ve ona karsilik o bes kurusluk altinlari istediler .. evet verecektim ama sirf altinlari almak icin fetvada babamin karsisina gecipte senin kizin erkek psikologla konustu cinsel konular namussuz dediler ve benim babam o laflari hc haketmedi .. ve bende .. psikologu onlar buldular zorla goturduler beni oraya .. ama Rabbim bir yol acti ve daha da gitmedim .. Iyiki gitmemisim beni polisle adamla basacaklarmis cunku . Onun dahi planini yapmislarr dusun . Biz herkesi kendimiz gibi zannedip inaniyoruz oysaki bazilari seytan askerleri gibiler . O ki bana namussuz dediler ama yikilmadim .. Rabbim sevaplarimi arttirsn alsinlar gunahimi . Gittim raporumuda istedim doktorlardan 3 tane doktor var sahidim .. en buyuk sahidimde Allahu Teala .. Rabbim herksin gonlune gore verir canim .
Bak ben benligimden oldum ..
Okulumdan oldum..
Psikolojikmen yiprandim ..
Halada kendime gelemiyorum . Yasamis biri olarak uzak dur . Bu bir ikaz sana demek ki Rabbimin sevgili kulusun ki bunu basindan gosterdi sana . Bile bile sen cehennemi gorsen o yolda yurur musun kardesim ?
Rabbim bu saatten sonra iradeni kullanman icin secenek sunmus sana .
Ya ilk geceden hamile kalirsan ? O yavrucak ne olucak ? Bu evlilik ne kadar saglikli ? Belli ki dindar birisisin .. Evladini nasil yetistirdiginde sorulacak senden .. Kendini birak o masum yavruyu dusun .. O adamdan ne gorur ve ileride nasl bir baba olur ??
Senin yerinde olsaydım bi an önce kendimi toparlardim. Kendim için kendime bakardim. Güvenim yerine gelirdi. Ne istiyorum ben diye sorardim kendime.
Onu seviyor muyum? Evet.
Bi süpriz yapıp yanına giderdim. Ve onun küfüründen ne kadar mutsuz olduğumu açık ve net bi dille söylerdim. Sırf bunun için yanına geldiğimi söylerdim. Uzun uzun gözlerinin içine bakarak.
Ayrıldı diyelim zaten bende şiddetle evlensin demiyorum ki.
Babasına ne diyecek annesine ne diyecek bi kısmeti çıktığı zaman Hayır evlenmen mi diyecek
Hadi evet dedi evlendi diyelim
Karşı tarafa ne diyecek
Kabul edecek mi damat adayı
Çok yönlü düşünmek lazım
Herşeyin bizde farkındayız lakin konu sahibi arkadaşım ayrılınca da nelerin olabileceğini düşünüyor
Oncelikle sunu belirityim sadece benim şahsıma.kufur var aileme anneme babama kufur asla.soylemedi soyledigin an emin olun onun canini cok yakarim ailem icin canimi veririm.. bana kufur etmeside berbat bisey biliyoruyom bilincdeyim ama annem benim icn baska onun kilina zarar verdrmem. birliktelik konusunda. hatali oldugmu biliorum ne yazikki ama elimden artik bisi gelmio.. belkide bukdr rahat kufur etmesinin sebbei birlikte olduk ayrilamaz artik dmeeside olablr bilmiyorum emin olun cok mutsuzum caresizim
bence de ayrılmalı. ama resmen bağımlı hale gelmiş yani bu nikahtan mı yoksa yaşadıklarından mı bilemiyorum. yargılamak da istemiyorum belki aşşalana aşşalana kendine olan güvenini gerçekten kaybetti. Ama şu durumda tüm bunlara ragmen evlenecek gibi duruyor. Bilemiyorum
Amin güzel kardeşim inşaAllah bundan sonrası senin için güzel olur
Ben konu sahibinin meselesini istişare etmekten söz ettim yanlış anlamissiniz
O zaman bi an önce ayrılmak istediğinizi söyleyin uzatmayin elbette dünyanın sonu değilCozulcegini kimse dusunmuo artik acikcasi bende bu ilskinin çözümsüz oldugunu dusunutorum kendime saygim dan dolayı
ya işte çaresiz değilsin çaresizim çaresizim dedikçe daha da inanıyorsun buna. profil ismin bile umutsuz vaka. ve inan evrene ne mesaj verirsen onu sana geri veriyor. mesela hayatına bi bak. ne var ne yok eksik ne fazla. korkularını ölç tart. laf olsun diye yardım al diyen biri olmadım hiç ama yardım al. inan içinden çıkamayacağın bir durum değil yani.. evli olsan çok daha farklı olurdu. seviyor olabilirsin ama daha çok seveceğin ondan çok daha güzel vasıflara sahip olan biri çıkacaktır karşına. Yani bağımlılığın nedeni seviştik ben şimdi ne yaparım olmasın. nefes alıyomusun hayatta mısın inan düzeltilemeyecek bişey yok. millet neler neler yapıyor valla
ahh be canım ayrılınca olacaklar değilde evlenince olacaklardan kork bence
Aynen ayrılınca neler olucak korkuyorum
Rabbim elbet bi çıkış yolu gösterecektirSon pismanlik fayda etmiyor ne yazik ki . Sonunu dusunmeden yapilan seyler sonradan boyle sonuclar doguruyor .. Ailenizi dusunseydiniz herseyi birakin bir erkek bence kiyamaz ya dokunulmamis bir insana ilk geceden once dokunmaya . Ben olsam kiyamazdim . Incitirim diye korkardim ve o ozel ani beklerdim .. Ayni sey bayanlar icinde gecerli .. Neden o geceden once ?
Ailenizi hic mi dusunmediniz?
Ayrilik hic mi gelmedi akliniza ? Ah be kardesim ahh .. Ama daha devam etme birak . En azindan bu iyiligi yap kendine ve ailene . Ben 7 ay evli kaldim . 1. Aydan basladi esim bu tarz seylere ve annem 6 ay uykusuz her gece benden mesaj beklerdi iyiyim yazmam icin. Bizler anlamiyoruz su an malesef onlari. Anne baba olunca anlayacagiz ama Rabbim imtihan etmesin cok zor
Ben evliyim . Yasadiklarimdan dolayi beni suclamalari beni cokertti assalana assalana yedim bitrdm kendimi suclamaktan . Hep hata aradim kendimde . Ama simdi kendimdeyim cok sukur . Mevlama sukrediyorum . Sevgi tek tarafli olmaz . Seven insan bunlari ypmaz. Bu kadar seyden sonra da evlenirse kendi bilir .
Amin ecmain insallah kardesim . Yanlis anlasilacak birsey yok . Tabi ki istisare cok onemli bu konularda ama imam nikahli oldugunu soylesin denecek yaptiklarinida . O da soyleceyecek yada saklayip o veballe yasayacak sonuna kadar .. Son nefesi dusunerek karar verecektir eminim ki .. En son agzindan cikan o itiraflar degilde kelimei sehadet ciksin ister eminim ki .. yasanmaz o veballee..
Evet burada bir cahillik olmus bir cahillik yapilmis bbinderdet . Nasil ki bu yapildiysa bunu ailesinede karsi tarafakocam olrk gördümtacak . Kul bilsin bilmesin Halik biliyor , goruyor herseyi . Anlatmali tabiki de . Bizim yakinlasmamiz oldu diyecek yani . Resmi nikah disinda evlilik hallerini yasadik diyecek. Bunu bastan dusunup seviyeyi korusaydi boyle dusunmeyecekti bu da bir gercek . Ama oldu simdi yapacak tek sey durust olmak . Rabbine yaklassin ki tekrar imtihan olmasin . Tercih onun . Rabbim kimsenin yanina birakmaz yanlislarini bu kadar bilgisi an bunu da biliyordur . Allahla arasina giremeyiz hersey ona kalmis . Ama bu adamla devam etme diyorum ben buda benim sahsi gorusum..
Son pismanlik fayda etmiyor ne yazik ki . Sonunu dusunmeden yapilan seyler sonradan boyle sonuclar doguruyor .. Ailenizi dusunseydiniz herseyi birakin bir erkek bence kiyamaz ya dokunulmamis bir insana ilk geceden once dokunmaya . Ben olsam kiyamazdim . Incitirim diye korkardim ve o ozel ani beklerdim .. Ayni sey bayanlar icinde gecerli .. Neden o geceden once ?
Ailenizi hic mi dusunmediniz?
Ayrilik hic mi gelmedi akliniza ? Ah be kardesim ahh .. Ama daha devam etme birak . En azindan bu iyiligi yap kendine ve ailene . Ben 7 ay evli kaldim . 1. Aydan basladi esim bu tarz seylere ve annem 6 ay uykusuz her gece benden mesaj beklerdi iyiyim yazmam icin. Bizler anlamiyoruz su an malesef onlari. Anne baba olunca anlayacagiz ama Rabbim imtihan etmesin cok zor
Ben evliyim . Yasadiklarimdan dolayi beni suclamalari beni cokertti assalana assalana yedim bitrdm kendimi suclamaktan . Hep hata aradim kendimde . Ama simdi kendimdeyim cok sukur . Mevlama sukrediyorum . Sevgi tek tarafli olmaz . Seven insan bunlari ypmaz. Bu kadar seyden sonra da evlenirse kendi bilir .
Amin ecmain insallah kardesim . Yanlis anlasilacak birsey yok . Tabi ki istisare cok onemli bu konularda ama imam nikahli oldugunu soylesin denecek yaptiklarinida . O da soyleceyecek yada saklayip o veballe yasayacak sonuna kadar .. Son nefesi dusunerek karar verecektir eminim ki .. En son agzindan cikan o itiraflar degilde kelimei sehadet ciksin ister eminim ki .. yasanmaz o veballee..
Ayrildiktan sonrasindan korkmak nedir ?
Ya sen Rabbine sigin .. Tovbe et...Ona havale et. Ama en oncesi korkmayi birak ve yaptiklarini kendin anlat . Once sen kendin durust ol , cesur ol .. Millet evlenmeden cocuk yapiyorda o cocuklar asikare geziyor sen dua ette cocuk yok ortada . Al herkesi karsina anlat . Eskiden resmi nikah mi vardi . Kimse seni ayiplamaz. Ayiplayanda ayiplasin takma . Sen Allah katinda nikahini kiymissin zaten . Gerisi bos .. Herseyi anlat ve kendine yeni bir duzen kurr .. Birdahada arkana donup bakmaa..
Rabbim elbet bi çıkış yolu gösterecektir
Her hayirda bir şer, her şerde bir hayır vardır.
Dua edelim kardeşimiz için...
Rabbim yar ve yardımcın olsunArkadaslar konu carptilrimis ben nisanlimdan ayrilsam bile baskasini dusunmuyorum kendimi yamamak gibi bi derdim yok eve t yaptim hatalydim imam nikahindan sonra onu kocam olarak gordum hata bIliyorum ama suan konu bu deil
umutsuzvaka hepsini geçtim de annene küfür etme hakkını bir adama veriyorsun ya yüzün gülmez senin... neyse hakkında hayırlısı olsun
Disari ciksin ama habi vakitlicr gelsin tek derdim buydu ne blym hatali deilmsm bunu istemekle onu anladim ama sanki cok sucluydum onun gozunde soz verip cikmam diyip cikiodu uzaga gdnce bende sitem ediodum inanmamazlik yapiodum oda kifirler ediodu sabki hakli gibi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?