küfürler asagılanmaktan biktim :(

yazıldımı bilmiyorum ama sizin o yaşadığınız şeyler nişanlınıza bu hakkı vermiş nasıl olsa bırakamaz beni sonuçta namusu gitti diye düşünüyor ve sizin ona mecbur olduğunuzu düşünerek annenize varana kadar küfrediyor yazık yaaa benim anneme küfredecek ben onun yüzüne bakmam bir daha
şu düşünceyede şok oldum evlenirsin baktın olmuyor boşanırsın he böylece namusun temizlenmiş olur beni gerçekten bu düşünce hayrete düşürdü bende uzun bir nşanlılık evresi geçirdim bende imam nikahı kıydım ama benden önce benim eşim yaklaşmadı bana saygısından dolayı bende kendime ve aileme karşı saygımdan ....
senin şahsında herkese sesleniyorum nolursnuz arkasında duramayacağınız şeyleri yaşamayın hayatınızı mahvediyorsunuz

3 hafta oldu bir ayda bi gelio isten izin alinca gelebiliyor yakimda sanki uzakta ki o degil.o kafamı karistirio napicam ya blmiom cok zor bi durum ruhum da ii deil
Senin yerinde olsaydım bi an önce kendimi toparlardim. Kendim için kendime bakardim. Güvenim yerine gelirdi. Ne istiyorum ben diye sorardim kendime.
Onu seviyor muyum? Evet.
Bi süpriz yapıp yanına giderdim. Ve onun küfüründen ne kadar mutsuz olduğumu açık ve net bi dille söylerdim. Sırf bunun için yanına geldiğimi söylerdim. Uzun uzun gözlerinin içine bakarak.

Anlatiklarina cok üzüldüm ve cok korktum canim benim kiyamam sana demekki ilerde hrrsey daha kotulescek yol yakinken kendimi ikna edip ayrilcam yoksa evlenip ayrilamk zorunda kalicam garanti

Keske benimde nisanliyken boyle kufur etseydi de o zaman biraksaydimmmm ff Allahim afff .. Bu sana rabbimin bir hediyesi bence geri cevirme ve birakkkk.. Ben hocayim canim kuran kursundan . Imam nikahi olsada sonucta Rabbim yazmasa o nikah zaten kiyilmazdi bunu biliyorsun gokte kiyilmayan nikah yeryuzunde kiyilmazmis . Evet Rabbim bunu sana yazmis . Ama en azindan resmi nikah yok . Sonradan ugrasmak cok zor oluyor en iyisi yol yakinken iyi kullan iradeni

Bende oyleyim canim . Ailemde oyle ve beni boyle yetistirmis . Kimseyi kirmak incitmek istemem . Istemeden kirsamda hemen pisman olup gonlunu alirim . Karsimdaki afedersin ama agzimada etse bikere baksin bana dayanamam ona . O kadar hakaret yedim . Bogazima asildi , sacimi cekti yinede sevdim onu . Vazgecemedim . Cok seviyordum cunku. Bir kere baksa akan sular duruyordu sanki . Bakisi icin canimi verirdim ona . Ama o anlamadi hic . Sevgimi hic anlamadi . Beni hep kotu gordu . Ve sonunda kotu ayrildik . Yinede ben onu incitmeye kiyamiyorum . Cok uzuluyorum ona da Rabbim iyi etsin cunku ailesi yetistirmis onunda sucu yok . Sende Rabbime havale et gulum .

hak ettiği küfürleri bir bir suratına sayıp kıçına tekmeyi basacaksın.
evet, yapman gereken şey tam olarak bu.

Ahhh ahhh en buyuk hayalimmdi bu ofkeyle aklima geldi ama Rabbim alsin benim butun herseyimi onlardan . Soz gumusse sukut altindir diye eminim ki bosa denmemistir . Onlarin seviyesine dusmeye bile degmezz..

aynı yoldan geçip boşandım
hiç en ufak bir şüphen dahi olmasın
kaza geliyorum diyor
o an fark etmiyorsun ama evlenince çok güzel ettiriyorlar
sonra uğraş dur boşanmak için
en güzeli böyle temiz bitirmek

Aynen katiliyorum . Bak ben hala bosanamiyorummm cok zorr coook .. Evlenmeden en kolayi .

Bizimde cogu tartismalarimiz o disari cikma davasi yuzunden oldu. Evlenmeden once butun sartlarimi kabul etti . Evlendik 3.gunden basladi sokaklara . Kahveler internet cafeler .. sabrettim ama sonunda patladim bende . O kadar hazirlik yapardim yeni evliyiz sonucta guzel yemekler sofralar .. ama hergunumu yikardi benim .. resil etti.hayallerimi .. bir insan kahve icin , arkadas icin , internet icin karisini uzer mi ?

Biz kadinlar cok cabuk kabulleniyoruz .. cok cabuk sahiplenip , benimsiyoruz . En zayif noktalarimiz bunlar .. Ama erkekler boyle degil (istisnalar disinda) . Onlar daha acimasiz.Benim esim ne mehir vermeyi kabul etti nede esyalarimi . Evlendik zincirlerimi , ceyrekleri , altinlari aldilar bozdurdular sormadan. Kolumda kalan sayili 1 kac tane bilezik sadece. Ceyizimi istedim ve ona karsilik o bes kurusluk altinlari istediler .. evet verecektim ama sirf altinlari almak icin fetvada babamin karsisina gecipte senin kizin erkek psikologla konustu cinsel konular namussuz dediler ve benim babam o laflari hc haketmedi .. ve bende .. psikologu onlar buldular zorla goturduler beni oraya .. ama Rabbim bir yol acti ve daha da gitmedim .. Iyiki gitmemisim beni polisle adamla basacaklarmis cunku . Onun dahi planini yapmislarr dusun . Biz herkesi kendimiz gibi zannedip inaniyoruz oysaki bazilari seytan askerleri gibiler . O ki bana namussuz dediler ama yikilmadim .. Rabbim sevaplarimi arttirsn alsinlar gunahimi . Gittim raporumuda istedim doktorlardan 3 tane doktor var sahidim .. en buyuk sahidimde Allahu Teala .. Rabbim herksin gonlune gore verir canim .

Bak ben benligimden oldum ..
Okulumdan oldum..
Psikolojikmen yiprandim ..
Halada kendime gelemiyorum . Yasamis biri olarak uzak dur . Bu bir ikaz sana demek ki Rabbimin sevgili kulusun ki bunu basindan gosterdi sana . Bile bile sen cehennemi gorsen o yolda yurur musun kardesim ?
Rabbim bu saatten sonra iradeni kullanman icin secenek sunmus sana .

Ya ilk geceden hamile kalirsan ? O yavrucak ne olucak ? Bu evlilik ne kadar saglikli ? Belli ki dindar birisisin .. Evladini nasil yetistirdiginde sorulacak senden .. Kendini birak o masum yavruyu dusun .. O adamdan ne gorur ve ileride nasl bir baba olur ??

Son düzenleme:
Ben soylediklerimin arkasındayım arkadaşım

Herşeyin bizde farkındayız lakin konu sahibi arkadaşım ayrılınca da nelerin olabileceğini düşünüyor

Bi kuran kursu hocası olarak konu sahibinin yaşadığı şeyi göz ardı etmeniz beni şaşırttı

Nisanliymissin kardes yapman gereken belli daha simdiden boyleyse evlenince yiyecegin dayaklari sen hesab et...

Bi kuran kursu hocası olarak konu sahibinin yaşadığı şeyi göz ardı etmeniz beni şaşırttı

Zulme katlanmak zulumdur kardesim ..
Bile bile zulm cekmek , bile bile eziyet gormek, bile bile Allahu Tealanin verdigi cani uzmek ne kadar dogru sizce ?

Allahu Teala ne diyor
Sana zarar verenden uzak dur . Zarar verene sende zarar vermek icin karsilik verme.Rabbim yazmistir imtihandir olabilir ama sonucta bile bile atese yurumek nedir ?

Esin sana namaz kilma dese .. sende kilmayipta Allahu Tealanin farzini mi terkedeceksin ? Bile bile atese de gidilmez . Demek istedigim bu ben onun yaptigini desteklemiyorum . Ama ortada olan imam nikahi ? Ben evliyim ve bosaniyorum evet Rabbim yazmis ki bunlari yasadim ama benimki evlenince cikti ortaya . Oda elbette ki sonradan karsisina biri cikarsa herseyi anlatip evlenir dusunurse . Anlatmazsa da vebali onadir . Ama bile bile kimseye Allah zulum cek demez . Biz sahabeler gibi sabirli degiliz ne yazik ki. Onlar cok cekmis ama bizde nerede o sabir ki kazanalim ..

umutsuzvaka hepsini geçtim de annene küfür etme hakkını bir adama veriyorsun ya yüzün gülmez senin... neyse hakkında hayırlısı olsun

Size hak vermiyor değilim ancak burdan konuşmak kolay böyle bi şeyi göz ardı edemeyiz

Peki kardesim .. Bir kuran hocasi olarak bunu soylememe sasirdiniz ya ..

Madem bunlarin imam nikahlari var ya hani. Gozardi edilemez ya size gore ..

Bir erkek dinen karisina kufur edemez . Birak karisina kimseye edemez. Manevende etkilenir herturlude etkilenir .. o imam nikahida zedeleniyor .Kayinvalide yani anne . Kufur edilmez . Hele ki bir disari cikmak icin . Simdiden bunlar boyleyse ilerde daha da kotu olacaklar belki . Arada saygi kalmamis simdiden . Sayginin olmadigi bir yerde sevgi nerede ?

Boyle bir evlilikte Allah rizasi nerede ?
Erkek erkek olacak karisina sahip cikacak . Bu adam bu kufurlerle mi karisindan mesul olacak ? Bu yaptiklariyla onu inciterek , psikolojisini bozarak mi evlat baktiracak . Hizmetci gibide kullanacak bu adam bu kizi . Ben yasadim cunku . Ve baska bir mumin kardesimin yasamasini da istemiyorum .

Evet katılıyorum haklısınız onayliyorum bi konu haric ama... siz diyorsunuz ki vicdanına kalmış. soylemese bile anlaşılacak bi şeyi zaten saklamayamaz. Peki bende bu konuyu kuran kursu arkadaşımla istişare edeceğim.

Vicdanina kalmis demedim. Vebali yani gunahi ona . Zan altinda kalacak olan , hesaba cekilecek olan o . Velevki soylemedi emin olun yalancinin mumu yatsiya kadar yanar sozununde buyuk bir hikmeti vardir. Yalan doner dolasir senin ayagina dolanir . Ayni sekilde benimde .. Rabbim ne dilerse o olur . Yalan da gunahtir bile bile soylerse tabiki vebali onadir .

Ben bu konuyu 100 kisiyle istisare ettim canim kardesim . Hepside ayni sekilde cevap verdiler bana ama ben ankara muftulugune kadar aradim . Hepsi ayni cevabi verdi . Allah isterse kayayida eritir dedim ben ve geri gittim ilkinde . Ama daha kotu imtihan olup en son tekrar ve bu sefer eski ben olmayarak evden atildim .. Ama keske dememeye calisiyorum . Keske seytandandir biliyorum . Rabbim bundan sonraki hayatimda bana guzellik versin insallah cumlemize de .

ya ama hanımlar burada allahın nikahı sırf sevişmek için kullanılmış olmuyor mu? dini nikahın da şartları yok mudur ne bilim.. bi de devlet keyfinden istemiyor işte nikahı öyle ya da böyle kadının hakkı oluyor bir şekilde korunuyor. Biriyle karı koca gibi yaşayıp boş ol dedikten sonra yeni hayatına hiç evlenmemiş gibi devam edebilecek mi? o zaman boşanıp onun bunun lafını çeken kadına günah değil mi? lütfen evlilik öncesi nikahı normalleştirmeyin. ki normal de olmadıgı için kanunlar yasaklıyor zaten.

Ayrıldı diyelim zaten bende şiddetle evlensin demiyorum ki.
Babasına ne diyecek annesine ne diyecek bi kısmeti çıktığı zaman Hayır evlenmen mi diyecek
Hadi evet dedi evlendi diyelim
Karşı tarafa ne diyecek
Kabul edecek mi damat adayı
Çok yönlü düşünmek lazım

Tabiki de edemez . Dinen o artik dul kalacak . Zaten asla onu kastetmedim ben . Yanlis anlasilmasin . Nikah olayinda ben de esimle evlenemye iki gun kala yaptirdim nikah kina gecemde resim cekilecektik sirf o yuzden yaptirdim yoksa dugun de yaptirirdim ama mecbur kaldim . O gune kadar da kendimi muhafaza ettim . Rabbimde yardim etti bazi yonlerden elbet kusur oldu ses duyma felan .
Ama bu kiz yapmis ve hersey kotuye gidiyor . Belki cumleler yanlisti . Evlenme dedik diye . Ama dedigimiz su ki ayril .. Cunku cok zor boyle bi insana katlanmak . Evlenecek olursa birdaha elbetteki soylesin . Ben soyleme de demedim basitlestirmedimde ..

Oncelikle sunu belirityim sadece benim şahsıma.kufur var aileme anneme babama kufur asla.soylemedi soyledigin an emin olun onun canini cok yakarim ailem icin canimi veririm.. bana kufur etmeside berbat bisey biliyoruyom bilincdeyim ama annem benim icn baska onun kilina zarar verdrmem. birliktelik konusunda. hatali oldugmu biliorum ne yazikki ama elimden artik bisi gelmio.. belkide bukdr rahat kufur etmesinin sebbei birlikte olduk ayrilamaz artik dmeeside olablr bilmiyorum emin olun cok mutsuzum caresizim

bence de ayrılmalı. ama resmen bağımlı hale gelmiş yani bu nikahtan mı yoksa yaşadıklarından mı bilemiyorum. yargılamak da istemiyorum belki aşşalana aşşalana kendine olan güvenini gerçekten kaybetti. Ama şu durumda tüm bunlara ragmen evlenecek gibi duruyor. Bilemiyorum

Amin güzel kardeşim inşaAllah bundan sonrası senin için güzel olur
Ben konu sahibinin meselesini istişare etmekten söz ettim yanlış anlamissiniz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…