Kullananlar

karlarduser

Popüler Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
19 Aralık 2016
177
277
103
Selam arkadaşlar

Bugün ilk defa psikiyatriste gittim ve ilaç olarak misol verdi. İlk 6 gün yarım sonrası tam. Öğlen 2 de aldım iki saat sonra etkisi başladı. Baştan aşağı tüm vücut karıncalanma, beynimin içi uyuştu, resmen ruh gibi oldum halada beynim karıncalanıyor iyi hissetmedim kendimi. Sorunuma etki ettimi etti o ayrı tabi hatta bunlarda yan etki olarak normal ama ilacı bırakmakla kullanmak arasında tereddütte kaldım. Yani antideprasanların geneli için. Bir yandan kullanma bırak diyorum bir yandanda ihtiyacın var diyorum. ( aşırı kötü bir durumum yok bu en hafif antideprasanmış) Sizce geçici bir durum mu bu kullandıkça yan etkileri azalır mı yoksa hiç bulaşmayayım mı?

Burdan tavsiye almak sizi yanlış yonlendirir.neticede kimse doktor değil olsa dahi sizi tanımadan görmeden yanlış teşhisler hayatınızı etkiler.doktorunuz uygun gördüyse kullanin şüpheniz varsa başka bir doktora görünün derim

kullandıkça alışacaksınız.yeni kullanmaya başlayanlarda psikiyatrik ilaçlar sersem yapar 15 güne anca alışır vücut.bir de gün ortasında almayın gece alın hem uyku da yapar

Öyle mi diyorsunuz kullanmaya devam mı edeyim sizce?

Ben psikolog psikiyatrist yardımını ve ilaç kullanmayı normal buluyorum
Siz daha önce ilaç kullanmadınız sanırım
Ben kullandım

hayat standardım inanılmaz iyileşti
Sinirlenmiyorsun dingin bir ruh halindesin normalde vereceğin aşırı tepkiler yok

Daha sonra doktor kontrolünde bırakırsınız
Ama sizin kararınız

Bi zararı yok
Psikolog ya da psikiyatrist arkadaşlar varsa onlar daha sağlıklı bilgi verirler ama kendi doktorunuza da güvenin bence

Zararı olduğundan değilde böyle sersem gibi yaptığı için hep böyle mi olacak tedirginliği var üzerimde.

Evet bu zamana kadar hiç kullanmadım ilk defa kullanıyorum o yüzden tecrübem yok.

2 haftaya alışılıyorsa kullanmaya devam etmem en sağlıklısı o zaman.

O ilacı hiç kullanmadım ama kendi antidepresanıma başladığım ilk ay aklıma bana endişe veren ve üzen bir düşünce geldiğinde bildiğin beynimin karıncalandığını hissederdim. İlk ayın sonunda aşırı uyku karıncalanma gibi etkiler kayboldu zaten o düşünce de beni eskisi kadar germemeye başladı.

1 yılın sonunda ise eskiye göre maşallahlık bir duruma geldim. Kendimi sosyal çevremden tamamen soyutlamıştım, şimdi sıfırdan çok güzel arkadaşlıklar kurdum. Kendimi daha iyi ifade edebilmeye başladım. Ailemle ilişkim daha iyi çünkü daha çok sorumluluk almaya ve daha açık iletişim kurmaya başladım. Öncesinde neredeyse 3-4 senedir doğru düzgün bir ilişkim olmamıştı. Şuanki erkek arkadaşımla bir 8-9 aydır beraberiz. 15 kilo verdim. Şimdi de inşallah sigarayı bırakacağım. Bir de içimde bir şükür, huzur ve yaşama sevinci hissi var. Resmen ben yıllardır hem ne istediğimin hem de elimdeki imkanların tam farkında değilmişim. Birşeyler yapmak için çok yorgun ve isteksiz, kısaca depresyonda :) olduğum için hiç birşey yapmıyormuşum sonra da hiçbirşey yapmadığım için çok sıkıcı geçen hayatımdan müdahale edemeyeceğim diğer tüm etkenleri sorumlu tutuyormuşum. Halbuki birşeyler isteyecek enerjiyi bulmaya başladığımda farkettim ki ben istediğim şeylere ulaşabiliyorum. Hem zannettiğimden daha yetenekliyim, hem zannettiğimden daha şanslıyım.

Böyle yani, hissettiğin yan etkileri doktoruna danış tabiki ama antidepresanlar konusunda korkuya ya da umutsuzluğa kapılıp kendi kendine ilacı kesme. Doğru ilaç sana birşeyleri değiştirecek enerjiyi ve odaklanmayı verir. Bu enerji ve odağı kendini geliştirmek, sorunlarını anlayıp çözmek için kullanırsan mutlaka hayatın olumlu yönde gelişir.

O ilacı hiç kullanmadım ama kendi antidepresanıma başladığım ilk ay aklıma bana endişe veren ve üzen bir düşünce geldiğinde bildiğin beynimin karıncalandığını hissederdim. İlk ayın sonunda aşırı uyku karıncalanma gibi etkiler kayboldu zaten o düşünce de beni eskisi kadar germemeye başladı.

1 yılın sonunda ise eskiye göre maşallahlık bir duruma geldim. Kendimi sosyal çevremden tamamen soyutlamıştım, şimdi sıfırdan çok güzel arkadaşlıklar kurdum. Kendimi daha iyi ifade edebilmeye başladım. Ailemle ilişkim daha iyi çünkü daha çok sorumluluk almaya ve daha açık iletişim kurmaya başladım. Öncesinde neredeyse 3-4 senedir doğru düzgün bir ilişkim olmamıştı. Şuanki erkek arkadaşımla bir 8-9 aydır beraberiz. 15 kilo verdim. Şimdi de inşallah sigarayı bırakacağım. Bir de içimde bir şükür, huzur ve yaşama sevinci hissi var. Resmen ben yıllardır hem ne istediğimin hem de elimdeki imkanların tam farkında değilmişim. Birşeyler yapmak için çok yorgun ve isteksiz, kısaca depresyonda :) olduğum için hiç birşey yapmıyormuşum sonra da hiçbirşey yapmadığım için çok sıkıcı geçen hayatımdan müdahale edemeyeceğim diğer tüm etkenleri sorumlu tutuyormuşum. Halbuki birşeyler isteyecek enerjiyi bulmaya başladığımda farkettim ki ben istediğim şeylere ulaşabiliyorum. Hem zannettiğimden daha yetenekliyim, hem zannettiğimden daha şanslıyım.

Böyle yani, hissettiğin yan etkileri doktoruna danış tabiki ama antidepresanlar konusunda korkuya ya da umutsuzluğa kapılıp kendi kendine ilacı kesme. Doğru ilaç sana birşeyleri değiştirecek enerjiyi ve odaklanmayı verir. Bu enerji ve odağı kendini geliştirmek, sorunlarını anlayıp çözmek için kullanırsan mutlaka hayatın olumlu yönde gelişir.

Benim de ağır depresyon geçirdiğim de verilen ilaçlarım vardı ama içemedim hap yutamama gibi bir soruum var boğazım da kalıyor ve panik duygusula çıkarıyorum hapı eskiden yoktu bu ben de son 4 yıldır hiç ilaç kullanmıyorum resmen ağrıdan ölsem bile

Back
X