- Konu Sahibi Tarcinli_Kurabiye
evet aşı konusunda bende size katılıyorumaşılar için;
kuduz aşısına bence de gerek yok evdeki kedinin..
ama şehirlerarası yolculuklarda,karne istiyolar ve tek baktıkları da kuduz aşısı kaşesi olup olmadığı..
karma aşı olsa iyi olur..
iç dış parazit tedavilerinin ise,3 ayda bir diyolar ama 6 ayda bir yapılmaları uygun bence de.. (evden hiç çıkmıyorlarsa şayet..)
mama için ise;
whiskas diğer market mamalarına göre biraz daha iyi..
whiskas ve diğer benzeri market mamaları çok lezzetli onlar için,çünkü içinde tatlandırıcı niteliğindeki madde oranı fazla,kurutulmuş et oranı az..
ama profesyonel mamaların içeriği başka hiçbir ek gıdaya gerek olmaksızın ayarlanmış..
minareller,protein,vitamin dengesi,bi miniğin sağlıklı beslenmesi için uygun değerler ve oranlar..
içerğinde ise,gerçek kurutulmuş et ya da tavuk var..
sadece bir kez kuduz aşısı yaptırdım ikinci aşımızın vakti geldiğinde vet imiz kedimin dışarı çıkıp çıkmadığını sordu ve bebeğim evden dışarı patisini bile çıkarmaz dediğimde kuduz aşısına gerek yok o zaman dedi.
karma aşı içinde olsa iyi olur ama olmazsada sorun değil dedi.
parazit olayına gelince, benim kedim aşıya karşı derisi reaksiyon gösteriyor, aşı olduğu yerde hemen tüy dökülmesi ve egzama oluşuyor bizde eczaneden kediler için parazit hapı alıyoruz kilosuna orantılı olarak parazit hapı veriyoruz, ben 3 ayda bir veriyorum vet ede sordum 6 ayda bir versek daha iyi olmazmı diye ( 5 yaşında oğlum var) evde çocuk var 3 ayda bir ver aksatma en önemlisi o zaten dedi
mama olayına gelince daha öncede yazdığım gibi kesinlikle profesyonel mama tercih etmek gerekiyor onlarda bizim çocuklarımız
bu arada benim kedi sayısı evde ikiye çıktı ve tabiiki masraflarda x2 oldu haliyle
ama evimize yeni gelen kızımızada kıyamıyorum ki psikolojik olarak çok yıpranmış bir kedi, o kadar nazik kibar ve terbiyeli olmasına rağmen 1,5 yaşına gelmiş ama hala kendine yuva bulamamış, bende dayanamadım kızlar ve sahiplendim
bakıyorum yüzünede öyle masum ki
hal böyleyken böyle anlıycağınız bende bir yandan masrafları düşünmedem edemiyorum tabii ama onlarda Allahı ın yarattığı canlar bizler sahip çıkmazsak evlerimizi onlara açıp yuvaları yapmazsak düşünsenize yavrucakların durumu
neyse çok duygusallaştım ben

Son düzenleme: