Haklısınız, çok ciddiye aldım sanırım. Çıkarcı insanlarla çok karşılaştım ama kaybım sadece zamanım ve arkadaşlığımdı o çıkarcı insanlars yönelik.. Ama bu seferdekinde, baştan sona hiç çıkar ilişkisiymiş gibi gelmemişti ve farketmesem de o zaman, sırılsıklam aşık olmuşum ben.. Böyle bir fark var bu seferki çıkarcı arkadaşlardan..Öyle bi yazmışsınız ki adam sanki sizi maddi manevi dibine kadar sömürüp atmış.Herkesin öğrencilik döneminde karşılaştığı klasik çıkarcı okul arkadaşı sadece bu adam.Çok ciddiye almışsınız bence.
Ben olsam sorardim bi yildir nedenini bilmedigim halde selami sabahi kestin simdi ne demeye gelio konuduyirsun sebebini ogrenebilirmiyim derdimÜniversite üçüncü sınıf öğrencisiyim, geçen sene birinci sınıflarla ders alıyordum. Aralarından birisi, 30 kişilik sınıfta yalnızca benimle muhabbet ediyordu. Genelde ders konularında soru sorardı, ama onun dışında da erkeklerle dahi konuşmazdı hemcinsleri olmasına rağmen. Ya da benden daha deneyimli başarılı arkadaşlar vardı, onlarla da konuşmazdı. Arkadaşlarım bana senin dışında kimseyi umursamıyor, bizi görmezden geliyor, gördüğü tek şey sensin derlerdi. İşin dersler hk bilgi almaktan fazlası olmaya başladığını hissetmeye ve Açıkçası deneyimsiz biri de olarak ister istemez karşımdakinden etkilenmeye başlamıştım. Üstüne blogunda yazdığı yazıları da okuyunca acaba o kişi ben olabilir miyim de demiştim. Anlattığı hikayelerdeki durumlar, anlattığı kişi vesaire bana kendimi çağrıştırıyordu.. Bir anda muhabbetimiz kesildi, konuşmak için can atan insan gitti yerine bir kelime dahi etmeyen birisi geldi resmen.. Sebebini düşündüm, acaba bir yanlışım mı oldu vesaire diye.. Sonra dedim sanırım kullanıldım, sınıfta hem üst sınıfım hem başarılı gördü beni diye dersleri okulu öğrenmek için beni kullandı diye düşündüm. Tabi acı oldu buna inandırdım kendimi..
Bu sene de ortak dersler alıyormuşuz meğer.. Öyle bir iki değil neredeyse dört beş dersimiz ortak. Karşılaştığımızda hiç selam vermiyordum, ne o benimle konuşuyor, ne de ben onunla.. hatta yoksayıyorum diyebilirim.. Ta ki iki gün önceye kadar. Ders çıkışı kapıda yakalayıp seslendi bana, sinirimden ne var deyiverdim.. neymiş ortak aldığımız derslerden birinin kitabını soruyor bana.. Ellerim titredi resmen, kısa cevap verip tersleyip uzaklaştım oradan.. Utanma yok, arlanma yok.. Yani insan bi çekinir ya bir sene olmuş benimle konuşmayalı, pat diye kesmişsin muhabbeti, sormaya çekinir insan dediğin.. Hala kullanabileceği bir insan olarak görüyor olma ihtimali dahi sinirlendiriyor beni.. Ne dersiniz, hayal kırıklıkları geçer mi sizce?
Yani dersler hakkında da konuşunca aradığın huzuru onda mı buldun kendin başta demişsin deneyimsizim diye yani yanlış anlaman doğal da başka şeyler yapması gerekirdi etkilenmen için neyse alttan ders alacaksan ona sorarsın ünideki arkadaşlıklar bunun içindirÇok büyüttüğümün farkındayım.. Ama öyle bi zamanımda karşılaştım ki, çıkarcı hareketlerini arkadaşça yorumladım ve ihtiyacım olan sükunet ve insanlığı onda buldum zannettim.. Kendimi kaybettikçe kaybettim onda resmen. Hareketli konuşkan biriyimdir, onun sakinliği beni etkiledi belki de.. Karşımdakinin normal ve çıkarcı hareketlerini yanlış yorumladım galiba..bunu da iş işten geçtikten sonra bi şeyler hissetmeye başladıktan sonra anladım ne yazık ki..
Yani dersler hakkında da konuşunca aradığın huzuru onda mı buldun kendin başta demişsin deneyimsizim diye yani yanlış anlaman doğal da başka şeyler yapması gerekirdi etkilenmen için neyse alttan ders alacaksan ona sorarsın ünideki arkadaşlıklar bunun içindir
Anladım deneyimli olmayı istemediğini biliyorum dedim ya seni hatırladım.Ama daha çok böyle yanlış anlamalara gidersin gözünü dört aç bari her konuşan hoşlanmaz.Adam yanlışlıkla kolunu kafasına vurdu diye ondan hoşlandığını sanıp bilerek yaptığını sananlar var yapmayın gözünüzü seveyimFarkındayım bunun hem de çok farkında. Deneyimsizin önde gideniyim :) Ve deneyim sahibi de olmak istemiyorum ama böyle yanlış da anlamak istemiyorum. Bu dönem almıyorum ders artık alttan, daha doğrusu geçen dönem de alttan almamıştım programda sıkıntı çıkınca bi sene sonra almak zorunda kaldım :))
bu kadarcık iletişimle sırılsıklam aşık olamazsınız. gözünüzde büyütmeyinHaklısınız, çok ciddiye aldım sanırım. Çıkarcı insanlarla çok karşılaştım ama kaybım sadece zamanım ve arkadaşlığımdı o çıkarcı insanlars yönelik.. Ama bu seferdekinde, baştan sona hiç çıkar ilişkisiymiş gibi gelmemişti ve farketmesem de o zaman, sırılsıklam aşık olmuşum ben.. Böyle bir fark var bu seferki çıkarcı arkadaşlardan..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?