• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kullanılmak!!!

verdiği cevap pek samimi gelmedi açıkçası..
neyse.. iyi niyetimizi de tasarruflu kullanmalıyız işte, öğrenmek gerekiyor bunu.. ben de eskiden hayır diyemezdim, artık tam demeyim ama daha bir öğrendim.
siz değişeceksiniz şimdi, onlar da işlerine gelmediği için size acımasız, gıcık diyecekler. demeyecekler "ben de olsam böyle düşünürdüm, haklısın ama şöyle şöyle oldu kusura bakma vs." diye. "napayım yapmasaydı diyecek".
kendimden biliyorum, bi ara eski erkek arkadaşım güçlenmişsin değişmişsin ama biraz da gaddarlık olmuş dedi, olması gerekeni yapınca böyle oluyor, kimse kendine bakmıyor. açıkçası bi yandan memnun oldum bu lafı duyduğuma bi yandan da anlaşılmıyor olmak sıktı, ama eskisi kadar bunaltmıyorum kendimi. biraz duygusuz, önce ben diyerek davranmak gerek maalesef. ama bu saatten sonra siz doğru bildiğiniz yoldan ilerleyin, canınız sıkılacağına ölçüp tartıp ona göre hayır/evet deyin. ya da bir üyenin de dediği gibi, yardım edin sadece. bir şey olursa da sonrasını düşünün çünkü olmuş artık.. kendimizi fazla bunaltmak önümüzü tıkıyor.
böyle dersler gerekiyor maalesef, çok dertlenirdim ben "niye,neden!?" diye ağlardım. çok zor kabullendim hayatın bazı gerçeklerini, insanları.
artık fazla iyi niyet göstermek suç oluyor, çünkü insanların çıkarcılıkları normal algılanıyor, "insanoğlu işte". doğrular yanlış, yanlışlar normal.. hani ailemizin bizim iyiliğimiz için söylediği ama bizim karşı geldiğimiz, kötü algıladığımız şeyler gibi. suç sizde diyen üye de böyle demek istedi sanırım. yani bizlerin önlem alması gerek mümkün olduğunca... (biliyorum bazen insanın içinde olunca kaçıveriyor, bi deneyim belki iyi olur dediğimiz anlar oluyor. zamanla artık...)

"Sen uzattığın elini tutmayan ele mi dargınsın, tutmayacak bir ele uzattığın için kendine mi kızgınsın?" demiş Mevlana.

suçlu o, ama durum bu maalesef...

Doğru aslında çok haklısınız. İşte artık ben kötü olacağım herkesin gözünde ama umrumda da değil açıkçası. Fazla iyi niyet de gerçekten aptallık sanırım. İnsanlar iyi niyeti hemen kullanıyorlar çünkü. Çok tuhaf geliyor bana ama bilemiyorum. Sadece ders oldu diye bakıyorum, artık aynı hataya düşmem.

Doğru aslında çok haklısınız. İşte artık ben kötü olacağım herkesin gözünde ama umrumda da değil açıkçası. Fazla iyi niyet de gerçekten aptallık sanırım. İnsanlar iyi niyeti hemen kullanıyorlar çünkü. Çok tuhaf geliyor bana ama bilemiyorum. Sadece ders oldu diye bakıyorum, artık aynı hataya düşmem.

Evet tuhaf geliyo, neden diyorsun ama kabullenmek zorunda kaliyorsun.. kimse kolay kolay bizim umursadigimiz onem verdigimiz kadar onemsemiyor uzulmuyor zarari bize oluyor...

Kızlar gerçekten feci şekilde sinirliyim şu anda! Ben neden bu kadar aptalım diye soruyorum kendime ama cevap bulamıyorum. Etrafımdaki insanlar sürekli benim iyi niyetimi suistimal ediyor ve kullanılıyorum. Buna birçok örneğim var ancak bir tanesini de bu sabah yaşadım ve sinirden kudurduğum için bunu anlatmak istiyorum. Ben üniversite öğrencisiyim, derslerimiz de oldukça ağır. Yani kendi yüküm tam olarak bana yetecek durumda. Neyse konuya gelelim. Bizim cumartesi günü yani yarın bir sunumumuz olacak, bitirme projesi gibi düşünebilirsiniz. Neyse ben kendiminkini hazırladım ve dün bitirdim. Sonra yakın bir arkadaşımla karşılaştım okuldan. Morali bozuk gibiydi sordum ne olduğunu, çok sevdiği bir yakınının vefat ettiğini söyledi, sunumu da hazırlamadım diye dert yandı bana. Ben de hemen canım sen hiç üzülme ben seninkini de hazırlarım bugün dedim. Ama arkadaşlar bu tek günlük iş değil, ben sabahladım yani resmen. İki saat falan uyuyabildim ama sunumunu da bitirdim. Arkadaşa gönderdim çok teşekkür etti. Sonra sabahtan okula uğramam lazımdı bir iş için. O sırada bu kızla karşılaştım sırtında çantası yanında sevgilisi. Nereye dedim, "ay canım sevgilimin arkadaşları benim kızlar falan buluşup gölbaşında bir otelin havuzuna gidicez, spa falan da varmış seninle de gidelim kesin bi gün" demesin mi!!!! Cidden sinirden ölüyorum şu an. Ben hanımefendi gezsin, eğlensin diye gece uyuyamamışım resmen! Ki çok benzer bir olayı daha başka biriyle yine aynı gün içinde yaşadım. Evet kızlar sizce ben salak mıyım:43:

canım iyiliği de ayarında yapmak lazım..yani tüm sunumu yapana kadar bir kısmına yardım etseydin..ve malesef şu bir gerçek iyi niyetli insanlar hep suistimale uğrarlar bukadar feda etme kendini..yapabileceğinden fazlasını üstlenme canım sana abla tavsiyesi :)

Onla artık bağlantılarını kes.. merhaba, merhaba sadece.. Böyle insanlardan zamanla daha fazla zarar gelir

herkez yapsın kendi dersini yahu ...keşke onunkini hazırlamasaydınız..

Güzel cevaplarınız için teker teker sağolun, içimi rahatlattınız açıkçası:16: O arkadaşla da bugün karşılaştık, benim hazırladığım sunumu yaptı ama bi teşekkür bile etmedi yanımdan geçti gitti trip atarak.. Ben de bunun üzerine gerçekten bu kadar pişkin bir insanı kafama takmama değmeyeceğini anladım. Merhaba merhaba bile demeyi düşünmüyorum artık. Teşekkürler hepinize:16:

Back
X