dk yazmak konusunda ben geri sayim sayaci baslatip oyle is yapiyorum.Huuuu neredesiniz hanımlar
Maratoncular nerdesiniz
Bir gaz bir motive almaya gelmiştim
Bir de arkadaşlar rica etsem yaptığınız işin dakikasını yazarmısınız, şu kadar dakika bulaşık yıkadım, şu kadar dakika ev süpürdüm gibi(hız problemim var da kendimi kıyaslamak istiyorum, hızlanma, praktikleşmek istiyorum)
Hadi bakalım kolay gelsin şimdiden. Ben iş yerinde sizin listeleri ağzımın suyu aka aka izliyorum. Eve gidince ağzımın suyu bitmiş oluyor
Maşallah epey iş yapmışınMaraton bitti, geldim. İşte sonucu:
Yer süpürüldü (3+1 25 dk. Üstünden) yer silme (15dk). Bundan sonrası ufak tefek işler olduğu için yazmadım benim elim de çok hızlı sayılmazzambak86 benle kiyaslarsan. Kuruyan çamaşırları toplayıp katlama, makinaya yeni posta çamaşır atma, toz alma (15 dk. Fazla mobilyam ve biblo tarzı seylerim yok ondan kısa sürdü), yatak odasi ve banyodaki aynalari silme, kaldirdigim banyo,wc.paspaslarini , mutfak kilimini silkeleyip serme, kv Egzersiz ve buz kompresi yaptırma, ilacını verme, ortalık toplama, surahilerin suyunu doldurma, düdüklüde mercimek corbası( kaynadı ama blenderdan geçecek), meyveleri yıkama, kv. Meyve hazırlama, yeşillikler ikinci suya alma...
Şimdi dinleniyorum. Daha işlerim bitmedi.
Beşli olarak
Balkon yıkama +
Çaydanlık parlatma+
Kv.'ye, kiza ve kendime Banyo yaptirilacak-
Birkaç parça ütü yapıldı+
Yikanmıs Çamaşırlar asilacak..-
Senden bir dk.once yazmistim gözü.kacti herhalde. İşler bitmez zaten.gülum hep bir maratondayiz zati. Bizimki ad koyma, işleri birarada yapma mola vermeden...sivastrabzon bitti mi maraton
Benim maraton:
-masa toplandı
-çöpler toparlanıp atıldı
-bulaşıkların bir kısmı makineye bir kısmı elde yıkandı
-Ocak, tezgah, tost makinesi iç dış silindi
-koltuk örtüleri silkelenip koltuklar düzlendi
-ev toparlandı, yataklar düzlendi
-çocuk okuldan alındı, yemeği yedirildi üstü değiştirildi, geri okula bırakıldı(işte bu çocuk getir götür çok vaktimi alıyor)
Ama işlerim hâlâ bitmedi
Sağol canım ama yinede bir ortalaması olur diye düşündüm11-13 maratonum
Yataklar oyuncaklar toplandı kirliler sepete atıldı...13 dk..
Tibet egzersizleri yapıldı...5 dk.
Kahvaltı beslenme hazırlandı...15 dk..
Kahvaltı yapıldı..20 dk..
Mutfak toplandı bulaşıklar makşneye konuldu.bazıları elde yıkandı çaydanlıklar ciflendi..
Kuru incir doğranıp zeytinyağına konuldu...30 dk..
Küçüğün altı yıkandı üstü değiştirildi
Birazda oynaştık...15 dk..
Geri kalan zamandada ortanca okula hazırlandı servis beklendi
zambak86 senin için dk tuttum ama arkadaşında dediği gibi her evin dağınıklığı işi farklı canım bunu böyle anlayamazsınkiiii
Canımsın yaaa biz çocuklarla felan sıkıntıdayız. Senin bi de kayınvaliden var demek. Allah yardımcın olsun. Zor iş yaşlı bakmak.Maraton bitti, geldim. İşte sonucu:
Yer süpürüldü (3+1 25 dk. Üstünden) yer silme (15dk). Bundan sonrası ufak tefek işler olduğu için yazmadım benim elim de çok hızlı sayılmazzambak86 benle kiyaslarsan. Kuruyan çamaşırları toplayıp katlama, makinaya yeni posta çamaşır atma, toz alma (15 dk. Fazla mobilyam ve biblo tarzı seylerim yok ondan kısa sürdü), yatak odasi ve banyodaki aynalari silme, kaldirdigim banyo,wc.paspaslarini , mutfak kilimini silkeleyip serme, kv Egzersiz ve buz kompresi yaptırma, ilacını verme, ortalık toplama, surahilerin suyunu doldurma, düdüklüde mercimek corbası( kaynadı ama blenderdan geçecek), meyveleri yıkama, kv. Meyve hazırlama, yeşillikler ikinci suya alma...
Şimdi dinleniyorum. Daha işlerim bitmedi.
Beşli olarak
Balkon yıkama +
Çaydanlık parlatma+
Kv.'ye, kiza ve kendime Banyo yaptirilacak-
Birkaç parça ütü yapıldı+
Yikanmıs Çamaşırlar asilacak..-
Aaaaaa ödev mi vardı? Ne güzel. Ben de isterim. Ama yapar mıyım bilmiyorumBirşey soracağım. Haftalık ödev belli.oldu mu kaçırdım mı ben?
Ayyy valla okurken ben yoruldum. Benim elim yavaş bi de ben bunları yapmaya kalksam haftaya ancak biterBugün yapılacaklar
Yemek yapılacak
Mutfak toplanacak
Cüz okunacak
Yeni.kitaba başlanılacak
Namazlar aksatılmayacak
Bugünki maddelerim kolay oldu
Alerjim atak yaptı sürekli hapşurma halindeyim.bunları yaparsam ne ala...
Birde geniş zaman maddeleri hazırladım
Oturma odasındaki halı ve koltuklardaki lekeler silinecek...(bulmaca çözüyoz diye heryeri kalem lekesi yapmışlar)
Ünitedeki oyuncak çekmecesi düzenlenecek...
Yatak odası
Gardolabında bazı rafların yerleri değiştirilip yeniden düzenlenecek
Beşiğin çekmeceleri ve komodinin çekmeceleri düzenlenecek
Ütülenecek birikmiş çamaşırlar var onlar ütülenip yerlerine yerleştirilecek
Antrede kiler gibi kullandığım bir dolabım var o düzenlenecek
Banyo detaylı bir şekilde yıkanacak dolabı düzenlenecek...
Mutfak
Fayans araları fırçalanacak
Masa sandalyesi banyoda yıkanacak
Avizesi temiz ama daha detaylı yapmak istiyorum(eşimi ikna etsem sökse temizlesem geri taksa ne güzel oluuuuur)
Peteği sökülüp temizlenecek
Hobiler
Biraz dikiş dikilecek
Eşimin lifi eskimiş yenisi yapılacak
2 tane cüzüm var kandile kadar okunacak
Kitap okunacak
Tibet egzersizleri aksatılmayacak
Şimdilik bu kadar bakalım ne kadar sürede bitecekler hergün eklicem bitenleri işaretlicem ki yapmadığımda tembelliğimden utanıyım
Canımsın yaaa biz çocuklarla felan sıkıntıdayız. Senin bi de kayınvaliden var demek. Allah yardımcın olsun. Zor iş yaşlı bakmak.
Ayyy valla okurken ben yoruldum. Benim elim yavaş bi de ben bunları yapmaya kalksam haftaya ancak biter
Aynensivastrabzon arkadaşımızı bende çok takdir ediyorum.maşallah yinede ne günlük beşliyi ne ödevleri ne de odak noktasını ihmal ediyor
Ben onu topiğin ennn çalışkan öğrencisi ilan ediyorum
Canım bende işlerden fırsat buldukça yapmaya çalışıcam inşallah
Benimde 1 ay sürer galiba bitmesi
Emojine bayıldımO zaman ben de akşam genel bi liste yapayım ama liste yapmam bile tüm akşamımı alabilir
Kendime temizlik günlüğü yaptım zaten. Defterim var. Ama öyle yazıp yapamayınca canım sıkılıyor. Deneyebilirim belkiBende çok seviyorum bu emojileri keşke watsapta da olsa:))
Bence eline bi kağıt kalem al aklına gelenleri yaz akşam evde tekrar gözden geçirirsin sonra buraya geçirmek kolay zaten
Ben kaçgün düşündüm bunları
Essahtan bişey yapıyomuşum gibi
Gözüme çarpıp yapamadıklarım bakıp bakıp sinir olduklarım çoğu
Sevmekten basla bence once herseyi sevKarar veremiyorum. O boslugun adini koyamiyorum. Fıstık gibi yasamim var. Bir cok insanin sahip olmadigi seylere sahibim. Aslinda disaridan baksan simariklik dersin ama oyle de degil. Gücüm yok. Tasiyamiyorum hic bir seyi. Yaptigim seylerden zevk alamiyorum. Nereden baslayacagimi önce neyi duzenlemem gerektigini de bilmiyorum. Kendimle barisik degilim. Her yer her yerde. Dokunmak istemiyorum. Hatta igreniyorum. Yemek bile yemeyecegim biraksan... nereden baslasam ki..:
Bunlar kendi aralarinda grup kurup beni dislarlarsa isyan cikartirim zaten lohusa psikolojiside beni bekliyor dagitirim burayi beni de alinO kadar aceleyle yazdımki yemek zamanıydı.sonra okuyunca yuhh be dedim .bu kadarda ayrıntıya girilir mi.ne kadar gereksiz şeyler yazmışım az yaz öz yaz diye kızdım kendime.ama neyseki sıkmamışım seni
Buda benim kusurm işte kızlar manyak detaycı başak.temizlik yaparkende aynı detaylarda kaybolurum:))bak gene uzatıyorum
Neyse canım çöp filan derken ortamda değilde çöp kutularını kasdetmiştim.
Çok dolmamalılar vs.
Ohh ne güzel ütülerdende kurtulmuşsun
İşte benim içeriği biraz değiştirelim demekteki maksadım aslında burayı bizi daha motive edecek hale getirelim demekti.mesela zayıflama gruplarında sadece menü paylaşımı olupta günlük hayattan sohbet olmayınca motive edici olmuyor zamanla herkes takımı tek tek bırakıyor.ama ortam sararsa kişi takımdan kopmuyor.birgün ikigün kaçamak yapıyor üçüncü gün arkadaşları sayesinde yeniden toparlayıp yoluna devam ediyor.bizde burda öyle olalım.hem işlerimizi hem dertlerimizi paylaşalım kaynaşalım.iş yapmasak bile topikten kopmayalım ki gevşediğimiz zaman arkadaşlarımız bizi yeniden toparlasın.birbirimizi tanıdıkça eksik yanlarımızı anlar ona göre çözümler üretiriz.mesela iş yapmak için akşam müsait olanlarchentiq @umutsuz_umutlu K klbk33 kendi aranızda bir grup oluşturup akşam beraber neler yapacağınızı planlayabilirsiniz.maratonlar yaparsınız.benim gibi gündüz msait olanlar yine aynı şekilde.denk gelirsek hep beraber yaparız.
Bide canım neden heşeyi ütülüyorsun yazık değilmi canına.bende öyleydim ama üçüncü olduktan sonra bıraktım
Yazık yaa dedim benide Allah yarattı:))
O kadar işin arasında bide bunlamı uğraşıcam dedim bıraktım.hepimiz alerjik bünyeye sahibiz dr bana kızdı bunun çocuklar için hiç iyi bişey olmadığını söyledi canımada minnet oldu bıraktım.hiçte gerek yokmuş boşuna eziyet etmişim kendimee
kuru inciri zeytinyagina koyup ne olarak kullaniyorsun??11-13 maratonum
Yataklar oyuncaklar toplandı kirliler sepete atıldı...13 dk..
Tibet egzersizleri yapıldı...5 dk.
Kahvaltı beslenme hazırlandı...15 dk..
Kahvaltı yapıldı..20 dk..
Mutfak toplandı bulaşıklar makşneye konuldu.bazıları elde yıkandı çaydanlıklar ciflendi..ocak masa tezgah silindi..tezgah altı düzenlendi..
Kuru incir doğranıp zeytinyağına konuldu...30 dk..
Küçüğün altı yıkandı üstü değiştirildi
Birazda oynaştık...15 dk..
Geri kalan zamandada ortanca okula hazırlandı servis beklendi
zambak86 senin için dk tuttum ama arkadaşında dediği gibi her evin dağınıklığı işi farklı canım bunu böyle anlayamazsınkiiii
anam bu besli mi? nasil yapcan maraton sart sanaBugün yapılacaklar
Yemek yapılacak
Mutfak toplanacak
Cüz okunacak
Yeni.kitaba başlanılacak
Namazlar aksatılmayacak
Bugünki maddelerim kolay oldu
Alerjim atak yaptı sürekli hapşurma halindeyim.bunları yaparsam ne ala...
Birde geniş zaman maddeleri hazırladım
Oturma odasındaki halı ve koltuklardaki lekeler silinecek...(bulmaca çözüyoz diye heryeri kalem lekesi yapmışlar)
Ünitedeki oyuncak çekmecesi düzenlenecek...
Yatak odası
Gardolabında bazı rafların yerleri değiştirilip yeniden düzenlenecek
Beşiğin çekmeceleri ve komodinin çekmeceleri düzenlenecek
Ütülenecek birikmiş çamaşırlar var onlar ütülenip yerlerine yerleştirilecek
Antrede kiler gibi kullandığım bir dolabım var o düzenlenecek
Banyo detaylı bir şekilde yıkanacak dolabı düzenlenecek...
Mutfak
Fayans araları fırçalanacak
Masa sandalyesi banyoda yıkanacak
Avizesi temiz ama daha detaylı yapmak istiyorum(eşimi ikna etsem sökse temizlesem geri taksa ne güzel oluuuuur)
Peteği sökülüp temizlenecek
Hobiler
Biraz dikiş dikilecek
Eşimin lifi eskimiş yenisi yapılacak
2 tane cüzüm var kandile kadar okunacak
Kitap okunacak
Tibet egzersizleri aksatılmayacak
Şimdilik bu kadar bakalım ne kadar sürede bitecekler hergün eklicem bitenleri işaretlicem ki yapmadığımda tembelliğimden utanıyım
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?