Merhaba hanimlar bebis dogdu 1 haftalik olduk annemle kv memlekete ugurladik ablamiz duruma alisti babada yardimci bende kendimi daha iyi hissediyorum artik ayaklandim yavad yavas ev islerine baslayayim diyorum bugun kahvaltiyi ben hazirladim mesela dunde daginik bi oda toplamistim bi de savas alani gibi mutfagi :) artik 5li yazabilirim sanirim gunluk odevlere de haftaya girisirim insallah :) 2 cocuklu hayat basladi benim icin Allah hayirla sonuclandirsin. Korktugum tek sey minik bi bebegi gordukce ablamizin buyudugunu dusunerek ina yuklenmek insallah onun da hala bebek oldugunu aklimdan hic cikarmam siz nasil hissetmistiniz 2. Cocuk gelince anlatmak isteyen var mi?
Bugun ki hedefledigim 5lim
Mutfagi toplamak
Makinaya camasir atmak
Yerleri supurmek(bunu esim yapacak insallah ama yinede yaziyorum 5 maddeye tamamlamam lazim)
Oglen ve aksam yemegi yapmak
Biraz banyoyu temizlemek
Simdi babayla ablamizi parka gondericem onlar donene kadar maratona gelen var mi? 13.15 14.30 maratonu
Kolay gelsin, bebekle misafir ağırlamak zor. Yakın akraba mı?
Balkonda sigara iciyorlarsa balkonun kapısı kapalı tutarsan içeri gelmez, endişe etme rahat ol. Sakınan göze çöp batar unutma.
Misafirlerin çok mu kalacak? Onlar varken yapamazsın bir şey, gittiklerinde yaparsın geniş geniş. Hem bebeğin var, hem yatılıya gelmişler keşke yardım etseler sana..
Herşeye rağmen rahat ol, strese girme bebeğine de yansır gerginliğin..
Kolay gelsin..
Bu durumda maalesef gene sana iş düşüyor, takibini, gerekli uyarıyı ve tedbirleri alman gerekiyor. Balkonun camlarını açık tutma şansın yokmu, eve bağlanan kapı.açik unutulsa da ordan çıkar en azından. Madem senin akrabaların uygun bir şekilde uyarıdan alınganlık göstermezler sanıyorum.Balkonun kapısını kapatıyolardı ama dun kapatmamışlar bide balkonda kapalı oldugu icin duman gitmiyo hemen. Bende sakınmayayım diyorum ama korkuyorum sakınmazsamda eşim hastalansa benden bilir Cunku benim akrabalarım :)
Bu durumda maalesef gene sana iş düşüyor, takibini, gerekli uyarıyı ve tedbirleri alman gerekiyor. Balkonun camlarını açık tutma şansın yokmu, eve bağlanan kapı.açik unutulsa da ordan çıkar en azından. Madem senin akrabaların uygun bir şekilde uyarıdan alınganlık göstermezler sanıyorum.
Allah kolaylık ve sabır versin..
Allah razi olsun :) ev cok dagilinca cocuguda etkiliyor ne kadar daginiksa o kadar dikkati bozuk ve hircin bi cocuk oluyor en azindan daginikligi toplamaya calisiyorum bide mutfak tabi mutfak daginik olunca yemek yapilamiyor yavas yavas duzene girer insallah :)Ya şu çoklu alıntıya bir türlü alışamadim.
Gözünaydın, bebeğin hayırlı olsun.Analı-babalı , sağlıkla büyür inşallah..
Ev isleri konusinda acele etme, iki bebekle zorlama kendini. Yavaş yavaş düzene girersin zaten.
Eşin yardımcı oluyorsa en büyük nimet senin için, sen de bilinçli bir anne olduğuna göre herşey yolunda gider inşallah, emin ol.
Bebişe de allah nazarlardan korusundiyorum..
Allah razi olsun bu fikir cok iyi bende oyle dusunuyorum zaten gunluk etkinlik yapiyoruz ona devam etmeyi dusunuyorum ama etkinlikler bitiyor aklima gelmiyor falan bol bol yeni fikir uretmek gerekiyorMaşallah canım daha iyi olursun inşallah .hayırla büyüt bebeğini..çok yorma kendini bol bol dinlen sonrasında epey koştucaksın zaten..
Yeniden anne olma kısmına gelince .ben ikinci doğumda değilde üçüncüde etkilenmiştim.ikinciyle ilki arasında 9 yaş var onda zorlanmadım.üçüncü olunca diğeri 4 buçuk yaşındaydı bide çok düşkündüm ona.hislide bir çocuk..ondan önce ben baya ağladım bu duruma.baktım olacak gibi değil emzirirken uyuturken sürekli yanıma aldım.diğer zamanlar işten güçten fırsat olmuyordu çünkü.bebek emerken bende onunla ilgilendim uyuturken ya oyun oynadık yada üçümüz beraber yattık.banyosuna diğer işlerine hep dahil ettim.keşke hepsini ayrı ayrı zaman ayırsak ama benim için mümkün olmadı.bide ablası vardı bazende onunla zaman geçirdi.kuzum zaten çok uyumlu sakin bir çocuk oda sorun çıkarmadı çok şükür ama bizdeki o lohusa psikoljisi herşeyi daha dramatikmiş gibi gösterebiliyor.biz güçlü olursak onlarada yansıyor bu durum.birde psikoloji okuyan bir arkadaşım baya destek oldu o zaman geldi onunla vakit geçirdi.bana da haftada bir günde olsa sadece onunla 1 saat vakit geçirmemi tavsiye etti.dışarı çıkmanıza gerek yok 1 saat boyunca odasında sadece ikiniz olun kimsenin bölmesine izin vermeden oynayın vakit geçirin demişti.gerçekten çok işe yarıyor.bazı şeyleride farketmemize sebep oldu bu saatler.oyunlarda daha çok ten teması istediğini tespit ettik .böyle böyle bu günlere geldik elhamdülillah
Allah sanada kolaylık versin canım nice güzel günleriniz olsun inşallah kuzularınla...
Ben geldimm
Kimse beni etiketlememişdedim şimdi kızlar maraton çağrısı yapmıştır dün günüm vardı giremedim bugünde çocuklara pizza VE kitap okumak dışında hiç bir şey yapmadım
Allah yardimcin olsun.Merhaba hanımlar nasılsınız?
Ben hiç iyi değilim yatılı misafirlerim var. Sigara içiyolar balkonda içiyolar ama yinede eve koku geliyor bebeğim hastalanacak diye çok korkuyorum. Gitseler diye gözüm bakıyo öyle düşündüğüm içinde kötü hissediyorum kendimi. Ev aldı başını gidiyor baş edemiyorum bu saat oldu daha sadece yatak odamı toplayıp 1 makina çamaşır atabildim.
Şimdi bebiş uyanana kadar koşturmacalı bi maraton beni bekliyor.
Ben mutluydum bir cocugum daha oldu diye. Ama oglum kardesini cok kiskaniyor.Merhaba hanimlar bebis dogdu 1 haftalik olduk annemle kv memlekete ugurladik ablamiz duruma alisti babada yardimci bende kendimi daha iyi hissediyorum artik ayaklandim yavad yavas ev islerine baslayayim diyorum bugun kahvaltiyi ben hazirladim mesela dunde daginik bi oda toplamistim bi de savas alani gibi mutfagi :) artik 5li yazabilirim sanirim gunluk odevlere de haftaya girisirim insallah :) 2 cocuklu hayat basladi benim icin Allah hayirla sonuclandirsin. Korktugum tek sey minik bi bebegi gordukce ablamizin buyudugunu dusunerek ina yuklenmek insallah onun da hala bebek oldugunu aklimdan hic cikarmam siz nasil hissetmistiniz 2. Cocuk gelince anlatmak isteyen var mi?
Mutfagi toplamak
Makinaya camasir atmak
Yerleri supurmek(bunu esim yapacak insallah ama yinede yaziyorum 5 maddeye tamamlamam lazim)
Biraz banyoyu temizlemek
Oyunlardan cok ten temasimi. Kuruyoruz ama niyeyse hala cok kiskancMaşallah canım daha iyi olursun inşallah .hayırla büyüt bebeğini..çok yorma kendini bol bol dinlen sonrasında epey koştucaksın zaten..
Yeniden anne olma kısmına gelince .ben ikinci doğumda değilde üçüncüde etkilenmiştim.ikinciyle ilki arasında 9 yaş var onda zorlanmadım.üçüncü olunca diğeri 4 buçuk yaşındaydı bide çok düşkündüm ona.hislide bir çocuk..ondan önce ben baya ağladım bu duruma.baktım olacak gibi değil emzirirken uyuturken sürekli yanıma aldım.diğer zamanlar işten güçten fırsat olmuyordu çünkü.bebek emerken bende onunla ilgilendim uyuturken ya oyun oynadık yada üçümüz beraber yattık.banyosuna diğer işlerine hep dahil ettim.keşke hepsini ayrı ayrı zaman ayırsak ama benim için mümkün olmadı.bide ablası vardı bazende onunla zaman geçirdi.kuzum zaten çok uyumlu sakin bir çocuk oda sorun çıkarmadı çok şükür ama bizdeki o lohusa psikoljisi herşeyi daha dramatikmiş gibi gösterebiliyor.biz güçlü olursak onlarada yansıyor bu durum.birde psikoloji okuyan bir arkadaşım baya destek oldu o zaman geldi onunla vakit geçirdi.bana da haftada bir günde olsa sadece onunla 1 saat vakit geçirmemi tavsiye etti.dışarı çıkmanıza gerek yok 1 saat boyunca odasında sadece ikiniz olun kimsenin bölmesine izin vermeden oynayın vakit geçirin demişti.gerçekten çok işe yarıyor.bazı şeyleride farketmemize sebep oldu bu saatler.oyunlarda daha çok ten teması istediğini tespit ettik .böyle böyle bu günlere geldik elhamdülillah
Allah sanada kolaylık versin canım nice güzel günleriniz olsun inşallah kuzularınla...
Ben geldimm
Oyunlardan cok ten temasimi. Kuruyoruz ama niyeyse hala cok kiskanc
Geçmiş olsun canımmm neyin var
Allah şifa versin
O da iyi fikirsivastrabzon canım yazdıklarını okuyunca direk engelli koşu geldi aklıma mesela o ayakkabı kutusunun tabanını yeşil kağıtla kaplayıp beyaz kağıtla engelleri belirli aralıklarla felan yapılabilir gibime geldi pekte anlamam böyle şeylerden ama aklıma gelen bu oldu
Geçmiş olsun sana da..ALLAH razı olsun badim gribal bişey geçiriyorum sanırım hastalık olarak geçti gibi de baş ağrılarım çok oluyo ne bilim geçer inşaALLAH valla pek bişey yapmadığım içinde boşladım burayı ama dönücem bekleyin beni
ALLAH razı olsun badim gribal bişey geçiriyorum sanırım hastalık olarak geçti gibi de baş ağrılarım çok oluyo ne bilim geçer inşaALLAH valla pek bişey yapmadığım içinde boşladım burayı ama dönücem bekleyin beni
Aaa erken gitmiş annenler, canım yat dinlen yorma kendini kendine iyi bak, yoksa dikişlerin açılabilirMerhaba hanimlar bebis dogdu 1 haftalik olduk annemle kv memlekete ugurladik ablamiz duruma alisti babada yardimci bende kendimi daha iyi hissediyorum artik ayaklandim yavad yavas ev islerine baslayayim diyorum bugun kahvaltiyi ben hazirladim mesela dunde daginik bi oda toplamistim bi de savas alani gibi mutfagi :) artik 5li yazabilirim sanirim gunluk odevlere de haftaya girisirim insallah :) 2 cocuklu hayat basladi benim icin Allah hayirla sonuclandirsin. Korktugum tek sey minik bi bebegi gordukce ablamizin buyudugunu dusunerek ina yuklenmek insallah onun da hala bebek oldugunu aklimdan hic cikarmam siz nasil hissetmistiniz 2. Cocuk gelince anlatmak isteyen var mi?
Mutfagi toplamak
Makinaya camasir atmak
Biraz banyoyu temizlemek
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?